home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
14.07.2024
FAPTUL DIVERS

Când trenul devine măgarul căii ferate

Astăzi, trenul internațional IRN 347, care se credea un Ferrari pe șine, a rămas blocat între stațiile Rupea și Racoș pentru mai bine de o oră, după ce un boghiu al celui de-al treilea vagon a decis să-și ia liber. Incidentul s-a petrecut pe un tronson de cale ferată unde viteza maximă este de 30 km/h, probabil pentru că șinele se topesc la soare. Trenul a plecat din Viena aseară și a intrat în țară prin Curtici, deja întârziat cu 34 de minute. La Deva, întârzierea era de 93 de minute, dar la Sighișoara au reușit să o reducă la 82 de minute, ceea ce este un adevărat miracol feroviar. Vagonul rebel, un model seria 2190 cu frână pe disc, a deraiat la viteza amețitoare de 25 km/h, arătând că și trenurile se pot plictisi. Din cauza acestui incident, un al doilea tren a fost nevoit să stea pe loc, pentru că în zonă este doar o linie deschisă circulației.

Banii de la pariuri ajung direct în rai

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a deschis porțile Raiului și pentru banii câștigați la pariuri și loterie. Într-o emisiune la Radio Dobrogea, IPS Teodosie a fost întrebat dacă banii de la loto sau pariuri pot fi donați Bisericii sau celor nevoiași. Răspunsul a fost clar: „Din oricare bani vă aparțin puteți să dați!” Cu alte cuvinte, Dumnezeu nu discriminează banii. Declarația sugerează că intențiile bune sunt mai importante decât proveniența fondurilor. Așadar, dacă ai câștigat la pariuri, nu te simți vinovat – poți face o faptă bună cu acei bani.

 Musk vrea să ne trimită pe Marte, planeta care ne așteaptă cu mult… CO2

Într-o lume tot mai încălzită, miliardarii caută refugiu pe alte planete. Elon Musk, cel mai bogat om din lume și fondatorul SpaceX, este convins că în următorii 20 de ani vom coloniza Marte. Se pare că angajații lui Musk lucrează din greu la proiectul unui „oraș marțian”, cu habitate sub cupole uriașe, menite să protejeze locuitorii de atmosfera prietenoasă de pe Marte, compusă în mare parte din dioxid de carbon. Se pare că în loc să repare planeta Pământ, mai bine ne facem bagajele și ne mutăm pe Marte, unde vom putea respira dioxid de carbon direct din sursă.

Putin blochează parlamentarii în Rusia, ca să nu-i strice vacanțele

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat o lege care le interzice membrilor parlamentului să părăsească țara fără permisiune, probabil pentru că disidența strică atmosfera de vacanță. Legea nu specifică cine anume ar trebui să aprobe călătoriile în străinătate, dar Parlamentul va trebui să decidă singur. Deputații care încalcă legea își pot pierde mandatul. Criticile la adresa războiului sunt ilegale în Rusia, iar mulți au fugit din țară de teama arestării. Acum, fără permisiune, rămân să-și petreacă vacanțele pe plaiurile mamei Rusia.

 România face rezerve de energie la suprapreț, să nu se încălzească becurile

România a început luna iulie cu importuri masive de energie, pentru a face față consumului crescut din cauza caniculei. Prețul la care România cumpără energie este mult mai mare decât cel plătit de țările din Vestul Europei. Facturile consumatorilor nu se schimbă, dar bugetul de stat suferă. Marți, 9 iulie 2024, la ora 19:57, România a avut un vârf de consum de 8.468 MW, din care 6.812 MW au fost acoperiți din producția proprie și 1.656 MW din import. Deci, ne ținem becurile aprinse, chiar dacă bugetul stă pe jar.

Ianis Hagi: Fotbalul nu are loc la nunta mea, avem de dansat

Fotbalistul Ianis Hagi, care s-a căsătorit religios cu Elena, a glumit despre finala Campionatului European: “România nu joacă, de ce să ne uităm? Noi suntem cu dansul”. Astfel, la nunta lui, fotbalul a fost lăsat pe margine. Așa că, în loc de fotbal, la petrecerea de nuntă se va dansa, pentru că, până la urmă, dragostea și dansul sunt mai importante decât fotbalul.

Wiz Khalifa, prins cu “Țigara Magică” pe scena din Costinești

Rapperul Wiz Khalifa este cercetat pentru deținere de droguri, după ce a fumat o țigară cu canabis pe scena festivalului Beach Please de la Costinești. Imagini cu artistul înconjurat de jandarmi la coborârea de pe scenă au apărut în spațiul public. Polițiștii și procurorii DIICOT au documentat activitatea lui Wiz, care este acum cercetat pentru deținere fără drept de droguri de risc. Pare că Wiz a adus puțin din atmosfera de la festivalurile americane în România, dar jandarmii nu au fost deloc impresionați.

