home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 16 zile
FAPTUL DIVERS

Fotbalistul cleptoman: Când mingea nu mai e suficientă, furi telefoane!

Matheus Nunes, jucătorul de la Manchester City, și-a descoperit o nouă pasiune: furtul de telefoane! Se pare că salariul de fotbalist nu-i mai ajunge pentru gadget-uri, așa că a decis să le „împrumute” de la fani. Într-un club din Madrid, Nunes a demonstrat că are reflexe rapide nu doar pe teren, ci și în buzunarele altora. Poliția spaniolă i-a oferit cazare gratuită pentru câteva ore, probabil pentru a-l învăța că nu toate mingile sunt rotunde și ușor de furat.

Kelemen Hunor: Candidatul perpetuu care confundă alegerile cu loteria!

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a decis să candideze pentru a patra oară la președinție, dovedind că speranța moare ultima, dar persistă în UDMR. Cu o încăpățânare demnă de cauze mai bune, Hunor insistă că nu e un jucător la loto, deși strategia sa pare inspirată din „lozul în plic”. Poate că la a cincea încercare va realiza că președinția nu se câștigă la „6 din 49”.

Cafeaua și ceaiul: Salvatorii neașteptați ai creierelor cu presiune ridicată!

O nouă cercetare arată că băutorii de cafea și ceai cu hipertensiune ar putea scăpa de demență. Se pare că presiunea din creier poate fi contracarată cu presiunea din ibric! Cercetătorii chinezi au descoperit că, pentru unii, cafeaua nu doar că te ține treaz, dar îți și menține creierul funcțional la bătrânețe. Așadar, dacă ai tensiune mare, nu-ți face griji – bea-ți liniștit cafeaua, că oricum nu poți dormi!

Dragoste în oglindă: Femeia care și-a jurat credință… sieși!

Sarah Wilkinson a demonstrat că nu ai nevoie de nimeni altcineva pentru a avea o relație complicată – te poți certa singur în fața oglinzii! După un an de căsnicie cu ea însăși, Sarah sărbătorește cu o cină romantică pentru unul și conversații fascinante cu propria reflexie. Întrebată dacă au existat certuri conjugale, Sarah a răspuns: „Da, dar am câștigat toate argumentele!”.

Golf prezidențial sau groapă glorificată? PNL nu știe diferența!

Rareș Bogdan, expertul PNL în golf de lux, susține că terenul prezidențial de la Neptun e doar „o pajiște cu găuri”. Aparent, dacă nu ai 18 găuri și un club exclusivist, nu se pune! Bogdan, jucător „foarte bun” de golf, ar putea să-și facă și el așa ceva – probabil în curtea de la bloc. Între timp, Klaus Iohannis exersează lovituri de stat… de golf, desigur!

Hotel Mama: Acolo unde tinerețea română își petrece prima jumătate de secol!

În timp ce scandinavii își iau zborul la 21 de ani, tinerii români preferă să-și extindă copilăria până la 28. Motivele? Chiria e scumpă, mâncarea mamei e gratis, și cine ar vrea să-și spele singur șosetele? Specialiștii numesc asta „sindromul cuibului confortabil” sau, mai pe românește, „de ce să plătesc când pot sta degeaba?”.

Marea Britanie: Țara unde Dumnezeu a pierdut la puncte în fața ateismului!

Un nou studiu arată că în Regatul Unit sunt mai mulți atei decât credincioși. Se pare că britanicii au decis că ceaiul de la ora 5 e mai important decât rugăciunea de duminică. Cercetătorii au descoperit, surprinzător, că ateii nu sunt de fapt niște ființe fără scop care rătăcesc prin viață ca niște zombie lipsiți de moral. Cine ar fi crezut că poți fi o persoană decentă și fără să crezi în zei?

Secretarul ONU, declarat ‘persona non grata’ în Israel: Aparent, diplomația nu e punctul lui forte!

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a reușit performanța de a fi declarat nedorit în Israel după ce nu a condamnat „suficient de tare” un atac cu rachete. Se pare că israelienii așteptau ca Guterres să strige „Boo, Iran!” de pe acoperișul ONU. Ministrul israelian de externe a declarat că Guterres nu merită să calce pe pământ israelian. Probabil următoarea întâlnire ONU-Israel se va ține în aer, cu toată lumea în baloane cu aer cald.

Nostalgia comunistă dusă la extrem: Nord-coreean fură autobuz pentru a se întoarce în paradisul lui Kim!

Un dezertor nord-coreean a încercat să se întoarcă în țara natală cu un autobuz furat, demonstrând că unora chiar le e dor de dictatura lui Kim. Aparent, libertatea, democrația și mâncarea din Coreea de Sud nu se compară cu farmecul lagărelor de muncă și al raționalizării alimentelor. Podul Unificării a devenit pentru o clipă scenă de film de acțiune, cu soldați care strigau „Stai!” la un autobuz hotărât să treacă granița.

Chirurg cu mâini dibace: Expert în extragerea banilor din buzunarele pacienților!

Un chirurg din Bacău, cu un salariu cât pentru trei doctori, a fost condamnat pentru că lua șpagă de la pensionari și asistați social. Se pare că operațiile obișnuite nu-i mai satisfăceau setea de provocări, așa că s-a specializat în extragerea ultimilor bănuți de la cei mai nevoiași. Tribunalul i-a prescris doi ani de „odihnă” cu suspendare – probabil pentru a-și reface mâinile obosite de atâta numărat de bani.

Elon Musk prezice Apocalipsa electorală: Dacă nu câștigă Trump, vine potopul!

Miliardarul tech și proprietarul X (fostul Twitter) a declarat că, dacă Trump nu e ales, s-ar putea să fie ultimele alegeri din SUA. Aparent, Musk a uitat că trăiește într-o democrație, nu într-un film distopic produs de el. Musk acuză administrația Biden că oferă cetățenie imigranților ilegali pentru a influența alegerile, uitând convenabil că el însuși e imigrant naturalizat. Ironia situației pare să fie la fel de subtilă ca un lansator SpaceX.

Fermierul Frankenstein: Încercarea eșuată de a crea super-oi pentru vânătorii leneși!

Un fermier american de 81 de ani a fost condamnat la închisoare pentru că a încercat să creeze mufloni mutanți, importând ilegal ADN din Kârgâzstan. Aparent, oile obișnuite nu mai sunt suficient de provocatoare pentru vânătorii americani, așa că fermierul a decis să le ofere o variantă „super-sized”. Procurorii au numit acțiunea „artificială și ilegală”, probabil pentru că nu apreciază inovația în domeniul creării de monștri pentru vânătoare de lux.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!