home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
13.08.2024
FAPTUL DIVERS

Trump și dictatorii: O poveste de dragoste neînțeleasă

Donald Trump, aspirantul la tronul Americii, își apără bromance-ul cu Putin, Kim și Xi, susținând că e „un lucru bun” să fii BFF cu tirani. Într-o discuție epică pe X cu Elon Musk, Trump a declarat: „Știți, acești băieți sunt ca niște pisici mari și periculoase. Dacă le mângâi blana în direcția corectă, nu te sfâșie… probabil.” Trump pare convins că dictatorii „își iubesc țara”, probabil în același fel în care Dracula iubea sângele. Când democrații au preluat puterea, Trump susține că liderii autoritari „nu le-a venit să creadă” – probabil pentru că le era dor deja de invitațiile la Mar-a-Lago.

Pasager ninja norvegian păcălește sistemul de securitate german de două ori

Un norvegian cu abilități demne de Houdini a reușit să se strecoare în avioane fără bilet, demonstrând că securitatea aeroportuară germană e la fel de eficientă ca o plasă de pescuit făcută din spaghete. Omul nostru a decis să joace în viața reală „Catch Me If You Can”, reușind să zboare până la Stockholm în cea de-a doua încercare. Poliția aeroportului, șocată că cineva a putut să se „sustragă controlului automat”, a promis să „sensibilizeze personalul”. Probabil vor începe prin a-i trezi.

Rușii, surprinși la cafeluța de dimineață de blitzkrieg-ul ucrainean

Ucrainenii au dat o nouă definiție expresiei „să-ți torni cafeaua în cap” când au năvălit în regiunea Kursk, găsind soldații ruși relaxați la o șuetă în pădure. Aparent, rușii credeau că sunt la un picnic extins, nu în mijlocul unui război. Unii soldați ruși, realizând că nu sunt la filmările pentru „Survivor: Ediția Kursk”, au decis rapid că e mai bine să se predea decât să devină protagoniști în „Cum să scapi de un urs ucrainean în 10 secunde”.

Kefir, pisica-mamut care face Instagram-ul să toarcă de plăcere

Întâlniți-l pe Kefir, pisicuța de doar 13 kilograme care face dietele să pară o glumă proastă. Acest Maine Coon alb ca… ei bine, ca kefirul, a devenit vedeta internetului datorită dimensiunilor sale impresionante. Stăpâna sa, Yulia Minina, probabil că și-a dorit inițial o pisică, nu un urs polar miniatural. Cu 85.000 de urmăritori pe Instagram, Kefir demonstrează că în lumea social media, cu cât ești mai mare, cu atât ești mai admirat. Cine știe, poate în curând va lansa și o linie de haine pentru pisici supraponderale.

Fermierul clujean se declară învins în fața lupilor gurmanzi

Un fermier din Cluj a decis să renunțe la fermă după ce lupii locali au descoperit deliciile fine dining-ului cu vițel. Cu peste 50 de viței „degustați” de lupi în ultimele săptămâni, fermierul Kovacs Levente a declarat: „Vacile mele nu fată atât de repede pe cât mănâncă lupii. E ca și cum aș încerca să umplu o găleață spartă!” Se pare că lupii din Cluj au gusturi mai rafinate decât cele ale criticilor culinari, preferând carnea proaspătă de vițel în locul tradiționalului miel.

Erdogan blochează Instagram, o femeie îl critică, Erdogan o blochează și pe ea

Într-un twist ironic demn de o telenovelă turcească, o femeie a fost arestată pentru că a criticat blocarea Instagram-ului de către Erdogan. Aparent, în Turcia, dacă nu poți posta o fotografie cu mâncarea ta pe Instagram, nici măcar nu ai voie să te plângi despre asta. Următorul pas logic ar fi probabil arestarea oglinzilor pentru că reflectă realitatea incomodă.

Marina rusă se antrenează să lovească orice, inclusiv prietenii, just in case

Într-un efort de a fi pregătiți pentru orice scenariu, inclusiv unul în care toată lumea devine brusc inamicul lor, marina rusă se antrenează să lovească ținte de la Franța până în Coreea de Nord. Aparent, motto-ul lor este „E mai bine să fii paranoic decât nepregătit”. Hărțile secrete includ ținte în țări prietene, pentru că, ei bine, nu se știe niciodată când China va decide să înceapă să vorbească despre democrație, nu?

PNL declară victoria lui Ciucă înainte ca alegerile să înceapă măcar

Într-un act de clarviziune politică remarcabilă, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a anunțat deja că Nicolae Ciucă va intra în turul doi al alegerilor prezidențiale. Aparent, restul candidaților pot să-și ia deja bagajele și să plece acasă. Stroe susține că PNL se situează „în jurul a 30%”, probabil incluzând aici și rudele îndepărtate ale membrilor de partid.

Oamenii de știință propun să facă Marte strălucitor ca un glob disco

În loc să se concentreze pe problemele Pământului, oamenii de știință au decis că e momentul să transforme Marte într-un glob disco gigantic. Planul este să arunce particule strălucitoare în atmosfera marțiană, sperând că planeta se va încălzi suficient pentru a deveni locuibilă. Desigur, mai rămân câteva „mici” probleme de rezolvat, cum ar fi lipsa oxigenului sau radiațiile mortale, dar hei, cel puțin va arăta fabulos din spațiu!

Bărbat înarmat cu șurubelnița terorizează București, jandarmii răspund cu forța brută

Un bărbat a decis să-și încerce norocul amenințând trecătorii cu o șurubelniță în fața ambasadei Franței, probabil crezând că e o armă la fel de intimidantă ca un bazooka. Jandarmii, nedorind să rămână mai prejos, au răspuns cu toată forța, dovedind că știu să gestioneze o criză cu șurubelnița la fel de bine ca pe una cu arme nucleare.

Putin își pierde cumpătul când aude adevărul, preferă versiunea Disney a războiului

În timpul unei videoconferințe, Putin a avut o mică criză de nervi când guvernatorul regiunii Kursk a îndrăznit să spună adevărul despre situația de pe front. Aparent, Putin preferă să audă doar despre „situația socio-economică și umanitară”, probabil sperând că va afla cum merge vânzarea de suveniruri cu tematica „Rusia puternică” în zonele ocupate de ucraineni.

 

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!