home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 9 zile
FAPTUL DIVERS

Putin: te rog, nu te mai băga în viața mea!

Kremlinul, vizibil deranjat, le-a spus lui Trump și Kamala Harris că numele lui Putin a ajuns să fie rostit în dezbaterile lor ca și cum ar vorbi despre un brand de ketchup. „Chiar nu ne place să fim folosiți pe post de ingredient secret în salata politică americană”, a declarat purtătorul de cuvânt. Moscova speră că politicienii din SUA vor înceta să mai folosească „Putin” ca argument în campaniile lor.

Profesorul care joacă leapșa cu justiția

Alfred Bulai, sociologul cu hobby-uri… mai neobișnuite, a fost prins căutându-și acuzatoarele mai ceva ca-ntr-un reality show de tip „De-a v-ați ascunselea”. Din păcate pentru el, procurorii nu au fost impresionați de creativitatea lui și l-au păstrat la răcoare. Poate că o diplomă de detectiv ar fi fost o alegere mai bună decât una de sociolog.

Geoană, candidatul cu telepatie de dincolo

Mircea Geoană, candidatul la președinție care își dorește să fie prieten bun cu toată lumea, chiar și cu cei plecați dintre noi. El i-a urat sănătate Regelui Mihai, care, din păcate, nu mai poate răspunde de vreo șapte ani. Se pare că Geoană candidează nu doar pentru președinție, ci și pentru titlul de „cel mai distrat politician”.

Mircea Geoană: Candidatul 99% perfect

Geoană ne-a luminat: România nu are nevoie de perfecțiune, iar el este exact ceea ce căutăm! Recunoaște că nu e perfect, dar promite să ne scoată din mizerie prin muncă și determinare. Așadar, dacă perfecțiunea e supraevaluată, de ce să nu alegem pe cineva care măcar admite că e la fel de imperfect ca noi?

Rareș Bogdan: Nu mai pot cu PSD-ul, dar totuși rămân

Rareș Bogdan a decis că nu mai suportă să împartă masa cu PSD. Totuși, deși a bătut cu pumnul în masă, pare că singurul motiv pentru care nu se ridică de la ea e războiul din Ucraina. Așa că, deși e hotărât să plece, nu o face. Politica românească în toată splendoarea ei!

Marcel Ciolacu și profesorii de engleză și economie: Lecții pentru toți!

Ciolacu ne-a mărturisit că, pentru a deveni președinte, a decis să își facă upgrade-ul personal cu lecții de engleză și economie. Ba chiar ne-a spus cu mândrie că nu-i e rușine să recunoască asta. Poate că următoarea dată când va negocia cu oficiali străini, va fi echipat și cu un manual de conversație în engleză.

Statuia… nu e cu tine, regină!

O nouă statuie a Reginei Elisabeta a II-a a fost dezvelită în Irlanda de Nord, dar problema e că… statuia nu prea seamănă cu ea. Să fi fost sculptorul în pană de inspirație sau poate de memorie? „Nu e regina, dar să ne prefacem că e”, par să spună criticii online.

Iohannis, comemorare în loc de decorare!

Klaus Iohannis a reușit să transforme ceremonia de decorare a olimpicilor într-o „comemorare”. Gafa monumentală a președintelui a ridicat sprâncene și a stârnit zâmbete. O lecție pentru noi toți: când ceri foaia de pe care citești, asigură-te că ai cuvintele corecte.

Medicii italieni cer soldați în loc de calmante!

Medicii din Italia nu mai vor doar salarii mai mari, ci și blindate în fața spitalelor! După ce au fost agresați de pacienți nervoși, medicii au ajuns să ceară protecție militară. Se pare că „armata albă” are nevoie de ajutorul celei veritabile.

Sâmbăta lecțiilor pierdute

Elevii din România s-ar putea trezi cu o nouă zi de școală: sâmbăta! Ministrul Educației, Ligia Deca, s-a gândit că sâmbetele sunt un moment excelent pentru recuperarea lecțiilor. După atâția ani de weekend-uri, poate că elevii au uitat cum e să fie ocupați șase zile pe săptămână!

Chicago plătește scump: 50 de milioane pentru un oaspete nedorit

Un bărbat nevinovat a primit 50 de milioane de dolari pentru că a petrecut 10 ani în închisoare pe nedrept. Chicago ar trebui să primească premiul pentru „cea mai scumpă greșeală”. Dacă greșeala costă atât, poate că legile americane au nevoie de o rescriere… la reducere.

Shopping cu stil: Poliția Locală, între Lidl și lege

Doi agenți din Huși au transformat mașina de serviciu într-un Uber pentru cumpărături la Lidl. Localnicii, deloc impresionați, au început să-și dorească și ei o „mașină de poliție personală” pentru sesiuni rapide de shopping. Între timp, orașul continuă să aștepte protecție, dar măcar polițiștii sunt bine aprovizionați.

PENTRU CEI CARE AU DESCHIS MAI TARZIU ZIARUL, RELUAM STIRILE

Putin cere ajutor: ‘Nu mai sunt cine am fost odată!’

Kremlinul imploră candidații americani să nu mai pomenească numele lui Putin, că nu mai suportă emoțional. Peskov, purtătorul de cuvânt al Rusiei, a lăcrimat în fața jurnaliștilor: „Vă rugăm, nu-l mai pomeniți pe domnul președinte, că e sensibil și se supără!”. Se pare că Putin s-a baricadat în biroul său cu o pernă și un ursuleț de pluș, refuzând să iasă până când americanii nu promit că nu-i mai pronunță numele.

