home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
ieri
FAPTUL DIVERS

Moldova se îndreaptă spre UE cu viteza melcului sovietic

Republica Moldova a votat pentru aderarea la UE cu o diferență atât de mică, încât și rușii au rămas surprinși că nu au reușit să influențeze mai mult rezultatul. Se pare că diaspora moldovenească a salvat situația, demonstrând că dacă vrei să schimbi ceva în Moldova, cel mai bine e să pleci din țară. Eurodeputatul român Siegfried Mureșan a declarat victoria „pe muchie de kuțît”, probabil visând la ziua când va putea merge la Chișinău fără pașaport.

Candidatul sărac cu duhul promite să apere România de… el însuși?

Cristian Diaconescu, candidat independent la președinție, a recunoscut că e la fel de bogat în fonduri de campanie pe cât e de bogat în șanse de câștig. El promite să apere România „împotriva prostiei și hoției”, aparent necunoscând conceptul de autoprotecție. Diaconescu susține că știe cum să poziționeze România pe plan extern, probabil visând la o țară care să fie la fel de izolată precum campania sa.

Femeile plătesc alte femei să-și seducă bărbații: O nouă metodă de a economisi bani pentru divorț

Savannah Harrison, o tânără de 27 de ani, și-a transformat gelozia într-o afacere profitabilă, devenind o „damă de control” profesionistă. Ea este plătită să flirteze online cu bărbații suspecți de infidelitate, demonstrând că în era digitală, până și înșelatul a devenit o meserie de la distanță. Harrison susține că vrea să ajute alte femei, probabil considerând că cea mai bună terapie pentru o inimă frântă este să frângi alte inimi.

Soldații nord-coreeni descoperă că Rusia nu e chiar paradisul comunist promis

18 soldați nord-coreeni și-au abandonat pozițiile în Rusia, probabil realizând că frigul siberian e la fel de aspru ca regimul lui Kim Jong-un. Se pare că Coreea de Nord se pregătește să trimită 11.000 de soldați să ajute Rusia, demonstrând că prietenia între dictaturi înseamnă să-ți împrumuți sclavii unul altuia. Rămâne de văzut dacă restul trupelor vor reuși să reziste tentației de a gusta din libertatea occidentală… sau măcar din vodka rusească.

Nicușor Dan visează la o dictatură verde în București

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a comparat Bucureștiul cu marile capitale europene, sugerând că și el ar vrea să fie un „dictator” ca omologii săi din Madrid, Paris sau Viena. Aparent, Dan crede că soluția pentru problemele Bucureștiului este mai multă putere în mâinile sale, probabil pentru a putea declara ilegal traficul și a forța toată lumea să meargă cu trotineta.

America exportă primul său refugiat politic în Rusia: Un indian care a confundat Moscova cu Mumbai

John Robles, autoproclamat primul refugiat politic american în Rusia, a primit cetățenia rusă de la însuși Vladimir Putin. Robles, care se declară de origine indiană, a decis să se mute în Rusia după ce a vorbit împotriva „imperialismului american”, aparent necunoscând ironia situației. Rămâne de văzut dacă va reuși să găsească mai multă libertate de exprimare în Rusia decât în SUA, sau dacă va realiza că a sărit din lac în puț… înghețat.

Düsseldorf: Orașul unde poți bea o bere diferită în fiecare zi timp de aproape un an

Centrul vechi din Düsseldorf se laudă cu titlul de „cel mai lung bar din lume”, având 300 de localuri într-o zonă de mai puțin de 500 de metri pătrați. Acest record impresionant demonstrează eficiența germană în organizarea spațiului și în consumul de alcool. Turiștii sunt sfătuiți să-și aducă ficați de rezervă și să evite să numere barurile, pentru a preveni amețeala.

Marea Britanie combate șomajul cu pastile de slăbit: O nouă dietă pentru bugetul de stat

Ministrul britanic al sănătății, Wes Streeting, propune o soluție inovatoare pentru problemele economice ale țării: să dea medicamente de slăbit șomerilor obezi. Aparent, guvernul britanic crede că dacă oamenii vor fi mai subțiri, vor putea alerga mai repede spre locurile de muncă disponibile. Rămâne de văzut dacă această strategie va reduce șomajul sau va crea doar o nouă generație de șomeri subponderali.

