OBRAZUL SUBTIRE CU OBRAZ GROS SE TINE!
Femeia care se află în spatele aparițiilor controversate ale primei doamne a României se numește Andreea Tincu și este din Iași. Ea este creatoarea preferată a lui Carmen Iohannis și este responsabilă cu ținutele ei în spațiul public.Carmen Iohannis a purtat ținutele designerului ieșean Andreea Tincu la recentele vizite ale președintelui României în Singapore și Japonia; în Brazilia, Chile și Argentina, dar și la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a, notează Fanatik.Andreea Tincu SRL, firma creatoarei, are patru angajați, iar în 2022 a declarat o cifră de afaceri de 1.069.447 lei, dar și un profit net de 225.310 lei. În acte, societatea este deținută de Tincu Mihăiță Eduard și Knieling Iris Andreea (soțul și fiica Andreei Tinca), iar obiectul principal de activitate este de ”activități de design specializat”.Firma Andreei Tincu a fost înființată în anul 2011 și a avut parte de o ascensiune spectaculoasă. În ultimii șapte ani cifra de afaceri a companiei a crescut de cinci ori, iar profitul s-a mărit cu 1000%.Andreea Tincu SRL nu este preferată doar de prima doamnă ci și de oficialii din Ministerul Afacerilor Externe. În luna aprilie, MAE a avut făcut trei achiziții de la designerul favorit al soției președintelui, totalizând 960 de lei.De asemenea, în martie s-au cumpărat produse de 1.150 de lei, iar în februarie a fost o singură achiziție în valoare de 300 de lei. Potrivit mae.ro, toate cheltuielile au fost făcute ”pe protocol” (documentul cu deconturile MAE pe luna aprilie, aici). Și anul trecut, MAE a apelat la serviciile societății Andreea Tincu SRL, în general pentru produse de valoare redusă (300-400 de lei).Dai un ban, dar stai in fata!
ROMANIA AR TREBUI SA SE NUMEASCA SPAGASTAN!
Românii se află în fruntea clasamentului privind „plicurile cu bani” date cadrelor medicale, arată un raport Eurobarometru privind corupția. Pe locul doi sunt grecii.Cel puțin unul din opt cetățeni greci care au apelat la serviciile sistemului public de sănătate a fost nevoit să dea „plicul cu bani”.Sistemul de sănătate este considerat de marea majoritate a grecilor cel mai corupt sector al societății. Iar în ultimii trei ani acest sentiment s-a intensificat.După cum arată cel mai recent raport Eurobarometru privind corupția, care a fost realizat în martie și aprilie și la care au participat 1.013 persoane, 91% dintre greci consideră că primirea plicurilor cu bani, precum și abuzul de putere pentru câștig personal, sunt răspândite în sistemul de sănătate.În sondajul Eurobarometru 2019 privind corupția procentul a fost de 81%. Media cetățenilor statelor membre UE care consideră corupția un fenomen răspândit în sistemul de sănătate al țării lor este de 29%.Grecia, alături de Lituania, România și Polonia sunt țările care consideră că sectorul sănătății este cel mai corupt în comparație cu alte sectoare.Nu intamplator avem in vocabular cuvinte ca spaga, ciubuc, bacsis, pesches, atentie etc!
PETROMIDIA-O MOARTE CA-N FILME!
