home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
alaltăieri
FAPTUL DIVERS

Nicușor Dan, Președintele? E mai aproape decât ai crede!

Într-un episod din categoria „Ai zis că glumești?”, Nicușor Dan, actualul primar al Bucureștiului, a aruncat buzduganul în luptă! Nu doar că își mai dorește un mandat la Primărie, dar nu exclude nici varianta de a candida la… președinție! Da, da, ați auzit bine! Deocamdată, planul e să se mai joace un pic cu bordurile și pasajele Capitalei, dar cine știe? Poate într-o zi ne trezim cu el la Cotroceni, pozând lângă steagul tricolor.

România se transformă în saună! Rezervați-vă locuri până în 2040

Raport șocant: valurile de căldură vor face ca Bucureștiul și Craiova să devină adevărate cuptoare solare! Se pare că până în 2040, jumătate din populația urbană va experimenta temperatura perfectă pentru coacerea unei fripturi… fără cuptor. Așadar, dacă ați visat vreodată să faceți plajă pe asfalt, România viitorului vă așteaptă cu brațele larg deschise!

Elon Musk dă bani pe semnături! Cine vrea un milion?

Elon Musk nu doar că trimite rachete în spațiu, ci și dolari în buzunarele americanilor! Acum oferă până la 1 milion de dolari pe zi celor care semnează petiția America PAC. Semnătura nu e pentru orice, ci pentru susținerea libertății de exprimare și a dreptului de a purta arme. Așadar, dacă vă aflați prin SUA și aveți nevoie de ceva bani de buzunar, semnați și s-ar putea să aveți șansa să deveniți milionari… cel puțin pentru o zi!

Mireasa, ginerele și tripleții – Telenovela britanică care a rupt internetul

O mireasă din Marea Britanie a ajuns în centrul unui scandal după ce pozele ei de la nuntă au stârnit confuzii serioase. Lumea s-a împărțit: unii credeau că băiatul de 10 ani care o conducea la altar era fiul ei, alții… că era ginerele! Și, ca telenovela să fie completă, acum femeia a anunțat că e însărcinată cu tripleți. Așteptăm sezonul doi cu sufletul la gură!

Francis Fukuyama și teoria salamului: Trump, pericol pentru Ucraina!

Francis Fukuyama ne oferă o rețetă nouă: tactica salamului! Conform filozofului, Putin a feliat lumea democratică bucată cu bucată, de la Georgia până la Crimeea, iar acum totul atârnă de un fir de ață. Ce-i drept, dacă Trump ajunge din nou la Casa Albă, s-ar putea să asistăm la un nou episod de „Cine vrea pace?”. Spoiler alert: răspunsul nu e Ucraina!

Câinii, versiunile 3.0: Mai blânzi, mai calmi, mai prietenoși!

Știința ne aduce o veste bună: câinii devin din ce în ce mai… drăgălași! După ce au evoluat din lupi feroce în animale de muncă, acum se transformă în tovarăși de canapea, ideali pentru Netflix & Chill. Secretul? Oxitocina, hormonul iubirii! Se pare că acești patrupezi caută contact mai mult decât un adolescent îndrăgostit. Ah, ce vremuri trăim!

Scurgeri secrete la Washington: Planul Israelului pentru Iran, acum pe Telegram!

Se pare că americanii nu mai pot păstra un secret! Informații ultrasecrete despre riposta Israelului împotriva Iranului au ajuns pe… Telegram! Da, platforma aia unde toată lumea își dă cu părerea despre orice. Așadar, dacă vreți să fiți la curent cu planurile de război și nu aveți acces la CNN, căutați contul Middle East Spectator. Poate aflați și ce urmează pentru noi!

Nepotul lui Dracula dă de belea în România! Accidente și… confesiuni la Sibiu

Un tânăr de 19 ani, venit din străinătate, a provocat haos pe șoselele României în căutarea strămoșului său… Dracula! După ce a furat o mașină și a făcut două accidente, băiatul s-a declarat oficial nepotul celebrului vampir. Așteptăm cu interes următorul episod, când poate va încerca să-și revendice castelul. Deocamdată, poliția îl caută pentru interogări „de sânge”!

Prințesele captive și regele sever: Saga arabă continuă!

