home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 12 zile
FAPTUL DIVERS

Lasconi vs. Teodosie: Bătălia epică dintre USR și aripa rusă a Bisericii

Elena Lasconi, candidata USR la președinție, și-a pus armura de Ioana d’Arc și a pornit cruciada împotriva arhiepiscopului Teodosie. Se pare că sfaturile sale despre relațiile bărbat-femeie sunt la fel de actuale ca și Codul lui Hammurabi. Între timp, familia Lasconi a avut o revelație și s-a convertit la penticostalism. Oare va cânta Elena la mandolină în campania electorală?

CCR dă verdictul: Șoșoacă, prea fierbinte pentru președinție

Breaking News: Curtea Constituțională a decis că Diana Șoșoacă e prea spicy pentru funcția de președinte. Se pare că judecătorii PSD-iști au votat împotriva ei – probabil de teamă că le-ar putea fura locul de zgomot-maker șef. Șoșoacă rămâne fără cale de atac, dar cu siguranță va găsi o cale de… țipat.

Exarhu face semn de pace… cu degetul greșit

Răzvan Exarhu, maestrul dimineților radiofonice, a demonstrat că e la fel de priceput la parcat mașini pe trotuar pe cât e la făcut cafele. Când un cetățean vigilent l-a prins în fapt, Exarhu i-a oferit un semn de „pace” cu degetul mijlociu. Ulterior, și-a cerut scuze pe Facebook, probabil realizând că gestul său ar putea deveni noul hit viral al dimineții.

Mănăstirea Voroneț își caută noua stareță pe LinkedIn”

Arhiepiscopia Sucevei a decis să dea refresh conducerii mănăstirilor locale. Stareța de la Voroneț, împreună cu alți cinci lideri spirituali, au primit binecuvântarea… șomajului. Se caută acum candidați cu experiență în management divin și abilități de networking cu sfinții.

Doctorat în șomerie: Povestea unei mileniale cu studii superioare și datorii inferioare

O tânără cu trei diplome și un sfert de milion de dolari datorii descoperă că educația nu e chiar cheia succesului. După patru ani de căutări, își dă seama că diploma de doctorat e excelentă… pentru a tapa pereții. Morala: Uneori, experiența bate educația la puncte (și la bani).

Studenție cu peripeții: Când colegii de cameră sunt mai mici decât tine… și au șase picioare

Un student la Biologie primește o lecție practică despre ecosistemele urbane chiar în camera de cămin. Universitatea neagă existența „colegilor” nedoriți, probabil considerându-i parte din programa de studiu. Cine știe, poate studentul va descoperi o nouă specie de ploșnițe și va câștiga Nobelul!

GPS-ul dă eroare: Șoferiță confundă podul cu intrarea pe autostradă

O doamnă din Gorj a demonstrat că mersul cu spatele poate fi la fel de periculos ca lecțiile de dans ale lui Jennifer Grey în Dirty Dancing. Rezultatul? Un mic dans al mașinilor pe DJ 675, cu șase persoane învățând pas cu pas despre importanța centurii de siguranță.

Ponta se reinventează: Din ‘fostul’ în ‘viitorul’

Victor Ponta, sătul să fie etichetat drept „fostul”, decide să devină „viitorul” deputat de Dâmbovița. Se pare că politica e ca moda – dacă aștepți suficient, totul revine în trend. Poate data viitoare va candida ca „eternul” ceva.

Vameșii ucraineni vin la școală în România: Lecții de mirosit cu patru labe

Autoritatea Vamală Română organizează tabără de vară pentru câinii vameși ucraineni. Pe lângă cursuri de detectare a țigărilor și drogurilor, câinii învață și cum să latre în română. Următorul pas: schimb de experiență cu Saint Bernardii din Alpi.

Rareș Bogdan apără democrația… inclusiv pentru cei care îl enervează

Europarlamentarul PNL face o plângere constituțională împotriva… deciziei Curții Constituționale. Într-un moment de claritate, Bogdan realizează că e mai bine să ai opoziție zgomotoasă decât liniște suspectă. Probabil se gândește deja la sloganul „Fiecare țară are Șoșoaca pe care o merită”.

Zelenski vrea umbrela NATO, dar primește doar pelerină de ploaie

Președintele ucrainean cere aliaților să facă pe Superman deasupra Ucrainei. NATO răspunde că nu e pregătită să schimbe cabina telefonică cu un avion de luptă. Pentagonul explică diplomatic: „E ca și cum ai cere unui prieten să-ți țină umbrela în timp ce tu ești într-o luptă cu pistoale de apă”.

Elefanții thailandezi decid să facă o baie neplanificată în masă

100 de elefanți din Thailanda au decis să participe la cel mai mare flash-mob acvatic din istoria recentă. Turiștii, prinși între valuri și pachiderme, au trăit pe propria piele expresia „a fi între ciocan și nicovală”. Mahout-ii strigă „Du-te, du-te!”, probabil visând în secret la o carieră în dirijatul traficului din Bangkok.

