home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei

Caricaturi din luna septembrie 2024

ieri
FAPTUL DIVERS

Germania își păstrează rachetele Taurus pentru petrecerile de Oktoberfest

Cancelarul german Olaf Scholz a decis să nu trimită rachetele Taurus în Ucraina, preferând să le păstreze pentru a deschide sticlele de bere la Oktoberfest. Aparent, Scholz crede că „escaladarea” se referă la cât de repede poate să urce pe un deal după câteva halbe de bere.

Valeriu Stoica descoperă că Nicolae Ciucă este de fapt Superman deghizat

Fostul președinte PNL, Valeriu Stoica, a avut o revelație: Nicolae Ciucă este singurul care poate salva România. Probabil l-a văzut pe Ciucă schimbându-se într-o cabină telefonică și zburând spre Cotroceni.

Inundațiile din Galați: O persoană dispărută se întoarce după ce a înotat până la Marea Neagră

O persoană dată dispărută în Pechea, Galați, a fost găsită în viață după ce aparent a decis să facă o excursie acvatică spontană până la Marea Neagră. Autoritățile încă caută pe altcineva, probabil ascuns într-un butoi de vin plutitor.

Soprana Angela Gheorghiu transformă ‘Tosca’ în ‘Tosca și Furioasa’

Renumita soprană Angela Gheorghiu a transformat opera „Tosca” într-un spectacol de wrestling muzical la Seul, oprind orchestra și întrerupând bisul colegului ei. Fanii operei nu au mai văzut atâta dramă de când au aflat prețul biletelor.

NASA anunță: Un asteroid vine să verifice dacă Pământul e pregătit pentru apocalipsă

Un asteroid mare, numit 2024 ON, va trece pe lângă Pământ, aparent pentru a verifica dacă suntem pregătiți pentru scenariul „Armageddon”. NASA sugerează să ținem pregătit un Bruce Willis, just in case.

Elon Musk prezice Al Treilea Război Mondial pe X, probabil pentru a crește traficul pe platformă

Miliardarul Elon Musk a avertizat pe X despre posibilitatea unui Al Treilea Război Mondial, probabil în încercarea de a crește engagement-ul pe platforma sa. Următorul său tweet va fi probabil: „Primul care dă like primește un bilet gratuit spre Marte!”

Ray Dalio prezice că alegerile din SUA vor transforma țara într-un reality show politic extrem

Fondatorul celui mai mare fond speculativ din lume, Ray Dalio, se teme că alegerile din SUA vor transforma țara într-un reality show politic extrem, cu migrații interne bazate pe preferințele pentru Pepsi sau Coca-Cola.

Bărbat din Iași stabilește record mondial la apelarea numărului 112: ‘Voiam doar să aud o voce prietenoasă’

Un bărbat din Iași a reușit să stabilească un record mondial apelând numărul de urgență 112 de peste 15.000 de ori. Aparent, omul căuta disperată o rețetă de sarmale și credea că 112 este numărul unei emisiuni culinare.

Noua metodă de înșelătorie în Suceava: ‘Sunt bolnav, te rog încarcă-mi cartela ca să-mi cumpăr supă’

O nouă metodă de înșelătorie îi vizează pe șoferii de ridesharing din Suceava. Escroci ingenioși pretind că sunt bolnavi și cer șoferilor să le încarce cartela pentru a-și cumpăra „supă virtuală”. Următoarea lor schemă va fi probabil să ceară livrări de aer condiționat.

Justin Timberlake condamnat să cânte karaoke la azilul de bătrâni local

Starul pop Justin Timberlake a fost condamnat la muncă în folosul comunității pentru conducere în stare de ebrietate. Pedeapsa sa? Să cânte hit-urile sale la karaoke în azilul de bătrâni local. Bătrânii au cerut deja să se întoarcă la liniștea de dinainte.

acum 4 zile
FAPTUL DIVERS

Zelenski dă cu flit planului de pace chinezo-brazilian: ‘Ne-ați întrebat măcar ce desert preferăm la masa negocierilor?’

Într-o încercare eroică de a pune capăt războiului, China și Brazilia au propus o conferință de pace în stil all-inclusive, unde toată lumea e invitată la petrecere. Însă Zelenski, aparent supărat că nu l-au întrebat dacă preferă samba sau kung-fu ca dans de deschidere, a respins ideea ca fiind „distructivă”. Se pare că pacea mondială va trebui să mai aștepte până când cineva inventează diplomația prin telepatie.

Angajat MAI transformă Bacul în reality show: ‘Divulgarea subiectelor, noul sport național’

În timp ce elevii își rupeau creierele la examenul de Bacalaureat, un angajat MAI și-a descoperit vocația de paparazzi educațional. Acum, Parchetul Militar se pregătește să-i ofere o lecție de etică pe care n-o va uita curând. Următorul subiect la Bac: „Cum să nu devii viral în ziua examenului?”

Ministrul britanic anti-infracționalitate, jefuit în timpul discursului: ‘Hoții apreciază ironia’

Într-un moment demn de o comedie neagră, ministrul britanic Diana Johnson a rămas fără poșetă în timp ce discuta despre… furt. Se pare că hoții locali au decis să-i ofere o demonstrație practică. Următoarea întâlnire a ministrului va avea loc într-un seif, cu participanții scanați cu raze X la intrare.

Farsori ruși păcălesc ministrul polonez: ‘Diplomația în era Zoom necesită verificare în două etape’

Doi comedianți ruși au reușit să-l convingă pe ministrul polonez de externe că vorbește cu fostul președinte ucrainean. Aparent, în lumea diplomatică, „Verifică înainte să vorbești” nu e la fel de popular ca „Vorbește înainte să gândești”.

SUA și Marea Britanie promit rachete Ucrainei, Rusia amenință cu apocalipsa: ‘Să vedem cine clipește primul’

În timp ce Occidentul promite Ucrainei „rachete urgente”, Rusia își flexează mușchii nucleari. E ca un joc de „Fazan” geopolitic, doar că miza e existența omenirii. Cine știe, poate până la urmă vor rezolva conflictul printr-o partidă de șah.

Un copil din trei suferă de anxietate socială: ‘TikTok, noul monstru de sub pat’

Se pare că rețelele sociale au devenit noua sperietoare pentru copii. În loc să se teamă de bau-bau, micuții tremură la gândul că nu primesc destule like-uri. Următorul trend: terapie prin dans pe TikTok.