Povestea prințesei Anoud, fosta soție a regelui Abdullah al Arabiei Saudite, seamănă cu un thriller. După ce a scăpat din căsnicia de coșmar și a fugit în Marea Britanie, acum încearcă să-și salveze fiicele, care sunt închise într-o vilă departe de ochii lumii. Din păcate, tatăl lor le ține într-o „poveste de groază” modernă, iar un doctor american confirmă că sunt drogate și înfometate. Un scenariu demn de Hollywood!

Îmbrățișări limitate la aeroport: trei minute și gata!

Dacă plănuiți să vă întâmpinați persoana iubită la Aeroportul Dunedin din Noua Zeelandă, fiți pregătiți: aveți la dispoziție doar trei minute de îmbrățișare! După asta, fie plecați, fie… treceți la parcare pentru o sesiune de afecțiune extinsă. Reacțiile pe internet sunt mixte, dar, hei, cel puțin nu vă taxează încă și pentru zâmbete!

Banda șampaniei face ravagii în Marea Britanie!

Românii știu cum să trăiască viața la maxim! O bandă de infractori a reușit să fure șampanie în valoare de 73.000 de lire din supermarketurile britanice. Prea mult Prosecco? Nu, doar „banda șampaniei”, așa cum i-a numit presa din Regat. Așadar, dacă vedeți o petrecere mare în cartier, nu vă mirați – e probabil sponsorizată de această „elită” a hoților de lux.

PENTRU CEI CARE AU DESCHIS MAI TARZIU ZIARUL. RELUAM STIRILE

Nicușor Dan visează la Cotroceni, dar deocamdată se mulțumește cu gropile din București

Nicușor Dan, primarul capitalei care a transformat Bucureștiul într-un șantier perpetuu, și-a exprimat dorința de a continua să facă ravagii în oraș pentru încă un mandat. Însă, ca orice politician ambițios care se respectă, nu exclude posibilitatea de a-și extinde „talentul” la nivel național. Cine știe, poate în viitor vom avea un președinte care va transforma toată România într-o groapă gigantică! Deocamdată, Nicușor se concentrează pe planul său măreț de a face din București un labirint de șanțuri și excavații. Cine are nevoie de metrou când poți avea un sistem subteran natural de canale?

România se transformă în saună naturală: În 2040, jumătate din populația urbană va economisi la factura de încălzire

Atenție, români! Pregătiți-vă costumele de baie și evantaiele, căci clima României se transformă într-o saună naturală! Un raport recent arată că valurile de căldură au devenit mai lungi și mai frecvente, iar până în 2040, jumătate din populația urbană va experimenta temperaturi extreme. Bucureștiul și Craiova vor deveni noile destinații exotice ale Europei. Cine are nevoie de Maldive când poți să te prăjești în propriul oraș? Economisiți bani la factura de încălzire și bucurați-vă de căldura naturală oferită gratuit de schimbările climatice!

Musk transformă alegerile în loterie: Votează și poți câștiga un milion de dolari!

Elon Musk, miliardarul excentric care vrea să colonizeze Marte, a găsit o nouă modalitate de a-și cheltui banii: cumpărând voturi! Sub pretextul nobil al susținerii libertății de exprimare și a dreptului de a purta arme, Musk oferă șansa alegătorilor de a câștiga până la un milion de dolari zilnic. Cine are nevoie de programe electorale când poți avea un bilet de loterie? Grăbiți-vă să semnați petiția lui Musk și poate veți deveni următorul milionar din America! Atenție însă, câștigul poate fi plătit în acțiuni Tesla sau în criptomoneda preferată a lui Musk, Dogecoin.

Mireasă acuzată de pedofilie își ia revanșa: Anunță că e însărcinată cu tripleți!

O mireasă britanică, acuzată pe nedrept de pedofilie după ce a postat fotografii de la nuntă cu un băiat care părea ginerele, a decis să le dea o lecție tuturor bârfitorilor: a anunțat că e însărcinată cu tripleți! Aparent, „copilul” de 10 ani era de fapt soțul ei adult cu gene extraordinar de bune. Acum, cuplul așteaptă cu nerăbdare venirea pe lume a trei bebeluși care, probabil, vor arăta ca niște adulți în miniatură. Lecția zilei: nu judeca o carte după copertă, mai ales când coperta arată ca un copil de 10 ani!

Fukuyama prezice: Trump, cel mai prost președinte pentru Ucraina… și probabil pentru restul lumii!

