home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 7 zile
FAPTUL DIVERS

Zelenski dă cu flit planului de pace chinezo-brazilian: ‘Ne-ați întrebat măcar ce desert preferăm la masa negocierilor?’

Într-o încercare eroică de a pune capăt războiului, China și Brazilia au propus o conferință de pace în stil all-inclusive, unde toată lumea e invitată la petrecere. Însă Zelenski, aparent supărat că nu l-au întrebat dacă preferă samba sau kung-fu ca dans de deschidere, a respins ideea ca fiind „distructivă”. Se pare că pacea mondială va trebui să mai aștepte până când cineva inventează diplomația prin telepatie.

Angajat MAI transformă Bacul în reality show: ‘Divulgarea subiectelor, noul sport național’

În timp ce elevii își rupeau creierele la examenul de Bacalaureat, un angajat MAI și-a descoperit vocația de paparazzi educațional. Acum, Parchetul Militar se pregătește să-i ofere o lecție de etică pe care n-o va uita curând. Următorul subiect la Bac: „Cum să nu devii viral în ziua examenului?”

Ministrul britanic anti-infracționalitate, jefuit în timpul discursului: ‘Hoții apreciază ironia’

Într-un moment demn de o comedie neagră, ministrul britanic Diana Johnson a rămas fără poșetă în timp ce discuta despre… furt. Se pare că hoții locali au decis să-i ofere o demonstrație practică. Următoarea întâlnire a ministrului va avea loc într-un seif, cu participanții scanați cu raze X la intrare.

Farsori ruși păcălesc ministrul polonez: ‘Diplomația în era Zoom necesită verificare în două etape’

Doi comedianți ruși au reușit să-l convingă pe ministrul polonez de externe că vorbește cu fostul președinte ucrainean. Aparent, în lumea diplomatică, „Verifică înainte să vorbești” nu e la fel de popular ca „Vorbește înainte să gândești”.

SUA și Marea Britanie promit rachete Ucrainei, Rusia amenință cu apocalipsa: ‘Să vedem cine clipește primul’

În timp ce Occidentul promite Ucrainei „rachete urgente”, Rusia își flexează mușchii nucleari. E ca un joc de „Fazan” geopolitic, doar că miza e existența omenirii. Cine știe, poate până la urmă vor rezolva conflictul printr-o partidă de șah.

Un copil din trei suferă de anxietate socială: ‘TikTok, noul monstru de sub pat’

Se pare că rețelele sociale au devenit noua sperietoare pentru copii. În loc să se teamă de bau-bau, micuții tremură la gândul că nu primesc destule like-uri. Următorul trend: terapie prin dans pe TikTok.

Ciolacu despre dronele rusești: ‘Le doborâm cu sau fără lege, important e să cadă’

Premierul a calmat spiritele asigurând că dronele rusești vor fi doborâte indiferent de circumstanțe. Aparent, în România, legea gravitației e mai importantă decât Codul Penal când vine vorba de apărarea spațiului aerian.

Urșii cerșetori de pe Transfăgărășan, relocați la 5 stele: ‘De la asfalt la spa în câțiva pași’

Urșii „influenceri” de pe Transfăgărășan primesc o vacanță all-inclusive la Sanctuarul de la Zărnești. Se zvonește că unii turiști sunt geloși și cer și ei relocare. Următorul proiect: o stațiune exclusivistă pentru urși, cu room service de miere.

Coreea de Nord lansează noul format TV: ‘Rușinea publică – Ediția K-pop’

Kim Jong-un, supărat că cetățenii preferă K-pop-ul în locul imnurilor patriotice, a inventat un nou gen de divertisment: umilirea publică a fanilor culturii sud-coreene. Următoarea emisiune planificată: „Dansează sau dispari”.

Comisar-șef joacă ‘De-a v-ați ascunselea’ cu infractorii: ‘Alo, nu spune nimănui că vorbim!’

Un comisar-șef din Dâmbovița și-a luat rolul de „polițist bun” prea în serios, oferind sfaturi unui infractor căutat internațional. Aparent, în lumea lui, „Prinde hoțul” era doar un joc de copii, nu o descriere a jobului.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!