home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
22.09.2024
FAPTUL DIVERS

Tirana se crede Vatican… dar cu alcool și modă liberă!

Albania a zis „Hai să facem și noi un Vatican, dar să fie mai fun!” Așa că plănuiesc un mini-stat musulman în inima Tiranei, unde, surpriză: femeile vor putea purta ce vor și alcoolul va curge liber! Deci, practic, e ca Vaticanul, doar că fără restricții de stil și distracții. Cu cinci străzi de teritoriu, acest „Vatican de weekend” va fi mai mic decât parcarea unui mall din New York, dar cu mult mai multă voie bună. Căci ce poate fi mai sfânt decât libertatea de a te îmbrăca cum vrei și a te distra fără reguli stricte?

Când viața bate Guvernul… și legea bate la ușă

Guvernul Georgiei a decis să își bage nasul în viețile oamenilor, impunând limitări serioase asupra drepturilor LGBTQ+, iar în ziua următoare, tragedia lovește: un model transsexual a fost ucis. Coincidență? Sau karma care încearcă să transmită un mesaj subtil? Oficialii sunt șocați, dar motivele crimei rămân un mister. Și totuși, poate că „legea” nu e cea care ar trebui să bată mai tare la ușă…

Pantelimonul devine centrul de audieri și bătăi – direct la Spital!

Când te cerți cu vecinii, e normal să termini la spital. În Pantelimon, e regula nescrisă. Două familii s-au luptat eroic nu doar pe străzi, ci și în Spitalul „Sfântul Pantelimon”! Cu o desfășurare de forțe demnă de un film de acțiune, peste 400 de polițiști și jandarmi au înconjurat Pantelimonul ca într-un remake al lui „Fast & Furious: Audieri la Urgențe”. Rezultatul? Șase reținuți, patru internați și o spitalizare transformată în reality show de cartier.

Stolojan vede viitorul: Ciolacu și Ciucă, campioni la turul doi!

Theodor Stolojan a privit în globul de cristal politic și a văzut… turul doi! Ciolacu și Ciucă sunt favoriții, nu pentru că sunt extraordinari, ci pentru că „au în spate două forțe puternice”. Și ce să vezi, Elena Lasconi de la USR nu mai are nicio șansă după ce a spus că românii din străinătate sunt trădători. Așa e când faci declarații care îți trimit cariera direct pe tușă. Dar hai, măcar ne-a spus cine va fi la turul doi, să știm de pe acum cine să comandăm popcorn.

Bode și energia infinită a doamnelor liberale: Încă o campanie, încă un obiectiv!

Lucian Bode și-a dat seama că pentru a câștiga alegerile, are nevoie de un secret ascuns: energia Organizației Femeilor Liberale! Partidul are „realizări”, opoziția doar „promisiuni populiste”. Dar să fim serioși, știm cu toții că bătălia nu e între planuri politice, ci între cine face mai multe promisiuni… nerealiste! Și, desigur, doamnele liberale iau campaniile „foarte în serios”, că doar e o competiție serioasă între cine poate pune mai mult efort pentru un rezultat „bun”.

Ciucă, soțul anului: Dacă eu eram tu, nu mă măritam cu mine!

Nicolae Ciucă, la întâlnirea femeilor liberale, a fost întrebat despre soția sa. Răspunsul său? „Dacă eu aș fi fost tu, nu m-aș fi măritat cu mine!” Ce dovadă mai bună de modestie și autoironie?! După ce și-a petrecut o mare parte din viață „absent de acasă”, Ciucă recunoaște cu sinceritate că soția lui merită toate premiile pentru răbdare. Așa că, dragii mei, luați aminte: dacă nu sunteți niciodată acasă, măcar să aveți umor!

Ciucă și Dumnezeu: O relație de lungă durată, fără probleme

Nicolae Ciucă nu doar că e aproape de Dumnezeu, dar spune că e și o relație constantă. Credința nu e doar o chestie de duminică pentru el, e zilnică, dar fără declarații mari. „Credința se trăiește, nu se spune”, zice liderul liberal. Așadar, nu e de mirare că în fiecare zi, când își începe discursurile, Dumnezeu îl aplaudă din ceruri. Destinul lui? Scris în stele, cu un pic de ajutor divin și multe fapte bune.

Ciolacu, băiat de bloc: Când frigiderul era la liber și cozonacii erau la ofertă!

Marcel Ciolacu ne aduce aminte de vremurile bune din Buzău, când trăiai într-un bloc în care nu încuiai ușa, iar cozonacii mamei erau împărțiți la toți vecinii. Ce vremuri, ce blocuri! Vecina, tanti Valerica, venea să-și ia ce-i lipsea din frigiderul familiei Ciolacu, iar mama lui Marcel făcea la fel. Se pare că la Buzău nu erau doar ușile deschise, ci și frigiderul! După o asemenea copilărie, nici nu e de mirare că Ciolacu a crescut „un om deschis”. La propriu!

Pomohaci și iPhone-ul: „Prea mic pentru pedofilie, prea mare pentru buzunar!

Cristian Pomohaci, fost preot, scăpat ca prin urechile acului de acuzațiile de pedofilie, s-a gândit să ne arate că iPhone-ul nou e mai important decât orice altceva. Fanii de pe net nu l-au iertat și l-au întrebat, ironic: „E prea mare iPhone 16 pentru tine, nu-i așa?” Bineînțeles, referințele la scandalurile vechi au fost la ordinea zilei, dar ce să mai spunem… Când te scapă prescripția, te scapă și telefonul din buzunar!

Covrig și tricoul de 60 de lei: Când moda nu ține loc de fericire

Caius Covrig, milionarul de 28 de ani, a fost „certat” online că poartă haine ieftine. Dar el, ca un adevărat filosof al modei, a răspuns cu înțelepciune: „Șmecheria adevărată e ca valoarea hainelor să nu-ți definească fericirea!” De ce să dai mii de lei pe un tricou când poți să iei unul de 60 și să fii la fel de fericit? Covrig ne-a dat o lecție importantă: fericirea e la reduceri!

S11: „Stolojan: Iohannis la alegeri? PNL se entuziasmează până cade pe spate!

Theodor Stolojan ne spune că, dacă Iohannis vrea, PNL îl susține cu „entuziasm” la alegerile parlamentare. Dar după ce își termină mandatele, Iohannis ar trebui să se pensioneze politic. Adică, după ce-l susțin cu entuziasm, îi zic: „Gata, Klaus, mulțumim, dar nu mai avem nevoie de ajutor după asta!” O adevărată strategie de „încurajare”.

Ronaldo refuzat la școala de bogați: Copiii tăi? Nu, mulțumim!

Cristiano Ronaldo a vrut să-și înscrie copiii la o școală exclusivistă din Lisabona, dar a primit un refuz categoric! Se pare că și pentru starurile internaționale există limite: copiii celor mai bogați oameni din Portugalia au spus „nu” micuților Ronaldo. Deci, nu e suficient să fii un superstar pe teren; când vine vorba de școli, trebuie să mai dai și goluri… sociale!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!