home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 9 zile
FAPTUL DIVERS

Australia vrea să facă rețelele sociale un club exclusivist pentru cei mari!

Autoritățile din Australia s-au gândit că adolescenții de 14-16 ani ar trebui să fie deja prea maturi pentru meme-uri și dansuri pe TikTok. Propunerea a creat un adevărat tsunami de dezbateri. Cine s-ar fi gândit că în loc să-și facă selfie-uri cu koala, australienii s-ar certa pe cine are voie să dea like-uri?

Politica la feminin: „Dă-mi 30% femei și-ți dau toți banii!

Senatul a adoptat o lege genială: dacă un partid adună cel puțin 30% femei pe listă, primește subvenția de la stat cu toți banii. Practic, politica devine un soi de program de loialitate – aduni puncte și primești recompense. Urmează probabil și campania: „Vino cu o prietenă la alegeri și ai 2% reducere!”

Generația care negociază bugetul: „Tată, îți dau două like-uri pentru 50 de lei!

Părinții din ziua de azi vorbesc despre bani cu copiii lor, iar 66% dintre aceștia le dau un buget lunar de mai puțin de 300 de lei. Bravo, părinților! Practic, educația financiară se face la modul: „Ai 100 de lei pentru TikTok, restul e pentru mâncare!”

Bill Gates: Nostradamus pe steroizi – Pandemii, războaie și atacuri cibernetice!

Bill Gates nu mai e doar tipul care a inventat Microsoft, ci și clarvăzătorul care ne avertizează că în 25 de ani vine o pandemie nouă. Mulțumim, Bill! Nu e ca și cum nu avem destule griji. Probabil deja se gândește să lanseze Windows Pandemic Edition: actualizări în fiecare zi și 10 moduri noi de a-ți proteja parolele!

Trump vs. Harris – Dezbaterea titanică: Cine-i mai convingător pe Twitter?

Fostul președinte Donald Trump și Kamala Harris se pregătesc de prima dezbatere. Cei doi vor încerca să convingă votanții indeciși – adică acei oameni care încă nu știu dacă preferă scandalurile pe Twitter sau zâmbetele politicoase. Alegerile din noiembrie se anunță strânse, dar cel mai mare mister rămâne: cine are cel mai bun hairstylist?

Frontul ucrainean: Soldați, drone și… un pic de insubordonare!

Războiul din Ucraina pare să-i fi obosit pe soldați, care încep să se gândească dacă nu ar fi mai bine să-și ia o vacanță forțată. Se pare că realitatea din prima linie nu e ca în jocurile video, iar dronele inamicului sunt mai puțin amuzante decât se așteptau. Oare la ce episod din „Ghidul supraviețuirii la război” s-a ajuns?

Rusia, război nuclear și întrebarea existențială: „Ce rost are o lume fără noi?

Generalul Apti Alaudinov, unul dintre oamenii de bază ai lui Kadîrov, a venit cu o concluzie filosofică: dacă Rusia ar folosi arme nucleare, ar fi un dezastru pentru „nevinovați”, dar… justificat! Practic, e ca și cum ai spune: „Aruncăm în aer planeta, dar promitem că o facem cu stil.”

Japonezul insomniac: Cum să trăiești de două ori mai mult cu doar 30 de minute de somn pe noapte!

Daisuke Hori, un bodybuilder japonez, spune că trăiește visul – sau mai bine zis, nu prea visează, pentru că doarme doar 30 de minute pe noapte! Secretul său? Sport, cafea și probabil o bună doză de nebunie. Dacă se dovedește că are dreptate, vom vedea curând o generație de superoameni zombificați care trăiesc până la 150 de ani!

Fontana di Trevi: Unde banii tăi îți împlinesc dorințele… săracilor!

Vizitatorii Fontanei di Trevi aruncă monede și își pun dorințe, dar se pare că banii lor merg direct în buzunarele Caritas, o organizație care ajută săracii. Deci, dacă te-ai rugat să te întorci la Roma sau să te îndrăgostești, s-ar putea ca dorința ta să se fi transformat într-un bol de supă pentru cineva care chiar avea nevoie.

Ucraina: Cum să te căsătorești cu soacra și să nu fugi (cu succes) de război!

Un ucrainean ingenios a decis că soluția perfectă pentru a scăpa de război este să se căsătorească… cu soacra sa. Din păcate, vameșii polonezi nu au fost impresionați de povestea de dragoste intergenerațională. Surpriză! Soția reală a ieșit din țară cu o zi înainte. Cum spune vorba: „În război și iubire, totul e permis. Mai puțin să te măriți cu soacra.”

Vaslui: Polițist de serviciu… beat și cu prietenul la plimbare!

Un polițist din Vaslui a fost prins beat la volan, iar culmea este că avea și colegul cu el, pentru a împărți momentul. Alcooltestul a arătat că omul era mai mult pe drumul lui Bacchus decât pe șoseaua națională. Se pare că în Vaslui, patrularea e mult mai „veselă” decât ne-am imaginat!

Munca de acasă: Cum să faci 500 de euro pe zi doar cu like-uri… sau să rămâi fără bani!