Profesor universitar joacă ‘Unde-i Waldo?’ cu studentele sale

Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, și-a găsit o nouă pasiune: să caute studentele care l-au acuzat de infracțiuni sexuale. Aparent, el crede că e într-un joc de-a v-ați ascunselea la scară națională. Sursele spun că profesorul a încercat să angajeze și un detectiv particular, dar acesta a refuzat, spunând că preferă să caute acul în carul cu fân – e mai ușor.

Geoană descoperă secretul nemuririi regale, dar uită să-l împărtășească

În primul său interviu ca și candidat prezidențial, Mircea Geoană a demonstrat că are super-puteri: poate să vorbească cu morții! Aparent, a avut o conversație recentă cu Regele Mihai, care a decedat în 2017. Geoană a declarat: „Regele mi-a spus că se simte excelent și că moartea e supraevaluată!”.

Geoană promite o Românie imperfectă: ‘Hai să fim mediocri împreună!’

Mircea Geoană și-a lansat candidatura la președinție cu un mesaj îndrăzneț: „Nu sunt perfect, dar nici voi nu sunteți!”. El a promis o țară unde mediocritatea va fi sărbătorită și unde „destul de bine” va fi noul standard de excelență. „De ce să țintim spre stele când putem ținti spre balconul vecinului?”, a adăugat el entuziasmat.

Rareș Bogdan suferă de alergie severă la PSD: ‘Mă mănâncă pielea când îi văd!’

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a dezvoltat brusc o alergie severă la social-democrați. Medicii sunt uimiți: „N-am mai văzut așa ceva! Doar apropierea de un membru PSD îi provoacă o criză de nervi instantanee”. Bogdan a declarat că singura rațiune pentru care mai stă în aceeași cameră cu PSD-iștii e că „războiul din Ucraina e mai puțin stresant decât ei”.

Ciolacu își ia lecții de engleză: ‘Hello, my name is Marcel, I want to be your next president, please!’

Premierul Marcel Ciolacu a decis să învețe engleză și economie, pregătindu-se pentru rolul de președinte. Surse apropiate spun că prima lui lecție de engleză a constat în învățarea frazei „Where is the bathroom?”, considerând-o esențială pentru diplomația internațională. La economie, se pare că a început cu „Ce este un leu și de ce nu valorează cât un euro?”.

Regina Elisabeta, nemulțumită din ceruri: ‘Statuia aia nu-mi prinde deloc unghiul bun!’

O nouă statuie a Reginei Elisabeta a II-a a fost inaugurată în Irlanda de Nord, dar aparent Regina nu e mulțumită nici de pe lumea cealaltă. Surse din Rai spun că Majestatea Sa a comentat: „Parcă sunt eu după o noapte de poker cu Churchill!”. Consilierul local Vera McWilliam a sugerat că statuia ar putea fi folosită pentru a speria ciorile din zonă.

Iohannis confundă ceremonia olimpică cu o înmormântare: ‘A fost o comemorare foarte veselă!’

Președintele Klaus Iohannis a avut o gafă monumentală la decorarea sportivilor olimpici, numindu-le ceremonia o „comemorare”. Sportivii au fost confuzi: „Credeam că am câștigat medalii, nu că am murit!”. Un consilier prezidențial a șoptit: „Măcar de data asta a citit ceva de pe foaie, chiar dacă era necrologul greșit”.

Medicii italieni cer protecție de la armată: ‘Pacienții sunt mai periculoși decât virușii!’

Medicii din Italia au cerut protecție militară în spitale, considerând că pacienții și rudele lor sunt mai periculoși decât orice virus. Un medic a declarat: „Prefer să tratez zece cazuri de gripă decât să mă confrunt cu o bunică furioasă că nepotul ei a primit supă, nu pizza, la prânz!”.

Elevii, invitați la petrecere școlară în fiecare sâmbătă: ‘E pentru educație, promitem!’

Ministrul Educației, Ligia Deca, a propus ca elevii să meargă la școală și sâmbăta. Elevii au răspuns entuziast: „Super! Abia așteptăm să petrecem mai mult timp la școală în loc să ne bucurăm de copilărie!”. Părinții au aplaudat ideea, visând deja la weekenduri liniștite fără copii prin casă.

Chicago plătește 50 de milioane de dolari pentru o greșeală: ‘Ups, scuze, am încurcat oamenii!’

Autoritățile din Chicago au fost nevoite să plătească 50 de milioane de dolari unui om nevinovat care a stat 10 ani la închisoare. Un oficial a comentat: „E ca atunci când cumperi ceva scump și realizezi că nu-ți trebuie, dar nu mai poți să-l returnezi”. Marcel Brown, beneficiarul sumei, a declarat că primul lucru pe care îl va face e să cumpere un bilet de avion „cât mai departe de Chicago posibil”.

Polițiști locali descoperă supermarketul: ‘Credeam că mâncarea apare magic în frigider!’

Doi agenți ai Poliției Locale din Huși au fost surprinși făcându-și cumpărăturile în timpul serviciului, cu mașina instituției. Ei s-au apărat spunând: „Voiam doar să verificăm dacă prețurile sunt legale și dacă casierii sunt vigilenți!”. Un localnic a comentat ironic: „Data viitoare, sper să-i văd verificând calitatea șezlongurilor de la piscina orașului!”.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!