home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
27.06.2024
FAPTUL DIVERS

SIMION DA CASE LA TOT POPORUL

Liderul AUR George Simion a prezentat, joi, într-un eveniment organizat de Camera de Comert, „Planul Simion” care este proiectul de candidat la alegerile prezidenţiale şi are are 200 de puncte. Printre măsurile propuse de preşedintele AUR se numără reducerea numărului de parlamentari la 300, un Guvern suplu cu 12 ministere şi maxim 50 de secretari de stat, tăierea ajutoarele sociale pentru toate persoanele care sunt apte de muncă şi vor munci, reducerea taxării muncii, „împroprietărirea românilor” şi anume locuinţe pentru români la 35.000 euro, refinanţarea creditului cu dobândă zero. Este timpul ca românii să-şi aleagă conducătorii. Acesta este scopul cu care candidez. Să redau puterea românilor, prin mai multă democraţie. Candidez cu acest scop – să redau puterea românilor. Cred că e nevoie să redăm puterea românilor prin mai multă democraţie. Există o castă care ia decizii pentru noi, ccare îndatorează ţara pentru consum, care donează pe cârca noastră sisteme Patriot către alte state, lăsând cetăţenii români fără protecţie”, a afirmat George Simion, la evenimentul de prezentare a „Planului Simion”.TREBUIE SA RECUNOASTEM CA ARE IMAGINATIE!

FRATELE KIM DA O MANA DE AJUTOR!

Coreea de Nord va trimite ingineri în teritoriile ocupate ale Ucrainei, scrie Institutul pentru Studiul Războiului, cu sediul la Washington.Coreea de Nord va trimite forțe militare și ingineri pentru a participa la eforturile de reconstrucție în zonele ocupate temporar din regiunea Donețk, potrivit unui raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).
Recent, postul de televiziune sud-coreean TV Chosun, care a citat un oficial nord-coreean, a transmis că Phenianul intenționează să trimită forțe inginerești în regiunea ocupată Donețk încă din iulie 2024. Aceste forțe vor ajuta la reconstruirea infrastructurii în Donețkul ocupat de ruși. Armata Coreei de Nord are 10 brigăzi de inginerie.TV Chosun estimează că Coreea de Nord ar putea primi până la 115 milioane de dolari anual în valută străină nespecificată de la Rusia dacă va desfășura trei până la patru brigăzi de inginerie în zonele ocupate ale Ucrainei.
ISW nu are informații că personalul militar nord-coreean intenționează să participe la operațiuni de luptă în Ucraina, dar sprijinul direct al ingineriei nord-coreene poate elibera puterea de luptă a Rusiei pentru operațiuni de-a lungul liniei frontului și poate ajuta eforturile Rusiei de a extinde infrastructura militară și defensivă și fortificațiile din Ucraina ocupată, se arată în raport.
În urma vizitei din 20 iunie a președintelui rus Vladimir Putin în Coreea de Nord și a semnării unui acord de parteneriat între cele două state, a apărut amenințarea unei implicări mai active a Phenianului în războiul din Ucraina din partea agresorului.Putin a declarat că nu este necesară implicarea trupelor nord-coreene. Cu toate acestea, Kremlinul recrutează mercenari din întreaga lume pentru a participa direct în războiul pe care-l duce pe teritoriul ucrainean.
Pentagonul a sfătuit Coreea de Nord să-și reconsidere decizia de a-și trimite trupe, avertizând că acestea vor deveni carne de tun.Dacă Phenianul decide vreodată să trimită trupe să lupte pentru Rusia în Ucraina, forțele sale vor deveni carne de tun, a declarat, marți, secretarul de presă al Pentagonului, generalul Pat Ryder.
„Dacă aș fi în conducerea personalului militar nord-coreean, mi-aș pune la îndoială alegerea de a-mi trimite forțele ca carne de tun într-un război ilegal împotriva Ucrainei”, a spus Ryder citat de Politico. Institutul pentru Studierea Războiului a remarcat că Rusia pare să urmărească să creeze o coaliție de state prietene cu legături istorice calde cu URSS, inclusiv Coreea de Nord și Vietnam. În acest fel, Kremlinul încearcă să pună bazele unei ordini mondiale alternative.Șeful Kremlinului și liderul nord-coreean Kim Jong Un au semnat un tratat de parteneriat strategic, aprofundând cooperarea militară la începutul lunii iunie.Cum zice poetul: cand sta frate langa frate, se da Biden la o parte

ROGOJIN VREA MASURI RADICALE!

Dmitri Rogojin, fost vicepremier, fost ambasador rus la ONU și confident al lui Putin, care acum conduce regiunea ucraineană ocupată de ruși, Zaporojie, a declarat pe 27 iunie că „este timpul să ardem tot ce e ucrainean până la rădăcină”, astfel încât „să nu rămână nicio urmă”.Comentariile lui Rogojin se încadrează într-o serie extrem de lungă de declarații care instigă la genocid împotriva Ucrainei și ucrainenilor, făcute de oficiali și propagandiști ruși ai Kremlinului, o tendință care s-a amplificat de la invadarea totală a Ucrainei, pe 24 februarie 2022.
Intenția genocidă a agresiunii rusești față de Ucraina s-a manifestat în crime de război și violențe îndreptate împotriva civililor ucraineni, dar și în negarea și denaturarea istoriei, în încercări de ștergere a culturii ucrainene și în răpirea și deportarea copiilor ucraineni, scrie Kiev Independent.Rogojin a făcut referire în comentariile sale la necesitatea distrugerii literaturii și istoriei ucrainene. Fost CEO al corporației spațiale de stat Roscosmos, vicepremier și ambasador la NATO, Rogojin a spus că nu poate exista „nici un armistițiu” cu ucrainenii, pentru că „orice armistițiu, ca să nu mai vorbim de reconciliere, este moarte sigură pentru copiii și nepoții noștri”.Omul asta ar da cu barda si-n Dumnezeu, daca ar sta in calea Rusiei!

