home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
11.08.2024
FAPTUL DIVERS

Bătălia titanilor geriatrici: Biden îl acuză pe Trump că e prea periculos pentru America

Joe Biden, proaspăt pensionat de la Casa Albă, și-a luat rolul de bunic înțelept al națiunii și ne avertizează că Donald Trump e mai periculos decât o gospodină cu un cărucior de cumpărături la reduceri de Black Friday. „Ascultați-mă, copii!” a strigat Biden, agitând bastonul. „Dacă Trump câștigă, va fi ca și cum am da unui copil de 5 ani codul nuclear și un set de Lego!” Între timp, Kamala Harris stă în umbră, întrebându-se dacă va reuși să umple pantofii de mărimea 45 ai lui Biden.

Ciucă dă lecții de strategie militară lui Putin: ‘Cine se joacă cu focul, se arde!’

Nicolae Ciucă, expert în tactici de canapea, a oferit o analiză profundă a situației din Rusia: „Mesajul pentru Putin e simplu: dacă te joci cu rachete, s-ar putea să-ți explodeze în față!” Ciucă a adăugat că incursiunea ucraineană a demonstrat că armata rusă e la fel de pregătită să-și apere teritoriul precum o pisică să facă baie. „Echipamentele occidentale fac o mare diferență”, a concluzionat el, probabil gândindu-se la noile sale perechi de pantofi de lux italieni.

Turcia se împacă cu Instagram: ‘Ne-am certat, dar acum suntem BFF din nou!’

După o despărțire dramatică de nouă zile, Turcia și Instagram și-au dat seama că nu pot trăi una fără cealaltă. „Am avut o discuție serioasă cu Instagram”, a declarat ministrul Abdulkadir Uraloglu. „I-am spus că dacă vrea să se întoarcă, trebuie să respecte regulile casei!” Utilizatorii turci au respirat ușurați, putând în sfârșit să-și posteze pozele cu mâncarea și selfie-urile de la plajă.

Rusia și Coreea de Nord, noii BFF ai lumii: ‘Uite ce rachetă cool am primit de ziua mea!’

Se pare că Putin a primit un cadou special de la prietenul său, Kim Jong-un: o rachetă nord-coreeană pentru a o folosi împotriva Ucrainei. „E ca și cum ai primi o jucărie nouă și vrei neapărat s-o încerci”, a comentat un expert. Între timp, Zelenski a declarat: „Serios? Acum trebuie să ne facem griji și pentru rachete nord-coreene? Ce urmează, torpile venusiene?”

TAS joacă ping-pong cu medalia de bronz a gimnastelor române

Într-o decizie care a lăsat toată lumea cu capul în jos și picioarele în sus, TAS a decis să joace „Ține medalia” cu gimnastele române. Ana Maria Bărbosu a primit medalia de bronz, apoi i-a fost luată, apoi i-a fost dată înapoi, într-un exercițiu de flexibilitate care ar face invidioasă orice gimnastă. Sabrina Maneca Voinea rămâne pe locul 4, probabil întrebându-se dacă ar trebui să-și pregătească discursul de acceptare… sau nu.

Celine Dion către Trump: ‘Inima mea NU va continua să bată pentru tine!’

Celine Dion s-a enervat când melodia ei iconică „My Heart Will Go On” a fost folosită la un miting al lui Trump. „Serios? Chiar acest cântec?” a exclamat echipa artistei, probabil imaginându-și-o pe Celine cântând „You’re here, there’s nothing I fear” în timp ce Trump urcă pe scenă. Fanii democrați au făcut rapid legătura între Titanic și campania lui Trump, întrebându-se care iceberg va lovi primul.

Trump confundă foștii iubiți ai lui Kamala Harris: ‘Toți arată la fel pentru mine!’

