home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 3 zile
FAPTUL DIVERS

Spion rus otrăvit acuză: Putin mi-a pus Noviciok în ceai!

Fostul agent dublu Serghei Skripal, expert în gustări rusești cu iz mortal, a decis să dea în vileag secretul celei mai picante rețete a lui Vladimir Putin: Noviciokul de casă. Într-o declarație șocantă, Skripal a dezvăluit că liderul de la Kremlin ar fi ordonat personal să i se servească această delicatesă letală, direct pe clanța ușii. Se pare că Putin nu doar că nu suportă trădătorii, dar nici măcar nu-i invită la masă ca să-i otrăvească după toate regulile ospitalității rusești!

Politicianul 3D: Democrat, Dezvoltat și… Derutat?

Sebastian Burduja, liderul PNL București, a mulțumit emoționat colegilor care l-au sprijinit, deși pare că nu-și amintește exact cine sunt. Cu un entuziasm demn de un copil în fața unui glob disco, Burduja a anunțat că va prezenta în curând programul electoral al partidului, promițând o Românie în 3D: democratică, dezvoltată și demnă. Rămâne de văzut dacă alegătorii vor avea nevoie de ochelari speciali pentru a vedea această viziune tridimensională sau dacă vor prefera vechiul film alb-negru cu care sunt deja obișnuiți.

Popescu pariază pe Ciucă: ‘Intră în turul doi… sau nu mă mai cheamă Virgil!’

Europarlamentarul PNL Virgil Popescu și-a demonstrat talentul de clarvăzător politic, declarând cu încredere că Nicolae Ciucă va intra în turul doi al alegerilor prezidențiale. Cu un scor prezis de „peste 22% sau 23%” (aparent matematica nu e punctul forte al liberalilor), Popescu pare gata să-și pună numele în joc. Toți liderii partidului sunt implicați în campanie, visând să fie „vioara întâi” la viitoarea guvernare de dreapta. Sperăm doar că orchestra rezultată nu va cânta fals!

Macron către Netanyahu: ‘Nu uita cine ți-a dat țara, băiatul meu!’

Într-un moment de paternalism geopolitic, președintele francez Emmanuel Macron l-a mustrat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, amintindu-i că țara sa a fost „creată” de ONU. Aparent, Macron crede că Israelul este ca un adolescent rebel care a uitat cine i-a cumpărat primul iPhone. „Nu e momentul să ne rupem de deciziile ONU”, a adăugat el, în timp ce Israelul continuă să se joace de-a războiul cu vecinii, ignorând complet sfaturile „părinților” de la Națiunile Unite.

Fost președinte SUA confundat cu actual președinte la McDonald’s: ‘Vreți cartofi prăjiți cu asta, domnule Biden?’

Bill Clinton, fostul președinte al SUA, a avut parte de o experiență „royale with cheese” într-un McDonald’s din Georgia. Purtând o jachetă roșie care aparent l-a făcut să arate ca un Joe Biden mai în formă, Clinton a fost confundat de o angajată entuziastă cu actualul președinte. Se pare că pentru unii americani, toți președinții arată la fel după ce trec prin „bucătăria” Casei Albe!

Vrăjitoarele din Bucha: Când Hogwarts se mută pe câmpul de luptă

În orașul ucrainean Bucha, o nouă forță magică a apărut pentru a proteja cerul de dronele rusești. „Vrăjitoarele din Bucha”, o unitate voluntară de apărare aeriană formată în mare parte din femei, ies noaptea să vâneze tehnologia inamică. Aparent, în loc de baghete magice, aceste moderne discipole ale lui Harry Potter folosesc echipament militar de ultimă generație. Cine știe, poate data viitoare vom auzi despre „Quidditch-ul anti-dronă”!

China către Coreea de Nord: ‘Hai să ne jucăm frumos cu vecinii!’

China, în rolul de părinte exasperat al Asiei de Est, a încercat să calmeze spiritele după ce Coreea de Nord a decis să-și taie legăturile rutiere cu Sudul, literal. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, probabil obosită să tot medieze certurile dintre „copiii” coreeni, a subliniat că „situația de tensiune din peninsula Coreeană nu este în conformitate cu interesele niciunei părți”. Traducere: „Dacă nu vă potolitți, vă confiscăm rachetele!”

Sfânta Parascheva face minuni ecologice: Transformă PET-uri în pâine!