Oamenii legii iau în calcul o defecțiune tehnică, dar și o eroare umană. Victimele s-au intoxicat cu azot, un gaz care pur și simplu congelează pielea, căile respiratorii și plămânii. Femeia de 37 de ani este mamă a doi copii. Iar colegul ei urma să fie socru mare, peste câteva zile.În rafinărie, alarma s-a dat la 17 și 15 minute. Mai mulți muncitori au sărit să îi scoată pe cei doi din bazinul adânc de 15 metri, în care căzuseră.Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, și femeia de 37 de ani, lucrau la prepararea unui stabilizator pentru producția de granule de polimeri, necesari în industria maselor plastice.Se asigurau că din rezervorul bazinului nu lipsește materia primă. Nu se știe încă, cu exactitate, dacă femeia a coborât sau a căzut accidental în rezervor. Un lucru este însă cert: colegul ei a intrat după ea să o salveze.Marian Becheanu, inspector șef ITM Constanța: „Trebuia să pună în rezervorul respectiv niște polimeri pe care îi goleau cu un sac. Operatoarea făcea treaba asta și colegul care a murit a venit și a văzut capacul deschis. S-a uitat și a văzut-o pe doamna respectivă înăuntru. A intrat să o scoată. A scos-o afară, s-a intoxicat, el nu a mai putut fi resuscitat”.Tânăra are organele interne afectate de inhalația substanțelor toxice din rezervorul cu azot și polimeri.De mai bine de 24 de ore femeia este internată la terapie intesivă. Medicii spun că starea ei de sănătate este foarte gravă. Este ventilată mecanic pentru că are arsuri puternice cu gaz la nivelul pielii, a căilor respiratorii, dar și la plămâni.Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea: „Cele două victime au fost extrase din bazin în stare de inconstiență. Din nefericire, bărbatul a fost declarat decedat la fața locului”.Asa se intampla cand e sa se aleaga praful, cand e sa te ia dracul, te ia si din carca popii!
STRANIU! SA OMORI NISTE ZOMBI CARE-S DEJA MORTI!
O mamă din SUA, adeptă a teoriilor privind sfârşitul lumii, a fost găsită vinovată de uciderea celor doi copii ai săi şi de complicitate la uciderea fostei soţii a noului său soţ, de către tribunalul statului Idaho, relatează AFP.Lori Vallow a fost găsită vinovată de uciderea copiilor săi de 7 şi 16 ani, despre care anchetatorii au spus că ea credea că sunt „zombi”. Adeptă a teoriilor reîncarnării, ea a fost urmărită penal alături de noul ei soţ, Chad Daybell, autor de cărţi ezoterice, pentru tripla crimă şi pentru fraudă, cuplul continuând să primească alocaţii pentru copii după dispariţia acestora.Lori Vallow, care, potrivit martorilor, se considera o salvatoare a umanităţii, a pledat nevinovată. Ea riscă închisoarea pe viaţă fără posibilitatea de eliberare condiţionată, dar a evitat pedeapsa cu moartea, pe care judecătorul a exclus-o. Soţul ei, Chad Daybell, nu a fost încă judecat şi riscă pedeapsa cu moartea. La fel ca Lori Vallow, el era membru al unei secte radicale mormone care se pregătea pentru apocalipsă.
CAND DAI BANI PE AER!
Nu mică i-a fost mirarea unui bărbat care a descoperit că suplimentele alimentare pe care le cumpărase dintr-o farmacie erau de fapt niște capsule goale. Cele mai multe dintre pastilele din cutie nu aveau niciun fel de conținut.Remus Gal a reclamat situația, iar firma producătoare a retras tot lotul de pe piață, spunând că a fost vorba despre o eroare umană.„S-a întâmplat să se rupă o capsulă și să văd că nu e nimic în ea. Și când desfac mai multe, văd că aproape toată cutia e plină de capsule goale, cu aer. Cine mai deschide capsulele? Nimeni nu știe. Înghiți capsula, crezi că iei medicament și, de fapt, ei ți-au vândut aer”, a declarat bărbatul pentru Digi24.Trebuie sa traiasca si farmacistii, nu?
STOP FRUCTELOR COAPTE CU CHIMICALE!
