home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
19.09.2024
FAPTUL DIVERS

Cum să NU furi un cal: Lecție de la Nuțu Cămătaru

Legenda urbană din Ferentari atinge noi culmi: Nuțu Cămătaru, omul cu gusturi exotice, e acuzat că a furat un cal de rasă, dar calul s-a făcut nevăzut! În schimb, oamenii legii au descoperit o grădină zoologică improvizată: păsări răpitoare, maimuțe, un cangur alb și… o cămilă. Tot ce lipsea era un elefant roz și o fanfară. Se pare că animalele au gusturi mai bune decât hoțul lor!

Drăgășani, orașul gunoaielor! Alertă: Tomberoanele au luat vacanță

În Drăgășani, gunoiul a decis să devină vedetă. Administrația locală e într-o relație complicată cu firma de salubritate, așa că gunoaiele au preluat controlul. Stare de alertă? Mai degrabă „stare de miros puternic”! Cine știe, poate o vor transforma într-o atracție turistică: „Veniți să vedeți dealurile de gunoaie ale Drăgășaniului!”

Șoșoacă la microfon (până nu i-l taie cineva)

Spectacolul Șoșoacă, episodul 999: de data asta, în Parlamentul European, unde luptă eroic împotriva „plandemiei”. Microfonul a cedat înaintea tuturor, dar nu înainte ca Diana să ne asigure că Dumnezeu nu e vaccinat. Poate data viitoare se va duce să protesteze împotriva gravitației. Până atunci, rămânem cu capul în mâini și microfoanele tăiate.

Găinușă și puiul furat: Aventuri culinare ilegale la Asia Express

Mihai Găinușă își dovedește abilitățile de hoț… de găini. La Asia Express, în timp ce echipa lui încerca să treacă proba, el a furat un pui de găină. Thailandezii nu au gustat gluma, iar Găinușă riscă acum o vacanță all-inclusive la hotelul statului. În meniu? Orez și apă plată. Cine-ar fi crezut că poți ajunge în închisoare pentru un pui prăjit?

Primăria Huși: Stropim și când plouă, că de ce nu?!

Când codul roșu de ploaie lovește Huși, primăria contraatacă! Cu ce? Cu stropitoarele, evident. În timp ce localnicii se înecau în apă, primăria se gândea că parcurile n-au băut destul. Ironia e că ploaia vine pe gratis, dar factura la apă o plătesc tot locuitorii. Huși, orașul unde chiar și ploaia e stropită.

Pisica Marley: Terapeutul cu mustăți care îți face ziua mai bună

Cine ar fi crezut că o pisică poate deveni campioană la compasiune? Marley, terapeutul neoficial al adăpostului de femei traficate, a câștigat titlul de „Pisica Anului”. Cu darul său de a calma sufletele tulburate, Marley e dovada vie că nu toate eroinele poartă cape; unele doar miaună și toarce.

CERN și rușii: De la cercetare nucleară la „pașapoarte predate

CERN a decis că nu mai vrea să se joace cu oamenii de știință ruși. Dacă nu se mută în alte țări, pierd accesul la experimentele cool și la datele clasificate. Și dacă refuză să predea permisele, îi așteaptă o expulzare pe măsură. Încă puțin și fizica cuantică devine un subiect de geopolitică.

Cartea lui Ciucă: 4 milioane de euro pentru… notorietate?

Investiții în literatură? PNL și-a aruncat 4 milioane de euro pe cartea lui Ciucă și promovarea candidaturii sale. Întrebat dacă a meritat, Ciucă a răspuns cu siguranță: „Mi-am câștigat notorietatea”. Păi da, când investești atâția bani, măcar să știe lumea că ai scris o carte… pe care nimeni n-o citește.

Putin și armata dronelor: Zburăm de 10 ori mai sus!

Putin nu glumește: Rusia va produce drone ca pe bandă rulantă, de 10 ori mai multe decât anul trecut. Aproape 1,4 milioane de drone vor zbura peste tot. După cum zice el, cine răspunde mai repede pe câmpul de luptă câștigă. Așa că, dacă vedeți un roi de drone, știți cine le-a trimis.

Distracții scumpe în Centrul Vechi: Cum să pierzi totul la un striptease

Turiștii, români sau străini, credeau că au parte de o noapte de neuitat în cluburile din Centrul Vechi. Și aveau dreptate! După ce erau îmbătați, PIN-ul cardului dispărea ca prin magie, iar nota de plată creștea de la câteva beri la zeci de mii de lei. Dacă te-ai întrebat vreodată cum să rămâi fără economii într-o singură noapte, Centrul Vechi are soluția.

Rareș Bogdan: Amendamentele la lege sunt noi super-eroi

Rareș Bogdan ține morțiș să ne asigure că PNL nu vrea să modifice legea electorală. Doar că a depus un amendament „mic, mic” care să-i permită lui Iohannis să candideze pe listele partidului. După cum zice el, liberalii își respectă președinții, fie ei de partid, fie de țară. Amendamentele, pe de altă parte, sunt super-eroii care salvează ziua.

Apaticul Amstaff: Când stăpânul devine dușmanul câinelui

Un tânăr din Bragadiru a ajuns pe mâna poliției după ce și-a lovit câinele, un Amstaff. Animalul, găsit abia mișcând și fără microcip, abia a scăpat din mâinile stăpânului său. Pare că unii oameni confundă afecțiunea cu violența.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!