home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
06.08.2024
FAPTUL DIVERS

 România cucerește turiștii cu peisaje și prețuri surprinzătoare

România, Disneyland-ul Europei: Vizitatorii adoră mâncarea ieftină și peisajele de poveste!

România a devenit rapid destinația preferată a turiștilor europeni, atrăgând aproape șase milioane de vizitatori în prima jumătate a anului 2024. Vizitatorii sunt fermecați de peisajele naturale, patrimoniul cultural și ospitalitatea românească. O turistă olandeză a rămas cu gura căscată când a descoperit că mâncarea este incredibil de accesibilă: „Am cheltuit doar 150 de lei pe zi pentru toate mesele! E ca și cum ai câștiga la loterie în fiecare zi!”, a declarat ea entuziasmată.

 Șoșoacă și polițistul motorizat: o poveste cu final neașteptat

Diana Șoșoacă: Angajez polițiști pe banii altora! Vrei?

Diana Șoșoacă a decis să-l angajeze pe polițistul concediat pentru că a lăsat-o să se urce pe motocicleta lui de serviciu. „Îi dau 1.500 de euro pe lună, dar nu din banii mei, ci din banii UE!”, a spus ea. Polițistul, însă, nu s-a arătat interesat. Poate că s-a gândit că să fie plătit din banii UE nu sună tocmai tentant!

Hezbollah și superarma care pune pe jar Israelul

Hezbollah își scoate fulgerele din mânecă: Israel, atenție la scurtcircuite!

Presa israeliană a dezvăluit un scenariu care a stârnit frisoane: Hezbollah ar putea ataca Israelul cu o armă electromagnetică furnizată de Iran. „Nici măcar gândacii nu vor supraviețui”, a scris The Jerusalem Post. Rotem Mey-Tal a explicat că această muniție ar putea provoca o pană de curent atât de severă încât toate sistemele electrice ar arde, ca în cazul unui scurtcircuit masiv. Sună ca un film SF, dar din păcate, este cât se poate de real.

Italianul care a vrut să surprindă Kremlinul… și a surprins poliția!

Turistul cu drona care a crezut că Kremlinul e doar un punct de interes pe Google Maps

Un italian a fost arestat la Moscova după ce a lansat o dronă în apropiere de Kremlin. „Voiam doar să fac niște poze frumoase pentru Instagram”, a declarat el. Se pare că a aflat în cel mai dur mod că regulile sunt mai stricte decât în manualul de utilizare al dronei.

 Bătaie pe pachetele de mâncare la Mănăstirea Lainici

Credincioși pe ringul de box pentru pachete sfințite: Pumni și pește la Lainici!

La Mănăstirea Lainici, sute de enoriași s-au îmbulzit pentru a prinde pachetele de mâncare oferite gratuit. Jandarmii au intervenit, dar au fost ignorați. „Dă-ne și nouă aici! Să ieșim să nu ne mai îmbulzim!”, strigau oamenii, ca într-o replică adaptată dintr-un film de acțiune religioasă. Și pe șosea a fost haos, deoarece mulțimea disperată nu credea că pachetele vor fi suficiente pentru toți.

Katie Ledecky, regina înotului, bate record după record

Katie Ledecky: Mai multe medalii decât rafturile din casă!

Katie Ledecky a câștigat a noua medalie de aur la Jocurile Olimpice, performanță ce o face regina absolută a înotului. A atins peretele în 8:11.04, depășind-o pe medaliata cu argint cu 1,25 secunde. Acum, Ledecky împarte recordul all-time cu gimnasta sovietică Larisa Latynina și a egalat performanța lui Michael Phelps. Se pare că rafturile pentru trofee vor trebui extinse urgent!

Falsificatorul de monede din Macedonia de Nord, prins cu mâna în sac

Oficialul guvernamental care a crezut că 2 euro înseamnă puterea absolută

Un oficial din Macedonia de Nord a fost arestat pentru producerea în masă a milioane de monede false de 2 euro. „Aveam doar nevoie de niște mărunțiș pentru cafea”, ar fi glumit el. Europol a confiscat echipamentele de falsificare și mii de monede asamblate, demonstrând că nu poți face monede false chiar dacă lucrezi pentru guvern.

CJ Iași și microbuzele școlare electrice fără prize

Autobuze electrice fără stații de încărcare: Ce să facem cu ele? Le expunem în muzeu?

Consiliul Județean Iași a achiziționat 26 de microbuze școlare electrice, dar a uitat un mic detaliu: stațiile de încărcare. „Viitorul copiilor noștri depinde de aceste investiții”, a spus președintele CJ. Poate că un viitor cu autobuze care nu se pot mișca nu era chiar ce aveau în vedere.

Ungaria apasă pe comutator: Ucraina rămâne pe întuneric

Ungaria, în postura sa de vecin cam morocănos, amenință să lase Ucraina pe întuneric. Motivul? Ucrainenii au decis să închidă robinetul de petrol rusesc, iar asta nu pică bine deloc la Budapesta.

Oliver Hortay, mare șef pe probleme de energie și climă la Institutul Századvég, a remarcat că Ucraina are un sistem electric care funcționează cam ca o instalație de Crăciun stricată. De când cu războiul, țara și-a pierdut trei sferturi din capacitatea de a produce energie electrică. Așa că ucrainenii își petrec serile la lumina lumânărilor și fabricile se opresc din lipsă de curent.

În încercarea de a nu se transforma în epoca de piatră, Ucraina importă energie de la vecini. În unele perioade, mai bine de 40% din curentul importat de Ucraina vine prin Ungaria. Hortay a împărtășit aceste informații prețioase la postul de televiziune maghiar M1.

Deci, dacă blocada petrolieră continuă, Ungaria ar putea decide să le întrerupă furnizarea de electricitate. Și atunci, ucrainenii ar putea ajunge să-și încălzească ceaiul cu… lanterne solare!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!