Senatorul Vlad Pufu (PNL) lansează o petiţie privind testarea rapidă a fructelor şi legumelor în pieţe, în contextul anchetei privind produsele toxice utilizate pentru a forţa coacerea legumelor, considerând că întârzierea decizională a instituţiilor statului nu face decât să afecteze activitatea fermierilor cinstiţi şi să deregleze piaţa, creând neîncredere din partea consumatorilor.El lansează un nou atac la adresa ministrului Agriculturii Petre Daea, criticându-i lipsa de reacţie în acest scandal şi ironizându-l. ”În trecut vorbea noaptea cu porumbul, călca atletic apa în pantofii ”de buni” prin canalele de irigaţii, înfrunta jetul aspersoarelor să ne arate preocuparea până la detaliu pentru bunul mers al lucrurilor. Acum i s-a stins scânteia”, scrie Pufu pe Facebook, potrivit News.ro.”Hai să le demonstrăm că DA! Aţi văzut viteza de reacţie a Ministerului Agriculturii condus de Petre Daea! A trecut deja o săptămână! În tot acest timp, ministrul nostru, care răspunde de siguranţa alimentară, ne liniştea, de la înălţimea biroului, la toate televiziunile, că legumele sunt în regulă. Fraze de lemn scoase din burtă. În trecut vorbea noaptea cu porumbul, călca atletic apa în pantofii <de buni> prin canalele de irigaţii, înfrunta jetul aspersoarelor să ne arate preocuparea până la detaliu pentru bunul mers al lucrurilor. Acum i s-a stins scânteia. A trebuit să afle din presa locală ceea ce am spus încă de la început. Că există grave vicii de procedură, ce lasă loc unor speţe ca aceasta. Între timp procurorii au extins ancheta în dosarul penal deschis pe zona Glodeanu Sărat. De acolo s-a ridicat, în tot acest timp, o singură probă!!!”, îşi începe Pufu postarea în care lansează şi petiţia.El reafirmă că întârzierea decizională a instituţiilor statului nu face decât să afecteze activitatea fermierilor cinstiţi şi să deregleze piaţa, creând neîncredere din partea consumatorilor.Ar fi pacat! Deja oamenii s-au obisnuit cu fructele coapte fortat!
IN INCHEIERE, CATEVA CURIOZITATI
- Cascada Angel din Venezuela este cea mai înaltă cascadă din lume, cu o cădere de 979 metri.
- Pe insula japoneză Okunoshima există o colonie de iepuri sălbatici care se plimbă nestingheriți printre turiști.
- Câmpul de lavandă din Provence, Franța, este renumit pentru culorile și parfumul său în timpul sezonului de înflorire.
- În insula mexicană Isla de las Munecas (Insula Păpușilor) sunt agățate păpuși de copaci în memoria unei fetițe care a murit acolo.
- Muntele Roraima, situat în Venezuela, Brazilia și Guyana, are o formă plată și se consideră a fi una dintre sursele de inspirație pentru romanul „Ținutul din întuneric” scris de Sir Arthur Conan Doyle.
- Pamukkale în Turcia este faimos pentru terasele sale naturale, formate din travertin alb, și apele termale.
- În Japonia, există un festival numit Kanamara Matsuri, care celebrează fertilitatea și implică procesiuni cu sculpturi imense în formă de penis.
- Parcul Național Torres del Paine din Chile are un peisaj spectaculos cu munți, ghețari și lacuri cristaline.
- Insula Socotra din Yemen este cunoscută pentru plantele sale unice și exotice, inclusiv „arborele de sânge” și „arborele de iaurt”.
- În deșertul Namib din Namibia, există dune înalte de nisip roșu și portocaliu, care creează peisaje deosebit de frumoase.
- Lagoa das Sete Cidades din Insulele Azore, Portugalia, este un lac cu două culori distincte, unde apele sunt separate între verde și albastru.
- Insula Miyakejima din Japonia are o zonă cu concentrații mari de dioxid de sulf în aer, ceea ce determină locuitorii să poarte măști de gaze.
- Grădinile suspendate ale Semiramidei din Babilon, Irak, erau considerate una dintre cele șapte minuni ale lumii antice.
- Valea Lunii din Chile este o regiune cu formațiuni stâncoase neobișnuite, care creează un peisaj asemănător cu cel lunar.
- Insula Pamalican din Filipine găzduiește un resort de lux, cunoscut pentru plajele sale cu nisip alb și apă cristalină.
- Grădina Eden Project din Cornwall, Marea Britanie, este o seră gigantică care adăpostește o varietate impresionantă de plante tropicale.
- Insula San Blas din Panama este locuită de tribul Kuna, care își păstrează tradițiile și autonomia
- Mănăstirea Taktsang (Nidoarul Tigrului) din Bhutan este construită pe marginea unui stâncar abrupt și este considerată un loc sacru și spectaculos de vizitat.
- În Pădurea de Bambus din Arashiyama, Kyoto, Japonia, există alei înconjurate de copaci de bambus înalți, creând o atmosferă magică.