Ciolacu despre dronele rusești: ‘Le doborâm cu sau fără lege, important e să cadă’

Premierul a calmat spiritele asigurând că dronele rusești vor fi doborâte indiferent de circumstanțe. Aparent, în România, legea gravitației e mai importantă decât Codul Penal când vine vorba de apărarea spațiului aerian.

Urșii cerșetori de pe Transfăgărășan, relocați la 5 stele: ‘De la asfalt la spa în câțiva pași’

Urșii „influenceri” de pe Transfăgărășan primesc o vacanță all-inclusive la Sanctuarul de la Zărnești. Se zvonește că unii turiști sunt geloși și cer și ei relocare. Următorul proiect: o stațiune exclusivistă pentru urși, cu room service de miere.

Coreea de Nord lansează noul format TV: ‘Rușinea publică – Ediția K-pop’

Kim Jong-un, supărat că cetățenii preferă K-pop-ul în locul imnurilor patriotice, a inventat un nou gen de divertisment: umilirea publică a fanilor culturii sud-coreene. Următoarea emisiune planificată: „Dansează sau dispari”.

Comisar-șef joacă ‘De-a v-ați ascunselea’ cu infractorii: ‘Alo, nu spune nimănui că vorbim!’

Un comisar-șef din Dâmbovița și-a luat rolul de „polițist bun” prea în serios, oferind sfaturi unui infractor căutat internațional. Aparent, în lumea lui, „Prinde hoțul” era doar un joc de copii, nu o descriere a jobului.

acum 5 zile
FAPTUL DIVERS

Putin: te rog, nu te mai băga în viața mea!

Kremlinul, vizibil deranjat, le-a spus lui Trump și Kamala Harris că numele lui Putin a ajuns să fie rostit în dezbaterile lor ca și cum ar vorbi despre un brand de ketchup. „Chiar nu ne place să fim folosiți pe post de ingredient secret în salata politică americană”, a declarat purtătorul de cuvânt. Moscova speră că politicienii din SUA vor înceta să mai folosească „Putin” ca argument în campaniile lor.

Profesorul care joacă leapșa cu justiția

Alfred Bulai, sociologul cu hobby-uri… mai neobișnuite, a fost prins căutându-și acuzatoarele mai ceva ca-ntr-un reality show de tip „De-a v-ați ascunselea”. Din păcate pentru el, procurorii nu au fost impresionați de creativitatea lui și l-au păstrat la răcoare. Poate că o diplomă de detectiv ar fi fost o alegere mai bună decât una de sociolog.

Geoană, candidatul cu telepatie de dincolo

Mircea Geoană, candidatul la președinție care își dorește să fie prieten bun cu toată lumea, chiar și cu cei plecați dintre noi. El i-a urat sănătate Regelui Mihai, care, din păcate, nu mai poate răspunde de vreo șapte ani. Se pare că Geoană candidează nu doar pentru președinție, ci și pentru titlul de „cel mai distrat politician”.

Mircea Geoană: Candidatul 99% perfect

Geoană ne-a luminat: România nu are nevoie de perfecțiune, iar el este exact ceea ce căutăm! Recunoaște că nu e perfect, dar promite să ne scoată din mizerie prin muncă și determinare. Așadar, dacă perfecțiunea e supraevaluată, de ce să nu alegem pe cineva care măcar admite că e la fel de imperfect ca noi?

Rareș Bogdan: Nu mai pot cu PSD-ul, dar totuși rămân

Rareș Bogdan a decis că nu mai suportă să împartă masa cu PSD. Totuși, deși a bătut cu pumnul în masă, pare că singurul motiv pentru care nu se ridică de la ea e războiul din Ucraina. Așa că, deși e hotărât să plece, nu o face. Politica românească în toată splendoarea ei!

Marcel Ciolacu și profesorii de engleză și economie: Lecții pentru toți!

Ciolacu ne-a mărturisit că, pentru a deveni președinte, a decis să își facă upgrade-ul personal cu lecții de engleză și economie. Ba chiar ne-a spus cu mândrie că nu-i e rușine să recunoască asta. Poate că următoarea dată când va negocia cu oficiali străini, va fi echipat și cu un manual de conversație în engleză.

Statuia… nu e cu tine, regină!

O nouă statuie a Reginei Elisabeta a II-a a fost dezvelită în Irlanda de Nord, dar problema e că… statuia nu prea seamănă cu ea. Să fi fost sculptorul în pană de inspirație sau poate de memorie? „Nu e regina, dar să ne prefacem că e”, par să spună criticii online.

Iohannis, comemorare în loc de decorare!

Klaus Iohannis a reușit să transforme ceremonia de decorare a olimpicilor într-o „comemorare”. Gafa monumentală a președintelui a ridicat sprâncene și a stârnit zâmbete. O lecție pentru noi toți: când ceri foaia de pe care citești, asigură-te că ai cuvintele corecte.

Medicii italieni cer soldați în loc de calmante!

Medicii din Italia nu mai vor doar salarii mai mari, ci și blindate în fața spitalelor! După ce au fost agresați de pacienți nervoși, medicii au ajuns să ceară protecție militară. Se pare că „armata albă” are nevoie de ajutorul celei veritabile.

Sâmbăta lecțiilor pierdute

Elevii din România s-ar putea trezi cu o nouă zi de școală: sâmbăta! Ministrul Educației, Ligia Deca, s-a gândit că sâmbetele sunt un moment excelent pentru recuperarea lecțiilor. După atâția ani de weekend-uri, poate că elevii au uitat cum e să fie ocupați șase zile pe săptămână!

Chicago plătește scump: 50 de milioane pentru un oaspete nedorit

Un bărbat nevinovat a primit 50 de milioane de dolari pentru că a petrecut 10 ani în închisoare pe nedrept. Chicago ar trebui să primească premiul pentru „cea mai scumpă greșeală”. Dacă greșeala costă atât, poate că legile americane au nevoie de o rescriere… la reducere.

Shopping cu stil: Poliția Locală, între Lidl și lege

Doi agenți din Huși au transformat mașina de serviciu într-un Uber pentru cumpărături la Lidl. Localnicii, deloc impresionați, au început să-și dorească și ei o „mașină de poliție personală” pentru sesiuni rapide de shopping. Între timp, orașul continuă să aștepte protecție, dar măcar polițiștii sunt bine aprovizionați.

PENTRU CEI CARE AU DESCHIS MAI TARZIU ZIARUL, RELUAM STIRILE

Putin cere ajutor: ‘Nu mai sunt cine am fost odată!’

