home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 17 zile
FAPTUL DIVERS

1: O întâlnire fatală la mall: Cum să dai cu capul în norocul altcuiva

O tânără de 17 ani din Yokohama, Japonia, a decis să își încheie socotelile cu viața într-un mod extrem de neașteptat, aruncându-se de pe acoperișul unui mall aglomerat. Ce nu a anticipat a fost că va face o dublă tragedie, aterizând exact pe o femeie de 32 de ani care ieșise să se relaxeze cu prietenii. Ambele au fost transportate la spital, unde, din păcate, și-au găsit sfârșitul. Poliția încă se întreabă ce a împins-o pe adolescentă la acest gest, dar cert este că în Japonia, perioada de început a școlii nu este doar stresantă, ci și mortală.

2: Putin, o vacanță mongoleză fără griji… și fără arest

Vladimir Putin, președintele Rusiei și vedeta unui mandat de arestare internațional, a poposit liniștit în Mongolia pentru o vizită de stat, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Deși Mongolia ar trebui să aplice mandatele CPI, rușii au declarat cu încredere că nu au nicio grijă. Uniunea Europeană și Ucraina au încercat să le reamintească mongolilor de niște reguli internaționale, dar se pare că liderul rus și-a făcut bagajul fără stres. Putin, 1 – CPI, 0.

3: Oierii protestează, jandarmerița resimte: Talanga – noua armă secretă?

În timpul unui protest al ciobanilor din Piața Victoriei, o jandarmeriță a învățat pe propria piele ce înseamnă să te afli în calea unei talangi. În timp ce protestatarii își exprimau nemulțumirile, unul dintre ei a decis să ia lucrurile la propriu în propriile mâini, lovind-o în cap cu clopotul de oi. Jandarmerița a fost dusă la un echipaj medical, iar talanga a fost reținută pentru interogatoriu.

4: Suedezii spun ‘Nu’ la Netflix pentru bebeluși: ‘Să-nceapă joaca!

Autoritățile suedeze au venit cu o veste șocantă pentru părinții din toată lumea: copiii sub 2 ani ar trebui să fie ținuți departe de ecrane. Așa că, dacă plănuiai să-ți calmezi bebelușul cu desene animate, mai bine investești într-un set de jucării clasice. Pentru cei mai măricei, timpul în fața ecranului este limitat la 1-2 ore, iar adolescenții trebuie să se mulțumească cu doar 3 ore de TikTok pe zi. Rămâne de văzut cum vor face față părinții acestei „crize” de timp liber.

5: Balena-spion, ultima misiune: Autopsie pe mare

Hvaldimir, balena-spion care a făcut furori în Norvegia, și-a încheiat cariera plutind în derivă, moartă. Această belugă, suspectată că lucra pentru Rusia, a fost găsită fără suflare în apele norvegiene și, evident, autoritățile au decis să-i facă o autopsie. Pentru cei curioși, numele ei era o combinație între cuvântul „balenă” și numele lui Putin – un fel de „Hvala, Putin”. Cum a murit? Asta rămâne de văzut, dar spionii din lumea animalelor sigur o vor duce dorul.

6: Căutare pe Google Earth: Unde și-a parcat Putin rachetele nucleare?

Doi cercetători americani s-au jucat de-a detectivii și cred că au găsit locul secret unde Rusia își ține rachetele nucleare Burevestnik. Putin zice că aceste rachete sunt invincibile și pot ajunge oriunde, dar experții occidentali râd și zic că sunt doar niște artificii mai periculoase. Cu sau fără rachete, rușii au grijă să își păstreze secretele bine ascunse, dar cine știe, poate că au uitat locația pe hartă.

7: Polonia se pregătește să joace țurca cu rachetele rusești

Ministrul polonez de Externe a declarat că Varșovia ar trebui să aibă dreptul să doboare rachetele rusești în timp ce acestea sunt încă în Ucraina, ca un fel de antrenament pentru apărarea teritoriului. După ce o dronă rusească a zburat nepoftită pe teritoriul Poloniei, NATO și-a ridicat avioanele, dar drona s-a evaporat. Acum, polonezii se gândesc să transforme spațiul aerian ucrainean într-un loc de joacă pentru rachete.

8: Lasconi la Cotroceni: Fără dreapta, vine criza, cu stânga vine tristețea

Elena Lasconi, președinta USR, avertizează că România ar putea reveni la criza din 2007-2008 dacă nu va avea o guvernare de dreapta. Ea visează la un scenariu în care USR și PNL se împacă, iar România alege prima femeie președinte din primul tur. Până atunci, însă, rămânem cu orgoliile și cu teama că vom retrăi criza economică – un fel de „Deja vu” politic.

9: Pensionarii vasluieni, victimele unor ‘inspectori’ la salubritate: 50 de lei amenda, 8.000 de lei paguba!

