home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
16.06.2024
FAPTUL DIVERS

CLOTILDA CLOCOTESTE

Clotilde Armand contestă legalitatea alegerilor de la Sectorul 1 și îl cataloghează pe George Tuță drept ”primarul numit de SRI”. Clotilde Armand denunță noi dovezi pentru posibile fraude electorale și solicită demisia șefului AEP, Toni Greblă.Iată ce a spus aceasta: ”Pe mine nu m-au învins serviciile. Dimpotrivă. Lupta cu clanul de la Monaco, mafia lui Chiliman și primarul numit (nu ales) de SRI m-a făcut mai determinată să lupt. Avem în acest moment 10 plângeri penale pentru fraudarea alegerilor din Sectorul 1. Toți complicii vor plăti. N-am niciun dubiu. Frauda este singura modalitate prin care vor să câștige alegerile. Precum oligarhii ruși.În secțiile de votare 82 si 144 au fost mai multe voturi în urne decat numarul alegatorilor iar PV s-a incheiat in fals, la insistentele BES, doar “ca să iasă cheile”. Secția 49 – rezultat 866 de alegatori prezenți și doar 865 de buletine de vot. Cu toate acestea dacă, din buletine primite 1830 scadem 934 de anulate neîntrebuințate rămân 865 voturi valabile – 10 anulate = 21 de buletine de VOT DISPĂRUTE! Proces verbal rezolvat tot din pixul BES 1.Draga Cltildo, acum patru ani tu ai fost aleasa de SIE!Acum, lasa si SRI-ul sa-si puna un om la primarie

SCOALA GRATUITA DOAR PENTRU PILOTII UCRAINENI

România va suporta de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Apărării Naționale (MApN), cheltuielile de instruire a piloților ucraineni de aeronave F-16, la baza militară aeriană de la Fetești.Cheltuielile (…) sunt destinate plății contractelor necesare instruirii personalului ucrainean, precum și pentru cartiruire, hrănire, transport, combustibil consumat în procesul de instruire, asigurarea echipamentului special și alte bunuri și servicii conexe″, se arată într-un proiect de ordonanță de urgență.Documentul nu oferă o estimare a costurilor instruirii, precizând doar că nu va fi nevoie de fonduri în plus față de cele deja aprobate pentru MApN prin buget. Toamna trecută, Guvernul a introdus în așa-numita ″ordonanță a austerității″ mai multe derogări de la Legea finanțelor publice și cea a responsabilității fiscal-bugetare, pentru a permite MApN inclusiv ″asigurarea fundamentului organizării și funcționării facilității de instruire a piloților pentru operarea aeronavelor F-16 (…)″.Luând în considerare caracterul urgent al acestei activități, aplicarea legislației care reglementează achizițiile publice poate conduce la imposibilitatea realizării instruirii personalului ucrainean din cauza termenelor reglementate de legislație și a posibilității contestării procedurilor de achiziții″, se menționează în nota de fundamentare a draftului de OUG.Frumos! Pentru copiii romani scoala nu maui e demult gratuita, dar pentru pilotii ucraineni da!

PACE, PACE  INTRE DOUA DOBITOACE!

Kievul poate începe luni discuţii de pace cu Rusia dacă Moscova se va retrage de pe tot teritoriul ucrainean, a declarat, duminică, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.Dar, vorbind la încheierea unui summit pentru pace în Elveţia, el a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin nu va pune capăt războiului şi că trebuie oprit „în orice fel putem”, fie prin mijloace militare fie prin mijloace diplomatice.Ajutorul occidental nu este suficient pentru a câştiga războiul, a adăugat el, precizând că summitul a arătat că sprijinul internaţional pentru Ucraina nu a slăbit.Reuniunea s-a încheiat cu zeci de ţări participante angajându-se să susţină integritatea teritorială a Ucrainei.A fost adoptat un document final care a pus pe seama Rusiei suferinţele şi distrugerile provocate de război.Cu toate acestea, mai multe ţări participante, printre care India, Africa de Sud şi Arabia Saudită, nu l-au semnat.Scopul summitului a fost acela de a crea un sprijin cât mai larg posibil pentru un proces care ar putea contribui la încheierea războiului din Ucraina.Rusia a calificat evenimentul din Elveţia drept o pierdere de timp, iar vineri preşedintele Vladimir Putin a declarat că ar fi de acord cu o încetare a focului dacă Ucraina îşi va retrage trupele din patru regiuni pe care Rusia le ocupă parţial şi pe care susţine că le-a anexat.Insa-intai si peste toate/Cu iubire si dreptate/Pacea trebuie tradusa/In americano-rusa!