Elena Lasconi promite să nu meargă la Moscova: O strategie electorală bazată pe economisirea combustibilului

Candidata USR la președinție, Elena Lasconi, a declarat că nu va face vizite oficiale la Moscova, probabil pentru că nu știe drumul. Ea a criticat aspru pe Mircea Geoană, sugerând că acesta cunoaște prea bine calea spre Kremlin. Lasconi nu i-a menajat nici pe liderii coaliției, acuzându-i că n-au trimis observatori în Moldova, probabil pentru că erau prea ocupați să observe cum scad în sondaje.

India se confruntă cu o epidemie de glume proaste: 90 de amenințări false cu bombe în aeroporturi într-o săptămână

Aeroporturile din India au fost lovite de un val de amenințări false cu bombe, provocând haos și perturbări severe. Se pare că cineva a luat prea în serios expresia „să aruncăm o bombă” și a decis să o aplice la scară națională. Autoritățile indiene caută acum un glumeț cu un simț al umorului la fel de exploziv ca și amenințările sale.

Politicienii liberali din Gorj, campanie electorală incendiară… la propriu

Un grup de politicieni PNL din Gorj au decis să-și încălzească campania electorală dând foc la o conductă de gaze. Aparent, ei au vrut să demonstreze că județul are resurse naturale neexploatate, dar au reușit doar să demonstreze că au resurse intelectuale neexploatate. Senatorul Ion Iordache a oscilat între a susține că acțiunea a fost pentru a atrage atenția asupra resurselor neexploatate și asupra pericolului din zonă, demonstrând că singura resursă inepuizabilă este capacitatea politicienilor de a se contrazice.

Zalando lansează cabina de probă virtuală: Acum poți să te simți gras și în online

Retailerul Zalando, în colaborare cu Levi’s, a lansat o cabină de probă virtuală care folosește măsurătorile reale ale clienților. Această inovație permite cumpărătorilor să vadă cât de prost le vin hainele înainte să le cumpere, economisind astfel timp și bani. Tehnologia este disponibilă în 14 țări europene, cu România fiind încă în faza de testare, probabil pentru că algoritmul nu știe încă să proceseze mămăliga.

Japonia descoperă conceptul de ‘Ups, am greșit’: Bărbat achitat după aproape 50 de ani pe culoarul morții

Iwao Hakamada, un japonez condamnat la moarte în urmă cu aproape o jumătate de secol, a fost în sfârșit achitat. Sora sa, Hideko, în vârstă de 91 de ani, și-a petrecut o mare parte din viață militând pentru eliberarea fratelui ei, demonstrând că persistența și longevitatea genetică pot învinge chiar și birocrația japoneză. Acum că a fost achitat, Hakamada se pregătește să recupereze timpul pierdut, probabil începând cu vizionarea tuturor filmelor cu Godzilla pe care le-a ratat.

China creează cel mai rapid robot umanoid: Acum poate fugi de problemele țării cu 13 km/h

China a prezentat STAR1, un robot umanoid care poate alerga cu 13 km/h, doborând recordul mondial de viteză pentru roboți umanoizi. Cercetătorii chinezi susțin că robotul poate menține această viteză timp de 34 de minute pe aproape orice suprafață, de la iarbă la pietriș. Rămâne de văzut dacă vor reuși să-l învețe să se oprească la fel de eficient cum aleargă, sau dacă vor trebui să construiască un zid și mai mare pentru a-l împiedica să fugă.

PENTRU CEI CARE AU DESCHIS MAI TARZIU ZIARUL RELUAM STIRILE

Moldova și referendumul la fotofiniș: UE 1, Rusia 0!

Moldova s-a înscris la cursa pentru Europa și a trecut linia de sosire cu o marjă… cât o linie de la un pașaport. În timp ce majoritatea moldovenilor de acasă au zis un „pas” Europei, cei plecați peste hotare au făcut o pasă decisivă, trimițându-i pe toți direct în brațele Uniunii Europene. Siegfried Mureșan a fluierat finalul, declarând că Rusia tocmai și-a luat gol în prelungiri.

Diaconescu apără România… cu buzunarele goale!

Cristian Diaconescu promite că va apăra România de prostie și hoție, deși portofelul lui pare să aibă mai multe găuri decât promisiunile electorale. Invitat la Pro TV, ne-a spus clar și răspicat că ceilalți candidați habar n-au cum să fie președinți, dar nu-i bai, el știe exact cum să facă treaba asta… fără buget!

Femeile cu licență de Sherlock Holmes:

testează loialitatea, dezvăluie infidelitatea!

„Damele de control” sunt la datorie! Doamnelor, dacă aveți dubii, Savannah Harrison și echipa ei de spionaj sentimental sunt gata să vă ajute. Cu un telefon, ele transformă Instagramul într-un teren minat pentru bărbații infideli. Teste peste teste, și când „detectivele de amor” termină, relația toxică fie explodează, fie rezistă miraculos!

