home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
03.08.2024
FAPTUL DIVERS

Japonia se topește: Termometrele cer pensionare anticipată!

Japonia a stabilit un nou record de căldură în iulie 2024, depășind recordul anterior cu o marjă atât de mare încât termometrele au cerut pensionare anticipată. Agenția meteorologică japoneză a declarat, transpirând abundent: „E atât de cald încât am văzut pești prăjindu-se singuri în ocean!” Aparent, 62 din 153 de stații meteo au depășit recordurile anterioare, restul fiind prea ocupate să-și facă evantaie din hârtii cu statistici.

Meci de box transformat în concurs de priviri intense

Într-un moment memorabil al Jocurilor Olimpice, pugilista italiană Angela Carini a decis că boxul e prea violent și a transformat meciul într-un concurs de priviri intense cu adversara sa algeriancă. După 60 de secunde de fixat ochi în ochi, Carini a declarat: „Am realizat că sunt prea frumoasă pentru a-mi strica machiajul”. Între timp, organizatorii se întreabă dacă să adauge „concursul de priviri” ca sport olimpic oficial.

Vama Veche: Unde apa e mai scumpă decât benzina!

Turiștii de pe litoralul românesc au descoperit o nouă modalitate de a slăbi: nu-și mai permit să cumpere mâncare sau băutură. O sticlă de apă la 19 lei i-a făcut pe mulți să considere ideea de a bea direct din Marea Neagră. Un turist a comentat: „Măcar salata de varză la același preț e un fel principal. Apa e doar aperitiv!”

Turcia blochează Instagram: ‘Prea multe poze cu mâncare!’

Oficialii turci, sătui să vadă constant imagini cu kebab și baclava, au decis să blocheze accesul la Instagram. Un purtător de cuvânt a declarat: „Ne era prea foame tot timpul. Acum, cel puțin, putem să ne concentrăm pe lucruri importante, cum ar fi… uh… ce mâncăm diseară?” Utilizatorii sunt sfătuiți să-și împărtășească acum mesajele de condoleanțe prin intermediul porumbeilor călători.

MApN dezminte zvonurile: ‘Nu, nu antrenăm piloți ucraineni să zboare cu covorașe magice!’

Ministerul Apărării Naționale a fost nevoit să clarifice că nu antrenează piloți ucraineni să zboare cu F-16, nici cu mături fermecate sau covorașe magice. Un oficial a declarat: „Suntem ocupați să ne antrenăm propriii piloți să zboare cu avioane de hârtie. E mult mai ecologic!” Dezinformarea a fost atât de evidentă încât până și algoritmii de traducere automată au refuzat să o ia în serios.

Alertă pe litoral: E.coli organizează petrecere submarină!

Turiștii de pe plajele Vadu și Corbu au fost sfătuiți să evite îmbăierea, după ce s-a descoperit că bacteriile E.coli organizează o mega-petrecere subacvatică. Un oficial sanitar a declarat: „Aparent, bacteriile au auzit că apa e mai scumpă decât berea și au decis să profite de ocazie”. Între timp, unii turiști consideră că o baie în apa contaminată ar putea fi mai ieftină decât un duș la hotel.

George Simion vrea sport de la -9 luni: ‘Bebelușii nenăscuți au nevoie de mișcare!’

În cadrul prezentării Planului SIMION pentru Sport, candidatul la președinție a propus un program de fitness pentru fetuși. „Vreau să văd bebeluși făcând abdomene în uter!”, a declarat Simion cu entuziasm. El a adăugat că persoanele de 80+ vor fi încurajate să facă parkour, „pentru a menține sistemul de sănătate în formă”.

Turcia oprește transmisia de judo: ‘Prea multe îmbrățișări!’

Televiziunea turcă a întrerupt transmisia unei competiții de judo de la Jocurile Olimpice, aparent șocată de display-ul de sportivitate și respect între o judoka turcă și una israeliană. Un oficial TV a explicat: „Am crezut că e un meci de wrestling. Când am văzut îmbrățișarea, am intrat în panică!” Telespectatorii turci au fost sfătuiți să se uite la reluări ale meciurilor de box pentru a-și reveni.

