
CROCODILUL DIGITAL ÎȚI MĂNÂNCĂ CRIPTOMONEDELE
Un program malware pentru Android, botezat cu haz „Crocodilus”, a fost descoperit recent și face ravagii printre utilizatorii naivi, conform bleepingcomputer. Cum funcționează? Simplu: te păcălește să-ți dai fraza de bază a portofelului cu criptomonede, aruncându-ți în față un avertisment dramatic: „Fă-ți backup la cheie, că-ți pierzi accesul!”. Odată ce pici în plasă, Crocodilus – care, deși e un malware bancar nou-nouț, e echipat până-n dinți – preia controlul telefonului, îți fură datele și începe să-ți controleze dispozitivul de la distanță ca un păpușar malefic.
Acum, să fim serioși: cine n-ar avea încredere într-un crocodil care-ți cere cheia de la seif, nu? E ca și cum ai invita un hoț în casă să-ți „verifice” economiile. „Backup, zici? Sigur, domnule Crocodilus, poftim tot portofelul meu digital!” Și uite-așa, în loc să plângi după bitcoinii pierduți, mai bine plângi de râs la gândul că ai crezut că un crocodil virtual îți vrea binele.
ȘOFERUL DIN VÂLCEA: „SCANDAL? REZOLV CU MAȘINA!”
În Râmnicu Vâlcea, un bărbat a decis să tranșeze un scandal de stradă într-un mod cât se poate de… motorizat. Potrivit Adevărul, individul a intrat cu mașina în trei persoane cu care se certa, transformând o ceartă banală într-o tentativă de omor calificat. Totul a pornit de la un conflict spontan – probabil ceva de genul „Cine a parcat mai prost?” – iar șoferul nervos a apăsat accelerația în loc să-și folosească cuvintele. Magistrații Tribunalului Vâlcea n-au stat pe gânduri și l-au trimis direct în arest preventiv, conform Agerpres, citat de Adevărul.
Ce să zicem? Omul e clar un vizionar: de ce să pierzi timp cu pumni și înjurături, când ai patru roți și un volan la îndemână? Poate data viitoare își tunează mașina cu un afiș: „Rezolv dispute rapid și eficient!” Totuși, sfat pentru viitor: dacă te cerți în Vâlcea, uită-te bine în stânga și-n dreapta – s-ar putea să vină soluția pe roți!
SIMION ARUNCĂ CU MILIOANE, PONTA RĂSPUNDE CU „REPUTAȚIE”
George Simion, șeful AUR, a ieșit la Radio Guerrilla pe 1 aprilie 2025 să arunce o bombă: susținătorii lui Victor Ponta ar fi cheltuit 7 milioane de euro pe lobby în SUA. Declarația a sunat ca o petardă de 1 Aprilie, dar Simion a ținut-o sus și tare. Victor Ponta, însă, n-a stat să încaseze: într-un interviu TV, fostul premier a spus că nu-i nevoie de bani, că el are relații peste Ocean bazate pe „experiență și reputație”, nu pe portofel.
Auziți, domnilor, ce duel epic! Simion zice „Bani, bani, bani!”, Ponta răspunde „Eu sunt brand, nu am nevoie de cash!”. Parcă-i un film cu spioni, doar că în loc de arme au portofele și CV-uri. Și totuși, să fim sinceri: 7 milioane de euro pentru lobby? Ori Simion a văzut un bon greșit de la McDonald’s, ori Ponta chiar are prieteni scumpi în America. Cert e că noi, muritorii, stăm și ne întrebăm: reputație sau cash – care câștigă Oscarul?
BĂSESCU ȘI ALEGERILE CORECTE: CTP ÎL IA LA MIȘTO
Traian Băsescu a ieșit iar la rampă să ne spună că alegerile corecte sunt cheia relației României cu SUA. Fostul președinte zice că anularea alegerilor de anul trecut a supărat America, care nu ține cu nimeni, ci vrea doar „corectitudine”. Dar hop și Cristian Tudor Popescu (CTP), care n-a putut să tacă: jurnalistul a numit declarațiile lui Băsescu o glumă proastă, râzând de „moralitatea” SUA și de ipocrizia fostului lider, care acum predică despre alegeri curate, deși America are propriile ei belele interne.
Ce mai comedie! Băsescu joacă rolul de profesor de democrație, cu degetul ridicat: „Să fie alegeri corecte, că așa vor americanii!”. Și intră CTP ca un heckler genial: „Ce, măi Traiane, crezi că SUA stă cu ochii pe urna din Teleorman când ei nu-și spală rufele lor?”. E ca un roast politic: Băsescu visează la aplauze transatlantice, dar CTP îi aduce aminte că scena e plină de contradicții și popcorn ars.
