home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 23 de zile
FAPTUL DIVERS

Circul vieții: De la elefanți sacrificați la pensionari îmbogățiți și hoți cu talent de TikToker

Namibia lansează noul program ‘Mănâncă un elefant, salvează o viață!’

În fața secetei severe, Namibia a găsit soluția perfectă: transformă 723 de animale sălbatice în meniu la restaurantul „La Savana”. Specialitatea casei? Fileu de elefant la grătar! Aparent, guvernul a decis că e mai ușor să hrănești oamenii cu animale pe cale de dispariție decât să găsească soluții sustenabile. Cine știe, poate următorul pas va fi „Adoptă un rinocer ca animal de companie”!

Sibiu, noul El Dorado al pensionarilor: Ploaie de bani peste bunicuții norocoși

Breaking News: S-a descoperit fântâna tinereții în Sibiu! Nu, stați liniștiți, e doar recalcularea pensiilor. Un pensionar norocos va primi aproape 6.000 de lei în plus, probabil pentru că a inventat mașina timpului și s-a întors să muncească încă 100 de ani. Restul pensionarilor se pregătesc să-și cumpere iahturi și să se mute în Monaco.

Românca seducătoare și spaniolul naiv: O poveste de dragoste cu final de telenovelă

O româncă a demonstrat că dragostea chiar nu are preț – aproximativ un milion de euro, ca să fim exacți. După opt ani de relație cu un pensionar spaniol, femeia a decis că e timpul să se pensioneze și ea… din relație. Spaniolul, simțindu-se înșelat (doar financiar, desigur), a dat-o în judecată. Morala poveștii? Dragostea trece prin stomac, dar și prin contul bancar!

Hoțul influencer: Cum să devii viral în 5 minute… în duba poliției

Un infractor spaniol a decis să-și lanseze cariera de influencer pe TikTok, râzând de polițiștii care nu reușeau să-l prindă. Aparent, hashtag-ul #CatchMeIfYouCan nu a fost cea mai inspirată alegere. Polițiștii, în spiritul competiției, au răspuns cu propriul challenge: „Te arestăm în 5 minute”. Spoiler alert: Au câștigat!

PSD și PNL: O poveste de dragoste politică mai complicată decât un sezon din ‘Casa Iubirii’

Mihai Tudose ne asigură că PSD și PNL sunt încă într-o relație, deși nimeni nu e sigur de ce. Rareș Bogdan compară coaliția cu „înghițirea unei meduze”, iar Tudose îi reamintește că meduzele se descurcă fără creier de miliarde de ani. Aparent, acesta e secretul longevității în politica românească!

Chirurgie de familie: Când ‘Adu-ți copilul la serviciu’ merge prea departe

O mamă chirurg din Austria a decis să redefinească conceptul de „practică medicală în familie”, lăsându-și fiica de 13 ani să găurească craniul unui pacient. Aparent, „Operațiunea Lego” nu a fost apreciată de pacient, care acum cere despăgubiri. Următorul pas? Probabil cursuri de origami pentru sutură!

Cumpărături extreme: Când mașina ta decide să facă shopping fără tine

O femeie din București a descoperit un nou sport extrem: încărcarea cumpărăturilor în portbagaj. Mașina ei, probabil geloasă că nu a fost invitată la shopping, a decis să se răzbune. Morala? Data viitoare, ia-ți mașina cu tine în magazin!

BMW-ul beat: Când mașina ta are mai mult alcool în sânge decât tine

Un șofer din București a demonstrat că BMW-urile chiar au personalitate proprie, mai ales când sunt „hrănite” cu 1.34 mg/l de alcool. Mașina, probabil dorind să evadeze de la un proprietar iresponsabil, a decis să ia tramvaiul 41. STB, în spiritul ospitalității românești, acum vrea să-i trimită factura pentru călătorie.

Mark Zuckerberg descoperă libertatea de exprimare… cu doar câțiva ani întârziere

Fondatorul Facebook a avut o revelație: cenzura nu e cool! Aparent, a fost nevoie de o pandemie globală și presiuni guvernamentale pentru ca Zuckerberg să redescopere primul amendament. Următoarea sa descoperire? Probabil că apa e udă.

Escrocherie pentru o cauză nobilă: Când hoții decid să devină filantropi

Noi escrocii din Iași au găsit o metodă ingenioasă de a-și spăla conștiința: se prefac că strâng bani pentru surdo-muți. Ironía? Sunt prinși pentru că vorbesc prea mult. Poate data viitoare ar trebui să încerce să strângă bani pentru un centru de actorie!

