home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 15 zile
FAPTUL DIVERS

Lavrov ameninta SUA cu „liniile rosii” ruse – hai sa vedem cine face mai multe glume proaste!

Ministrul rus de Externe Sergei Lavrov a avertizat miercuri SUA sa nu mai faca glumite despre „liniile rosii” ale Rusiei. Eh, ce-i asta, un fel de joc de-a „Cine are cele mai mari linii rosii?” Oare cine o sa castige? Pun pariu ca Putin are cele mai groase si mai rosii!

Putin vrea sa-i transforme pe rusi in nemuritori – baga oamenii de stiinta la treaba!

Se pare ca Putin e ingrijorat ca rusii mor prea repede, asa ca i-a pus pe oamenii de stiinta sa inventeze un medicament impotriva imbatranirii. Adio Fountain of Youth, acum avem Putin’s Potion of Eternal Life! Poate ca asa ii va ajuta sa uite de toate problemele si razboaiele in care e bagat tara.

Hackeri sparg site-uri romanesti si le vand la „reducere” – afacere de familie!

Doua site-uri din Romania au fost sparte de hackeri si scoase la vanzare, conform unui expert. Hai sa vedem care institutie da mai multi bani ca sa-si recupereze pagina web! Poate ar trebui sa le ofere hackerilor un loc de munca, ca sa le foloseasca abilitatile in mod constructiv, nu distructiv.

Batrani chemati la razboi dupa 30 de ani de pensie – „E ca pe vremea lu’ Ceausescu, domle!”

Peste 6.000 de rezervisti din Prahova si Dambovita au fost chemati din nou sub arme, unii trecuti bine de prima tinerete. S-o fi gandit Ministerul Apararii ca daca i-au tinut atat de mult pe bancheta din casa, de data asta o sa fie mai harnici la tragere? Sau poate ca doar vor sa le reaminteasca cum e viata de militar, sa nu uite.

Ministrul Educatiei: Sali de detentie in scoli, optional, ca sa isi pedepseasca singuri elevii!

Ligia Deca a clarificat ca scolile pot alege daca vor sau nu „sali de detentie” pentru elevii obraznici. Adica acum pot sa isi auto-inchida singuri copiii obraznici, fara sa mai deranjeze profesorii. Ma astept ca in curand sa apara si video-uri pe TikTok cu elevii facand „dance challenge” in scolile-inchisoare.

Maduro muta Craciunul in octombrie, promite „pace, fericire si securitate” – dar ce fumezi, boss?!

Presedintele Venezuelei a decretat ca sarbatorile de Craciun vor incepe de pe 1 octombrie in tara lui. Pai daca tot le-a mutat, de ce nu muta si iarna? Sau poate o sa-i dea si lui Mos Craciun o noua rochie rosie, sa se potriveasca cu liniile rosii ale lui Lavrov.

PNL cauta inlocuitor pentru Ciuca, dar „ostasul” e singurul dispus sa se lupte

Surse spun ca PNL i-a facut oferte lui Ilie Bolojan sa candideze in locul lui Ciuca la prezidentiale. Dar Bolojan a refuzat, probabil pentru ca vrea sa ramana cel mai „shredded” primar din Romania. Acum Ciuca e dispus sa se retraga, doar daca partidul gaseste un inlocuitor mai bun. Cine vrea sa se lupte cu monstrul asta?!

Profesor de la SNSPA, retinut pentru „folosirea abuziva a functiei in scop sexual” – ce face, da cursuri practice?!

Un fost profesor de la SNSPA a fost retinut de procurori pentru 24 de ore, fiind acuzat de agresiune sexuala. Pai daca facea asta pe vremea cand preda, atunci ce note o fi dat studentelor care „participau” la cursurile lui practice?!

Al doilea cel mai inalt om din lume, umilit la Paralimpice – patul e prea mic pentru el!

Iranianul Morteza Mehrzadselakjani, a doua cea mai inalta persoana din lume, a fost nevoit sa doarma pe podea la Jocurile Paralimpice din Paris. Organizatorii au uitat ca un om de 2,5 metri are nevoie de un pat pe masura. Mai bine ii dadeau o saltea king size si il lasau sa se intinda!

Nascut record la o ferma din Cugir – cinci vitei dintr-o data, nu patru!

O vacuta din rasa Holstein a fost protagonista unui eveniment inedit – a fatat nu doi, ci patru vitei! Wow, ce productivitate! Fermierul sigur o sa aiba lapte de vanzare pentru o gramada de familii din Cugir.

Trump spune ca are un plan „garantat” sa opreasca razboiul din Ucraina, dar doar daca castiga alegerile

Fostul presedinte american Donald Trump a dezvaluit ca are un plan minune pentru a pune capat razboiului din Ucraina. Dar, bineinteles, il va dezvalui doar daca va castiga alegerile. Oare ce o fi in minte lu’ Trump? O fi vreo combinatie intre „Negocieri de pace” si „Trimitere rachete nucleare”?

PENTRU CEI CARE AU DESCHIS MAI TARZIU ZIARUL, RELUAM STIRILE!

Lavrov și liniile roșii: Când joaca de-a șotronul devine o problemă internațională”

Ministrul rus de Externe, Seghei Lavrov, a avertizat SUA să nu „glumească” despre liniile roșii ale Rusiei. După ce americanii au sugerat că ar putea trimite rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei, Lavrov a intrat în rolul de grădinar furios, declarând că „nu e de joacă cu liniile noastre roșii”. Pare că, între Moscova și Washington, descurajarea a devenit un joc de șotron, iar cineva riscă să calce pe o linie greșită.