PENTRU CEI CARE AU DECHIS MAI TARZIU ZIARUL, RELUAM STIRILE

Teodosie și excluderea fantomă

Elena Lasconi, noua super-eroină USR, se aruncă în lupta anti-Teodosie, declarând că arhiepiscopul de Tomis joacă în „Liga Rusă a Bisericii Ortodoxe”. Potrivit ei, Teodosie ar fi trebuit trimis de mult să predice la pești, poate chiar pe fundul Mării Negre. Într-un moment de intimitate religioasă, Lasconi ne amintește și că are rude penticostale. Ce urmează? O dezbatere pe teme de ceaiuri și descântece?

CCR: SOS, stop joc Șoșoacă!

Diana Șoșoacă, campioana virală a „jocurilor de putere”, tocmai a fost lăsată pe tușă de Curtea Constituțională. Cu majoritatea de 5-2, judecătorii au decis că poate rămâne acasă pe 24 noiembrie. Dacă Șoșoacă nu mai poate striga în campanie, măcar putem să ne bucurăm de liniștea temporară… sau nu?

Parcările – coșmarul vedetelor: Exarhu și salutul special

Răzvan Exarhu, DJ-ul cu gesturi fine, a reușit să transforme un mic moment de parcare pe trotuar într-un spectacol obscen. După ce a fost prins în flagrant cu mașina pe loc nepermis, a trecut de la „Morning Glory” la „Middle Finger”. S-a scuzat pe Facebook, dar a uitat să zică dacă a găsit până la urmă tomberonul de reciclare.

Voronețul, Reality Show: călugărițele la eliminare!

Stareța de la Voroneț, Gabriela Platon, a fost trimisă pe margine împreună cu alți câțiva conducători de mănăstiri. Evaluarea Arhiepiscopiei a sunat cam ca un „X Factor” monahal, unde eficiența și gestionarea resurselor umane par să fi contat mai mult decât liniștea spirituală. Cine va prelua postul de la 1 noiembrie? Să începem pariurile!

Diplomații sărăciei: doctorat, 250.000 $ datorie și… nimic

A. Rasberry, o tânără care credea că drumul spre libertatea financiară trece prin diplome, s-a trezit cu un munte de datorii și nici măcar o ofertă de job. După 4 ani de aplicări, tânăra a aflat, pe pielea ei, că managementul afacerilor nu gestionează, de fapt, afacerile propriei cariere. Acum încearcă asistența medicală. Ei bine, măcar știe să panseze și rănile economice.

Ploșnițele din Regie: cazarea de lux a Bucureștiului

O studentă din Regie a avut parte de o primire „călduroasă” din partea locatarilor permanenți – ploșnițele! În timp ce Universitatea susține că nu a găsit insectele, fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, ne oferă dovezi medicale că micile creaturi n-au ratat ocazia de a-și face noi prieteni.

Reversul fatal: Cum să întorci pe drumul mare

O șoferiță din Târgu Jiu a avut o idee „strălucită”: să iasă cu spatele pe drumul principal. Ce putea merge prost? Ei bine, cam tot. Șase persoane rănite și un microbuz transformat în proiectil spun totul despre talentul șoferistic. Un nou episod din seria „Permis obținut la promoție”.

Ponta revine: fostul… viitor deputat!

Victor Ponta, obosit să tot fie „fostul” ceva, își face comeback-ul pe scena politică. De data asta, Dâmbovița îl va primi în brațele deputăției. Să fie acest pas începutul unei noi „epoci de aur” sau doar încă un capitol din cartea „Cum să rămâi relevant”? Rămâne de văzut.

Vameși, câini și țigarete : antrenament canin la graniță

Câinii de la Vama Odesa au primit o „perfecționare” în detectarea țigaretelor și a altor delicii de contrabandă. Așteptăm ca următorul examen să fie un reality show canin: „Câinii vameși în acțiune!” Cu atâta antrenament, frontiera UE nu a fost niciodată mai bine păzită.

Bogdan vs. CCR: cum să ratezi un duel cu Șoșoacă

Rareș Bogdan s-a trezit indignat de decizia CCR de a-i interzice candidatura Dianei Șoșoacă. PNL-istul vede în această interdicție un abuz asupra voinței poporului. Sau poate, doar poate, poporul avea nevoie de o pauză. Just saying…

Zelenski cere scut la Marea Neagră: NATO se face că plouă

Volodimir Zelenski insistă ca NATO să ajute Ucraina așa cum face pentru Israel. Dar Pentagonul nu e foarte entuziasmat de ideea de a se „implica diferit” într-un război. Cu alte cuvinte, America nu vrea să schimbe canalul din „Ucraina în Război” pe „Ucraina cu Scut”.

Elefanții fugiți de apă: cineva să cheme Arca lui Noe!

Inundațiile din Thailanda au dat peste cap un sanctuar de elefanți, forțând o evacuare dramatică. Sute de turiști și 100 de pachiderme au fost prinși în apa până la burtă. Elefanții au reușit să scape, dar cineva să le spună să nu mai facă baie în piscine neprevăzute!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!