home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 14 zile
FAPTUL DIVERS

Profesorul cu extra-opționale

Sociologul Alfred Bulai a primit un concediu forțat de 30 de zile, oferit de Judecătoria Sectorului 1, după ce s-a dovedit că a fost prea „sociabil” cu fostele studente. Ancheta continuă, iar Bulai așteaptă să vadă dacă vacanța sa la „hotelul de stat” va fi prelungită sau nu.

Spălătorie auto pentru cal-călătorii eco

Doi gorjeni au confundat calul cu un SUV și l-au dus la spălătoria auto. Au folosit toate soluțiile „eco” disponibile pentru a curăța calul, dar Poliția a decis că șamponul de mașini nu e potrivit pentru copite și a deschis un dosar penal. Calul a ieșit lucios, dar investigația e încă în derulare.

Secretar de stat la Energie? Eu doar țineam inventarul la Decathlon!

Alin Cărăgui, fost manager la Decathlon, a primit o promovare fulger la Ministerul Energiei. Deși nu știe exact ce va face acolo, este pregătit să facă schimb de „echipamente de energie” cum făcea cu biciclete și corturi. Cărăgui așteaptă instrucțiuni, poate chiar și o hartă a biroului.

Operațiunea ‘Fake Friends’: Rușii au încercat să-și facă prieteni în Europa

În loc să se ocupe de alegerile americane, doi ruși și-au propus să facă prieteni în Europa prin manipulare. FBI-ul a găsit un plan de 277 de pagini în care se detaliază cum rușii au încercat să devină „influenceri” politici. Reacția Europei: „Mai bine dăm unfriend”.

România trimite Patriot și primește like-uri de la Ucraina

Președintele Iohannis a semnat actul de donare a unui sistem Patriot către Ucraina. În timp ce noi trimitem rachete, Guvernul se pregătește să facă un „upgrade” pentru sistemul propriu de apărare, ca să nu rămână cu mâna goală. Să fie rachete pentru toți!

Generația 90’s chemată la arme: ‘S-a stricat joystick-ul, domn’ sergent!’

Armata a chemat înapoi peste 6.000 de rezerviști, majoritatea bărbați care au făcut armata pe vremea când PlayStation 1 era la modă. Unii au renunțat la exercițiu înainte să înceapă, plângându-se că nu mai au „cheat codes” pentru rezistență.

Spitalul cu șoareci: când tavanul te surprinde

Un pacient din Sânnicolau Mare a filmat momentul în care un șobolan și-a făcut intrarea triumfală din tavan direct pe holurile spitalului. Rozătoarea a fost eliminată cu o sticlă de plastic, dar pacienții au început să se întrebe dacă nu cumva spitalul oferă și „divertisment surpriză”.

Cățelul robo-flamand: un adevărat ‘IShowSpeed’

Influencerul IShowSpeed a impresionat internetul cu noul său cățel robot care scuipă flăcări. Câinele-lansator de foc l-a urmărit pe stăpân prin curte, în timp ce acesta îi comanda să latre. Rezultatul? Câinele a preferat să dea cu flăcări, căci „mă latră focul”.

Duty Free la Duty Free: Angajații Wizz Air au confundat discountul cu furtul

17 foști angajați Wizz Air au fost condamnați pentru că au confundat duty free-ul cu un magazin personal. Instanța a decis că ei vor scăpa cu pedepse cu suspendare, dar ceasurile și parfumurile confiscate ar putea deveni trofeele firmei păgubite. Mare pagubă, mică pedeapsă.

Trump și Musk, echipă de vis pentru economie: Elon Musk va fi noul ‘director’ al Americii

Donald Trump a promis că, dacă ajunge președinte, îl va pune pe Elon Musk la conducerea unei comisii guvernamentale. Cum se va descurca Musk? Poate începe prin a trimite câțiva sateliți să ne rezolve birocrația spațială… sau poate transforma Casa Albă în SpaceX HQ.

BALENA CIUCA INOATA CAND VREA EA!

Nicolae Ciucă, președintele PNL, este un om plin de surprize. După ce a reușit să ne încânte cu prezența sa politică impunătoare, acum ne dezvăluie o latură complet neașteptată: pasiunea sa pentru înot. Dar nu orice fel de înot, ci un înot filosofic, unul care te răcorește nu doar la nivel fizic, ci și mental, dacă ai norocul să fii la suprafața apei, deasupra tuturor.

Într-un acces de sinceritate răcoritoare, Ciucă ne spune că apa e mai mult decât un simplu lichid rece; este un mediu care, atunci când îl domini, îți oferă un soi de răcorire sufletească. Să fie acesta un mesaj subtil pentru adversarii politici? Să sugereze cumva că el, Nicolae Ciucă, plutește deasupra tuturor, calm și relaxat, în timp ce restul se luptă să nu se înece în apele tulburi ale politicii?

Înotătorul nostru de elită ne povestește cu nostalgie cum a învățat să înoate în apele Dunării, unde, desigur, apa nu doar că era rece, dar oferea și ocazia ideală de a exersa arta dominării lichidului. Și totuși, când apele au ieșit din matcă, inundând case și gospodării prin județul Constanța, Nicolae Ciucă a decis să stea deoparte. Poate pentru că a considerat că e mai bine să înoți în ape liniștite, decât să te arunci într-un torent furios, chiar dacă ar fi fost ocazia perfectă de a-și demonstra talentele acvatice și spiritul civic.

Și de ce nu? Cine ar vrea să-și murdărească pantofii în noroiul politic și social când poți pluti deasupra tuturor, uscat și răcorit? Într-un fel, Nicolae Ciucă ne-a oferit o lecție importantă: e bine să știi când să domini apa și când să o eviți. Poate că în acest fel, ne sugerează subtil că, de fapt, politica este ca o mare învolburată. Cei înțelepți nu se aruncă în valuri, ci preferă să ocolească furtunile, dominând din depărtare, cu un zâmbet răcoritor și uscat pe buze.

Așadar, dragi cetățeni, dacă vreți să-l cunoașteți mai bine pe liderul vostru, aflați că Nicolae Ciucă este un om care știe să înoate. Dar nu oriunde și nu oricând. El știe că e mai bine să stai deasupra valurilor, chiar dacă uneori pare că valurile ne îneacă pe noi ceilalți. Și poate că, în secret, asta ne-ar dori tuturor: să învățăm să dominăm apa, fără să ne udăm, fără să ne murdărim, răcorindu-ne doar atunci când situația o permite.

Cât despre inundarea județului Constanța? Ei bine, poate că acolo era prea multă apă chiar și pentru un înotător atât de experimentat. Sau poate, pur și simplu, e mai bine să lași apele să treacă, decât să te bagi în ele. Până la urmă, apa e ca politica: când poți să o domini, te răcorește. Când nu, mai bine rămâi pe uscat.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!