home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 27 de zile
FAPTUL DIVERS

Casiera care a transformat apa în bani

Într-un act de magie financiară demnă de David Copperfield, o casieră de la Compania de Apă Oltenia a reușit să transforme 680.000 de lei din fondurile companiei în bani de buzunar personali. Se pare că doamna a încercat să-și ascundă talentul de prestidigitator contabil, dar autoritățile nu s-au lăsat păcălite de iluzia ei fiscală. Acum, singura apă pe care o va vedea pentru o vreme va fi cea din celula de detenție.

Primarul-botanist descoperă o nouă specie: copacul fără viață

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a demonstrat încă o dată că gramatica e opțională în politică. În încercarea de a justifica masacrul arborilor din sector, edilul a declarat că „copacii nu mai are viață în ei”. Se pare că domnul primar a descoperit o nouă specie de copac: arborele zombi. Dacă tot sunt morți, poate ar trebui să le pună cruci în loc de tăiere?

Mamă antreprenoare transformă copiii în bancomate ambulante

O femeie de 38 de ani din București a găsit o metodă inovatoare de a face bani: a transformat proprii copii în ATM-uri mobile. Cu ajutorul unui „asociat”, această mamă devotată și-a trimis odraslele la „practică” pe străzile Capitalei. Se pare că sloganul afacerii era „Dai un bănuț, primești o lacrimă”. Autorităților nu le-a plăcut modelul de business și acum investighează această „întreprindere familială”.

Blinken către Putin: Nucleara nu e jucărie!

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a ținut să-i reamintească președintelui rus Vladimir Putin că armele nucleare nu sunt pentru joacă. În stilul unui părinte exasperat, Blinken a calificat amenințările lui Putin drept „total iresponsabile”. Următorul pas: să-l pună pe Putin în colțul rușinii și să-i confiste toate rachetele până învață să se poarte frumos cu celelalte țări.

Ministrul Mediului descoperă că apa udă

Mircea Fechet, ministrul Mediului, a făcut o descoperire șocantă: ploaia face râurile să crească! În urma acestei revelații, ministrul a anunțat că viitura de pe Dunăre ar putea fi mai mare decât se așteptau. Cine ar fi crezut că precipitațiile abundente pot umfla apele? Următoarea misiune a ministrului: să afle dacă ursul chiar face în pădure.

Polonia declară război… castorilor

În timp ce Polonia se confruntă cu inundații devastatoare, premierul țării a găsit vinovatul perfect: castorul. Aparent, aceste creaturi periculoase sunt capabile să deterioreze baraje și diguri cu dinții lor ascuțiți. Ecologiștii susțin că guvernul folosește castorii în scopuri politice, dar premierul insistă că țara are nevoie de o strategie anti-castor. Următorul pas: introducerea vizelor pentru castori și construirea unui zid la granița cu pădurile.

S7: „Student la medicină inventează dieta cu 720 de ouă”

Un student la medicină, probabil sătul de legume și fructe, a decis să testeze limitele corpului uman consumând 720 de ouă într-o lună. Surprinzător, colesterolul său „rău” a scăzut cu 18%. Acum, industria ouălor speră să lanseze o nouă dietă: „Ou la micul dejun, ou la prânz, ou la cină”. Efecte secundare posibile: gainățezi  galben și începi să cotcodăcești în somn.

Jandarmii salvează turist rătăcit și cățelușa lui loială

Jandarmii montani au avut parte de o misiune dublă de salvare: un turist din București rătăcit pe munte și cățelușa lui credincioasă. Se pare că animalul de companie avea un simț al orientării mai bun decât stăpânul său, dar a decis să rămână alături de el. Cățelușa ar putea primi acum o medalie pentru „Cel mai bun ghid canin montan”.

Demi Moore și Pilaf, duo-ul inseparabil de la Hollywood

Actrița Demi Moore și-a făcut apariția la un eveniment din Londra însoțită de adevărata ei stea: cățelușa Chihuahua, Pilaf. Aparent, micuțul patruped a devenit accesoriul preferat al actriței, fiind prezent la evenimente mondene, pe iaht și pe covorul roșu. Următorul pas: Pilaf primește propriul agent și începe să apară în filme.

Justiția japoneză: Mai bine târziu decât niciodată

După 46 de ani petrecuți pe coridorul morții, Iwao Hakamada, în vârstă de 88 de ani, a fost declarat nevinovat. Se pare că justiția japoneză funcționează după principiul „graba strică treaba”. Hakamada, fost boxer, a demonstrat că poate rezista mai multe runde decât oricine și-ar fi imaginat. Acum, la 88 de ani, poate în sfârșit să se bucure de pensie… dacă își mai amintește ce e aia.

Fost scrimer oferă moștenire hoțului care i-a furat medalia olimpică

Laszlo Csongradi, fost scrimer maghiar, a găsit o metodă inedită de a-și recupera medalia olimpică de aur furată: o lasă moștenire hoțului. Aparent, Csongradi speră că hoțul va fi atât de mișcat de gest încât va returna medalia. Alternativ, hoțul ar putea aștepta să moștenească legal medalia, demonstrând că răbdarea este într-adevăr o virtute.

Român transformă centrul istoric italian în toaletă publică, primește interdicție

Un român de 40 de ani a decis să transforme centrul istoric al orașului italian Cesenatico într-o toaletă personală. După ce a fost prins în flagrant de mai multe ori, autoritățile i-au dat o interdicție de un an în zonă. Aparent, bărbatul a confundat „when in Rome, do as the Romans do” cu „when in Italy, pee as you please”. Acum riscă expulzarea, demonstrând că nu toate călătoriile în Italia se termină cu „la dolce vita”.

Primar vasluian cere protecție împotriva amantei înarmată cu… fier de călcat

Un primar din Vaslui a descoperit că viața de Don Juan vine la pachet cu riscuri neașteptate. După ce a fost atacat cu fierul de călcat de către amantă, edilul a cerut ordin de protecție. Se pare că doamna în cauză a decis să-i „calce” orgoliul la propriu. Morala poveștii: în politică, ca și în viața personală, e bine să eviți situațiile… încurcate.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!