Donald Trump, campion al memoriei și preciziei, a demonstrat din nou de ce ar fi un președinte excelent confundând doi oameni complet diferiți în timpul unei povești despre Kamala Harris. Aparent, pentru Trump, toți foștii iubiți ai lui Harris sunt la fel. Democrații sunt încântați, pregătindu-se să lanseze o nouă linie de tricouri cu sloganul „Măcar Biden își amintește cine e vicepreședintele!”

Breaking News: Clienții de pe litoral descoperă conceptul de bacșiș!

Într-o revelație șocantă, turiștii de pe litoralul românesc au aflat că există ceva numit „bacșiș” și că ar trebui să-l ofere ospătarilor care le zâmbesc. „Dacă nu mâncăm bine, nu lăsăm”, a declarat un client, aparent nedumerit de conceptul de a plăti pentru servicii bune. Între timp, ospătarii se întreabă dacă ar trebui să poarte panouri cu „Vă rog, hrăniți ospătarul” pentru a-și suplimenta veniturile.

Irak propune căsătorii la 9 ani: ‘De ce să aștepți până la pubertate?’

Într-o mișcare care ar face și Evul Mediu să roșească, Irakul a propus o lege care ar permite căsătoria fetelor de 9 ani. Activiștii pentru drepturile femeilor au numit-o „legalizarea violului asupra copiilor”, în timp ce susținătorii legii au argumentat: „De ce să pierdem timp prețios? Hai să începem educația maritală de la grădiniță!” Restul lumii privește cu oroare, întrebându-se dacă Irakul a primit cumva un manual de guvernare din anul 1023.

Turist confundă Turnul Eiffel cu o sală de fitness: ‘Voiam doar să fac niște tracțiuni!’

Cu doar câteva ore înainte de închiderea Jocurilor Olimpice, un bărbat fără tricou a decis să-și testeze abilitățile de cățărare pe Turnul Eiffel. „Credeam că e un nou sport olimpic: escaladarea monumentelor!”, a declarat el mai târziu. Autoritățile pariziene au evacuat turnul, întrebându-se dacă nu cumva ar trebui să instaleze un gard electric în jurul tuturor monumentelor istorice pentru Jocurile Olimpice din 2024.

ACELEASI STIRI PENTRU CEI CARE AU DESCHIS MAI TARZIU ZIARUL!

Războiul declarațiilor: Biden și Trump se întrec în profeții apocaliptice

Joe Biden, proaspăt pensionat din cursa prezidențială, își ia rolul de Cassandra în serios. Într-un interviu la CBS, bătrânelul nostru preferat a prezis că dacă Trump câștigă alegerile, America va deveni un fel de Mad Max combinat cu Hunger Games. „Ascultați-mă!”, a strigat Biden, uitând că microfonul era deja pornit. „Democrația e cheia! Fără ea, vom ajunge să ne batem pe conserve de fasole și role de hârtie igienică!” Trump, auzind acestea, și-a notat ideile pentru următoarea sa campanie.

Ciucă dă lecții de strategie militară lui Putin: ‘Cine se joacă cu focul, s-ar putea arde’

Nicolae Ciucă, expert în conflicte internaționale și proverbe românești, a comentat incursiunea ucraineană în Rusia cu înțelepciunea unui bunic care-și ceartă nepotul obraznic. „Uite, nene Putine, dacă arunci cu pietre-n vecini, s-ar putea să-ți spargă și ție geamurile”, a explicat Ciucă, folosind metafore pe care până și cel mai mic gopnik rus le-ar înțelege. Se zvonește că Putin și-a pus urgent grile la ferestre după acest avertisment.

Instagram revine în Turcia: Influencerii pot respira ușurați

După nouă zile de coșmar digital, turcii pot în sfârșit să-și posteze pozele cu kebab și baclava. Ministrul Transporturilor, Abdulkadir Uraloglu, a anunțat victoria guvernului în negocierile cu Mark Zuckerberg, care probabil a cedat când a aflat că nu va mai putea vedea pozele cu pisici ale președintelui Erdogan. „Vrem ca platformele sociale să respecte legile Republicii”, a declarat Uraloglu, în timp ce-și actualiza statusul pe Facebook.