RUSIA ZICE „PAS” LA PACEA LUI TRUMP
Rusia a dat cu flit propunerilor SUA de a opri războiul din Ucraina, spunând că nu-s bune așa cum sunt. Diplomatul Serghei Riabkov a explicat că ideile americanilor nu rezolvă „cauzele fundamentale” ale conflictului, cum ar fi pretențiile Moscovei legate de Ucraina și NATO. Contextul? Donald Trump, președintele SUA, s-a plâns că Rusia trage de timp în negocieri, dar Riabkov insistă că pacea nu vine fără să se discute „pe bune” problemele de bază. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a zis și el că e complicat și că mai e mult de lucru.
Auziți aici ce telenovelă diplomatică! Trump zice „Hai să terminăm rapid!”, Rusia răspunde „Nu așa, Donald, că ne strici feng shui-ul strategic!”. Parcă-i un dans în care nimeni nu știe pașii, dar toți se calcă pe picioare. Și în timp ce Kremlinul cere „cauze profunde”, noi ne întrebăm: oare nu cumva „profund” înseamnă doar „dă-ne ce vrem și taci”? Rămâne de văzut cine cedează primul sau cine rupe ringul de dans!
PONTA ÎL FACE „HULIGAN” PE SIMION ȘI-I DĂ LECȚII DE PREȘEDINȚIE
Victor Ponta a pus tunurile pe George Simion, liderul AUR, numindu-l „huligan politic” și demontându-i minciunile despre case de 35.000 de euro. Într-o ieșire publică, Ponta zice că România are nevoie de un președinte cu experiență economică internațională – adică el, candidatul independent care nu ia bani publici. Spre deosebire de Simion, care, zice Ponta, a băgat în buzunar peste 10 milioane de euro din subvenții în 2024. Ca bonus, i-a tras un „cărlan politic” peste ochi, reluând o insultă de la Ion Iliescu.
Ce mai spectacol! Ponta îl ia pe Simion la palme verbale: „Huligan, cărlan, mincinos – ia-ți banii și lasă-ne cu casele tale ieftine!”. E ca un western politic: Ponta, șeriful cu „experiență internațională”, contra Simion, „banditul” cu subvenții grase. Și în timp ce Ponta se laudă că nu ia bani de la stat, noi ne întrebăm: oare experiența lui internațională include și lecții de la Iliescu despre cum să dai replici de neuitat? Yee-haw!
TRUMP ȘI LE PEN: FRAȚI DE INELIGIBILITATE
Donald Trump a sărit în apărarea Marinei Le Pen, lidera Adunării Naționale din Franța, după ce un tribunal francez a condamnat-o pentru delapidare și i-a interzis să candideze la alegerile din 2027 timp de cinci ani. Trump a declarat că situația e „foarte gravă” și a comparat-o cu propriile sale necazuri legale, sugerând că amândoi sunt victime ale unui sistem nedrept. Decizia a lovit-o zdravăn pe Le Pen, care era favorită în sondaje, iar reacțiile au fost atât de aprinse încât Înaltul Consiliu al Magistraturii din Franța a cerut calm, pe fondul amenințărilor la adresa judecătorilor.
Ce să zicem? Trump și Le Pen, cu mâinile legate de justiție, par să formeze un club select al „interzișilor”. „Eu am pățit-o, tu ai pățit-o, hai să ne plângem împreună!”, pare să zică Donald, în timp ce Le Pen își numără banii delapidați și visează la Elysee din exil. Poate ar trebui să-și facă un podcast: „Cum să pierzi alegeri fără să candidezi” – succes garantat! Și magistrații francezi? Probabil stau cu jaluzelele trase, speriați de fanii lui Le Pen care le bat la ușă cu furci și torțe.
CHINA TRIMITE INTERNETUL ÎN SPAȚIU CU RACHETA
China a dat lovitura pe 1 aprilie, lansând cu succes o rachetă Long March 2D de la Centrul Jiuquan, care a dus pe orbită patru sateliți pentru testarea tehnologiilor de internet. Misunea face parte dintr-un plan ambițios de a dezvolta rețele broadband prin satelit, reducând dependența de tehnologia străină. Sateliții, creați de firme ca Changguang Satellite Technology și Galaxy Space, sunt meniți să verifice sisteme de propulsie și antene, fiind a șasea lansare din seria asta de teste spațiale. Detaliile despre sateliți? Secret de stat, evident!
China zice „Internet pentru toți, dar din spațiu și Made in China!”. Parcă-i un film SF: racheta decolează, sateliții zumzăie, iar pe Pământ ne pregătim să prindem Wi-Fi din cosmos. Să fie ăsta răspunsul la „De ce-mi pică netul?”? Poate da, poate nu, dar sigur e amuzant să ne imaginăm un satelit care-ți trimite meme direct din orbită. Și americanii? Probabil stau cu ochii beliți, întrebându-se cum au rămas în urmă la capitolul „internet spațial”.
