home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
17.09.2024
FAPTUL DIVERS

Urșii prahoveni, noii turiști VIP ai stațiunilor montane

În vara lui 2024, urșii din Prahova au decis să-și petreacă concediul în stațiunile montane, spre disperarea localnicilor și turiștilor bipezi. Aparent, animalele au fost atrase de recenziile de 5 stele ale restaurantelor din Bușteni și Sinaia. Jandarmii, transformați peste noapte în agenți de turism pentru faună, au primit sute de apeluri de la cetățeni indignați că urșii nu respectă regulile de distanțare socială. Un urs, mai îndrăzneț, a încercat să-și facă selfie cu un localnic, rezultând într-o întâlnire mai puțin prietenoasă. Autoritățile recomandă turiștilor să-și ascundă picnic-urile și să poarte costume de ninja pentru a trece neobservați.

Cetățean piroman încerca să ‘încălzească’ atmosfera politică

Un cetățean entuziast a decis să aducă puțină lumină în bezna politicii românești, aprinzând o mică torță improvizată în Palatul Parlamentului. Aparent, omul nostru credea că edificiul are nevoie de mai multă „căldură” în dezbateri. Pompierii, confundând acțiunea cu un nou spectacol de lumini și fum, au intervenit prompt, stricând distracția piromanului amator. Poliția îl caută acum pe „eroul” necunoscut, probabil pentru a-i oferi un post de consultant în „încălzirea globală” a scenei politice.

Iran: Poliția Moravurilor se reconvertește în agenție de modă

Președintele Iranului a anunțat că Poliția Moravurilor nu va mai aborda femeile pe stradă pentru purtarea incorectă a vălului islamic. În schimb, agenții vor urma cursuri de stilism și vor oferi sfaturi de modă gratuite pe stradă. „Am realizat că e mai eficient să complimentăm ținutele decât să le criticăm”, a declarat un oficial sub protecția anonimatului. Femeile iraniene așteaptă cu nerăbdare noua colecție toamnă-iarnă a Poliției Moravurilor.

Europa: Unde apa nu ajunge, focul se aprinde!

În timp ce Europa Centrală și de Est se transformă într-un imens parc acvatic natural, vestul continentului a decis să contrabalanseze situația cu niște frumoase focuri de tabără. Meteorologii, nedumeriți, recomandă cetățenilor să poarte în același timp costume de scafandru și de pompier. „E o nouă strategie de economisire a apei”, a declarat un oficial european. „Trimitem surplusul de apă din est în vest pentru a stinge incendiile. E win-win!”

Candidată prezidențială descoperă că România nu e doar în afara granițelor

Elena Lasconi, candidată la președinția României, a făcut o descoperire șocantă: există români și în interiorul țării! După 25 de ani de explorări jurnalistice, doamna Lasconi a concluzionat că „e greu” să locuiești în România, dar e și mai greu să pleci. „Am descoperit că biletele de avion costă, așa că am decis să rămân și să candidez”, a declarat ea. Diaspora a aplaudat decizia, trimițând felicitări prin curier.

Explozie de pagere în Liban: Hezbollah descoperă că ’90s calling’

Peste 1000 de libanezi, inclusiv membrii Hezbollah, au avut parte de o trezire bruscă când pagerele lor au explodat simultan. Aparent, cineva a încercat să transmită un mesaj de grup și a suprasolicitat rețeaua. Un oficial Hezbollah a declarat că aceasta a fost „cea mai mare breșă în securitate de când am trecut de la porumbei voiajori la pagere”. Israel neagă implicarea, sugerând că poate fi vorba de o campanie agresivă de marketing pentru reînvierea pagerelor.

AUR construiește case în 12 zile: IKEA în alertă maximă

George Simion, liderul AUR, a demonstrat că poate construi o casă mai repede decât durează să asamblezi un dulap de la IKEA. Casa, care costă cât un Logan cu toate opțiunile, a fost construită în doar 12 zile, punând sub semnul întrebării eficiența constructorilor profesioniști. „Secretul nostru? Am citit instrucțiunile”, a declarat Simion. IKEA a anunțat că ia în considerare angajarea întregii echipe AUR pentru a-și îmbunătăți manualele de asamblare.

UE declară război fumatului: Fumătorii se refugiază în păduri

Comisia Europeană a decis să interzică fumatul în toate locurile unde există oxigen. Fumătorii sunt sfătuiți să-și practice viciul doar în spațiul cosmic sau sub apă. „Vom instala detectoare de fum în fiecare metru pătrat al UE”, a declarat un oficial. Producătorii de țigări electronice lucrează deja la dezvoltarea unor dispozitive invizibile și inodore, în timp ce fumătorii înveterați se antrenează pentru misiuni spațiale.

Comună din Mehedinți construiește piscină olimpică pentru cei 1500 de locuitori

O comună din Mehedinți a decis să-și transforme cei 1500 de locuitori în campioni olimpici la înot. Cu un bazin de nouă milioane de lei, fiecare cetățean va avea la dispoziție aproximativ 6000 de litri de apă pentru antrenament. „Nu avem canalizare, dar vom avea cei mai curați cetățeni din țară”, a declarat primarul. Localnicii sunt entuziasmați, deși unii se întreabă dacă nu cumva ar fi fost mai util să învețe mai întâi să înoate.

Operatori de drone ruși, trimiși la luptă ca infanteriști: ‘E ca Jumanji, dar mai periculos’

Armata rusă a descoperit o nouă metodă de a-și motiva trupele: transformarea operatorilor de drone în infanteriști. „E ca un joc video, dar cu grafică mult mai realistă și fără buton de reset”, a declarat un supraviețuitor. Bloggerii militari pro-Kremlin sunt furioși, cerând ca și generalii să fie trimiși pe front, „măcar pentru diversitate”.

Elon Musk sugerează asasinarea lui Biden, apoi șterge postarea: ‘A fost doar un bug în Matrix’

Elon Musk, cunoscut pentru postările sale controversate, a atins noi culmi ale absurdului sugerând că e ciudat că nimeni nu a încercat să-i asasineze pe Biden sau Harris. „Era doar un experiment social”, a explicat Musk ulterior. „Voiam să văd cât de repede pot să-mi șterg contul înainte să fiu banat”. Casa Albă a răspuns că preferă să fie asasinată cu kindness și a invitat pe toată lumea la o sesiune de grup de meditație.

Câinele erou salvează stăpânul de la inundații: ‘Am crezut că vrea să-l plimb’

În timp ce natura se dezlănțuia în județul Galați, Piki, un câine cu abilități de lifeguard, și-a salvat stăpânul cu deficiențe de auz de la inundații. „L-am trezit când apa era până la brâu. Credeam că vrea să-l scot afară”, a lătrat Piki pentru reporterii noștri. Stăpânul, recunoscător, a promis că de acum înainte vor merge la înot împreună. Autoritățile locale iau în considerare angajarea lui Piki ca instructor de înot la noul bazin olimpic din Mehedinți.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!