home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
18.09.2024
FAPTUL DIVERS

România, campioana inflației: Cum să faci din leu pisică

Vestea bună e că România e pe primul loc în ceva! Vestea proastă e că e vorba de inflație. Cu o rată de 5,3%, țara noastră a bătut media UE de 2,4% ca pe covoare în Sâmbăta Mare. Se pare că leul românesc se transformă încet dar sigur în pisică – tot mai mic și mai ușor. Experții economici recomandă să ne cumpărăm portofele mai mari, că tot cresc prețurile!

Cafea cu gust de libertate: Cum o femeie și-a servit agresorul… cu o fugă zdravănă

În topul celor mai creative metode de autoapărare, avem o nouă campioană! O femeie a reușit să scape de un agresor folosind arma secretă a gospodinelor: cafeaua. Doar că în loc să i-o servească, i-a servit o porție zdravănă de… fugă mă! Morala poveștii: dacă viața îți dă lămâi, fă limonadă. Dacă îți dă un agresor, oferă-i o cafea imaginară și fugi cât poți de tare!

Cerul nu mai e limita: Sateliții lui Musk fac astronomii să vadă… stele verzi

Se pare că Elon Musk a decis să joace de-a v-ați ascunselea cu universul. Sateliții săi Starlink au devenit atât de numeroși încât astronomii nu mai pot să observe stelele. Următorul pas? Probabil Musk va lansa o aplicație prin care să putem cumpăra dreptul de a privi cerul neobstrucționat. Spațiul – următoarea frontieră a capitalismului!

Judecătoare eficientă sau Speedy Gonzales al justiției?

O judecătoare din Iași a decis să transforme sala de judecată într-un drive-thru juridic. „Care mai sunteți cu alcool?”, a întrebat ea, ca și cum ar fi comandat la McDonald’s. Șapte inculpați s-au ridicat, probabil crezând că e un nou joc de băut. Cine știe, poate data viitoare va striga: „Cine vrea sentință la pachet?”

Ucraina cere României să joace „Angry Birds” cu dronele rusești

Ministrul ucrainean de externe a venit cu o propunere interesantă pentru România: să transforme granița în cel mai mare joc de Angry Birds din istorie. Propunerea include doborârea dronelor și rachetelor rusești care se apropie „prea mult”. Următorul pas? Probabil instalarea unor catapulte uriașe la graniță!

COVID XEC: Noul virus care vrea să devină vedetă în Europa

Atenție, avem un nou star în lumea virusurilor! Varianta COVID XEC se răspândește mai repede decât zvonurile într-un sat de provincie. Experții spun că e „abia la început”, de parcă ar vorbi despre cariera unui artist promițător. Vaccinurile actuale ar trebui să fie eficiente, dar virusul probabil speră la o nominalizare la „Cel mai persistent agent patogen”.

Georgia spune „Niet!” la curcubeu: Parlamentul interzice „propaganda LGBT”

Georgia a decis să facă curățenie de primăvară în legislație și a măturat orice urmă de „propagandă LGBT” sub preș. Căsătoriile între persoane de același sex? Interzise. Adopții? Nici gând. Informații despre LGBT în mass-media? Ștergeți asta. Se pare că în Georgia, singurele culori permise vor fi cele ale steagului național!

Jurnalistă rusă intră în greva foamei: Kremlinul oferă rețete de smoothie-uri

O jurnalistă din Siberia, condamnată pentru că a vorbit împotriva războiului, a declarat greva foamei. Autoritățile ruse, în spirit de fair-play, se gândesc să-i trimită un set de rețete pentru smoothie-uri de detoxifiere. Aparent, în Rusia, dieta forțată e noua modă în penitenciare!

Falsificatorii români descoperă magia Photoshop-ului: Bancnote de 100 de lei, now in HD

Creativitatea românească lovește din nou! De ce să te chinui să faci bani când poți să-i… printezi? Unii întreprinzători au decis să producă bancnote de 100 de lei atât de bine făcute încât până și BNR-ul e impresionat. Următorul pas? Probabil bancnote cu realitate augmentată!

Pensionar de 71 de ani, dealer part-time: Cum să-ți suplimentezi pensia în mod ilegal

Un bătrânel din Bistrița-Năsăud a decis că pensia e prea mică și s-a apucat de… trafic de droguri. Aparent, a confundat „cristalele” cu bomboanele mentolate. DIICOT-ul i-a oferit rapid o nouă locuință all-inclusive, cu pază 24/7. Morala? Există metode mai bune de a-ți ocupa timpul la pensie!

Statul român, Moș Crăciun pentru firme: Un angajat norocos primește cadou 234,5 milioane

Statul român a decis să joace rolul lui Moș Crăciun pentru firmele din economie. Surpriza? O companie cu un singur angajat ar putea primi 234,5 milioane de lei. Probabil cel mai bine plătit om din România! Ceilalți angajați din țară se întreabă dacă nu cumva au ratat o promoție la loterie.

