home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 25 de zile
FAPTUL DIVERS

Kamala Harris, mașina de bani care merge mai bine ca Wall Street-ul!

Kamala Harris, vicepreședinta SUA și campioana Partidului Democrat la cursele de strâns bani, a adunat fabuloasa sumă de 540 milioane de dolari în mai puțin de o lună de când s-a decis să încerce să devină șefa Americii. Ca să fie clar, doar în săptămâna Convenției Democrate, ea a primit 82 de milioane – probabil că unii au confundat-o cu o campanie de Black Friday. Echipa sa spune că este cea mai mare sumă donată vreodată într-un timp atât de scurt, semn că democrații sunt entuziasmați… sau poate doar foarte generoși.

Peștele apocalipsei: când cutremurul vine la pachet cu sushi!

Un pește-vâslă de 3,7 metri, cunoscut și ca „peștele apocalipsei”, a apărut pe o plajă din California și a cam dat fiori reci localnicilor. La doar două zile după ce monstrul a fost găsit, pământul s-a gândit că ar fi momentul pentru un mic dans de 4,4 grade pe scara Richter. Cu 20 de apariții de acest fel din 1901, se pare că acest pește nu se pricepe doar la a speria lumea, ci și la a provoca un pic de haos tectonic.

Băcăuanii, mari iubitori de mobilier urban… la domiciliu!

Imagini de cascadorii râsului din Bacău: patru tineri au fost surprinși furând o bancă dintr-un cartier, cu o dexteritate demnă de o echipă de Formula 1. În mai puțin de un minut, băieții au reușit să desprindă banca fixată în asfalt și au plecat cu ea. Poliția îi caută acum, probabil ca să le ceară rețeta pentru așa rapiditate.

Simion în Mexic, Ciolacu la tribunal: cine își aduce mai repede românii acasă?

Liderul AUR, George Simion, a ținut să-l „salute” pe Marcel Ciolacu pentru candidatura sa la prezidențiale, direct din Mexic, unde, printre burritos și sombreros, a acuzat PSD-ul că alungă românii din țară. Simion e convins că-l va învinge pe Ciolacu în turul doi, cu toate că încă nu s-a hotărât dacă se întoarce în țară pentru asta.

Hoțul intelectual: când spargerea casei devine o lecție de mitologie!

Un hoț din Roma a reușit să transforme o spargere într-un seminar de literatură greacă. Intrat într-un apartament, omul s-a oprit din treabă când a dat peste o carte despre Iliada lui Homer. Atât de absorbit a fost de lectură, încât proprietarul de 71 de ani l-a găsit contemplând epopeea și a chemat poliția. Cine știe, poate data viitoare fură și o enciclopedie.

Ursule, ursule, ce cauți tu la marginea drumului cu 7 amenzi pe coadă?

În Vrancea, șapte turiști s-au gândit că e o idee bună să hrănească cinci urși pe marginea drumului, fără să realizeze că ospitalitatea lor le va aduce câteva amenzi. După ce jandarmii montani au alungat urșii de pe DN2D, au trecut la aplicarea de sancțiuni. Cine știe, poate că urșii vor primi și ei un avertisment pentru cerșetorie.

Orban pune piciorul în prag: cum să nu lași francezul să devină maghiar!

Viktor Orbán, premierul Ungariei, a profitat de ocazia oferită de Jocurile Olimpice de la Paris pentru a lansa un nou discurs în care a explicat cum identitatea națională e atacată din toate părțile. Orban a subliniat că dacă nu punem piciorul în prag, s-ar putea să ajungem într-o lume unde francezul nu mai e francez, maghiarul nu mai e maghiar și americanul… ei bine, americanul ar putea ajunge orice altceva.

Generația Z renunță la companioni blănoși: inflația a scumpit și iubirea!

În America, inflația lovește puternic, iar un sfert dintre tinerii din Generația Z au renunțat la animalele de companie din cauza costurilor ridicate. Un sondaj recent arată că 41% dintre proprietarii de animale se luptă să își permită să le mai hrănească. Pare că până și iubirea față de un patruped a devenit un lux… și câinii au început să învețe cuvântul „criză”.

Divorțuri la minut: în România, infidelitatea și gelozia dau ora exactă

Datele INS arată că în România, în prima jumătate a acestui an, o căsnicie s-a destrămat la fiecare șapte minute. Principalele cauze? Infidelitatea, gelozia și comportamentul violent, cu un strop de alcool pe deasupra. Dacă ar fi o competiție, infidelitatea ar lua aurul, urmată îndeaproape de gelozie. E clar, iubirea în România nu mai are răbdare să treacă nici măcar de pauza de cafea.

Cazane de țuică și un TIR: cum să transformi o urmărire ca-n filme într-o tragedie!

În Mehedinți, un trio de infractori a crezut că poate scăpa de poliție cu câteva cazane de țuică furate, dar planul lor s-a sfârșit tragic când au intrat într-un TIR. Autoturismul, deja urmărit de autorități, a fost implicat într-un accident grav pe DN56 A. Se pare că băieții au confundat scena din „Fast & Furious” cu realitatea românească.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!