Veneția limitează grupurile de turiști: ‘Peste 25 de persoane, trebuie să înoți!’

Veneția a introdus noi reguli pentru a limita turismul în masă, inclusiv interzicerea grupurilor mai mari de 25 de persoane. „Dacă sunteți al 26-lea, va trebui să vă aventurați singur prin canale”, a explicat un oficial local. Ghizii turistici, acum fără portavoce, sunt văzuți mimând istoria orașului în stilul lui Marcel Marceau. Între timp, copiii sub 2 ani sunt încurajați să conducă propriile tururi, fiind singurii care mai pot vorbi tare în public.

ACELEASI STIRI ALTFEL PREZENTATE

Japonezii fac saună în aer liber

Într-un exercițiu colectiv de „Hai să vedem cât de fierbințiputem fi!”, Japonia a înregistrat cea mai călduroasă lună iulie din ultimii 126 de ani. Cu temperaturi cu 2,16 grade Celsius peste medie, chiar și termometrele au început să transpire. Agenția meteorologică japoneză a confirmat că 62 din 153 de posturi de observație au bătut recordul de căldură. Să sperăm că măcar aerul condiționat nu s-a topit!

Box cu pauză de cafea

Angela Carini, pugilista italiană, a decis că luptele de box sunt prea violente și a renunțat după mai puțin de un minut în fața algeriencei Imane Khelif. Cu un nivel de testosteron ridicat, Khelif a fost ca un Hulk feminin. Angela a zis: „Mulțumesc, dar nu mulțumesc” și s-a retras, probabil pentru o pauză de cappuccino.

România, țara prețurilor de aur pe litoral

La Vama Veche, o apă de 750 ml costă 19 lei, iar o salată de varză este acum considerată delicatesă. Postările de pe rețelele sociale arată că o vacanță pe litoralul românesc te face să te simți ca un milionar… falit.

Turcia spune ‘Bye-Bye’ Instagramului

Turcia a blocat accesul la Instagram pentru că, de ce nu? Autoritatea de reglementare a decis să ne arate ce înseamnă cenzura reală după ce platforma a blocat postările de condoleanțe pentru liderul Hamas. „Așa ceva nu se face!” a spus indignat un oficial turc, pregătindu-se să scrie pe X, rețeaua rivală.

Fabulosul raport fals despre piloții ucraineni

Un raport fals a făcut înconjurul rețelelor sociale, susținând că piloții ucraineni se antrenează în România. Ministerul Apărării a demascat documentul ca fiind un amestec de pagini reale și erori de redactare. Așa-zisul raport a fost un adevărat Frankenstein al dezinformării, care arată că fake news-urile sunt la fel de creative ca filmele de Hollywood.

E.coli Party pe litoral

Turistii de pe plajele Vadu și Corbu s-au trezit invitați la un party bacterian cu E.coli. Ministerul Sănătății a sugerat turiștilor să evite îmbăierea în apă până când situația revine la normal. Așadar, dacă doriți o vacanță fără griji, mai bine luați în considerare varianta de a sta pe șezlong cu o carte bună.

Simion vrea sport din burta mamei

George Simion a prezentat Planul SIMION pentru Sport, dorind ca românii să facă sport de la -9 luni la 80+. Alături de un complex sportiv abandonat, Simion a promis că toată lumea va face sport, doar că nu pe calculator. Poate ne pregătim pentru primele competiții de sport prenatal!

TRT și arta întreruperii

TRT, televiziunea turcă, a întrerupt transmisia după ce Kayra Ozdemir a pierdut un meci de judo în fața unei israeliene. Reacția furioasă a fanilor turci a fost să se întrebe dacă sunt la Olimpiadă sau la un concurs de întreruperi. Cel puțin, Ozdemir și Hershko s-au îmbrățișat după meci, arătând că sportul este despre fair-play, nu doar despre victorii.

Veneția impune ‘dietă’ de turiști

Veneția încearcă să reducă aglomerația turistică limitând grupurile la 25 de persoane. Ghizii trebuie să-și exerseze acum șoaptele, iar amenzile de 500 de euro îi vor face pe turiști să regândească vacanța în Orașul Lagună. Poate că data viitoare vor veni cu barca personală, direct pe canale.

 

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!