Regele înșelăciunilor: Când 225 de ani de închisoare nu sunt suficienți

Ovidiu Rusu, cunoscut drept „Magistratul” (deși a absolvit doar patru clase), demonstrează că educația e supraevaluată când vine vorba de a face o carieră în înșelăciuni. Cu 225 de ani de închisoare la activ, Rusu ar putea concura pentru titlul de cel mai ocupat deținut din istorie. Poate ar trebui să-și deschidă o firmă de consultanță juridică în penitenciar!

RELUAM ACELEASI STIRI PENTRU CITITORII CARE AU DESCHIS MAI TARZIU ZIARUL NOSTRU

Safari cu gust amar: Namibia transformă seceta în sărbătoare culinară

Într-o mișcare de-a dreptul… inovatoare, Namibia a decis să îmbine utilul cu deliciosul și să sacrifice 723 de animale sălbatice, inclusiv 83 de elefanți, pentru a rezolva penuria de hrană. E clar, dacă nu plouă, măcar să ne umplem burțile cu un grătar mai „exotic”!

Miracolul din Sibiu: cum să devii miliardar din pensie, recalculare după recalculare

Într-o poveste demnă de rubrica „Așa, da!”, 83% dintre pensionarii din Sibiu au descoperit brusc cum să-și rotunjească veniturile. Un pensionar norocos primește 6.000 de lei în plus, iar noi restul visăm la o recalculare care să ne transforme și pe noi în miliardari… de pensie!

Dragostea durează opt ani… sau până la ultimul milion

O româncă cu „inima de aur” a reușit performanța să păcălească un pensionar spaniol de aproape un milion de euro. Când banii s-au terminat, și iubirea a făcut același lucru. Finalul? Femeia a primit șase ani de gânduri dulci-amarui la răcoare.

Ironia la puterea 5: cum să te lauzi pe TikTok și să ajungi direct după gratii

Un hoț spaniol a decis că e timpul să devină influencer și a început să râdă de polițiști pe TikTok. Nu i-a durat mult succesul online, căci a fost arestat în doar cinci minute. Când vorbim despre cariere de succes, acesta e exemplul suprem de „cum să NU…”

Coaliția meduzelor: cum funcționează guvernul fără creier

Mihai Tudose ne asigură că guvernul PSD-PNL funcționează… cumva. Într-un comentariu savuros, Tudose ne explică faptul că meduzele, deși fără creier, se descurcă de miliarde de ani. Așadar, guvernul are toate șansele să supraviețuiască, chiar și fără prea multă… materie cenușie.

Ucenicul vrăjitor: cum să-ți lași copilul de 13 ani să dea găuri în craniu

În Austria, un caz medical fără precedent: o chirurgă și-a lăsat fiica de 13 ani să „exerseze” găurirea unui craniu în timpul unei operații. Pacientul a aflat abia din presă despre acest experiment educativ și acum cere despăgubiri. Cine ar fi crezut că „luatul copilului la serviciu” poate deveni atât de… creativ?

Cum să te accidentezi cu propria mașină și să te lase copiii cu gura căscată

O femeie din București a reușit performanța să fie lovită de propria mașină, chiar în timp ce își punea cumpărăturile în portbagaj. În timp ce copiii din mașină urmăreau show-ul live, ea a fost transportată la spital. Poliția investighează „misterul mașinii autonome de atac”.

Tramvaiul 41: BMW-ul care a visat să devină vagon

Un șofer bine „marinat” în alcool a decis să facă o oprire nesimțită pe linia de tramvai 41 din București. După ce a rămas blocat, tramvaiele au avut parte de o pauză forțată de aproape o oră. STB-ul promite să-l facă vedetă în instanță pe acest nou „maestru” al condusului.

Zuckerberg regretă: cenzura e și ea o greșeală… uneori

Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a avut o revelație: cenzura cerută de guvernul SUA pe teme COVID-19 a fost o greșeală. Într-o scrisoare plină de regrete, Zuck mărturisește că ar fi trebuit să fie mai sincer. Mai bine mai târziu decât niciodată, nu?

Farsele urbane: surdo-muți care vorbesc… la Revolut!

În Iași, niște „binevoitori” strâng bani pentru un centru destinat surdo-muților. Într-un final surprinzător, unul dintre „surdo-muți” începe să vorbească… tocmai când vine vorba de Revolut. O nouă metodă de înșelătorie demnă de un Oscar pentru originalitate!

Regele înșelăciunilor, fără tron, dar cu închisoare pe viață

Ovidiu Rusu, „magistratul” cu doar patru clase, a strâns condamnări însumând 225 de ani de închisoare, dar primește doar 30. Încă din penitenciar, regele înșelăciunilor continuă să păcălească oameni. Cine zicea că educația e cheia succesului?

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!