home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 23 de zile
FAPTUL DIVERS

Uraganul care a suflat în ceașca de cafea a politicienilor

Politicienii români au descoperit o nouă amenințare națională: vântul care le răvășește coafura! Mihai Tudose și Sorin Grindeanu, experți meteorologi improvizați, au concluzionat că nici uraganele nu mai sunt ce-au fost. Probabil că și ele s-au săturat de promisiunile deșarte și au decis să emigreze. Grindeanu a propus chiar includerea fenomenelor meteo în programul de guvernare. Următorul pas: negocieri cu norii pentru a ploua doar în weekend!

Everestul crește! Alpiniștii cer scări rulante

Breaking News: Everestul a decis să facă overtime! Aparent, muntele e nemulțumit că oamenii îl tot calcă în picioare și a hotărât să crească cu 15-50 de metri, doar așa, de-al naibii. Cercetătorii sunt în alertă: dacă Everestul continuă să crească, s-ar putea să avem nevoie de oxigen și în avion! Alpiniștii cer urgent instalarea unor scări rulante, argumentând că e nedrept ca muntele să trișeze așa.

Dealer de droguri deschide drive-thru lângă școală: ‘Satisfacție garantată sau banii înapoi!’

Un tânăr antreprenor de 24 de ani din Timișoara a decis să revoluționeze piața drogurilor, deschizând primul „McDonald’s al cannabisului” lângă o școală. Cu sloganul „Hai la dealer, puișor!”, afaceristul oferea inclusiv happy meal cu jucărie surpriză: un cântar de buzunar. Poliția a intervenit prompt, considerând că tânărul încalcă regulile concurenței neloiale față de cafeneaua școlii.

Strângerea de mână fatală: Cum să transformi salutul într-o armă de distrugere în masă

Un iranian ingenios a reușit să transforme banala strângere de mână într-o armă secretă demnă de James Bond. Folosind o „cremă de mâini” specială cu GPS integrat, el l-a uns pe liderul Hezbollah, transformându-l involuntar într-un far uman pentru rachetele israeliene. Producătorii de creme de mâini se tem acum că vânzările vor scădea dramatic în Orientul Mijlociu.

Familie își decorează sufrageria cu Picasso fără să știe: ‘Credeam că e opera fiului nostru de 5 ani’

O familie italiană a descoperit că ceea ce credeau a fi o pictură ciudată a copilului lor este de fapt un Picasso original. Tabloul, găsit într-o vilă din Capri, a fost agățat în sufragerie timp de decenii, fiind apreciat pentru „culorile vesele și formele amuzante”. Experții în artă sunt uimiți: „E prima dată când cineva confundă un Picasso cu arta unui copil de grădiniță… de obicei e invers!”

Jaf la Louis Vuitton: Hoții fură genți de 900.000 de euro pentru a-și căra prada

Patru infractori cu gusturi rafinate au dat o lovitură la un magazin Louis Vuitton din Paris, furând peste 100 de articole de lux. Surse apropiate anchetei susțin că hoții aveau nevoie disperată de genți pentru a-și căra toate bunurile furate. „Au luat și câteva portofele, că nu aveau unde să țină banii furați”, a declarat un polițist, impresionat de simțul practic al infractorilor.

Fumatul învinge cancerul: Adrian Daminescu demonstrează că țigările sunt mai puternice decât chimioterapia

Cântărețul Adrian Daminescu a reușit să învingă cancerul pulmonar fără să renunțe la fumat, demonstrând că unde-i voință, e și o cale… de a ignora sfaturile medicale. Artistul, care a început să fumeze la 7 ani, susține că secretul său este să fumeze cu optimism. „Dacă tot mă duc, măcar să mă duc parfumat a tutun”, ar fi declarat el.

Parada de 1 Decembrie, mutată pe 30 noiembrie: ‘Vrem să sărbătorim România înainte să o stricăm la alegeri’

Guvernul ia în considerare mutarea paradei de 1 Decembrie pe 30 noiembrie, de teamă că alegătorii s-ar putea răzgândi după ce văd defilarea politicienilor. Sursele noastre susțin că adevăratul motiv ar fi că majoritatea candidaților nu pot să meargă și să mestece gumă în același timp, deci ar fi imposibil să participe la paradă și să candideze în aceeași zi.