Kremlinul imploră candidații americani să nu mai pomenească numele lui Putin, că nu mai suportă emoțional. Peskov, purtătorul de cuvânt al Rusiei, a lăcrimat în fața jurnaliștilor: „Vă rugăm, nu-l mai pomeniți pe domnul președinte, că e sensibil și se supără!”. Se pare că Putin s-a baricadat în biroul său cu o pernă și un ursuleț de pluș, refuzând să iasă până când americanii nu promit că nu-i mai pronunță numele.

Profesor universitar joacă ‘Unde-i Waldo?’ cu studentele sale

Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, și-a găsit o nouă pasiune: să caute studentele care l-au acuzat de infracțiuni sexuale. Aparent, el crede că e într-un joc de-a v-ați ascunselea la scară națională. Sursele spun că profesorul a încercat să angajeze și un detectiv particular, dar acesta a refuzat, spunând că preferă să caute acul în carul cu fân – e mai ușor.

Geoană descoperă secretul nemuririi regale, dar uită să-l împărtășească

În primul său interviu ca și candidat prezidențial, Mircea Geoană a demonstrat că are super-puteri: poate să vorbească cu morții! Aparent, a avut o conversație recentă cu Regele Mihai, care a decedat în 2017. Geoană a declarat: „Regele mi-a spus că se simte excelent și că moartea e supraevaluată!”.

Geoană promite o Românie imperfectă: ‘Hai să fim mediocri împreună!’

Mircea Geoană și-a lansat candidatura la președinție cu un mesaj îndrăzneț: „Nu sunt perfect, dar nici voi nu sunteți!”. El a promis o țară unde mediocritatea va fi sărbătorită și unde „destul de bine” va fi noul standard de excelență. „De ce să țintim spre stele când putem ținti spre balconul vecinului?”, a adăugat el entuziasmat.

Rareș Bogdan suferă de alergie severă la PSD: ‘Mă mănâncă pielea când îi văd!’

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a dezvoltat brusc o alergie severă la social-democrați. Medicii sunt uimiți: „N-am mai văzut așa ceva! Doar apropierea de un membru PSD îi provoacă o criză de nervi instantanee”. Bogdan a declarat că singura rațiune pentru care mai stă în aceeași cameră cu PSD-iștii e că „războiul din Ucraina e mai puțin stresant decât ei”.

Ciolacu își ia lecții de engleză: ‘Hello, my name is Marcel, I want to be your next president, please!’

Premierul Marcel Ciolacu a decis să învețe engleză și economie, pregătindu-se pentru rolul de președinte. Surse apropiate spun că prima lui lecție de engleză a constat în învățarea frazei „Where is the bathroom?”, considerând-o esențială pentru diplomația internațională. La economie, se pare că a început cu „Ce este un leu și de ce nu valorează cât un euro?”.

Regina Elisabeta, nemulțumită din ceruri: ‘Statuia aia nu-mi prinde deloc unghiul bun!’

O nouă statuie a Reginei Elisabeta a II-a a fost inaugurată în Irlanda de Nord, dar aparent Regina nu e mulțumită nici de pe lumea cealaltă. Surse din Rai spun că Majestatea Sa a comentat: „Parcă sunt eu după o noapte de poker cu Churchill!”. Consilierul local Vera McWilliam a sugerat că statuia ar putea fi folosită pentru a speria ciorile din zonă.

Iohannis confundă ceremonia olimpică cu o înmormântare: ‘A fost o comemorare foarte veselă!’

Președintele Klaus Iohannis a avut o gafă monumentală la decorarea sportivilor olimpici, numindu-le ceremonia o „comemorare”. Sportivii au fost confuzi: „Credeam că am câștigat medalii, nu că am murit!”. Un consilier prezidențial a șoptit: „Măcar de data asta a citit ceva de pe foaie, chiar dacă era necrologul greșit”.

Medicii italieni cer protecție de la armată: ‘Pacienții sunt mai periculoși decât virușii!’

Medicii din Italia au cerut protecție militară în spitale, considerând că pacienții și rudele lor sunt mai periculoși decât orice virus. Un medic a declarat: „Prefer să tratez zece cazuri de gripă decât să mă confrunt cu o bunică furioasă că nepotul ei a primit supă, nu pizza, la prânz!”.

Elevii, invitați la petrecere școlară în fiecare sâmbătă: ‘E pentru educație, promitem!’

Ministrul Educației, Ligia Deca, a propus ca elevii să meargă la școală și sâmbăta. Elevii au răspuns entuziast: „Super! Abia așteptăm să petrecem mai mult timp la școală în loc să ne bucurăm de copilărie!”. Părinții au aplaudat ideea, visând deja la weekenduri liniștite fără copii prin casă.

Chicago plătește 50 de milioane de dolari pentru o greșeală: ‘Ups, scuze, am încurcat oamenii!’

Autoritățile din Chicago au fost nevoite să plătească 50 de milioane de dolari unui om nevinovat care a stat 10 ani la închisoare. Un oficial a comentat: „E ca atunci când cumperi ceva scump și realizezi că nu-ți trebuie, dar nu mai poți să-l returnezi”. Marcel Brown, beneficiarul sumei, a declarat că primul lucru pe care îl va face e să cumpere un bilet de avion „cât mai departe de Chicago posibil”.

Polițiști locali descoperă supermarketul: ‘Credeam că mâncarea apare magic în frigider!’

Doi agenți ai Poliției Locale din Huși au fost surprinși făcându-și cumpărăturile în timpul serviciului, cu mașina instituției. Ei s-au apărat spunând: „Voiam doar să verificăm dacă prețurile sunt legale și dacă casierii sunt vigilenți!”. Un localnic a comentat ironic: „Data viitoare, sper să-i văd verificând calitatea șezlongurilor de la piscina orașului!”.

acum 6 zile
FAPTUL DIVERS

Australia vrea să facă rețelele sociale un club exclusivist pentru cei mari!

Autoritățile din Australia s-au gândit că adolescenții de 14-16 ani ar trebui să fie deja prea maturi pentru meme-uri și dansuri pe TikTok. Propunerea a creat un adevărat tsunami de dezbateri. Cine s-ar fi gândit că în loc să-și facă selfie-uri cu koala, australienii s-ar certa pe cine are voie să dea like-uri?

Politica la feminin: „Dă-mi 30% femei și-ți dau toți banii!

Senatul a adoptat o lege genială: dacă un partid adună cel puțin 30% femei pe listă, primește subvenția de la stat cu toți banii. Practic, politica devine un soi de program de loialitate – aduni puncte și primești recompense. Urmează probabil și campania: „Vino cu o prietenă la alegeri și ai 2% reducere!”