- Insula Santorini din Grecia este celebră pentru casele sale albe cu acoperișuri albastre, precum și pentru peisajul spectaculos format de un crater vulcanic inundat.
- Orașul Petra din Iordania este cunoscut pentru structurile sale sculptate în stâncă, inclusiv celebrul templu Al-Khazneh (Tezaurul).
- Râul subteran Puerto Princesa din Filipine este unul dintre cele mai lungi râuri subterane navigabile din lume, care străbate peșteri impresionante.
- Insula Jeju din Coreea de Sud găzduiește peșteri vulcanice, cascade spectaculoase și plaje cu nisip negru.
- Parcul Național Serengeti din Tanzania este renumit pentru migrarea anuală a animalelor sălbatice, în special a gnuzelor și a zebrilor.
- În Parcul Național Zhangjiajie din China se află Coloanele de Cuarț, formațiuni stâncoase înalte și înguste, care au servit ca sursă de inspirație pentru peisajul din filmul „Avatar”.
- Câinii pot detecta diverse boli și afecțiuni medicale, cum ar fi cancerul sau epilepsia, datorită simțului lor dezvoltat al mirosului.
- Pinguinii își recunosc partenerii de cuib chiar și după o absență de câteva luni, bazându-se pe sunetele specifice de apel pe care le emit.
- Furnicile pot lucra împreună și pot construi structuri complexe, cum ar fi furnicarii, care pot ajunge să aibă milioane de indivizi și să ocupe o suprafață extinsă.
- Câțărătorul muntos, o pasăre din Noua Zeelandă, nu poate zbura, dar poate sări în jos de pe stânci înalte și să se prăbușească în siguranță la sol, deschizându-și aripile în ultimul moment.
- Elefanții sunt animale extrem de sociale și pot comunica între ele folosind sunete inaudibile pentru urechea umană, dar captate de vibrațiile solului.
- Soparlele regeneratoare, precum șopârlele coadă-lungă, pot regenera porțiuni pierdute ale corpului lor, inclusiv coada, membrele și chiar părțile interne.
- Peștele-țap, găsit în Oceanul Indian și Pacific, poate schimba complet culoarea pielii și forma corpului pentru a se adapta mediului și a se proteja de prădători.
- Calamarul gigant are cel mai mare ochi din regnul animal, putând atinge dimensiuni de până la 25 de centimetri în diametru.
- Musca de fructe are un sistem vizual complex, având aproximativ 6.000 de lentile în ochii săi compuși.
- Țestoasa de Galapagos poate trăi până la 150 de ani, fiind una dintre cele mai longevive specii de țestoase din lume.
- Crocodilii pot digera și utiliza eficient energia provenită din piatra pe care o înghit, ceea ce le permite să supraviețuiască perioadelor de foame.
- Vulturul plesuv are capacitatea de a detecta mișcările unui animal de la o înălțime de 1,6 km și de a coborî în picaj la o viteză de peste 240 km/h pentru a-l vâna.
- Panda gigant se hrănește aproape exclusiv cu bambus și poate consuma până la 14 kg pe zi pentru a-și satisface nevoile alimentare specifice.
- Fluturele Monarh migrează pe distanțe lungi, uneori până la 4.000 km, pentru a ajunge la zonele de iernat.
- Suricata este cunoscută pentru comportamentul său social complex și pentru faptul că membrii grupului.
- Delfinii pot recunoaște și înțelege sunetele și semnalele de limbaj emise de semenii lor, permițându-le să comunice și să colaboreze în grupuri mari.
- Ghepardul este cel mai rapid mamifer terestru, putând atinge viteze de până la 110 km/h într-o scurtă perioadă de timp.
- Furnica de bulldog african poate sări la o înălțime de aproximativ 100 de ori lungimea propriei sale corpuri, ceea ce o face una dintre cele mai bune săritoare în lumea insectelor.
- Broasca de copac albastră, găsită în Australia, are capacitatea de a schimba sexul în funcție de nevoile de reproducere ale populației locale.
- Maimuțele bonobo sunt singurele animale non-umane cunoscute care utilizează gesturile pentru a comunica, inclusiv săruturi, îmbrățișări și atingere.