Norvegia construiește gard la granița cu Rusia: ‘Vrem să fim siguri că rușii nu ne fură fiordurile’

Guvernul norvegian, speriat de invazia de bicicliști ruși din 2015, plănuiește să construiască un gard la graniță. Motivul oficial: securitate națională. Motivul neoficial: să împiedice rușii să fure secretul uleiului de pește norvegian. Finlanda, care deja construiește un astfel de gard, a comentat: „Copiaților!”

Vasluian romantic pleacă în vacanță cu amanta după ce își bate soția: ‘Voiam să-i arăt cât de mult o iubesc’

Un bărbat din Băcești, Vaslui, a demonstrat că romantismul nu e mort: și-a bătut soția cu biciul, i-a furat toți banii și a plecat în vacanță cu amanta. Vecinii sunt impresionați de dedicația sa: „Măcar a avut bunul simț să se parfumeze înainte să plece. Ăsta da gentleman!”

Coreea de Nord extinde lista pedepselor capitale: ‘Acum poți fi executat și pentru că nu zâmbești suficient la statui’

Regimul lui Kim Jong Un a decis să facă viața nord-coreenilor și mai interesantă, adăugând noi motive pentru pedeapsa capitală. Printre noile infracțiuni se numără: a visa la democrație, a purta blugi prea strâmți și a nu aplauda suficient de entuziast discursurile liderului suprem.

New York declară război șobolanilor cu pilule contraceptive: ‘Vrem să-i învățăm despre planificare familială’

Autoritățile din New York au găsit în sfârșit o soluție umană pentru problema rozătoarelor: educație sexuală și contracepție. Șobolanii vor fi hrăniți cu pilule contraceptive, în speranța că vor deveni mai responsabili. Următorul pas: consiliere de cuplu pentru șobolanii care au probleme în relație.

PENTRU CEI CARE AU DESCHIS MAI TARZIU ZIARUL, RELUAM STIRILE

Uraganul ‘Vax’: nici ciclonul nu mai e ce-a fost, spun experții meteorologici PSD

După ce ciclonul a traversat România cu viteza unui melc pe Red Bull, Mihai Tudose și Sorin Grindeanu au comentat ironic situația. „Nici uraganele nu mai sunt ce au fost!,” a exclamat Tudose, probabil dezamăgit că nu a văzut măcar o umbrelă zburând pe geam. Grindeanu a adăugat că ar trebui inclus în programul de guvernare, pentru diversitate. E clar, dacă nici natura nu mai face show, la ce să ne mai așteptăm de la politică?

Everest – planul secret al muntelui de a deveni imposibil de Urcat

Se pare că Everestul a decis să facă puțină masă musculosă din plăcile tectonice și să crească niște metri în plus. După ce a văzut câți turiști s-au înghesuit pe vârf pentru poze de Instagram, muntele a decis că e momentul să pună bariere. Creșterea de 50 de metri? Doar începutul. Dacă urcușul era greu, acum e practic un antrenament de CrossFit geologic!

Breaking: traficantul care și-a transformat mașina în Fast-Food-ul drogurilor

Un tânăr din Timișoara a revoluționat comerțul, transformând portbagajul în drive-thru-ul cannabisului pentru elevi. După ce a parcat strategic lângă școală, a avut grijă să fie prietenos și cu mediul – nici măcar nu avea nevoie de POS, doar un cântar pentru porții precise. Polițiștii l-au prins după ce clienții săi nu au mai putut rezista tentației de a suna la 112. Concluzia: când familia te dă afară, niciodată nu e o idee bună să-ți faci biroul în fața școlii.

