home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 11 zile
FAPTUL DIVERS

Ucraina: Economie de campioni olimpici la strâns fonduri

Rezervele valutare ale Ucrainei au făcut un salt impresionant, ajungând la 42,3 miliarde de dolari. Se pare că secretul lor este acela de a primi ajutor de la prieteni internaționali extrem de generoși. Într-o lună, au adunat fonduri cât să cumpere câteva insule tropicale. Dar nu, toți acești bani merg direct în „pușculița de război”. Poate în curând îi vom vedea organizând o tombolă pentru sponsorizarea viitoarelor proiecte!

Fast and Furious, varianta Măcin

Un tânăr de 22 de ani, fără permis, cu mașina neînmatriculată și, evident, beat, a decis că poliția locală ar avea nevoie de un pic de adrenalină. Așa că l-a luat pe capotă pe un polițist, exact ca în filmele de acțiune de la Hollywood, dar cu buget de Dacia Logan. Cu așa talent, tânărul ar putea să-și facă un canal de YouTube cu cascadorii auto… din pușcărie, desigur.

Australia pune întrebările care contează: Cine, ce, cum și cu cine?

La următorul recensământ australian, oamenii nu vor mai fi întrebați doar ce mănâncă la micul dejun, ci și cu cine împart pâinea. Guvernul laburist a avut un moment de ezitare, dar în cele din urmă, a decis să afle mai multe despre orientările sexuale și identitățile de gen ale cetățenilor săi. Cum vor formula întrebările? Asta rămâne un mister… poate ceva de genul: „Ce preferi, toast sau croissant?”

Dronele rusești, noile Uber de lux pentru România

Elena Lasconi a declanșat un atac verbal împotriva lui Iohannis și Ciolacu, criticând cum dronele rusești și-au făcut apariția în România fără să fie invitate. Autoritățile au trimis doar un mesaj RO-Alert, de parcă era o promoție la hypermarket, în timp ce ucrainenii ne informau cu lux de amănunte. Poate următoarea ședință de guvern se va desfășura sub o umbrelă de drone!

Botoșani: Aventura unui infractor de temut… de pisici

Un bărbat din Botoșani a devenit eroul unei povești de groază pentru iubitorii de animale, după ce a abandonat niște pisicuțe la gară. Poliția l-a amendat cu 12.000 de lei, suma pe care o dai când vrei să îți iei o mașină decentă, dar el a preferat să „scape” de niște ghemotoace de blană. Pisicile plănuiesc o răzbunare discretă, prin atacuri de tors în somn.

De la milionar la pensionar – Saga lui Columbeanu

Irinel Columbeanu, fost magnat al luxului, acum magnat al… donațiilor, trăiește într-un azil de bătrâni, unde cazarea costă 3.500 lei. Prietenii strâng fonduri pentru el, de parcă ar fi la un maraton caritabil. Pensia lui a crescut, dar tot nu ajunge la nivelul vieții sale din epoca Izvorani. Se pare că investițiile în fabrici de construcții nu vin cu „garanția pensiei fără griji”.

China și SUA: Prieteni la cafele, rivali pe hărți

Viceministrul chinez al Comerțului i-a explicat omologului american că o China modernă este o oportunitate economică, nu o amenințare. Sigur, și ursul panda pare inofensiv… până când te mușcă. În timp ce discutau despre comerț, rivalii gândesc planuri în tehnologie și pe mări, demonstrând că prietenia poate fi… competitivă.

Bilete de concert: Sau cum să rămâi fără vacanța din următorii 5 ani

O bunicuță din Anglia a dorit să facă o surpriză nepoatei cu bilete la concertul Oasis, dar a cumpărat din greșeală bilete de lux la prețul de 2.700 lire. Nu știm ce fel de surpriză avea în minte, dar cu siguranță nu asta! Site-ul de unde a cumpărat nu a fost nici el prea generos cu returnările, așa că bunicuța ar putea începe o carieră nouă: influenceriță pe Instagram!

SUA și spaima nucleară: Nu-ți face griji, doar Rusia se joacă

În toamna lui 2002, SUA au avut o mică „pauză de cafea” pentru a discuta despre posibilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare tactice. Șeful CIA a dezvăluit că, deși a fost un moment tensionat, liderii occidentali nu ar trebui să se lase impresionați. Între timp, se gândesc dacă nu ar fi interesant să lase Ucraina să-și extindă „jocul de rachete” în interiorul Rusiei. Să sperăm că nu vor juca „adevăr sau provocare”.

100.000 de euro pentru vinete la cuptor – blockbuster-ul Cantemir

Două vecine s-au luat la harță din cauza mirosului de vinete coapte și a zgomotului produs de electrocasnicele de bucătărie. Acum se judecă pentru 100.000 de euro, cât să cumpere o fabrică de vinete! Conflictul durează de aproape 20 de ani, timp în care au fost mai productive decât orice telenovelă.

Satul fantomă, ediția românească: 80.000 euro pentru un locuitor și 12 case

Un om de afaceri a cumpărat un sat întreg, cu un singur locuitor, 12 case părăsite și 300 de hectare de teren. Practic, omul și-a cumpărat un întreg cartier doar pentru el. Satul Roșia e acum o destinație exclusivă… pentru cei care nu se tem de liniștea absolută și de fantomele vecinilor care au plecat.”

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!