home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
31.07.2024
FAPTUL DIVERS
  1. „Trump, de la ‘You’re fired!’ la ‘I’m fired at!’: FBI-ul îl intervievează pe fostul președinte ca victimă a unui atac”

FBI-ul va sta de vorbă cu Donald Trump, dar nu ca suspect, ci ca victimă! Fostul președinte a avut parte de o experiență „hair-raising” la un miting din Pennsylvania, unde un glonț i-a făcut o nouă „coafură” la ureche. FBI-ul promite un interviu standard, ca pentru orice victimă obișnuită a unei infracțiuni grave. Se pare că Trump are acum o nouă definiție pentru „a fi în vizorul presei”.

  1. „Claxon cu ghinion: Șofer amendat pentru că a deranjat siesta polițiștilor în trafic”

Un șofer din Iași a învățat pe propria piele că nu e bine să trezești ursul din somn… sau polițistul din mașină! Pentru un simplu claxon civic, omul s-a ales cu o amendă cât o vacanță în Maldive și cu un „concediu” forțat de la volan. Din fericire, judecătorii au fost mai treji și i-au dat dreptate șoferului. Se pare că în Iași, claxonul e mai periculos decât viteza!

  1. „Breaking Bad la Bucureşti: Traficanţii de droguri lucrează în ture ca la corporaţie”

DIICOT a dat lovitura în lumea underground a Bucureştiului şi Clujului! Se pare că dealerii din Centrul Vechi au program ca la multinațională, cu ture și pauze de masă. Procurorii au făcut razii și au găsit „comori” ilegale. Se pare că în România, până și traficul de droguri e tratat ca o afacere serioasă!

  1. „Educația în România: Când elevii și profesorii se întrec în note mici”

„România Educată” pare să fi produs rezultate neașteptate: atât elevii, cât și profesorii se întrec în note sub 5! În timp ce 18.000 de elevi nu au trecut pragul notei 5 la Evaluarea Națională, nici 58% dintre profesori nu au reușit să ia peste 7 la titularizare. Se pare că în România, mediocritatea e la ea acasă atât în bănci, cât și la catedră!

  1. „Universitatea scandal-ului: Profesori acuzați că transformă orele în ‘Tinder educațional'”

La SNSPA, unii profesori par să confunde cursurile cu speed dating-ul! Studenții se plâng de „jocuri” dubioase și avansuri nepotrivite. Se pare că pentru unii, „analiza electorală” înseamnă de fapt analiza… anatomică. Autoritățile încurajează victimele să vorbească, chiar și sub anonimat. La SNSPA, se pare că nu doar politica e murdară!

  1. „Rusia amenință cu ‘foc și pară’ dacă Japonia trimite rachete Patriot în Ucraina”

Rusia e supărată foc că Japonia vrea să vândă rachete Patriot Americii, care le-ar putea trimite în Ucraina. Diplomații ruși au tras un semnal de alarmă, spunând că vor lua „cele mai puternice contramăsuri”. Se pare că în loc de sushi, rușii preferă să servească amenințări la adresa japonezilor!

  1. „Arhitectul dezbrăcat: Când proiectele devin prea personale”

Un profesor de la Universitatea de Arhitectură din București a dus conceptul de „planuri detaliate” la un alt nivel, trimițând studenților poze cu el în costume Adam. Universitatea l-a suspendat rapid, probabil pentru a-i da timp să-și proiecteze o nouă carieră… și un nou garderob!

  1. „Kremlinul respinge acuzațiile de influențare a alegerilor din SUA: ‘Noi? Niciodată!'”

Rusia neagă vehement că ar încerca să influențeze alegerile americane, declarând acuzațiile „absurde”. Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, pare șocat că cineva ar putea crede așa ceva. Următoarea declarație va fi probabil că ursul rus e de fapt vegetarian și iubește democrația!

  1. „Pisicile fără stăpân din Sectorul 6 primesc apartamente de lux”

Primăria Sectorului 6 a inaugurat prima căsuță pentru pisici fără stăpân, transformând aleea într-un adevărat „cartier de lux” pentru feline. Locatarii sunt încântați că pisicile se mută din subsoluri în „penthouse-uri”. Se pare că în București, până și mâțele au acum locuințe mai bune decât unii oameni!

 

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!