Salutul mortal: cum să folosești GPS-ul pe mâna altora

Un bărbat din Iran a reușit să facă un upgrade la clasica strângere de mână: a uns liderul Hezbollah cu un GPS invizibil, ca să nu se piardă în trafic, cică. Israelienii au apreciat gestul și l-au urmărit direct cu o rachetă. Se pare că, în zilele noastre, tehnologia nu cruță pe nimeni, nici măcar când ești lider de gherilă. Cine știa că o simplă strângere de mână poate duce la o explozie?

Picasso la reduceri: cum să agăți un milion de dolari în sufragerie fără să știi

O familie din Capri a descoperit că tabloul agățat neglijent în sufragerie, unde bunica își bea cafeaua, era de fapt un Picasso. Timp de 50 de ani, nimeni nu și-a dat seama că prafurile de pe tablou valorează mai mult decât vila în care trăiau. Examinarea grafologică a confirmat că da, geniul din Malaga a fost printre ei, dar să fim serioși – cine are timp să aprecieze arta când ai de făcut curat?

Patru minute și 900.000 de euro mai târziu: cursa de mare viteză prin magazinul Louis Vuitton

Un grup de hoți și-a dorit un „fashion upgrade” și a intrat cu mașina direct în vitrina magazinului Louis Vuitton din Paris. După ce au strâns peste 100 de articole de lux în doar patru minute, au plecat ca și cum ar fi făcut o simplă sesiune de cumpărături rapide. Dacă ți-ai ratat Black Friday-ul, învață de la profesioniști: dă cu spatele și intră direct la reduceri!

Adrian Daminescu: cancerul,  și bătălia pe care nu vrei să o ratezi

Adrian Daminescu, luptător neobosit al scenei și al cancerului, a ieșit victorios după doi ani de tratament, dar cu un mic detaliu: nu s-a lăsat de fumat. „Dacă am trecut prin iad, măcar să fumez o țigară în drum spre rai,” a declarat artistul, care nu a permis nici bolii, nici chimio să-i afecteze plămânii… complet.

1 Decembrie mutat pe 30 Noiembrie: paradele sunt flexibile, alegerile mai puțin

Într-o dezbatere inedită, oficialii români se gândesc să mute parada de 1 Decembrie pentru a nu se suprapune cu alegerile. Soluția propusă: paradele pe 30 noiembrie, iar alegerile să le lăsăm unde sunt. Până la urmă, nu contează când sărbătorim, atâta timp cât toată lumea iese la defilare. Dacă nu se încurcă paradele cu urnele, va fi o zi reușită!

Norvegia ridică ziduri: nu pentru vânt, ci pentru migranți

În timp ce alții ridică zgârie-nori, Norvegia ridică un zid la granița cu Rusia. După valul de migranți din 2015, când au ajuns pe biciclete și pe jos la frontieră, autoritățile s-au gândit că mai bine se pregătesc. În curând, zidurile vor deveni noua tendință în geopolitică. Când nu mai ai migranți, rămâi cu un gard frumos!

Cum să pleci în vacanță cu amanta: ghid practic de Vaslui

Un bărbat din Vaslui a dus infidelitatea la un nou nivel: după ce și-a bătut soția cu biciul pentru un apel suspect, a decis că e timpul pentru o vacanță. Cu amanta. Și cu toți banii din casă. Până la urmă, nimic nu spune „vacanță de vis” ca o excursie spontană după un scandal domestic!

Kim Jong Un mărește Lista Neagră: când faci propagandă și uiți că există pedeapsa cu moartea

În Coreea de Nord, moartea vine la pachet cu un set extins de reguli noi. De la propagandă antistatală la fabricarea ilegală a armelor, orice e bun pentru o condamnare la moarte. Kim Jong Un s-a asigurat că, dacă te plictisești în țara lui, ai destule motive să fii „invitat” la o execuție.

Șobolanii din New York, acum pe contraceptive: scăpați de invazie, dar cu stil

Autoritățile din New York au găsit soluția ideală pentru invazia de șobolani: contraceptive! În loc să-i otrăvească, au decis să-i împiedice să se reproducă. Așadar, șobolanii din metrou pot să stea liniștiți – nu mor, doar nu mai fac pui.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!