Soldații nord-coreeni au fugit… nu de ucraineni, ci de muncă!

Optsprezece soldați nord-coreeni, trimiși să ajute Rusia în Ucraina, au plecat la plimbare prin pădurile din Kursk. Probabil nu erau obișnuiți cu aerul rece de la graniță sau cu ideea că ar trebui să facă… ceva. Ce urmează? Soldați căutați și Putin nervos!

Nicuşor Dan, lider mondial al orașelor dictatoriale: ‘la București, totul e sub control!

Nicuşor Dan ne liniștește: da, vrea mai multă putere, dar doar ca să ajungă în liga orașelor mari. Madrid, Paris, Viena – toți au dictatorii lor, și Nicușor doar vrea să-i prindă din urmă. Se pare că la referendum vom vota dacă „Dictatorul de București” devine o realitate. Ce ziceți, capitală sau capitală imperială?

Vladimir Putin dă pașaport unui american: te-am scos din viză!

John Robles, primul american cu pașaport rusesc, și-a găsit locul printre stelele roșii ale Kremlinului. Fost critic al imperialismului american, acum și-a făcut upgrade și poartă uniforma „ideologilor comuniști”. Cine zice că nu poți schimba taberele când lucrurile devin… interesante?

Düsseldorf – paradisul berii pe metru pătrat

Dacă ai vreodată chef de un maraton… al berii, Düsseldorf e locul tău! Cu 300 de baruri într-o zonă cât o scurtătură prin parc, acest oraș din Germania îți promite că poți petrece un weekend întreg fără să ieși din perimetrul istoric. Și dacă obosești? Pauză în Hofgarten, cel mai vechi parc din Germania.

Plan național britanic: medicamente de slăbit pentru șomeri!

Guvernul britanic are o nouă idee: cum să faci două lucruri deodată? Ei bine, dacă nu ai un loc de muncă și mai ai și câteva kilograme în plus, soluția e simplă – pastile de slăbit pentru toată lumea! Așa, se rezolvă problema șomajului și a taliei națiunii… într-o singură pastilă!

Elena Lasconi: fără vizite la Moscova, nici cu GPS!

Candidata USR Elena Lasconi a zis-o clar: ea la Moscova nu merge, căci drumul îl știe deja Geoană. Și dacă mai e cineva care se întreabă, nu, nici pe Ciucă și Ciolacu nu îi trimite acolo. Mai bine trimitem observatori… dar la referendumul din Moldova.

Fals alarme cu bombă în India: zboruri blocate, pasageri în aer!

Indian Airlines a devenit noua victimă a „poveștilor cu bombă”. Într-o săptămână, 90 de false alerte au făcut aeroporturile să arate ca niște curse de obstacole. Zeci de avioane deviate, avioane de luptă la datorie… Dar ghici ce? Nicio bombă! Un haos doar bun pentru o comedie Bollywoodiană.

Liberalii de la Gorj: când gazul natural devine… piroman electoral!

Politicienii liberali din Gorj s-au gândit să ne arate cum se fac clipurile electorale incendiare – la propriu! Cu o conductă de gaze și un chibrit, aceștia au aprins un foc… de marketing. După ce au realizat că ar putea arde mai mult decât intenționau, au spus că doar voiau să atragă atenția asupra pericolelor. Bravo, băieți!

Proba de haine virtuală: Levi’s și Zalando te fac avatar

Zalando și Levi’s te fac model 3D. Cabina virtuală îți permite să îți vezi hainele pe un avatar bazat pe propriile măsurători. Uită de oglinzile din cabinele de probă care te mint frumos! Acum, chiar vezi cum ți-ar sta geaca… fără să te deplasezi din fotoliu.

Japonez achitat după 50 de ani: Justiția învinge

în cele din urmă!

Iwao Hakamada, un om care a trăit jumătate de secol condamnat la moarte, a fost în sfârșit achitat. Totul pe baza unor dovezi fabricate și interogatorii brutale. Acum, la 91 de ani, sora sa Hideko spune că a început o nouă viață. Mai bine mai târziu decât niciodată!

Robotul cu teniși: chinezii au creat un Usain Bolt mecanic!

Robotul STAR1 aleargă cu 13 km/h și doboară toate recordurile de viteză pentru roboții umanoizi. Fie pe iarbă, pe pietriș sau pe asfalt, nu contează – acest robot chinez e pregătit pentru orice mar

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!