Euro 2024: Finala Mică nu există, Franța și Olanda pleacă acasă cu coada-ntre picioare

În timp ce Anglia și Spania se pregătesc pentru finala Euro 2024, Franța și Olanda, semifinalistele învinse, ar fi trebuit să se bată pentru locul trei. Dar, spre deosebire de alte competiții, Europenele nu prevăd o asemenea partidă. Cele două echipe s-au întâlnit deja în grupa D, unde au făcut un remiză de 0-0. Așadar, Franța și Olanda s-au întors acasă imediat după înfrângerea din semifinale, fără să mai aibă ocazia să-și spele rușinea.

PUTIN UMOR

Nebun, dar…

Un șofer se oprește lângă gardul unui spital de nebuni pentru o scurtă oprire. După aproximativ o oră, când se întoarce la mașină, descoperă că cineva i-a furat cele 4 șuruburi de la o roată. Într-o stare de nedumerire, începe să se gândească cum să rezolve problema.
În acel moment, din spatele gardului, aude o voce:
– Auzi, poți să iei câte un surub de la fiecare din cele 3 roți rămase și să le pui la roata unde lipseau cele 4 suruburi inițiale. Astfel, fiecare roată va avea 3 suruburi, iar cu această soluție, cu siguranță poți să mergi până la cel mai apropiat mecanic…
Șoferul îi mulțumește pentru sfat și se miră:
– Nu m-aș fi gândit la asta… Dar spune-mi, cum de te afli într-un spital de nebuni?
La care vocea:
– Eu sunt nebun, dar nu sunt prost.

2 motive

Există două motive, pentru care femeile au dureri de cap:
1. Vor un bărbat, dar nu-l au.
2. Au un bărbat, dar nu-l vor!

Plata

Un băieţel îl întreabă pe tatăl său:
– Tati cât costă să te căsătoreşti?
– Nu ştiu fiule, eu încă plătesc.

Sergent Popescu

– Sergent Popescu, dumneata ce eşti în viaţa civilă?
– Domnul Popescu.

Dragoste mare

Dragoste este atunci când o fată îşi pune toate parolele cu numele iubitului.
Dragoste mare este atunci când toate parolele sunt diferite.

Plecat

Două neveste de vierme se întâlnesc la o cafeluţă.
– Unde-i azi bărbatu-tău?
– La pescuit!…

Aventuri trecute

– El ţi-a povestit despre aventurile trecute?
– Nu.
– Ce măgar. Dar tu lui?
– Nu.
– Bravo!

Blonda in avion

O blondă călătorea cu avionul spre Paris, la clasa economic. La un moment dat se ridică, și se mută pe unul din locurile de la clasa I.
Stewardesa o observă, se duce la ea și o roagă să se mute înapoi la clasa economic. Blondă, foarte tupeistă, răspunde:
– Sunt blondă, sunt sexy, merg la Paris, eu nu mă mișc de-aici!
Stewardesa se duce în cabina de bord și le povestește colegilor scenă. Copilotul se duce să rezolve problema.
El îi explică blondei că ea nu a plătit pt clasa I, deci treb să se mute înapoi la clasa economic. Blondă, foarte tupeistă, răspunde:
– Sunt blondă, sunt sexy, merg la Paris, eu nu mă mișc de-aici!
Copilotul se întoarce în cabina și îi spune pilotului că vor trebui să aterizeze de urgență undeva că să vină poliția să o aresteze pe blondă. Atunci pilotul spune:
– Nevasta-mea e blondă. Eu știu cum să discut cu blondele. Și pleacă să rezolve problema.
Pilotul ajunge lângă blondă, îi zâmbește și îi șoptește ceva la ureche. Blondă zâmbește și ea, se ridică și se mută la clasa economic.
Când s-a întors în cabina, toți l-au întrebat mirați ce i-a șoptit blondei.
– I-am spus că cei de la clasa I nu ajung la Paris.

Poker

– Cum, joci poker, acasă, cu soția?
– Nu am ce face, e singura modalitate de a-mi recupera o parte din salariu!

Limba maternă

– Tată, de ce se spune limba maternă şi nu paternă?
– Pentru că mama vorbeşte mai mult decât tata.

Atunci și acum

Înainte eram sărac, dar mi-am cumpărat un dicţionar de sinonime şi acum sunt nevoiaş, sărman, oropsit şi necăjit.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!