home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 24 de zile
FAPTUL DIVERS

Zâmbetul Daciei Socialiste: Ion Iliescu dezvăluie secretele surâsului său industrial

Atenție, tovarăși! Ion Iliescu, marele arhitect al democrației originale românești, ne-a oferit recent o lecție de anatomie politică. Se pare că zâmbetul său legendar nu e doar o simplă grimasă, ci un adevărat monument al industriei autohtone!

„Am un zâmbet de Dacie”, ne-a luminat Iliescu, probabil nostalgic după vremurile când mașinile românești erau la fel de fiabile ca promisiunile sale electorale. „Cu patru viteze”, a adăugat el, deși mulți ar spune că a rămas blocat în prima încă din ’89.

Iliescu ne-a mai dezvăluit că dacă poți face o mașină după zâmbetul său, poți face și o țară după gustul lui. Păi, dacă ne uităm la starea actuală a României, parcă începem să înțelegem de ce arată ca o Dacie abandonată într-un șanț!

România, campioana Europei la evitarea inteligenței… artificiale

Vestea bună: România e pe primul loc în UE la ceva! Vestea proastă: e vorba despre lipsa inteligenței artificiale în companii. Se pare că firmele românești preferă inteligența naturală – sau lipsa ei, după caz.

Un studiu recent arată că 40% dintre angajații români nu au acces la inteligență artificială. Probabil pentru că șefii se tem că roboții ar putea fi mai deștepți decât ei. Iar restul de 60%? Ei bine, ei încă încearcă să-și dea seama cum să pornească calculatorul.

Hoții de la Roland Garros fac cel mai rapid break… în seiful turneului

Se pare că nu doar tenismenii știu să facă break-uri la Roland Garros! Niște „sportivi” mai puțin convenționali au reușit să treacă de serviciul de securitate și să facă cea mai rapidă spargere din istoria turneului.

Cu o tehnică demnă de un Grand Slam al infracțiunilor, hoții au „câștigat” 11.000 de euro cash și bijuterii de 20.000 de euro. Probabil că acum se pregătesc pentru „turneul” următor – poate Wimbledon sau US Open? Hai să le urăm „Baftă la Alcatraz Open”!

Ciolacu face inspecția căminelor studențești: ‘Haideți să facem ceva… dar nu chiar acum!’

Premierul Marcel Ciolacu, înarmat cu o lupă și mult optimism, a pornit într-o expediție în junglele Complexului Studențesc Regie. Obiectivul misiunii? Să descopere dacă studenții chiar trăiesc în condiții atât de precare pe cât se zvonește sau dacă totul e doar o exagerare a presei.

„Faceți ceva, domnul premier!”, au strigat studenții disperați. „De-aia am venit aici”, a răspuns Ciolacu, privind în gol și întrebându-se probabil dacă mai e timp să se înscrie la facultate pentru a beneficia și el de „luxul” căminelor.

AUR primește un fan înfocat înarmat: ‘Hai să discutăm politică… la țintă!’

Un bărbat cu idei „strălucitoare” a decis să aducă puțină acțiune în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin. Echipat cu un pistol – probabil pentru a sublinia punctele sale de vedere – omul nostru a intrat în sediu, a pus arma pe un scaun (căci e obraznic să vii cu armele la masă) și a început să privească insistent un consilier local.

Probabil că voia să-i transmită un mesaj subtil de genul „Votează cu mine sau altfel…”. Din fericire, situația a fost dezamorsată înainte ca domnul să-și poată prezenta „platforma” electorală. Acum, el își poate continua campania din spatele gratiilor!

Nostalgia lovește din nou: Britanicii cer readerarea la UE, visând la zilele glorioase când puteau cumpăra brânză franțuzească fără viză

La aproape cinci ani de la Brexit, sute de britanici s-au adunat în centrul Londrei pentru a cere întoarcerea în UE. Îmbrăcați în albastru și galben, culorile UE (și ale Ikea, coincidență?), manifestanții au umplut Parliament Square, probabil sperând că dacă fac suficient zgomot, Bruxelles-ul îi va auzi și îi va reprimi cu brațele deschise.

„Vreau să-mi recuperez libertatea de mișcare”, se putea citi pe o pancartă, probabil ținută de cineva care abia așteaptă să stea iar 3 ore la coadă pentru a intra în Franța. „Brexitul este un dezastru monumental” – da, la fel ca și decizia de a organiza un referendum pe o temă atât de complexă, dar hei, cine suntem noi să judecăm?