DUNĂREA DEVINE GROAPA DE GUNOI A ORȘOVEI
Tone de deșeuri plutesc pe Dunăre în zona Orșova, după o viitură care a transformat fluviul într-un râu de PET-uri și ambalaje de plastic. Autoritățile, împreună cu voluntari, s-au apucat să curețe mizeria cu utilaje grele, iar Garda de Mediu amenință cu sancțiuni pe oricine aruncă gunoaie în apă. Problema a început după ploile recente, care au adus o masă compactă de gunoi pe o suprafață uriașă. Curățenia a demarat pe 31 martie și a continuat pe 1 aprilie, cu sprijinul Administrației Bazinale Banat și al Gărzii de Mediu Mehedinți.
Dunărea zice „Ajutor, mă sufoc în plastic!”, iar noi, în loc s-o admirăm, o transformăm în tomberon plutitor. PET-uri, pungi, ambalaje – parcă-i o expoziție de artă modernă intitulată „Omul și neglijența”. Garda de Mediu amenință cu amenzi, dar hai să fim serioși: cine-o să prindă pe ăla care aruncă sticla din barcă? Poate ar trebui să punem semne pe Dunăre: „Aruncă gunoiul și-ți confiscăm undița!”.
BĂTRÂNELUL ȘI CHELNERIȚA: MOȘTENIRE CU SCANDAL
Un britanic de 82 de ani, Richard Joy din Harrow, Londra, a lăsat casa sa unei chelnerițe ucrainene de 38 de ani, Mariia Romanyshyn, cu care se împrietenise. După moartea lui în 2018, familia a sărit în sus, contestând decizia în instanță și susținând că bătrânul nu mai era în toate mințile. Mariia a replicat că Richard era lucid și că i-a dat casa din recunoștință. După o săptămână de audieri, părțile au bătut palma pe un acord confidențial, iar judecătorul a validat un testament din 2011, împărțind averea între vărul lui Richard și alți beneficiari.
Ce poveste de Oscar! Bătrânelul zice „Mariia, tu meriți casa mea, ia-o cu tot cu mobilă!”, iar familia urlă „Ce? Noi ce mai moștenim, ceaiul din cămară?”. Parcă-i un film romantic cu final judiciar: el, un domn galant; ea, chelnerița cu zâmbet de aur. Și acordul confidențial? Probabil Mariia a primit casa, iar familia a rămas cu o lecție: „Data viitoare, mai bem un ceai cu unchiu’!”.
COPIL DE 4 ANI, DAT AFARĂ DE LA GRĂDINIȚĂ PENTRU „TRANSFOBIE”
În Marea Britanie, un puști de 4 ani a fost suspendat de la grădiniță din cauza unor acuzații de transfobie. Departamentul pentru Educație (DfE) a ținut detaliile sub lacăt, spunând doar că toți copiii trebuie să se simtă în siguranță. Statistici din 2022-2023 arată că 94 de elevi au fost suspendați pentru transfobie și homofobie, dar cazul ăsta a stârnit furtună. J.K. Rowling a numit decizia „nebunie totalitară”, iar alți critici zic că e un exces care-i dăunează copilului mai mult decât îl educă.
Auziți ce mai năzbâtie! Un copil de 4 ani, abia dacă leagă două vorbe, e acuzat de „transfobie” – probabil a zis „nu-mi place păpușa aia” și gata, scandalul! Rowling tună și fulgeră, iar noi ne întrebăm: ce urmează, cursuri de corectitudine politică la schimbat scutecele? Grădinița zice „Siguranță!”, dar parcă-i mai degrabă o competiție de „Cine pedepsește mai absurd?”. Sfat pentru părinți: învățați-l pe junior să zică „Toți suntem minunați!” înainte să deschidă gura.
REGINA CAMILLA ȘI OUL GIGANT: PAȘTE CU STIL
Regina Camilla, la 77 de ani, a ieșit pe 1 aprilie la prima apariție publică de după spitalizarea Regelui Charles, participând la o vânătoare de ouă de Paște lângă Palatul Buckingham. Evenimentul a fost centrat pe o instalație artistică numită Humpty Dumpty Egg, un ou uriaș inspirat de o poveste populară, creat pentru organizația Elephant Family, fondată de fratele răposat al reginei, Mark Shand. Camilla a discutat cu artiștii și reprezentanții ONG-ului, subliniind legătura operei cu pasiunea cuplului regal pentru natură.
Camilla zice „Charles e pe perfuzii, dar eu vânez ouă!” și iată-o, elegantă ca mereu, lângă un ou cât să-ți ajungă omleta până la Crăciun. Humpty Dumpty n-a căzut de pe zid, dar sigur a atras atenția – parcă-i un episod din „Povești regale cu buget artistic”. Și legătura cu natura? Probabil ouăle simbolizează „hai să salvăm elefanții, dar cu stil!”. Oricum, Regina știe să facă din Paște un show – Charles, ia notițe din spital!