Adolescent de 14 ani, pilot de curse nocturne: Need for Speed, varianta minoră

Un puști de 14 ani a decis că GTA e prea plictisitor și a trecut la acțiune în viața reală. A furat un moped, a luat un copil de 11 ani ca „navigator” și a pornit în aventură. Poliția l-a oprit înainte să ajungă la nivelul următor. Părinții probabil se gândesc acum să-i ia un simulator de condus… pentru următorii 4 ani!

PENTRU CEI CARE AU DESCHIS MAI TARZIU ZIARUL, RELUAM STIRILE

România campioană la… Inflație! Cine mai are nevoie de bani când avem recorduri?

România s-a hotărât să fie specială și a înregistrat, pentru a șasea lună consecutiv, cea mai mare inflație din UE. Cu un impresionant 5,3%, suntem mult peste media europeană de 2,4%. De ce să avem bani în buzunare când putem avea recorduri?

Cafeaua, noul erou național: Femeia care și-a salvat onoarea cu un ibric

O femeie a reușit să scape de un atacator în cel mai neașteptat mod: l-a îmbiat cu o cafea. Agresorul, prea ocupat să viseze la aromele bogate, a fost surprins când femeia a fugit pe ușă cu copilul. Concluzia: cine ar fi crezut că o cafea poate salva vieți?

Musk vs astronomi: ‘Nu, nu vă uitați la stele! Uitați-vă la mine!

Sateliții lui Elon Musk s-au gândit că cercetătorii astronomici se uită prea mult la stele, așa că au decis să le ofere un spectacol propriu. Undele radio de la Starlink încep să interfereze cu radiotelescoapele. Mesaj de la Musk: „Cerul e al meu, voi aveți Netflix!”

Judecătoarea Blitzkrieg: Cum să judeci 7 bărbați cu alcool la bord în timp record

La Judecătoria Iași, Ancuța Blanariu a reinventat procesul penal. Când ai 7 inculpați pentru conducere sub influența alcoolului, de ce să pierzi vremea cu formalități? Întrebare rapidă, drepturi citite dintr-o suflare și… următorul caz! Ce eficiență!

Drona, drona pe cer: Ucraina întreabă dacă România poate să facă un pic de curățenie

Într-o conferință de presă la București, ministrul ucrainean de Externe a întrebat cu subtilitate dacă România ar putea, așa… ocazional, să mai doboare câte o dronă rusească. Pentru vecini, desigur. „Poate aruncați și voi cu ceva în ele, zic!”

XEC în Europa: Cum să devii popular pe continent fără să-ți dorești

Noua variantă de COVID, XEC, își face rapid drum prin Europa, ca un influencer viral. Deși vaccinurile ar trebui să fie eficiente, experții recomandă: „Vaccinați-vă înainte să fie cool”. XEC e „abia la început”, dar noi știm că va deveni vedetă.

Georgia decide: Familie tradițională și nimic altceva, te rog

Parlamentul georgian s-a gândit să păstreze lucrurile simple și a interzis „propaganda LGBT”. Căsătoriile între persoane de același sex și adopțiile? Nu, mulțumim! Georgia își pune mantia tradiționalismului și zice că diversitatea e overrated.

Jurnalistă din Siberia: Când războiul nu te omoară, te trimite la închisoare

Maria Ponomarenko, o jurnalistă siberiană care a criticat războiul din Ucraina, s-a ales cu o condamnare de șase ani. Acum, e în greva foamei. Dacă vorbele nu ajută, poate tăcerea (și foamea) vor face diferența.

100 de lei falsificați: Banii falși fac valuri pe net! Cumpără-i acum!

Românii dau dovadă de creativitate: falsifică bancnote de 100 de lei care arată impecabil. Poliția a descoperit deja câteva astfel de bancnote, dar stați liniștiți, sunt mai ieftine decât cele reale. Ideal pentru când vrei să impresionezi fără să cheltui prea mult!

Bătrânețea vine cu hobby-uri: Trafic de droguri și exploatare la 71 de ani

Un bărbat de 71 de ani din Bistrița-Năsăud a decis că pensia e prea plictisitoare. S-a apucat de trafic de droguri și exploatare de minori. Totul pentru un pic de adrenalină la vârsta a treia!

Ajutor de stat pentru firme: Ai un angajat? Felicitări, primești milioane!

Statul român a fost foarte generos cu ajutoarele de stat în această vară, însă criteriile sunt… interesante. O firmă cu un singur angajat va primi 234,5 milioane de lei. Pare că la selecție a contat doar „câți bani avem în cont, nu câți oameni avem la birou”.

Moped cu droguri la pachet: Cursa nebună a unui puști de 14 ani

Un adolescent de 14 ani a fost prins conducând un moped furat prin București. Ca să fie totul și mai palpitant, el transporta un copil de 11 ani și avea substanțe psihoactive în sânge. O combinație de viteză, adrenalină și… chimie!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!