Generația care negociază bugetul: „Tată, îți dau două like-uri pentru 50 de lei!

Părinții din ziua de azi vorbesc despre bani cu copiii lor, iar 66% dintre aceștia le dau un buget lunar de mai puțin de 300 de lei. Bravo, părinților! Practic, educația financiară se face la modul: „Ai 100 de lei pentru TikTok, restul e pentru mâncare!”

Bill Gates: Nostradamus pe steroizi – Pandemii, războaie și atacuri cibernetice!

Bill Gates nu mai e doar tipul care a inventat Microsoft, ci și clarvăzătorul care ne avertizează că în 25 de ani vine o pandemie nouă. Mulțumim, Bill! Nu e ca și cum nu avem destule griji. Probabil deja se gândește să lanseze Windows Pandemic Edition: actualizări în fiecare zi și 10 moduri noi de a-ți proteja parolele!

Trump vs. Harris – Dezbaterea titanică: Cine-i mai convingător pe Twitter?

Fostul președinte Donald Trump și Kamala Harris se pregătesc de prima dezbatere. Cei doi vor încerca să convingă votanții indeciși – adică acei oameni care încă nu știu dacă preferă scandalurile pe Twitter sau zâmbetele politicoase. Alegerile din noiembrie se anunță strânse, dar cel mai mare mister rămâne: cine are cel mai bun hairstylist?

Frontul ucrainean: Soldați, drone și… un pic de insubordonare!

Războiul din Ucraina pare să-i fi obosit pe soldați, care încep să se gândească dacă nu ar fi mai bine să-și ia o vacanță forțată. Se pare că realitatea din prima linie nu e ca în jocurile video, iar dronele inamicului sunt mai puțin amuzante decât se așteptau. Oare la ce episod din „Ghidul supraviețuirii la război” s-a ajuns?

Rusia, război nuclear și întrebarea existențială: „Ce rost are o lume fără noi?

Generalul Apti Alaudinov, unul dintre oamenii de bază ai lui Kadîrov, a venit cu o concluzie filosofică: dacă Rusia ar folosi arme nucleare, ar fi un dezastru pentru „nevinovați”, dar… justificat! Practic, e ca și cum ai spune: „Aruncăm în aer planeta, dar promitem că o facem cu stil.”

Japonezul insomniac: Cum să trăiești de două ori mai mult cu doar 30 de minute de somn pe noapte!

Daisuke Hori, un bodybuilder japonez, spune că trăiește visul – sau mai bine zis, nu prea visează, pentru că doarme doar 30 de minute pe noapte! Secretul său? Sport, cafea și probabil o bună doză de nebunie. Dacă se dovedește că are dreptate, vom vedea curând o generație de superoameni zombificați care trăiesc până la 150 de ani!

Fontana di Trevi: Unde banii tăi îți împlinesc dorințele… săracilor!

Vizitatorii Fontanei di Trevi aruncă monede și își pun dorințe, dar se pare că banii lor merg direct în buzunarele Caritas, o organizație care ajută săracii. Deci, dacă te-ai rugat să te întorci la Roma sau să te îndrăgostești, s-ar putea ca dorința ta să se fi transformat într-un bol de supă pentru cineva care chiar avea nevoie.

Ucraina: Cum să te căsătorești cu soacra și să nu fugi (cu succes) de război!

Un ucrainean ingenios a decis că soluția perfectă pentru a scăpa de război este să se căsătorească… cu soacra sa. Din păcate, vameșii polonezi nu au fost impresionați de povestea de dragoste intergenerațională. Surpriză! Soția reală a ieșit din țară cu o zi înainte. Cum spune vorba: „În război și iubire, totul e permis. Mai puțin să te măriți cu soacra.”

Vaslui: Polițist de serviciu… beat și cu prietenul la plimbare!

Un polițist din Vaslui a fost prins beat la volan, iar culmea este că avea și colegul cu el, pentru a împărți momentul. Alcooltestul a arătat că omul era mai mult pe drumul lui Bacchus decât pe șoseaua națională. Se pare că în Vaslui, patrularea e mult mai „veselă” decât ne-am imaginat!

Munca de acasă: Cum să faci 500 de euro pe zi doar cu like-uri… sau să rămâi fără bani!

Pe WhatsApp circulă o nouă schemă: primești oferte de muncă extrem de tentante – tot ce trebuie să faci e să dai like la videoclipuri pe YouTube și câștigi 500 de euro pe zi! După ce dai câteva like-uri, te trezești fără bani în cont, dar măcar ai apreciat niște clipuri amuzante! Escrocii chiar știu cum să combine munca cu plăcerea.

PENTRU CEI CARE AU DESCHIS MAI TARZIU ZIARUL, RELUAM STIRILE!

Adolescenții australieni, condamnați la viață fără TikTok!

Guvernul australian, în încercarea sa disperată de a salva tineretul de pericolele rețelelor sociale, propune o limită de vârstă pentru utilizarea acestora. Aparent, la 14-16 ani ești suficient de matur să conduci o mașină, dar nu să dai like la poze cu pisici. Părinții sunt în extaz, în timp ce adolescenții australieni se pregătesc să devină experți în VPN-uri peste noapte.

Partidele politice descoperă femeile în 2024: Șoc și groază!

Senatul român a avut o revelație: femeile există! Și nu doar atât, dar ar putea chiar să fie utile în politică. Acum, partidele primesc bani dacă includ 30% femei pe liste. Ne întrebăm dacă vor începe să caute prin bucătării sau poate chiar vor îndrăzni să iasă pe stradă pentru a le găsi.

Copiii primesc bani de buzunar: Părinții descoperă capitalism pe pielea lor!

Studiul recent arată că 66% dintre părinții copiilor de 12-14 ani le oferă un buget lunar sub 300 de lei. Aparent, acesta e noul preț al liniștii în casă. Copiii învață rapid că banii nu cresc în copaci, ci în portofelele părinților.

Bill Gates, noul Nostradamus: Prezice pandemii în timpul liber!

Miliardarul care ne-a adus Windows și actualizările infinite acum ne aduce și previziuni sumbre. Între un joc de bridge și o donație de miliarde, Bill găsește timp să ne sperie cu pandemii viitoare. Propunem să-l punem pe Gates să prezică și numerele la loto, măcar să profităm și noi de ceva.