În timp ce credincioșii își lăsau amprenta spirituală la racla Sfintei Parascheva, o mamă ingenioasă a descoperit cum să transforme devotamentul în hrană pentru copilul ei. Colectând sticlele de plastic lăsate în urmă de pelerini, femeia a reușit să strângă suficienți bani pentru a-și hrăni copilul. Se pare că Sfânta Parascheva nu doar că vindecă suflete, dar ajută și la reciclare și la combaterea foametei! Oare ar trebui să o declarăm și patroana ecologiștilor?

Candidat la președinție confundă impozitul global cu taxa pe ușă

Elena Lasconi, aspirantă la fotoliul prezidențial din partea USR, a demonstrat că economia nu e punctul ei forte într-o conferință de presă. Întrebată despre impozitul global pe gospodărie, Lasconi a preferat să vorbească despre taxe pe clădiri și terenuri, probabil crezând că „global” înseamnă „tot ce e în jurul casei”. Poate data viitoare ar trebui să aducă un specialist în economie… sau măcar un dicționar!

Hoții români, campioni la recidivă rapidă: De la furtul de mașini la Red Bull în 30 de minute!

Trei tineri români au stabilit un nou record în Germania: cel mai scurt timp între două infracțiuni. După ce au fost prinși încercând să fure un microbuz și eliberați, cei trei au decis că o doză de Red Bull ar fi exact ce le trebuie pentru a sărbători. Așa că au furat câteva, împreună cu niște ochelari de soare și o pălărie, probabil pentru a se deghiza. Se pare că Red Bull chiar îți dă aripi… direct către cea mai apropiată secție de poliție!

Praga interzice tururile bahice: ‘Beți acasă, nu pe străzile noastre!’

Orașul Praga a decis să pună capăt celebrelor „pub crawls”, spre dezamăgirea turiștilor britanici și germani care veneau special pentru a face slalom printre baruri. Autoritățile speră să oprească astfel „comportamentul perturbator” al vizitatorilor beți, deși nu e clar cum vor face față valului de turiști frustrați și perfect treji. Poate ar trebui să organizeze în schimb tururi ale bibliotecilor și muzeelor pe timp de noapte?

Criză la frontieră: Intrarea în România, o aventură… urinară!

Toaletele publice de la punctul de trecere a frontierei Nădlac au fost închise din cauza unei licitații contestate, transformând intrarea în România într-o adevărată provocare pentru vezici. Cea mai apropiată toaletă funcțională se află la 25 de kilometri distanță, oferind turiștilor o primă lecție despre infrastructura românească încă de la graniță. Poate ar trebui să includem și un curs de orientare în natură în pachetul de bun venit?

Sibiul lansează bancnota de zero euro: Perfect pentru bugetul tău de criză!

Orașul Sibiu a emis bancnota de zero euro, un suvenir perfect pentru a-ți aminti cât de gol e portofelul după vacanță. Cu 14 caracteristici de securitate, această bancnotă este probabil mai greu de falsificat decât de cheltuit. Colecționarii se îngrămădesc să cumpere această capodoperă a inflației, dovedind că unii oameni chiar sunt dispuși să dea bani pe… lipsa banilor!

Rusia recrutează soldați nord-coreeni: ‘Dacă tot ne sancționează toată lumea, măcar să facem echipă!’

Rusia plănuiește să încorporeze 3.000 de soldați nord-coreeni într-una din brigăzile sale de asalt, probabil pentru a adăuga un strop de „charm” dictatorial armatei sale. Acești soldați ar putea fi trimiși în provincia Kursk, unde ucrainenii au ocupat o bucată de teren. Ne întrebăm dacă nord-coreenii știu în ce se bagă sau dacă cred că merg într-o tabără de vară militarizată?

CFR interzice TikTok-ul în timpul programului: ‘Măcar trenurile să fie punctuale, dacă angajații nu pot fi!’

După ce a fost la un pas de o catastrofă feroviară, CFR a decis să ia măsuri drastice: angajaților li s-a interzis să mai stea pe Facebook sau TikTok în timpul programului. Aparent, CFR crede că dacă angajații nu mai postează despre întârzieri, poate trenurile vor începe magic să circule la timp. Următorul pas? Probabil interzicerea ceasurilor, ca să nu mai știe nimeni cât de târziu au ajuns!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!