Pasionații de mașini puternice salvează maternitatea prin drifturi: ‘Un copil născut e un șofer în devenire!’

Cine a spus că pasionații de mașini puternice nu au inimă? La Botoșani, aceștia au demonstrat că pot să ardă cauciucuri și să ajute în același timp! Pentru doar 200 de lei, oricine a putut simți ce înseamnă să fii Vin Diesel pentru câteva minute, iar banii vor ajunge la Maternitatea din Botoșani.

Spectatorii au avut parte de un spectacol inedit: mașini tunate făcând drifturi pentru o cauză nobilă. E ca și cum ai vedea Ferarri-ul papal făcând donuts în Piața Sf. Petru! Următorul eveniment caritabil? Poate curse ilegale pentru a strânge fonduri pentru poliție!

Bătaie la PNL Bistrița: ‘Locurile pe liste se câștigă cu pumnul, nu cu votul!’

Se pare că democrația e în floare la PNL Bistrița-Năsăud! În loc să decidă candidații pentru alegerile parlamentare prin vot, liderii locali au optat pentru o metodă mai… directă. Președintele Ioan Turc, probabil inspirat de wrestling-ul profesionist, a „sărit la gâtul” unui consilier.

Rezultatul? O cursă epică până sub un birou, demnă de un episod din Tom și Jerry. Să fie oare aceasta noua strategie a PNL pentru a atrage electoratul tânăr? „Votați-ne, avem cei mai buni luptători din politica românească!”

Adio, ursuleți panda! Japonezii plâng după mascotele lor pufoase, în timp ce China își recuperează ‘agenții’

Mii de japonezi s-au adunat la Grădina Zoologică Ueno din Tokyo pentru a-și lua rămas bun de la Ri Ri și Shin Shin, doi urși panda care au fost mai populari decât mulți politicieni locali în ultimii 12 ani.

Cuplul de panda se întoarce în China mai devreme decât era planificat, oficialii invocând „îngrijorări legate de starea lor de sănătate”. Dar să fim serioși, probabil că urșii s-au săturat de sushi și vor niște bambus proaspăt!

Medicamentul pentru diabet ar putea încetini îmbătrânirea creierului: În curând, bunicii vor uita că au uitat!

Un nou studiu efectuat pe maimuțe sugerează că metforminul, medicamentul folosit pentru tratarea diabetului de tip 2, ar putea fi utilizat pentru a încetini îmbătrânirea creierului. Vestea proastă? S-ar putea să ne amintim perfect toate momentele jenante din tinerețe până la adânci bătrâneți!

Dacă rezultatele se confirmă și la oameni, ne putem aștepta la o nouă generație de bunici care nu doar că își vor aminti numele nepoților, dar vor putea și să-i bată la jocuri video!

Misterul zgomotelor din adâncuri dezlegat: Se pare că balenele au propriul lor podcast subacvatic!

Cercetătorii au identificat în sfârșit sursa zgomotelor misterioase din Groapa Marianelor: sunt de fapt strigătele balenelor Bryde. Aparent, acestea sună „puțin ca niște nave spațiale științifico-fantastice”.

Să fie oare acesta primul semn al unei civilizații subacvatice avansate? Sau poate balenele au propriul lor show radio și noi abia acum l-am descoperit? În orice caz, dacă auziți vreodată sunete ciudate în timpul unei croaziere, nu vă panicați – s-ar putea să fie doar ultima ediție din „Whale Talk with DJ Bryde”!

Robin Hood modern: Caută în gunoaie, primește pumni gratis!

Un bărbat de 34 de ani a avut parte de o surpriză neplăcută în timp ce căuta PET-uri prin tomberoane în Sectorul 5 al Capitalei. Aparent, reciclarea nu e privită cu ochi buni de toată lumea!

Un alt bărbat de 42 de ani, probabil deranjat de zgomotul produs de căutătorul de comori moderne, a decis să-i ofere o lecție de… ecologie aplicată. Asistat de propria mamă (pentru că violența e o afacere de familie), individul l-a lăsat pe bietul căutător de PET-uri inconștient pe stradă.

Morala poveștii? Data viitoare când vreți să salvați planeta, asigurați-vă că purtați o cască de protecție! Sau poate ar trebui să introducem o nouă lege: „Cine deranjează tomberoanele, primește 50 de bani. Cine deranjează pe cel care deranjează tomberoanele, primește 5 ani cu executare!”

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!