Rachetele nord-coreene ajung vedete în Ucraina: Kim Jong-un cere drepturi de autor

Volodimir Zelenski a anunțat că rușii au folosit o rachetă nord-coreeană în ultimul atac asupra Kievului. Experții se întreabă dacă nu cumva Kim Jong-un va cere royalties pentru fiecare rachetă lansată. În același timp, Andrii Iermak, șeful biroului prezidențial, a declarat că Ucraina se va concentra pe distrugerea infrastructurii militare a Rusiei, probabil începând cu fabrica de vodcă a lui Putin.

TAS face gimnastică mentală: Ana Maria Bărbosu câștigă bronzul olimpic din fotoliu

Într-o decizie care ar face și pe Nadia Comăneci să se învârtă în salto, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a hotărât să-i acorde Anei Maria Bărbosu medalia de bronz la Jocurile Olimpice, fără ca aceasta să mai fie nevoită să execute vreo mișcare. Sabrina Maneca Voinea rămâne pe locul 4, probabil pentru că nu a executat suficiente piruete în fața judecătorilor TAS.

Celine Dion se supără pe Trump: ‘Inima mea nu va bate niciodată pentru tine!’

Donald Trump a încercat să-și însuflețească susținătorii cu melodia „My Heart Will Go On”, dar a reușit doar să o enerveze pe Celine Dion. Artista canadiană a declarat că preferă să cânte la bordul Titanicului decât la un miting Trump. Fanii democrați au început deja să compună parodii, cu titluri precum „My Vote Will Go On (to Someone Else)”.

Trump confundă foștii iubiți ai lui Kamala Harris: „Noaptea, toate pisicile sunt negre!”

Donald Trump, într-un moment de claritate confuză, a povestit cum a supraviețuit unei aterizări de urgență alături de Willie Brown, fostul iubit al lui Kamala Harris. Problema e că Willie Brown nu a fost niciodată în elicopter cu Trump, iar fostul președinte l-a confundat probabil cu Jerry Brown. Kamala Harris a comentat ironic: „Măcar Willie știe diferența dintre un elicopter și un taxi galben”.

Bacșișul, noul sport olimpic pe litoralul românesc

Turiștii de pe litoral și-au găsit o nouă ocupație: aruncatul cu bani în ospătari zâmbitori. Cu cât zâmbetul e mai larg, cu atât bacșișul e mai gras. Un client a declarat: „Dacă mâncarea e bună, las 10%. Dacă e excelentă, las 20%. Dacă e oribilă, las restaurantul”. Ospătarii au început să practice zâmbete în oglindă, în speranța unor venituri mai mari.

Irak propune căsătoria la 9 ani: Păpușile Barbie, în pericol de a rămâne singure

Un proiect de lege din Irak ar permite fetelor de 9 ani să se căsătorească, provocând proteste din partea activiștilor pentru drepturile femeilor și a producătorilor de jucării. Criticii legii susțin că fetele ar trebui să se joace cu păpuși, nu să devină mame. Grupurile religioase șiite au replicat că fetele de 9 ani sunt suficient de mature pentru a alege între Ken și un soț adevărat.

Turnul Eiffel devine traseu de alpinism urban înainte de închiderea Jocurilor Olimpice

Un bărbat îndrăzneț a decis să încheie Jocurile Olimpice cu stil, escaladând Turnul Eiffel fără tricou și fără permisiune. Autoritățile pariziene, în loc să-l aresteze, se gândesc să includă „cățărarea pe monumente istorice” ca sport demonstrativ la următoarea ediție a Jocurilor. Bărbatul a declarat că a vrut doar să aibă o perspectivă mai bună asupra ceremoniei de închidere.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!