Trump vs. Harris: Bătălia titanilor… sau a celor mai puțin populari?

Fostul președinte Donald Trump și vicepreședintele Kamala Harris se pregătesc pentru o dezbatere epică. Americanii sunt în dilemă: să aleagă între cineva care crede că poate construi ziduri sau cineva care crede că poate construi poduri? Votanții indeciși sunt rugați să aducă popcorn.

Armata ucraineană descoperă că războiul nu e ca-n filme: Șoc!

După doi ani și jumătate de conflict, soldații ucraineni realizează că războiul nu e așa distractiv cum pare în Call of Duty. Mulți aleg să dezerteze, probabil sperând să găsească un loc unde nu plouă cu obuze. Comandanții sunt uimiți că oamenii nu apreciază „experiența de front all-inclusive”.

General cecen descoperă empatie: Kremlinul în stare de șoc!

Generalul Apti Alaudinov, mâna dreaptă a lui Kadîrov, a avut o revelație: bombele nucleare ar putea ucide oameni nevinovați! Următoarea sa descoperire ar putea fi că și apa e udă. Kremlinul încă procesează această informație revoluționară.

Japonez inventează ziua de 23,5 ore: Somnul, noua cafea!

Un bodybuilder japonez de 40 de ani susține că doarme doar 30 de minute pe noapte de 12 ani. Aparent, a descoperit secretul tinereții veșnice: insomnia cronică și supradoza de cofeină. Producătorii de saltele sunt în panică.

Fântâna din Trevi: Aruncă-ți banii și hrănește un sărac!

Turiștii care aruncă monede în Fontana di Trevi pentru noroc află că banii lor ajung la Caritas. Acum poți să-ți pui o dorință și să faci și o faptă bună în același timp. E ca și cum ai juca la loterie, dar biletul tău hrănește pe cineva, indiferent dacă câștigi sau nu.

Ucrainean încearcă să scape de război căsătorindu-se cu soacra: Eșec total!

Un bărbat din Ucraina a încercat să treacă granița cu „noua” sa soție, care era de fapt soacra sa. Vameșii, suspicioși din cauza diferenței de vârstă, au descoperit farsa. Se pare că bărbatul a ales greșit între Scylla războiului și Charybda soacrei.

Polițist vasluian beat la volan: Colegul său era treaz, dar orb!

Un polițist din Vaslui a fost prins conducând cu 0.70 mg/l alcool în aerul expirat. Colegul său, care îl însoțea, aparent nu a observat nimic suspect. Probabil credea că mașina merge șerpuit din cauza drumurilor proaste.

Escroci pe WhatsApp promit bani ușor câștigați: Oamenii șocați că internetul minte!

O nouă înșelătorie pe WhatsApp promite locuri de muncă ușoare și bani rapizi. Utilizatorii sunt surprinși să afle că ofertele de „5 euro pentru un like” sunt prea bune ca să fie adevărate. În alte știri, apa e udă și cerul e albastru.

acum 7 zile
FAPTUL DIVERS

Criza viței de vie: Îngerașii strugurilor și-au luat concediu

Alertă de urgență pentru iubitorii de vin! În 2024, sudul României va fi mai uscat decât umorul de la un concurs de stand-up prost, iar strugurii… ei bine, se gândesc să-și petreacă vara la umbră, refuzând categoric să se coacă. Vina? Condițiile climatice! Vinăria națională e în doliu, iar paharele de vin ar putea rămâne goale. Încă un motiv să îți faci rezerve de vin acum, cât mai ai șansa.

Când boxul și geometria întâlnesc liceul: Bătaie cu răngi și un topor la pachet

În Slobozia, se pare că unii tineri au confundat curtea școlii cu o arenă de gladiatori. Cu trei răngi, un topor și un baston telescopic, nu știm dacă au vrut să facă lecții de geometrie aplicată sau pur și simplu să practice arta „dialogului nonverbal”. Noroc cu jandarmii care au apărut în peisaj, altfel cine știe ce ieșea? Spoiler alert: au aplanat conflictul și băieții au rămas fără material didactic.

Mini-Rusia în Belgrad: Vodcă, matriosci și… cluburi pentru expați

Rusia se micșorează geografic, dar se mărește cultural – tocmai în Serbia! Belgradul devine un mic „Moscova pe Dunăre”, unde rușii deschid tot ce vrei: cluburi, grădinițe și magazine cu alimente rusești. O fi un semn că Belgradul va învăța curând să danseze balet pe gheață? Oameni veseli, spectacole rusești, dar nu vă faceți griji – Putin încă nu a cumpărat acolo o reședință de vacanță… încă.

Elon Musk, Marele Moș Crăciun al Sateliților: Cadouri din spațiu, 3 pe zi!

Elon Musk nu mai lansează doar mașini electrice pe pământ, ci și sateliți pe orbită, pe bandă rulantă! Are 62% din toți sateliții lumii, de parcă ar face colecție de Pokemoni cosmici. Zilnic trimite trei sateliți în spațiu, dar stați liniștiți, nu sunt livrați de Moș Crăciun. O întrebare rămâne: Când va începe și Elon să își închirieze locurile de parcare pe orbită?

Amenințare cu bombă sau doar o tentativă de PR? Campania politică explodează la Timișoara

La Timișoara, hotelul unde echipa de campanie a Elenei Lasconi își face strategia a fost evacuat din cauza unei alerte cu bombă. Lasconi a ieșit triumfătoare pe Facebook, anunțând că este în afara hotelului și nu, nu este vreo reclamă ascunsă pentru noul ei serial de pe Netflix. Cum e moda la alegeri, și bombele se aliniază politic.

Fraudă motorizată: Europarlamentar polonez, maratonist pe mopede și tractor

Ryszard Czarnecki, politicianul cu talent la curse… fictive! După ce a fraudat Parlamentul European cu 200.000 de euro, decontând călătorii cât pentru 5 ocoluri ale Pământului, omul a intrat direct în Cartea Recordurilor la „maraton pe mopede și tractoare”. Se pare că omul nu a fost doar un campion al fraudei, ci și un artist al invenției – când vine vorba de kilometri parcurși, nici Pământul nu-l mai poate opri!

Cazul rechinului dispărut: Mister în Triunghiul Bermudelor, ediția subacvatică

Triunghiul Bermudelor a fost mereu bântuit de mistere, dar acum avem o premieră! Un rechin porbeagle gestant a fost „mâncat” de un prădător necunoscut. Dacă rechinii ar putea vorbi, sigur ar avea o poveste de groază pentru Discovery Channel. Ceea ce putem învăța: în ocean, nici măcar viitorii părinți nu sunt în siguranță.

