home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 29 de zile
FAPTUL DIVERS

Asteroidul Autobuz a parcat pe orbită: Se caută locuri libere!

Într-o știre care pare să confirme că Pământul atrage toate problemele, un asteroid de mărimea unui autobuz, numit 2024 PT5, va orbita planeta noastră timp de două luni. Practic, vom avea o „mini-Lună” care ne va aminti că, la fel ca în trafic, Pământul n-are locuri de parcare suficiente! Așadar, din 29 septembrie până pe 25 noiembrie, dacă nu găsiți loc la mall, încercați în cosmos.

Zelenski la shopping: armele cu rază lungă sunt la reducere în Pennsylvania!

Volodimir Zelenski s-a dus în America la o fabrică de armament, nu ca să cumpere Black Friday-ul, ci să-l convingă pe Joe Biden că Ucraina are nevoie de arme lungi și nu, nu vorbim de sulițe. Zelenski le-a spus americanilor că toamna asta nu se culeg dovleci, ci se culege victoria. Cum ar zice el: „Înarmați-ne și vă arătăm cum se face!”

Oscarurile și Grammy-urile la pariuri: Cine ia statueta? Nu știm, dar noi pariem!

Agențiile de pariuri s-au plictisit de fotbal și acum ne invită să punem miza pe cine ia premiul pentru cel mai bun actor. Nu mai contează cine câștigă la Jocurile Olimpice, acum ce contează e cine plânge primul pe scenă la Oscaruri sau cine cântă fals la Eurovision. Așa că, dacă te pricepi la gossip, acum e momentul să-ți pui casa pe linia de start!

Armata Roșie, absentă la Auschwitz: Rușii au luat ‘cutia neagră’ acasă

Deși în 1945 au fost invitați să elibereze Auschwitzul, în 2024 rușii au fost excluși de la aniversarea a 80 de ani de la eliberare. Se pare că, între timp, au schimbat macazul de la eliberatori la „invadatori”. Cum ar spune organizatorii: „Ar fi cinic să vină la petrecerea asta cu aceleași scuze ca în Ucraina!”

40.000 de albine: rezidenți fără chirie la o fermă din Maine!

O fermă din Maine a avut rezidenți neplătiți și foarte ocupați: 40.000 de albine care s-au mutat acolo de când bunica lui Marsha Knight era mică. După câteva zeci de ani de coabitare, fermierii au decis că e timpul ca albinele să fie evacuate. În cele din urmă, „Bee Huggah” (da, așa se numește firma!) a scos albinele. Se pare că și albinele au nevoie de un ordin de evacuare.

Senatul României: cumpărături eără limite – eșarfe, cravate și… piele de bivol?

Senatul României s-a transformat într-un adevărat magazin de lux! În doar câteva zile, au cumpărat sute de eșarfe, cravate și serviete din piele de bivol (pentru că pielea de vacă era prea mainstream). Cu portofelele pline de piele de bovine și stilouri de lux, senatorii își pregătesc discursurile pentru a justifica cheltuielile: „E o investiție în stil și, bineînțeles, în democrație!”

Mită cu miere și brânză: medic oncolog în colțul dulce al corupției

Fosta șefă a Secției de Oncologie din Suceava s-a ales cu trei ani de închisoare nu doar pentru bani, ci și pentru… cașcaval, miere și bomboane! Pacienții bolnavi de cancer au plătit doctorița cu tot ce au avut la îndemână, de la euro, până la ciocolată. Se pare că, în loc să te întrebe „cu sau fără zahăr?”, la oncologie se întreba „cu cașcaval sau fără?”

Apel la 112: ‘Te omor, nu?’ se transformă în ‘Nu vreau la școală!

O alertă de urgență a pus poliția pe jar după ce un apel disperat anunța o crimă iminentă. În realitate, un băiat de 13 ani nu voia să meargă la școală și și-a terorizat tatăl cu replici demne de filmele cu mafioți. După o intervenție de urgență, poliția a rezolvat cazul: „Înapoi la școală, băiete!”

Tinerele modele au dat lovitura: furt de haine cu bătaie la Fieni

Două tinere din Dâmbovița au demonstrat că, pentru o garderobă nouă, nu trebuie să mergi la shopping, ci direct la furat. Când managerul magazinului le-a prins, au decis să aplice o reducere fizică asupra lui. Poliția le-a reținut, dar și-au asigurat locul în topul „fashion criminal al sezonului”.

Scandal la urgențe: ‘pacientul gol’ lovește la Constanța!

Un bărbat din Constanța a vrut să fie consultat la psihiatrie, dar s-a dezbrăcat de inhibiții, haine și… maniere, chiar la Urgențe. După ce a cerut tratament de urgență, a început să facă scandal, lovindu-l pe agentul de pază. Moralul poveștii: e mai ușor să fii tratat dacă rămâi îmbrăcat.

Trenul fantomă de la Drăgușeni: linia ferată cu stație, dar fără trenuri

Drăgușeni, locul unde calea ferată există, dar trenurile au uitat să apară de peste 35 de ani! Deși au halta construită cu peron și tot tacâmul, locuitorii încă așteaptă primul tren. Poate cândva, în viitorul foarte îndepărtat, vor avea și ei noroc să vadă un tren în realitate!

Fugar de ocazie: evadează și merge direct în Centrul Vechi!

Un bărbat arestat pentru furt calificat a evadat din subsolul Tribunalului București și, în loc să se ascundă, s-a dus în Centrul Vechi, locul perfect pentru o ieșire nevinovată. După doar 30 de minute, a fost prins și escortat din nou la închisoare. Se pare că, în România, și fugarii au nevoie de o cafea bună înainte să fie prinși!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!