Putin caută fântâna tinereții… la propriu! Ordin pentru medicamentul miraculos

Vladimir Putin le-a ordonat oamenilor de știință din Rusia să dezvolte tratamente anti-îmbătrânire, în speranța că va putea îmbunătăți speranța de viață a rușilor. După ce a promis că va salva 175.000 de vieți până în 2030, Putin s-a gândit că ar fi mai ușor să-l găsească pe Benjamin Button decât să rezolve problema demografică. Dacă e să ne luăm după entuziasmul lui, Rusia va deveni în curând un fel de Disneyland al eternității!

Hackeri la shopping: Reduceri la site-uri românești, direct de pe dark web!

Instituțiile din România sunt din nou în vizorul hackerilor, cu site-uri scoase la vânzare ca la reducerile de Black Friday. Poliția Locală Suceava și Spitalul Mureș s-au trezit că paginile lor de internet sunt compromise și puse la vânzare. Dacă v-ați dorit vreodată să deveniți proprietarul unui site oficial, acum e momentul! Tot ce vă trebuie e un card și ceva curaj… și, poate, o schimbare de identitate!

Recrutarea nostalgiei: Armata reînvie amintiri cu arome de Ceaușescu

Mii de rezerviști din Prahova și Dâmbovița au fost chemați la arme, mulți dintre ei năpădiți de amintiri din vremea când uniformele militare erau la modă. După 30 de ani, unii s-au trezit că viața de militar nu s-a schimbat prea mult… sau poate că s-a schimbat totul, mai puțin praful din poligon. E frustrant, dar măcar vor avea ce povesti nepoților, în timp ce aceștia își joacă noile jocuri pe PlayStation.

Detenție la școală: Noua metodă de a motiva elevii… sau de a-i înspăimânta

Ministrul Educației, Ligia Deca, a explicat că sălile de detenție din școli nu sunt obligatorii, ci doar o opțiune. Cine ar fi crezut că mersul la școală poate deveni o aventură în stilul „Escape Room”? Elevii care deranjează orele ar putea ajunge în „sala de detenție”, dar nu vă speriați, e doar o opțiune… ca și cum ne-am alege opționalul între literatură și supraviețuire.

Crăciun în octombrie: Maduro aduce Moșul mai devreme, ca să ne ia prin surprindere!

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a decis că anul acesta Crăciunul va începe în octombrie. Decretul său surpriză vine ca o încercare de a aduce „pace, fericire și securitate”. Probabil că Maduro crede că dacă mută Crăciunul mai aproape, va putea face pe toată lumea să uite de criza politică. Oare Moș Crăciun va reuși să livreze darurile la timp sau va întârzia din cauza traficului politic?

PNL și dilema prezidențială: Cine-l scoate pe Ciucă din încurcătură?

Liderii liberali i-au făcut oferte lui Ilie Bolojan pentru a candida la prezidențiale, dar acesta a refuzat politicos. Cu doar o săptămână înainte ca „ostașul Ciucă” să intre în cursă, tensiunea în partid e palpabilă. Ciucă se întreabă: „Dacă eu nu sunt ce trebuie, cine altcineva vrea?” E clar, PNL se află într-un moment decisiv, iar strategia pare a fi „cine are curaj să salveze ziua?”

Fost profesor la SNSPA, prins în flagrant delict… de bun simț

Fostul profesor Alfred Bulai a fost reținut pentru 24 de ore, acuzat de abuz de funcție și agresiune sexuală. Când jurnaliștii l-au întrebat despre acuzații, el a răspuns cu un clasic „Hai, mă, lăsați-mă în pace”. Dacă sarcasmul ar fi o apărare legală, poate ar fi avut o șansă mai bună. Până atunci, se pare că va avea destul timp să reflecteze la alegerile sale discutabile.

Gigantul umilit: Cel mai înalt volei pe podeaua Jocurilor Paralimpice

Morteza Mehrzadselakjani, al doilea cel mai înalt om din lume și vedeta voleiului iranian, a fost nevoit să doarmă pe podea la Jocurile Paralimpice de la Paris, deoarece organizatorii au uitat că are nevoie de un pat special. Când ai înălțimea lui, așteptările sunt mari… la propriu. Din păcate, pare că organizatorii au fost luați pe nepregătite și au uitat că sportivii nu sunt toți „croiți” la fel.

Văcuța-minune de la Cugir: Cum să fete patru viței și să devii vedetă la fermă

La o fermă din Cugir, o văcuță din rasa Holstein a făcut senzație după ce a adus pe lume nu unul, nu doi, ci patru viței! Acest eveniment rar a surprins fermierii, care probabil se întreabă acum dacă văcuța lor are super-puteri sau doar o poftă neobișnuită de maternitate. De acum încolo, ferma din Cugir va fi cunoscută nu doar pentru lapte, ci și pentru miracole!

Trump și planul misterios: Cum să oprești un război… dacă vrei!

Donald Trump a declarat că are un „plan precis” pentru a pune capăt războiului din Ucraina, dar că va rămâne „o surpriză” până la alegerile prezidențiale din SUA. Se pare că Trump a găsit rețeta perfectă pentru suspans politic: promite să salveze lumea, dar numai dacă îl alegi. Până atunci, planul va rămâne un mister… la fel ca și cum își propune să-l aplice dacă pierde alegerile!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!