Pe WhatsApp circulă o nouă schemă: primești oferte de muncă extrem de tentante – tot ce trebuie să faci e să dai like la videoclipuri pe YouTube și câștigi 500 de euro pe zi! După ce dai câteva like-uri, te trezești fără bani în cont, dar măcar ai apreciat niște clipuri amuzante! Escrocii chiar știu cum să combine munca cu plăcerea.

PENTRU CEI CARE AU DESCHIS MAI TARZIU ZIARUL, RELUAM STIRILE!

Adolescenții australieni, condamnați la viață fără TikTok!

Guvernul australian, în încercarea sa disperată de a salva tineretul de pericolele rețelelor sociale, propune o limită de vârstă pentru utilizarea acestora. Aparent, la 14-16 ani ești suficient de matur să conduci o mașină, dar nu să dai like la poze cu pisici. Părinții sunt în extaz, în timp ce adolescenții australieni se pregătesc să devină experți în VPN-uri peste noapte.

Partidele politice descoperă femeile în 2024: Șoc și groază!

Senatul român a avut o revelație: femeile există! Și nu doar atât, dar ar putea chiar să fie utile în politică. Acum, partidele primesc bani dacă includ 30% femei pe liste. Ne întrebăm dacă vor începe să caute prin bucătării sau poate chiar vor îndrăzni să iasă pe stradă pentru a le găsi.

Copiii primesc bani de buzunar: Părinții descoperă capitalism pe pielea lor!

Studiul recent arată că 66% dintre părinții copiilor de 12-14 ani le oferă un buget lunar sub 300 de lei. Aparent, acesta e noul preț al liniștii în casă. Copiii învață rapid că banii nu cresc în copaci, ci în portofelele părinților.

Bill Gates, noul Nostradamus: Prezice pandemii în timpul liber!

Miliardarul care ne-a adus Windows și actualizările infinite acum ne aduce și previziuni sumbre. Între un joc de bridge și o donație de miliarde, Bill găsește timp să ne sperie cu pandemii viitoare. Propunem să-l punem pe Gates să prezică și numerele la loto, măcar să profităm și noi de ceva.

Trump vs. Harris: Bătălia titanilor… sau a celor mai puțin populari?

Fostul președinte Donald Trump și vicepreședintele Kamala Harris se pregătesc pentru o dezbatere epică. Americanii sunt în dilemă: să aleagă între cineva care crede că poate construi ziduri sau cineva care crede că poate construi poduri? Votanții indeciși sunt rugați să aducă popcorn.

Armata ucraineană descoperă că războiul nu e ca-n filme: Șoc!

După doi ani și jumătate de conflict, soldații ucraineni realizează că războiul nu e așa distractiv cum pare în Call of Duty. Mulți aleg să dezerteze, probabil sperând să găsească un loc unde nu plouă cu obuze. Comandanții sunt uimiți că oamenii nu apreciază „experiența de front all-inclusive”.

General cecen descoperă empatie: Kremlinul în stare de șoc!

Generalul Apti Alaudinov, mâna dreaptă a lui Kadîrov, a avut o revelație: bombele nucleare ar putea ucide oameni nevinovați! Următoarea sa descoperire ar putea fi că și apa e udă. Kremlinul încă procesează această informație revoluționară.

Japonez inventează ziua de 23,5 ore: Somnul, noua cafea!

Un bodybuilder japonez de 40 de ani susține că doarme doar 30 de minute pe noapte de 12 ani. Aparent, a descoperit secretul tinereții veșnice: insomnia cronică și supradoza de cofeină. Producătorii de saltele sunt în panică.

Fântâna din Trevi: Aruncă-ți banii și hrănește un sărac!

Turiștii care aruncă monede în Fontana di Trevi pentru noroc află că banii lor ajung la Caritas. Acum poți să-ți pui o dorință și să faci și o faptă bună în același timp. E ca și cum ai juca la loterie, dar biletul tău hrănește pe cineva, indiferent dacă câștigi sau nu.

Ucrainean încearcă să scape de război căsătorindu-se cu soacra: Eșec total!

Un bărbat din Ucraina a încercat să treacă granița cu „noua” sa soție, care era de fapt soacra sa. Vameșii, suspicioși din cauza diferenței de vârstă, au descoperit farsa. Se pare că bărbatul a ales greșit între Scylla războiului și Charybda soacrei.

Polițist vasluian beat la volan: Colegul său era treaz, dar orb!

Un polițist din Vaslui a fost prins conducând cu 0.70 mg/l alcool în aerul expirat. Colegul său, care îl însoțea, aparent nu a observat nimic suspect. Probabil credea că mașina merge șerpuit din cauza drumurilor proaste.

Escroci pe WhatsApp promit bani ușor câștigați: Oamenii șocați că internetul minte!

O nouă înșelătorie pe WhatsApp promite locuri de muncă ușoare și bani rapizi. Utilizatorii sunt surprinși să afle că ofertele de „5 euro pentru un like” sunt prea bune ca să fie adevărate. În alte știri, apa e udă și cerul e albastru.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!