GEORGE SIMION VREA LA COTROCENI!

George Simion și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale ce vor avea loc pe 15 septembrie.Iată ce a scris acesta pe blogul său: Refuz să îngenunchez în fața acestor trădători! Dacă și voi refuzați, atunci este timpul să luptăm!Veți avea în mine un președinte așa cum meritați, un președinte drept! Vreau să vă fac mândri! Meritați! Este timpul să spuneți ce vreți!Frați și surori, iubiți români, vă las mai jos, atât text, cât și video, ceea ce le-am spus celor peste 7.000 de oameni prezenți sâmbătă, 15 iunie, la lansarea candidaturii mele la președinție.Aștept alături de mine orice tânăr care vrea să se înscrie ca voluntar toată această vară pentru a scrie istorie împreună în Corpul Voluntarilor: https://georgesimion.ro/voluntariat/Ați rezistat falnici ca brazii în fața asaltului comasaților și ați reușit, prin munca voastră enormă, să ieșim neînfrânți în prima bătălie din anul 2024. Nu ați trădat, nu ați dați bir cu fugiții, ci ați stat pe poziții pentru români, pentru a vă lupta pentru drepturile acestora! Voi sunteți oamenii de AUR de care are nevoie atât de mult România!Vom trimite șase apărători ai patriei române în Parlamentul European. Mandatul lor este simplu: Nu o votați pe Ursula von der Leyen! Nu vom vota cancerul globalist și măsurile lor care pun în pericol pacea și popoarele Europei. Alegerile din 9 iunie au fost grav viciate. Este o mare minune că am reușit acest scor, având în vedere fraudele la vot.Astăzi este o zi istorică, 15 iunie, 135 de ani de la trecerea la Dumnezeu a geniului nostru, Mihai Eminescu. Genialitatea românească va triumfa asupra mediocrității de astăzi. De avem sau nu dreptate, Eminescu să ne judece! Exact în 3 luni, pe 15 septembrie, trebuie să protejăm votul. Timp de trei luni, toate orătăniile din ghena Iadului vor încerca să ne blocheze accesul românilor în turul 2 pentru că acolo orice se poate întâmpla. Și se va întâmpla. Așa să ne ajute Dumnezeu.Dumnezeu nu-i ajuta pe extremisti iar de la dorinta la putinta calea e foarte grea!

CINE UITA PINUL/ ISI BLESTEAMA DESTINUL!

Legea 406/2023 care reglementează cardurile bancare și plata cu cardul la comercianți, conținând prevederi și pentru avansuri cash din magazine, intră în vigoare duminică, 16 iunie, conform Adevărul.
„Persoanele fizice sau juridice, prevăzute la art. 4 alin. (1) din Legea nr. 265/2022 privind registrul comerţului şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative cu incidenţă asupra înregistrării în registrul comerţului (…) au obligația de a asigura implementarea și de a accepta cel puțin un instrument de plată fără numerar”, scrie în noua lege. Mai precis, este vorba atât de societăți, cât și de persoanele fizice autorizate sau de întreprinderile individuale ori familiale. „În scopul impulsionării utilizării mijloacelor moderne de plată, propunem ca pentru comercianții care operează pe teritoriul României să se instituie obligația de a accepta și cel puțin un instrument de plată fără numerar”, se arată în expunerea de motive. Maximum 500 de lei pot fi oferiți cash la POS În plus, comercianții pot oferi serviciul de avans în numerar la terminalele de plată în baza contractelor încheiate cu instituţiile acceptante şi pot acorda avansuri în numerar. Comercianții trebuie să afișeze la loc vizibil semnul privind acordarea acestui serviciu, precum şi informaţii privind costurile serviciului.Avansul prevăzut mai sus se evidenţiază distinct pe bonul fiscal şi nu poate depăşi suma de 500 de lei. Tranzacţiile privind avansul în numerar se asimilează retragerilor de numerar de la bancomate, iar comisioanele aferente tranzacţiilor se stabilesc conform contractelor în vigoare între părţi.Comercianţii pot percepe, de la titularul cardului, un comision care nu poate depăşi 1% din valoarea avansului acordat.Cum zicea Vanghelie: ai carde, ai parte!