Teroare cu măști și mașini de lux în Vidra: Hoții își fac de cap în stil haute couture

Locuitorii din Vidra au trăit o noapte de coșmar, în care mașinile lor de lux au fost vandalizate de niște infractori pasionați de modă – mascați și organizați ca la Oscaruri. Se pare că hoții au înțeles greșit conceptul de „car detailing” și au decis să își lase amprenta creativă pe zeci de vehicule. Localnicii? Îngrijorați că show-ul de vandalism ar putea avea o continuare.

Oradea: Fără număr pe ușă? Pregătește portofelul!

În Oradea, dacă nu ai număr pe ușa apartamentului, legea vine rapid și te sancționează. Femeia care a plătit 100 de lei amenda a avut o revelație: nu contează cât de bine îți trăiești viața, atâta timp cât îți lipsește numărul de pe ușă. Ce urmează? Să ne amendeze și dacă nu avem mileu pe televizor?

Interlopul din Vaslui cere ordin de protecție… pentru el însuși

Un interlop din Vaslui a avut o criză de identitate și a cerut judecătorilor un ordin de protecție mai lung decât cel dat de instanță. „Ce fel de interlop sunt eu, dacă mă lăsați să sperii oameni doar patru luni?!” Omul cere doi ani de frică garantată – măcar să știe lumea că și frica trebuie să fie… durabilă!

Rețeta secretă a deparazitării copilăriei: Ce se întâmplă când oamenii confundă soluțiile pentru oi cu șamponul

Într-un colț de Românie, părinții au decis să își transforme copiii în adevărate… oi. După ce zeci de copii au fost spălați cu soluții de deparazitare pentru animale, veterinarii au tras frâna de urgență. Așa că, pe viitor, dacă vrei să cumperi „șampon special”, îți va trebui rețetă.

acum 8 zile
FAPTUL DIVERS

Ucraina: Economie de campioni olimpici la strâns fonduri

Rezervele valutare ale Ucrainei au făcut un salt impresionant, ajungând la 42,3 miliarde de dolari. Se pare că secretul lor este acela de a primi ajutor de la prieteni internaționali extrem de generoși. Într-o lună, au adunat fonduri cât să cumpere câteva insule tropicale. Dar nu, toți acești bani merg direct în „pușculița de război”. Poate în curând îi vom vedea organizând o tombolă pentru sponsorizarea viitoarelor proiecte!

Fast and Furious, varianta Măcin

Un tânăr de 22 de ani, fără permis, cu mașina neînmatriculată și, evident, beat, a decis că poliția locală ar avea nevoie de un pic de adrenalină. Așa că l-a luat pe capotă pe un polițist, exact ca în filmele de acțiune de la Hollywood, dar cu buget de Dacia Logan. Cu așa talent, tânărul ar putea să-și facă un canal de YouTube cu cascadorii auto… din pușcărie, desigur.

Australia pune întrebările care contează: Cine, ce, cum și cu cine?

La următorul recensământ australian, oamenii nu vor mai fi întrebați doar ce mănâncă la micul dejun, ci și cu cine împart pâinea. Guvernul laburist a avut un moment de ezitare, dar în cele din urmă, a decis să afle mai multe despre orientările sexuale și identitățile de gen ale cetățenilor săi. Cum vor formula întrebările? Asta rămâne un mister… poate ceva de genul: „Ce preferi, toast sau croissant?”

Dronele rusești, noile Uber de lux pentru România

Elena Lasconi a declanșat un atac verbal împotriva lui Iohannis și Ciolacu, criticând cum dronele rusești și-au făcut apariția în România fără să fie invitate. Autoritățile au trimis doar un mesaj RO-Alert, de parcă era o promoție la hypermarket, în timp ce ucrainenii ne informau cu lux de amănunte. Poate următoarea ședință de guvern se va desfășura sub o umbrelă de drone!

Botoșani: Aventura unui infractor de temut… de pisici

Un bărbat din Botoșani a devenit eroul unei povești de groază pentru iubitorii de animale, după ce a abandonat niște pisicuțe la gară. Poliția l-a amendat cu 12.000 de lei, suma pe care o dai când vrei să îți iei o mașină decentă, dar el a preferat să „scape” de niște ghemotoace de blană. Pisicile plănuiesc o răzbunare discretă, prin atacuri de tors în somn.

De la milionar la pensionar – Saga lui Columbeanu

Irinel Columbeanu, fost magnat al luxului, acum magnat al… donațiilor, trăiește într-un azil de bătrâni, unde cazarea costă 3.500 lei. Prietenii strâng fonduri pentru el, de parcă ar fi la un maraton caritabil. Pensia lui a crescut, dar tot nu ajunge la nivelul vieții sale din epoca Izvorani. Se pare că investițiile în fabrici de construcții nu vin cu „garanția pensiei fără griji”.

China și SUA: Prieteni la cafele, rivali pe hărți

Viceministrul chinez al Comerțului i-a explicat omologului american că o China modernă este o oportunitate economică, nu o amenințare. Sigur, și ursul panda pare inofensiv… până când te mușcă. În timp ce discutau despre comerț, rivalii gândesc planuri în tehnologie și pe mări, demonstrând că prietenia poate fi… competitivă.

Bilete de concert: Sau cum să rămâi fără vacanța din următorii 5 ani

O bunicuță din Anglia a dorit să facă o surpriză nepoatei cu bilete la concertul Oasis, dar a cumpărat din greșeală bilete de lux la prețul de 2.700 lire. Nu știm ce fel de surpriză avea în minte, dar cu siguranță nu asta! Site-ul de unde a cumpărat nu a fost nici el prea generos cu returnările, așa că bunicuța ar putea începe o carieră nouă: influenceriță pe Instagram!

SUA și spaima nucleară: Nu-ți face griji, doar Rusia se joacă

În toamna lui 2002, SUA au avut o mică „pauză de cafea” pentru a discuta despre posibilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare tactice. Șeful CIA a dezvăluit că, deși a fost un moment tensionat, liderii occidentali nu ar trebui să se lase impresionați. Între timp, se gândesc dacă nu ar fi interesant să lase Ucraina să-și extindă „jocul de rachete” în interiorul Rusiei. Să sperăm că nu vor juca „adevăr sau provocare”.