Doi tineri din Vaslui au reușit să fure 8.000 de lei de la niște pensionari după ce s-au dat drept angajați la salubritate. După o scurtă inspecție a gunoiului menajer, au cerut o amendă de 50 de lei. Pensionarii s-au dus în casă să aducă banii, dar în loc să scape de amendă, au rămas fără toate economiile. Hoții au fost prinși rapid, iar bătrânii au învățat o lecție importantă: gunoiul nu este singurul lucru care trebuie păzit.

PENTRU CEI CARE AU DESCHIS MAI TARZIU ZIARUL, RELUAM STIRILE

1. Sinuciderea în tandem: Când gravitația face mai multe victime decât intenționat

În Yokohama, o adolescentă de 17 ani și-a luat rolul de „înger căzător” prea în serios. Într-o încercare neinspirată de a-și pune capăt zilelor, ea a decis să facă un salt mortal de pe un mall. Din păcate, aterizarea ei a fost amortizată de o femeie de 32 de ani care probabil își dorea o seară liniștită în oraș. Rezultatul? Un accident bizar care demonstrează că uneori, când viața îți dă lămâi, face limonadă cu tine.

2. Putin în Mongolia: Când mandatul de arestare devine bilet de călătorie

Vladimir Putin, cel mai căutat turist al Rusiei, și-a făcut apariția în Mongolia ca și cum ar fi fost invitat la o petrecere surpriză. În timp ce Uniunea Europeană și Ucraina au încercat să strice distracția, Mongolia a decis să joace rolul gazdei perfecte, ignorând complet elefantul din cameră (sau ursul, în acest caz). Se pare că în Mongolia, „arestați-l” se traduce prin „serviți-vă cu ceai”.

3. Oierii protestează cu instrumente muzicale: Jandarmeriță primește concert solo neintenționat

În timpul unui protest al oierilor, o jandarmeriță a primit un „capăt” de spectacol când a fost lovită în cap cu o talangă. Se pare că protestul s-a transformat într-un concert improvizat, iar jandamerița a fost aleasă ca primul membru al publicului care să testeze acustica. Protestatarii au demonstrat că în România, muzica chiar lovește.

4. Suedia declară război ecranelor: Copiii sub 2 ani, salvați de TikTok

Suedia a decis să salveze generația viitoare de dependența de ecrane, declarând că bebelușii sub 2 ani ar trebui să fie ținuți departe de orice fel de ecran. Aparent, gânguritul și bălăcitul în propriul scuipat sunt activități mult mai educative decât vizionarea desenelor animate. Pentru adolescenți, limitarea la 2-3 ore pe zi în fața ecranelor înseamnă că vor trebui să-și petreacă restul timpului făcând lucruri ciudate, cum ar fi să vorbească față în față cu alți oameni.

5. Hvaldimir, balena-spion rusă, își încheie cariera de 007 subacvatic

Hvaldimir, balena-spion care și-a dat demisia din KGB-ul acvatic, a fost găsită moartă în apele norvegiene. Autoritățile locale au decis să-i facă autopsie, probabil pentru a se asigura că nu a înghițit vreun microfon sau cameră secretă. Se pare că viața de spion subacvatic nu e chiar așa de palpitantă precum o prezintă filmele.

6. Rusia își arată mușchii nucleari: Cercetătorii americani joacă ‘Unde-i Waldo?’ cu rachetele Burevestnik

Doi cercetători americani au reușit să găsească acul în carul cu fân, identificând locația probabilă a rachetelor Burevestnik din Rusia. În timp ce Putin laudă capacitățile nelimitate ale acestor rachete, experții occidentali le consideră mai degrabă un fel de petardă nucleară supradimensionată. Se pare că în cursa înarmării, Rusia a ales să participe cu o rachetă care ar putea să se autodistrugă înainte să ajungă la țintă.

7. Polonia vrea să joace Angry Birds cu rachetele rusești

Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a declarat că țara sa ar trebui să aibă dreptul de a doborî rachetele rusești în spațiul aerian ucrainean. Aparent, Polonia vrea să transforme conflictul într-un joc video live, unde rachetele rusești sunt păsările furioase, iar sistemele de apărare poloneze sunt praștiile gigantice.

8.Elena Lasconi prezice apocalipsa economică: Singura salvare e să votați USR

Elena Lasconi, noua prezicătoare a economiei românești, ne avertizează că fără o guvernare de dreapta, vom ajunge iar în 2008. Aparent, singurul mod de a evita criza e să votăm USR. Cine știa că salvarea economiei stă într-un singur partid? Păcat că n-au menționat asta în manualele de economie.

9. Hoții de Vaslui confundă gunoiul cu comoara: Bătrânii cad în capcana ‘controlorilor de deșeuri’

Doi tineri ingenioși din Vaslui au inventat o nouă meserie: controlori de gunoi. Cu această scuză creativă, au reușit să fure 8.000 de lei de la niște bătrâni creduli. Se pare că în Vaslui, gunoiul chiar e de aur. Din fericire, poliția a dovedit că are un nas bun pentru astfel de „deșeuri” și i-a prins rapid pe hoți.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!