home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
12.08.2024
FAPTUL DIVERS

Pui sau nu pui? Asta-i întrebarea! – Funcționară școlară condamnată pentru furtul a 1,5 milioane de dolari în aripioare

Într-o poveste demnă de un film de comedie, o funcționară școlară din Chicago și-a luat zborul cu 1,5 milioane de dolari în aripioare de pui. Vera Liddell, în vârstă de 68 de ani, a decis să-și „îmbogățească” dieta în timpul pandemiei, comandând peste 11.000 de cutii de aripioare. Se pare că doamna Liddell a confundat „învățământul la distanță” cu „livrare la domiciliu”. Acum, în loc să zboare liberă, va petrece următorii 9 ani într-o colivie mai puțin primitoare.

Rusia declară război… întregii planete! – Ministrul Apărării rus anunță că inamicul lor e „Occidentul colectiv”

Într-o mișcare îndrăzneață, Rusia a decis că un singur inamic nu e de ajuns. Ministrul Apărării, Andrei Belousov, a declarat că țara sa este acum în război cu „Occidentul colectiv”. Aparent, Rusia caută să stabilească un record mondial pentru „cel mai mare număr de inamici simultan”. Următorul pas: declararea războiului împotriva extratereștrilor?

Pâinea, detronată de boabele magice!- Românii renunță la pâine în favoarea orezului

Într-o răsturnare de situație culinară, românii au decis că pâinea nu mai e pe gustul lor. În schimb, orezul a devenit noul rege al meselor. Aparent, sfaturile nutriționiștilor și problemele financiare au convins românii să schimbe „Tatăl nostru” cu „Orezul nostru”. Previziunile arată că în 2024, vânzările de orez vor atinge un miliard de lei. Probabil că următorul pas va fi înlocuirea cozonacului tradițional cu sushi la Crăciun.

Ciupercile salvatoare: De la pizza la plastic! – Oamenii de știință descoperă ciuperci care mănâncă plastic

Într-o lume în care plasticul a devenit mai abundent decât peștii în ocean, oamenii de știință germani au găsit aliați neașteptați: ciupercile mâncătoare de plastic. Aceste mici ființe miraculoase ar putea fi soluția la poluarea globală. Întrebarea este: cine va mânca ciupercile după ce termină tot plasticul?

Ventilație neașteptată în uniforma poliției- Pantalonii „indestructibili” ai polițiștilor se rup în locuri inconfortabile

Într-o demonstrație involuntară de „transparență în poliție”, un ofițer s-a trezit cu o „ventilație” neașteptată în pantalonii uniformei. Aparent, materialul „ripstop” nu e chiar atât de „stop” pe cât se credea. Cu un cost de 7465 lei per uniformă, se pare că poliția română a reușit să transforme „calitatea turcească/chinezească” într-o artă scumpă a dezbrăcatului involuntar.

Caii demonstrează că pot fi și deștepți, nu doar frumoși – Studiu arată că echidele sunt mai inteligente decât se credea

Într-un efort de a-și demonstra inteligența, caii au decis să participe la jocuri de noroc. Oamenii de știință au rămas uimiți când caii au demonstrat abilități de gândire și planificare. Următorul pas? Probabil că vom vedea cai jucând șah sau rezolvând ecuații diferențiale.

Robin Hood-ul muzicii românești lovește din nou – Tudor Chirilă transformă Untold într-un manifest anti-corupție

În timp ce majoritatea artiștilor cântă despre dragoste și petreceri, Tudor Chirilă a decis să transforme Untold într-un curs intensiv de economie și anti-corupție. Aparent, festivalul de muzică a devenit noul parlament al României, iar Chirilă – noul premier. Cine știe, poate la următorul concert vom avea parte de o reformă fiscală completă!

Zelenski face glume cu submarinul – Președintele ucrainean compară incursiunea în Rusia cu tragedia submarinului Kursk

În ceea ce pare a fi un concurs de „cine face cea mai nepotrivită analogie”, președintele Zelenski a decis să compare o incursiune militară cu o tragedie submarină. Aparent, în politica internațională, orice armă e bună, chiar și analogiile forțate. Următorul pas? Probabil compararea războiului cu o partidă de șah subacvatic.

Primul miliardar olimpic- LeBron James câștigă aur la Paris, dar nimeni nu știe dacă e pentru baschet sau pentru contul bancar

LeBron James a reușit să combine două performanțe rare: să fie miliardar și să câștige o medalie de aur olimpică. Următoarea sa provocare? Probabil să devină primul miliardar care joacă baschet pe Lună, alături de fiul său. Cine știe, poate vor inaugura prima franciză NBA extraterestră!

TikTok devine expert în fake news – Platforma de social media răspândește dezinformări și panică

TikTok, cunoscut inițial pentru dansuri amuzante și challenge-uri, a decis să intre în lumea jurnalismului… din păcate, cu știri false. De la tsunamiuri imaginare în Japonia la concerte anulate ale lui Taylor Swift, TikTok pare hotărât să transforme dezinformarea într-o formă de artă. Următorul pas? Probabil o știre despre extratereștri care dansează pe muzica lui Rick Astley.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!