100.000 de euro pentru vinete la cuptor – blockbuster-ul Cantemir

Două vecine s-au luat la harță din cauza mirosului de vinete coapte și a zgomotului produs de electrocasnicele de bucătărie. Acum se judecă pentru 100.000 de euro, cât să cumpere o fabrică de vinete! Conflictul durează de aproape 20 de ani, timp în care au fost mai productive decât orice telenovelă.

Satul fantomă, ediția românească: 80.000 euro pentru un locuitor și 12 case

Un om de afaceri a cumpărat un sat întreg, cu un singur locuitor, 12 case părăsite și 300 de hectare de teren. Practic, omul și-a cumpărat un întreg cartier doar pentru el. Satul Roșia e acum o destinație exclusivă… pentru cei care nu se tem de liniștea absolută și de fantomele vecinilor care au plecat.”

acum 11 zile
FAPTUL DIVERS

Profesorul cu extra-opționale

Sociologul Alfred Bulai a primit un concediu forțat de 30 de zile, oferit de Judecătoria Sectorului 1, după ce s-a dovedit că a fost prea „sociabil” cu fostele studente. Ancheta continuă, iar Bulai așteaptă să vadă dacă vacanța sa la „hotelul de stat” va fi prelungită sau nu.

Spălătorie auto pentru cal-călătorii eco

Doi gorjeni au confundat calul cu un SUV și l-au dus la spălătoria auto. Au folosit toate soluțiile „eco” disponibile pentru a curăța calul, dar Poliția a decis că șamponul de mașini nu e potrivit pentru copite și a deschis un dosar penal. Calul a ieșit lucios, dar investigația e încă în derulare.

Secretar de stat la Energie? Eu doar țineam inventarul la Decathlon!

Alin Cărăgui, fost manager la Decathlon, a primit o promovare fulger la Ministerul Energiei. Deși nu știe exact ce va face acolo, este pregătit să facă schimb de „echipamente de energie” cum făcea cu biciclete și corturi. Cărăgui așteaptă instrucțiuni, poate chiar și o hartă a biroului.

Operațiunea ‘Fake Friends’: Rușii au încercat să-și facă prieteni în Europa

În loc să se ocupe de alegerile americane, doi ruși și-au propus să facă prieteni în Europa prin manipulare. FBI-ul a găsit un plan de 277 de pagini în care se detaliază cum rușii au încercat să devină „influenceri” politici. Reacția Europei: „Mai bine dăm unfriend”.

România trimite Patriot și primește like-uri de la Ucraina

Președintele Iohannis a semnat actul de donare a unui sistem Patriot către Ucraina. În timp ce noi trimitem rachete, Guvernul se pregătește să facă un „upgrade” pentru sistemul propriu de apărare, ca să nu rămână cu mâna goală. Să fie rachete pentru toți!

Generația 90’s chemată la arme: ‘S-a stricat joystick-ul, domn’ sergent!’

Armata a chemat înapoi peste 6.000 de rezerviști, majoritatea bărbați care au făcut armata pe vremea când PlayStation 1 era la modă. Unii au renunțat la exercițiu înainte să înceapă, plângându-se că nu mai au „cheat codes” pentru rezistență.

Spitalul cu șoareci: când tavanul te surprinde

Un pacient din Sânnicolau Mare a filmat momentul în care un șobolan și-a făcut intrarea triumfală din tavan direct pe holurile spitalului. Rozătoarea a fost eliminată cu o sticlă de plastic, dar pacienții au început să se întrebe dacă nu cumva spitalul oferă și „divertisment surpriză”.

Cățelul robo-flamand: un adevărat ‘IShowSpeed’

Influencerul IShowSpeed a impresionat internetul cu noul său cățel robot care scuipă flăcări. Câinele-lansator de foc l-a urmărit pe stăpân prin curte, în timp ce acesta îi comanda să latre. Rezultatul? Câinele a preferat să dea cu flăcări, căci „mă latră focul”.

Duty Free la Duty Free: Angajații Wizz Air au confundat discountul cu furtul

17 foști angajați Wizz Air au fost condamnați pentru că au confundat duty free-ul cu un magazin personal. Instanța a decis că ei vor scăpa cu pedepse cu suspendare, dar ceasurile și parfumurile confiscate ar putea deveni trofeele firmei păgubite. Mare pagubă, mică pedeapsă.

Trump și Musk, echipă de vis pentru economie: Elon Musk va fi noul ‘director’ al Americii

Donald Trump a promis că, dacă ajunge președinte, îl va pune pe Elon Musk la conducerea unei comisii guvernamentale. Cum se va descurca Musk? Poate începe prin a trimite câțiva sateliți să ne rezolve birocrația spațială… sau poate transforma Casa Albă în SpaceX HQ.

BALENA CIUCA INOATA CAND VREA EA!

Nicolae Ciucă, președintele PNL, este un om plin de surprize. După ce a reușit să ne încânte cu prezența sa politică impunătoare, acum ne dezvăluie o latură complet neașteptată: pasiunea sa pentru înot. Dar nu orice fel de înot, ci un înot filosofic, unul care te răcorește nu doar la nivel fizic, ci și mental, dacă ai norocul să fii la suprafața apei, deasupra tuturor.

Într-un acces de sinceritate răcoritoare, Ciucă ne spune că apa e mai mult decât un simplu lichid rece; este un mediu care, atunci când îl domini, îți oferă un soi de răcorire sufletească. Să fie acesta un mesaj subtil pentru adversarii politici? Să sugereze cumva că el, Nicolae Ciucă, plutește deasupra tuturor, calm și relaxat, în timp ce restul se luptă să nu se înece în apele tulburi ale politicii?

Înotătorul nostru de elită ne povestește cu nostalgie cum a învățat să înoate în apele Dunării, unde, desigur, apa nu doar că era rece, dar oferea și ocazia ideală de a exersa arta dominării lichidului. Și totuși, când apele au ieșit din matcă, inundând case și gospodării prin județul Constanța, Nicolae Ciucă a decis să stea deoparte. Poate pentru că a considerat că e mai bine să înoți în ape liniștite, decât să te arunci într-un torent furios, chiar dacă ar fi fost ocazia perfectă de a-și demonstra talentele acvatice și spiritul civic.

Și de ce nu? Cine ar vrea să-și murdărească pantofii în noroiul politic și social când poți pluti deasupra tuturor, uscat și răcorit? Într-un fel, Nicolae Ciucă ne-a oferit o lecție importantă: e bine să știi când să domini apa și când să o eviți. Poate că în acest fel, ne sugerează subtil că, de fapt, politica este ca o mare învolburată. Cei înțelepți nu se aruncă în valuri, ci preferă să ocolească furtunile, dominând din depărtare, cu un zâmbet răcoritor și uscat pe buze.

