home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 17 zile
FAPTUL DIVERS

Polițiștii gorjeni descoperă noi tehnici de autoapărare: bătaia colegială

În Gorj, doi polițiști și-au luat rolurile prea în serios și au decis să practice tehnicile de imobilizare unul pe celălalt. Șefii lor, impresionați de dedicare, au deschis o anchetă pentru a vedea care dintre ei ar putea câștiga titlul de „Polițistul anului la categoria box amator”.

Jimmy Carter, la 100 de ani: ‘Secretul longevității? Să fii președinte doar o dată!’

Jimmy Carter a sărbătorit 100 de ani demonstrând că viața după președinție poate fi mai lungă decât mandatul în sine. Aparent, cheia unei vieți lungi este să fii președinte doar patru ani și apoi să petreci următorii 96 încercând să explici lumii ce-ai făcut în acei patru.

Love story-ul anului: Procurorul și infractoarea, de la cătușe la verighete

Într-o întorsătură de situație demnă de telenovele, fostul procuror DNA Eugen Stoina și fosta șefă de Parchet Rita Branga au decis să treacă de la „Te arestez!” la „Te iau de nevastă!”. Se pare că dragoste cu năbădăi se numește când treci de la dosar penal la dosar de căsătorie.

Elena Udrea joacă ‘Așteptând pronunțarea’ – piesă în șase acte și numărătoarea continuă

ICCJ a decis să transforme cazul Elenei Udrea într-un adevărat spectacol de teatru absurd, amânând pentru a șasea oară pronunțarea în dosarul „Gala Bute”. Criticii laudă suspansul, dar publicul începe să se întrebe dacă nu cumva s-a blocat cortina.

România descoperă o nouă metodă de a reduce aglomerația în școli: să nu trimită copiii la ore

La un secol de la adoptarea Declarației de la Geneva privind Drepturile Copilului, România a găsit o soluție inovatoare pentru problemele din educație: să țină copiii acasă. Aparent, unul din cinci copii a decis că educația e opțională și că diploma de absolvire e overrated.

Bunicuța cu talent farmaceutic: Când pensia nu mai ajunge, apelezi la ‘farmacia’ personală

O pensionară din Sibiu a decis să-și completeze veniturile cu o afacere mai puțin convențională. La 71 de ani, ea demonstrează că niciodată nu e prea târziu să începi o carieră în… chimie aplicată. DIICOT apreciază spiritul antreprenorial, dar sugerează alte domenii de activitate.

Uleiul devine noul aur lichid al României, după ce floarea-soarelui decide să ia o pauză

România se confruntă cu cea mai mică producție de floarea-soarelui din ultimii 15 ani, transformând uleiul într-un bun de lux. Fermierii se gândesc să planteze direct bancnote, că măcar alea nu au nevoie de apă.

Noua lege a centralelor: Plătești căldura vecinului, chiar dacă tu tremuri de frig

Românii care au centrale proprii vor plăti pentru căldura conductelor care le traversează apartamentul. ANRE a decis că e mai bine să plătești pentru căldura pe care nu o primești, decât să nu plătești deloc. Logic, nu?

Klaus Iohannis descoperă puterea tăcerii și a zâmbetului în fața datoriilor

Președintele României a demonstrat o nouă tehnică de comunicare în fața întrebărilor incomode: zâmbetul prezidențial de 300.000 de euro. Se pare că tăcerea e de aur, mai ales când vine vorba de datorii către ANAF.

Turiștii de pe litoralul românesc, invitați la un nou sport extrem: Slalomul printre meduze

Plajele din Constanța oferă o nouă atracție pentru turiștii curajoși: înotul printre meduze otrăvitoare. Specialiștii recomandă evitarea contactului, dar unde mai e distracția în asta?

Elveția și Italia redefinesc conceptul de ‘frontieră fluidă’ în Alpi

Din cauza încălzirii globale, Elveția și Italia sunt nevoite să-și modifice granița. Se pare că muntii nu mai sunt atât de statornici pe cât credeam. Următorul pas: granițe pe rotile, pentru a ține pasul cu schimbările climatice.

Metrou București: Unde violența domestică devine spectacol public

Un bărbat și-a transformat călătoria cu metroul într-un spectacol de box conjugal, spre „deliciul” pasagerilor. Doi călători curajoși au decis să joace rolul arbitrilor, în timp ce restul publicului a preferat să rămână la categoria „spectatori pasivi”. Metrorex consideră introducerea unei noi taxe pentru „divertisment live”.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!