PUTIN UMOR

La gradina zoologica, animalele discuta despre venirea vacantei:

– Spune-mi girafa, unde pleci tu în vacanta?

– Ei bine, eu am gâtul lung, sotia mea are gâtul lung si copiii mei la fel au gâtul lung. Si cum nu ne place sa iesim în evidenta vom merge în Africa, acolo unde sunt si alte girafe.

– Dar tu, ursule polar, tu unde mergi?

– Pai eu am blana groasa, sotia mea la fel are blana groasa si copiii tot asa. Si cum nu ne place sa iesim în evidenta vom merge la Polul Nord, acolo unde sunt si alti ursi polari.

– Dar tu, crocodilule, unde mergi?

– Ei bine, eu am o gura mare, sotia mea are o gura mare si copiii mei au gura mare, Si cum nu ne place sa iesim în evidenta vom merge în Oltenia…😦

Un preot mergea pe bicicleta si un polițist îl oprește.

Ia zi părinte ai frâne?

Am frâne

Lumini ai?

Am

Atunci nu pot sa-ți dau amenda zice polițistul

Si unde mergi părinte?

Merg cu Dumnezeu înainte zice preotul

STOP! Amenda.

Nu aveți voie doi pe bicicletă.😀

Doi olteni, Ion și Gheorghe voiau să sape o groapă pentru a sădi un pom. 

Sapă oltenii ce săpa și la un moment dat Ion îl întreabă pe Gheorghe:

-Bă, Gheorghe, dar noi ce facem cu mormanul asta de pământ care s-a strâns?

-Bă, Ioane, nici atât nu te duce capul.

 Păi săpam o altă groapă pe care o umplem cu pământul din prima groapă

Bula si Strula se întâlnesc pe plajă.

Strula înconjurat de o grămadă de femei.

Bula îl ia frumușel la o parte și-l întreabă:

– Ce-ai făcut, mă?! Te-ai îmbogățit? Ce-i cu bunăciunile alea pe tine?

– Nuu, mă… Știi ce am făcut? M-am dus, mi-am cumpărat un măr și l-am băgat în slip. Toate mor acum după mine!

Ziua următoare:

– Nu funcționează, mă… femeile se îndepărtează de mine în loc să mă acosteze!

– Cretinule, mărul îl pui în față, nu în spate!

O familie de tineri merge in vizita la niste prieteni mai in varsta. 

Se aseaza la masa sa manance. Batranul ii zice sotiei:

Luceafarul meu, adu felul intai.

Dupa ce termina batranul zice:

– Frumoasa mea, adu felul doi.

Dupa ce termina, batranul ii zice sotiei:

– Iubirea mea, adu desertul.

Dupa masa femeile merg la bucatarie iar barbatii raman singuri. Tanarul il intreaba pe batran:

– Cum de reusesti dupa atatia ani sa-i mai spui cuvinte asa frumoase?

– Pe cuvantul meu de onoare daca mai stiu cum o cheama!😦

Nepotul îşi întreabă bunicii nedespărţiţi de peste 50 de ani:

– Cum reuşiţi ca la vârsta asta sunteţi un cuplu atât de perfect şi vă înţelegeţi atât de bine?

– Păi, vedeţi, tot ce facem, facem împreună. De exemplu, folosim întotdeauna aceleaşi prosoape împreună. Avem unul pe care scrie C de la cap şi altul pe care scrie F de la fund.

Când aude bunica sare ca înţepată:

-Cum!? Întotdeauna am crezut că este C de la cur şi F de la faţă!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!