CIOLACU SI UN POZNAS IN SLUJBA TARII

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la Bruxelles, despre blocajul din coaliţie privind stabilirea datei alegerilor prezidenţiale, că este evident că PNL doreşte să schimbe regulile jocului iar dacă decizia lor rămâne aceeaşi, nu are rost să facă o nouă şedinţă a coaliţiei. Preşedintele PSD a mai spus că abordarea sa este foarte clară, şi anume că liberalii nu şi-au ţinut cuvântul dat. ”Onoarea nu este numai pe panouri, este şi în discuţii”, a transmis Ciolacu. Nicolae Ciucă a reacţionat la afirmaţiile lui Marcel Ciolacu şi a precizat că nu înţelege reacţia acestuia. „Afară este foarte cald. Asta da, pot să înţeleg”, a mai spus liderul PNL care e reiterat că atunci când vine vorba de alegeri prezidenţiale liberalii vor respecta termenele şi prevederile legale şi vor opera „exclusiv pe baza principiilor democratice, nu pe baza intereselor conducerii PSD”.Ciuca asteapta acordul lui Iohannis pentru o replica pe masura!

CONFRUNTAREA SECOLULUI

Președintele democrat Joe Biden și predecesorul său republican Donald Trump se vor confrunta joi într-o dezbatere foarte așteptată de publicul american, oferind alegătorilor o idee mai clară a promisiunilor, dar și a prezenței de spirit a celor doi politicieni – cei mai vârstnici candidați care au aspirat vreodată la cea mai înaltă funcție a țării, scrie Reuters. Dezbaterea televizată de 90 de minute, prima dintre un președinte în exercițiu și un fost președinte, va fi organizată și difuzată de CNN, începând cu ora 21.00 ET (04:00, ora României). HotNews.ro va transmite în format LIVE-TEXT cele mai importante momente ale dezbaterii.Joe Biden și Donald Trump intră în dezbaterea organizată în Atlanta cu vulnerabilități politice, care oferă un amestec de riscuri și oportunități. Dezbaterea are loc mult mai devreme decât în mod normal – cu mai bine de patru luni înainte de ziua alegerilor din 5 noiembrie – și în contextul în care sondajele de opinie naționale arată că cei doi sunt la egalitate – în vreme ce Trump conduce totuși în statele cheie, care decid rezultatul scrutinului.De asemenea, confruntarea are loc într-un moment de polarizare profundă și de anxietate în rândul alegătorilor cu privire la starea politicii americane. Două treimi dintre alegători au declarat într-un sondaj Reuters/Ipsos din luna mai că sunt îngrijorați că după alegeri ar putea urma violențe, la aproape patru ani după ce o mulțime de susținători ai lui Trump a luat cu asalt Capitoliul Statelor Unite.Va fi mai palpitant decat un meci  K1!

ETERN SI EFEMER

  1. Timpul schimba florile campului, dar nu poate schimba stralucirea aurului din adancuri. Nicolae Iorga
  2. Timpul este prea lent pentru cei care asteapta, prea iute pentru cei care se tem, prea lung pentru cei care se plang, prea scurt pentru cei care sarbatoresc, dar, pentru cei ce iubesc, timpul este o eternitate. William Shakespeare
  3. Pierzi in viata ani si la moarte cersesti o clipa. Nicolae Iorga
  4. Toate sunt intradevar trecatoare. Octavian Paler
  5. Timpul are prostul obicei de a fi ireversibil. Octavian Paler
  6. Nimic nu este mai de pretuit decat valoarea zilei. Goethe
  7. O singura clipa poate schimba totul. Heinrich Otto Wienland
  8. Oricare ar fi durata timpului, stiinta intrebuintarii lui il va face lung. Scott Adams
  9. Iti petreci cea mai mare parte a vietii facand ce nu trebuie, iar o buna parte a ei, nefacand nimic, toata viata te-ai preocupat de cu totul altceva decat ceea ce ar fi trebuit. Seneca
  10. Un minut de indoiala face cat o vesnicie de suferinta. Honore de Balzac
  11. A alege momentul inseamna a castiga timp. Francis Bacon
  12. Cei care isi intrebuinteaza rau timpul sunt cei dintai care se plang de scurtimea lui. Jean de la Bruyere

Decalogul pedagogiei contemporane

  1. În școli nu trebuie să se predea nicio materie.
  2. Dacă e totuși să se predea ceva, pedagogia trebuie să fie ludică. Tot ce nu aduce a joculeț se cuvine interzis. Între pauză și ora de curs elevul trebuie să distingă cu greutate.
  3. Programa e decisă de părinți. Se știe că adulții de azi sunt niște piscuri de inteligență și cultură, ar fi păcat să nu profităm.
  4. Notele trebuie eliminate. A da notă mică unui copil e totuna cu a-l discrimina, a-l arăta cu degetul, a-l pune la zid. Exigența e un soi de fascism.
  5. În orice conflict ivit între profesor și elev, directorul dă dreptate elevului și ceartă profesorul. Rolul școlii e să disciplineze dascălul, nu odrasla.
  6. Orele trebuie scurtate, vacanțele trebuie lungite.
  7. Orice referire la personalități, evenimente sau idei mai vechi de cinci ani e contraindicată. Morții cu morții, viii cu viii.
  8. Menirea școlii nu diferă mult de aceea a unei bone. Copilul vine la școală doar când părinții nu au cu cine să-l lase acasă.
  9. Se interzice orice examen scris, cu excepția celor la care elevilor li se permite, amical, să copieze. Sala de clasă nu e poliție.
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!