Francis Fukuyama, filosoful politic care a decretat „sfârșitul istoriei” (doar pentru a fi contrazis în mod repetat), a tras un nou semnal de alarmă. Aparent, Donald Trump ar fi un președinte dezastruos pentru Ucraina. Șocant, nu-i așa? În alte știri, apa e udă și cerul e albastru. Fukuyama a explicat că lumea democratică a fost păcălită de tactica „salamului” a lui Putin, care a tăiat bucăți mici din vecini până când a ajuns la friptura principală. Soluția propusă? Detronarea lui Putin. Pentru că, evident, schimbarea regimului a funcționat atât de bine în trecut!

Alarmă în lumea canină: Câinii devin prea prietenoși! Experții se tem de o invazie de perne cu blană

Oamenii de știință suedezi au descoperit că câinii trec printr-un al treilea val de domesticire, transformându-se din vânători și paznici feroce în perne cu blană ultra-prietenoase. Vinovatul? Un hormon numit oxitocină, care îi face pe câini să caute constant atenția stăpânilor. În curând, s-ar putea să avem nevoie de cursuri de auto-apărare pentru a ne proteja de avalanșa de afecțiune canină. Experții avertizează: în câțiva ani, s-ar putea să fim nevoiți să angajăm pisici pentru a ne păzi casele!

SUA investighează scurgerea de informații secrete israeliene: Se pare că cineva a uitat să închidă robinetul!

O scurgere de informații top secret despre planurile Israelului de a riposta împotriva Iranului a pus pe jar serviciile secrete americane. Aparent, documentele ultra-clasificate au ajuns pe Telegram mai repede decât ultima memă virală. Oficialii americani sunt „profund îngrijorați”, probabil pentru că nu știau că Telegram e mai eficient decât propria lor rețea de comunicații. Între timp, membrii alianței „Five Eyes” se întreabă dacă nu cumva ar trebui să-și schimbe numele în „Five Leaks”.

Tânăr de 19 ani fură mașină în căutarea lui Dracula: GPS-ul l-a dus în Făgăraș în loc de Transilvania

Un tânăr de 19 ani a decis să vină în România pentru a-și găsi unchiul, pe nimeni altul decât celebrul Conte Dracula. Aparent, GPS-ul vampirilor nu funcționează prea bine, așa că băiatul a ajuns în Făgăraș în loc de Transilvania. Neștiind cum să ajungă la castelul unchiului său, a decis să „împrumute” o mașină și să provoace două accidente în drumul său spre nemurire. Poliția română se întreabă acum dacă să-l acuze de furt auto sau să-l trimită la un control psihiatric.

Fostă regină saudită dezvăluie: Viața de prințesă nu e un basm, e mai degrabă un film de groază!

Anoud al-Fayez, fosta regină a Arabiei Saudite, a dezvăluit că viața în palat nu e chiar așa roz cum ne-au făcut Disney să credem. După ce a fugit în Marea Britanie pentru a scăpa de „căsnicia de vis”, speranțele ei de a-și revedea fiicele s-au transformat într-un coșmar demn de un film de groază. Aparent, în Arabia Saudită, „restricționarea mișcărilor” înseamnă izolare totală, iar „îngrijirea prințeselor” implică drogare și înfometare. Cine mai vrea să fie prințesă acum?

Aeroport din Noua Zeelandă limitează îmbrățișările la 3 minute: Pentru despărțiri dramatice, vă rugăm folosiți parcarea!

Aeroportul Dunedin din Noua Zeelandă a decis să pună capăt dramelor de telenovelă din zona de sosiri, impunând o limită de trei minute pentru îmbrățișări. Aparent, scenele de revedere emoționante blocau traficul mai rău decât un accident pe centură. Pentru cei care simt nevoia să recreeze scene din „Love Actually”, aeroportul recomandă cu amabilitate folosirea parcării. Cel puțin acolo poți plânge în liniște fără să deranjezi pe nimeni… doar să nu uiți să plătești taxa de parcare!

Banda șampaniei lovește din nou: Hoții români fac Marea Britanie să fie mai puțin… spumoasă!

O bandă de infractori români a reușit să dea o lovitură de proporții în Marea Britanie, furând șampanie în valoare de 73.000 de lire sterline. Aparent, hoții au decis că dacă tot fură, măcar să fure cu stil! Poliția britanică este în alertă, temându-se că următoarea țintă ar putea fi comorile coroanei. Între timp, experții se întreabă dacă nu cumva banda încearcă să organizeze cea mai mare petrecere din istoria României. Sau poate vor doar să sărbătorească Brexit-ul în stil mare?

 

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!