home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 9 zile
FAPTUL DIVERS

Pietoni justiţiari lansează jihad digital împotriva parcagiilor nesimţiţi

Frankfurt, oraşul unde pietonii au devenit poliţişti amatori peste noapte! O nouă aplicaţie le permite acestora să dea amenzi virtuale şoferilor care parchează aiurea. Peste 25.000 de cetăţeni s-au transformat deja în karatişti ai tastaturii, lovindu-i pe infractori cu notificări fulgerătoare. Urmează varianta 2.0 a aplicaţiei, care va permite aruncarea cu roşii virtuale în parbrizele maşinilor parcate ilegal!

Primarul Robin Hood invers: fura de la săraci ca să dea la… el însuşi!

Un primar bihorean şi-a transformat primăria într-un bancomat personal, scoţând lunar salarii de zece ori mai mari decât ar fi trebuit. Aparent, omul a confundat bugetul local cu contul său de economii. Alături de el, o contabilă şefă care probabil visa să devină următorul Wolf of Wall Street rural. Împreună au reuşit să „cumpere” cu bani publici de la combustibil şi până la izmene, dovedind că în România, corupţia începe de la firul ierbii şi ajunge până la vârful dealului cu primăria.

Cuplu indian vinde ‘Fântâna Tinereţii’ la reducere: două riduri şterse, a treia gratis!

Doi escroci indieni au reuşit să convingă zeci de naivi că au inventat maşina timpului, transformând sexagenari în adolescenţi doar cu apăsarea unui buton. Aparent, „tehnologia israeliană” era de fapt o combinaţie ingenioasă între un uscător de păr şi o lanternă cu leduri. Poliţia îi caută acum pe cei doi, sperând să folosească miraculoasa maşină pentru a-şi şterge ridurile de pe frunte apărute în timpul anchetei.

Şoferiţă de ambulanţă confundă pacienta cu un colet Amazon Prime

O şoferiţă de ambulanţă din Prahova şi-a luat rolul prea în serios, livrând o pacientă direct în mijlocul pădurii. Aparent, femeia a crezut că transportă un pachet pentru Scufiţa Roşie. Din fericire, un echipaj de poliţie aflat în trecere a salvat situaţia, dovedind că uneori lupul cel rău poate fi de fapt salvatorul poveştii.

Ciolacu ameninţă cu demisia: ‘Dacă PNL iese de la guvernare, ies şi eu… la o şaormă!’

Premierul Marcel Ciolacu a promis că-şi va da demisia „în secunda următoare” dacă PNL părăseşte corabia guvernării. Aparent, omul politic confundă Palatul Victoria cu o discotecă: „Dacă pleacă ei, plec şi eu!”. În caz de criză, Ciolacu are deja pregătit planul B: să declare întreaga ţară „în renovare” până după alegeri.

Breaking News: Găsiţi strămoşii bacteriilor care produc iaurtul!

Cercetătorii au descoperit în Africa de Sud microbi mai bătrâni decât bunica ta! Cu o vârstă de 2 miliarde de ani, aceşti veterani microscopici ar putea în sfârşit să ne spună cine a fost primul care a pus ananas pe pizza. Savanţii speră acum să afle secretul longevităţii lor, visând la ziua în care vom putea produce iaurt cu termen de valabilitate „pentru totdeauna”.

Tată vinde bebeluş pentru a-şi finanţa cariera în Candy Crush

Un tată din Indonezia şi-a dus pasiunea pentru jocurile de noroc la următorul nivel, încercând să-şi vândă copilul de 11 luni pe internet. Aparent, omul a confundat bebeluşul cu un Pokemon rar şi spera să obţină suficienţi bani pentru a deveni campion mondial la păcănele online. Poliţia l-a arestat, oferindu-i cazare gratuită într-o celulă fără Wi-Fi.

Trump şi Putin, BFF în pandemie: ‘Ţine nişte teste COVID, poate ne vedem la o votcă!’

Se pare că fostul preşedinte american Donald Trump i-a trimis lui Vladimir Putin teste COVID, într-o perioadă când acestea erau mai rare decât zâmbetele lui Melania. Aparent, Trump spera să-l convingă pe Putin să-i dea like pe Twitter în schimbul testelor. Kremlinul a confirmat informaţia, adăugând că Putin a folosit testele pentru a verifica dacă borşul său era infectat.

Ciucă demonstrează că onoarea, respectul şi predictibilitatea sunt calităţi… pe care nu le are

Nicolae Ciucă a reuşit să se auto-saboteze într-un interviu, declarând că Marcel Ciolacu are onoare, respect şi predictibilitate – calităţi care aparent lui îi lipsesc. Europarlamentarul Mihai Tudose a comentat ironic că Ciucă ar putea să ne bage în război crezând că semnează pentru pace. Următoarea mişcare a lui Ciucă? Probabil să declare că e cel mai bun premier… pe care nu l-am avut niciodată.

Breaking Bald: Medicamentul anti-chelie care te face să-ţi smulgi părul de nervi

Agenţia Europeană a Medicamentului a descoperit că unele tratamente împotriva cheliei ar putea avea efecte secundare mai rele decât problema pe care încearcă să o rezolve. Aparent, aceste medicamente te fac să-ţi creşti părul, dar în acelaşi timp îţi vine să ţi-l smulgi de pe cap de depresie. Producătorii susţin că e doar o coincidenţă şi că depresia vine de fapt din realizarea că ai cheltuit o avere pe un tratament care nu funcţionează.

Record de pelerini la Sfânta Parascheva: 33.000 de oameni se roagă pentru bilete la următorul concert Coldplay

Aproape 33.000 de pelerini s-au închinat la moaştele Sfintei Parascheva, sperând să obţină har divin şi poate un loc mai în faţă la coadă. Alţi 7.500 de oameni aşteaptă în continuare, convişi că dacă stau suficient de mult, vor primi puncte bonus la Sfântul Petru. Organizatorii se gândesc acum să introducă fast-pass-uri pentru anul viitor.

Apa îmbuteliată, noul aur lichid: ‘E mai scumpă ca berea pentru că e mai sănătoasă… pentru profiturile noastre!’

Deşi România are mai multe izvoare decât politicieni corupţi, apa îmbuteliată a ajuns să coste mai mult decât berea. Companiile justifică preţurile astronomice prin „costuri de producţie”, care probabil includ aur lichid şi diamante dizolvate. În curând, ne vom întoarce la vremurile când beam ţuică pentru că era mai ieftină decât apa!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!