home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 18 zile
FAPTUL DIVERS

1. Săraci, dar cu bronz: Litoralul românesc se deschide pentru muritorii de rând

Atenție, români cu buzunarele goale! A sosit momentul vostru de glorie! Programul „Litoralul pentru toți” (sau mai bine zis „Litoralul pentru cei care au economisit tot anul să-și permită o zi la mare”) a început duminică. Acum puteți să vă bucurați de aceleași alge, aceeași apă rece și aceleași prețuri umflate la mici și bere, dar cu 70% mai ieftin! Dragoș Răducan, președintele FPTR, ne asigură că vor oferi „cele mai bune servicii și condiții de cazare”. Probabil se referă la faptul că acum vor avea și apă caldă în camere, nu doar rece.

2. Breaking News: Rusia amenință cu schimbări în doctrina nucleară. Occidentul tremură… de râs

Rusia, supărată că nu mai are cu cine să se joace de-a războiul, a anunțat că își va modifica doctrina nucleară. Serghei Riabkov, viceministrul de externe rus, a declarat misterios că „munca este într-un stadiu avansat”. Probabil se referă la faptul că au reușit să găsească manualul de instrucțiuni pentru rachetele lor din era sovietică. Ne întrebăm dacă noua doctrină va include și utilizarea armelor nucleare în cazul în care cineva îl face pe Putin să se simtă inconfortabil la o întâlnire internațională.

3. Suedia vrea să interzică tradiția ‘hollywoodiană’ a nunților. În curând, miresele se vor conduce singure la altar… pe bicicletă

Suedia, țara care a inventat feminismul și IKEA, a decis că următorul pas logic este să interzică tatălui dreptul de a-și conduce fiica la altar. În curând, miresele suedeze vor trebui să se descurce singure până la altar, probabil pedalând pe o bicicletă ecologică, în timp ce își montează singure mobila de bucătărie.

4. Vacanță cu peripeții: Angajații hotelurilor de lux se revoltă. Turiștii vor trebui să-și facă singuri paturile

Atenție, bogătași ai lumii! S-ar putea să fiți nevoiți să vă turnați singuri șampania în pahar în următoarea vacanță de lux. Angajații marilor lanțuri hoteliere au decis să intre în grevă, probabil sătui să curețe după fiecare miliardar care nu știe să folosească toaleta. Acum, turiștii vor avea ocazia unică de a experimenta cum e să fii om de serviciu într-un hotel de 5 stele. O experiență autentică, nu-i așa?

5. „Polonia cere despăgubiri Germaniei pentru Al Doilea Război Mondial. Următorul pas: facturarea Romei pentru invazia lui Iulius Cezar

Polonia, neavând probabil alte probleme mai urgente, a decis că e momentul potrivit să ceară Germaniei despăgubiri pentru un război care s-a terminat acum 79 de ani. Președintele Duda insistă că „chestiunea nu a fost încă rezolvată”. Probabil următorul pas va fi să ceară despăgubiri Suediei pentru potopul suedez din 1655 sau poate Mongoliei pentru invazia din 1241.

6.Preot condamnat la 2 ani și jumătate de rugăciuni intensive pentru agresiune sexuală

Preotul Visarion Alexa a primit o pedeapsă „divină”: doi ani și jumătate de rugăciuni intensive… cu suspendare. Aparent, agresiunea sexuală nu se numără printre cele 10 porunci, deci judecătorii au fost indulgenți. Poate data viitoare va primi o pedeapsă mai aspră, cum ar fi să asculte toate confesiunile enoriașilor fără pauză timp de o săptămână.

7. Revoluție în educație: Prima clasă predată de AI. Roboții preiau controlul, copiii se bucură că pot dormi nestingheriți la ore

O școală privată din Marea Britanie a decis că profesorii umani sunt depășiți și a introdus prima clasă predată de inteligența artificială. Pentru doar 27.000 de lire pe an, copiii pot experimenta cum e să fii ignorat de un robot în loc de un profesor real. Criticii susțin că acest viitor e „lipsit de suflet și sumbru”, probabil pentru că AI-ul nu poate fi mituit cu mere pentru note mai bune.

8. Performanță istorică: Prima sportivă însărcinată câștigă medalie la Jocurile Paralimpice. Copilul nenăscut cere jumătate din premiu

Jodie Grinham a făcut istorie câștigând o medalie de bronz la Jocurile Paralimpice în timp ce era însărcinată. Aparent, copilul a fost atât de entuziasmat de performanță încât a început să lovească. Probabil încerca să-i transmită mamei tactici de tir cu arcul. Următorul pas: competiții pentru copii nenăscuți.

9. Rapper doborât de băutură energizantă. Ultimele cuvinte: ‘Let’s make some noise’… în ceruri

Fatman Scoop, un rapper care aparent nu a primit memo-ul despre pericolele băuturilor energizante, a decis să dea un boost spectacolului său cu o doză de „energie lichidă”. Ultimele sale cuvinte, „Let’s make some noise”, au fost urmate de o tăcere asurzitoare. Probabil următorul său hit va fi „Stairway to Heaven”.

10. România introduce ordin de protecție extins. Acum poți cere protecție și împotriva soacrei sau a vecinului care ascultă manele la maxim

Noua lege privind ordinul de protecție extins în România deschide noi posibilități. Acum poți cere protecție nu doar împotriva partenerului violent, ci și împotriva colegului care mănâncă usturoi la prânz sau a vecinului care face renovări la 7 dimineața în weekend. În curând, vom putea cere ordin de protecție și împotriva politicienilor care ne promit luna de pe cer în campanie.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!