Așadar, dragi cetățeni, dacă vreți să-l cunoașteți mai bine pe liderul vostru, aflați că Nicolae Ciucă este un om care știe să înoate. Dar nu oriunde și nu oricând. El știe că e mai bine să stai deasupra valurilor, chiar dacă uneori pare că valurile ne îneacă pe noi ceilalți. Și poate că, în secret, asta ne-ar dori tuturor: să învățăm să dominăm apa, fără să ne udăm, fără să ne murdărim, răcorindu-ne doar atunci când situația o permite.

Cât despre inundarea județului Constanța? Ei bine, poate că acolo era prea multă apă chiar și pentru un înotător atât de experimentat. Sau poate, pur și simplu, e mai bine să lași apele să treacă, decât să te bagi în ele. Până la urmă, apa e ca politica: când poți să o domini, te răcorește. Când nu, mai bine rămâi pe uscat.

acum 12 zile
FAPTUL DIVERS

Lavrov ameninta SUA cu „liniile rosii” ruse – hai sa vedem cine face mai multe glume proaste!

Ministrul rus de Externe Sergei Lavrov a avertizat miercuri SUA sa nu mai faca glumite despre „liniile rosii” ale Rusiei. Eh, ce-i asta, un fel de joc de-a „Cine are cele mai mari linii rosii?” Oare cine o sa castige? Pun pariu ca Putin are cele mai groase si mai rosii!

Putin vrea sa-i transforme pe rusi in nemuritori – baga oamenii de stiinta la treaba!

Se pare ca Putin e ingrijorat ca rusii mor prea repede, asa ca i-a pus pe oamenii de stiinta sa inventeze un medicament impotriva imbatranirii. Adio Fountain of Youth, acum avem Putin’s Potion of Eternal Life! Poate ca asa ii va ajuta sa uite de toate problemele si razboaiele in care e bagat tara.

Hackeri sparg site-uri romanesti si le vand la „reducere” – afacere de familie!

Doua site-uri din Romania au fost sparte de hackeri si scoase la vanzare, conform unui expert. Hai sa vedem care institutie da mai multi bani ca sa-si recupereze pagina web! Poate ar trebui sa le ofere hackerilor un loc de munca, ca sa le foloseasca abilitatile in mod constructiv, nu distructiv.

Batrani chemati la razboi dupa 30 de ani de pensie – „E ca pe vremea lu’ Ceausescu, domle!”

Peste 6.000 de rezervisti din Prahova si Dambovita au fost chemati din nou sub arme, unii trecuti bine de prima tinerete. S-o fi gandit Ministerul Apararii ca daca i-au tinut atat de mult pe bancheta din casa, de data asta o sa fie mai harnici la tragere? Sau poate ca doar vor sa le reaminteasca cum e viata de militar, sa nu uite.

Ministrul Educatiei: Sali de detentie in scoli, optional, ca sa isi pedepseasca singuri elevii!

Ligia Deca a clarificat ca scolile pot alege daca vor sau nu „sali de detentie” pentru elevii obraznici. Adica acum pot sa isi auto-inchida singuri copiii obraznici, fara sa mai deranjeze profesorii. Ma astept ca in curand sa apara si video-uri pe TikTok cu elevii facand „dance challenge” in scolile-inchisoare.

Maduro muta Craciunul in octombrie, promite „pace, fericire si securitate” – dar ce fumezi, boss?!

Presedintele Venezuelei a decretat ca sarbatorile de Craciun vor incepe de pe 1 octombrie in tara lui. Pai daca tot le-a mutat, de ce nu muta si iarna? Sau poate o sa-i dea si lui Mos Craciun o noua rochie rosie, sa se potriveasca cu liniile rosii ale lui Lavrov.

PNL cauta inlocuitor pentru Ciuca, dar „ostasul” e singurul dispus sa se lupte

Surse spun ca PNL i-a facut oferte lui Ilie Bolojan sa candideze in locul lui Ciuca la prezidentiale. Dar Bolojan a refuzat, probabil pentru ca vrea sa ramana cel mai „shredded” primar din Romania. Acum Ciuca e dispus sa se retraga, doar daca partidul gaseste un inlocuitor mai bun. Cine vrea sa se lupte cu monstrul asta?!

Profesor de la SNSPA, retinut pentru „folosirea abuziva a functiei in scop sexual” – ce face, da cursuri practice?!

Un fost profesor de la SNSPA a fost retinut de procurori pentru 24 de ore, fiind acuzat de agresiune sexuala. Pai daca facea asta pe vremea cand preda, atunci ce note o fi dat studentelor care „participau” la cursurile lui practice?!

Al doilea cel mai inalt om din lume, umilit la Paralimpice – patul e prea mic pentru el!

Iranianul Morteza Mehrzadselakjani, a doua cea mai inalta persoana din lume, a fost nevoit sa doarma pe podea la Jocurile Paralimpice din Paris. Organizatorii au uitat ca un om de 2,5 metri are nevoie de un pat pe masura. Mai bine ii dadeau o saltea king size si il lasau sa se intinda!

Nascut record la o ferma din Cugir – cinci vitei dintr-o data, nu patru!

O vacuta din rasa Holstein a fost protagonista unui eveniment inedit – a fatat nu doi, ci patru vitei! Wow, ce productivitate! Fermierul sigur o sa aiba lapte de vanzare pentru o gramada de familii din Cugir.

Trump spune ca are un plan „garantat” sa opreasca razboiul din Ucraina, dar doar daca castiga alegerile

Fostul presedinte american Donald Trump a dezvaluit ca are un plan minune pentru a pune capat razboiului din Ucraina. Dar, bineinteles, il va dezvalui doar daca va castiga alegerile. Oare ce o fi in minte lu’ Trump? O fi vreo combinatie intre „Negocieri de pace” si „Trimitere rachete nucleare”?

PENTRU CEI CARE AU DESCHIS MAI TARZIU ZIARUL, RELUAM STIRILE!

Lavrov și liniile roșii: Când joaca de-a șotronul devine o problemă internațională”

Ministrul rus de Externe, Seghei Lavrov, a avertizat SUA să nu „glumească” despre liniile roșii ale Rusiei. După ce americanii au sugerat că ar putea trimite rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei, Lavrov a intrat în rolul de grădinar furios, declarând că „nu e de joacă cu liniile noastre roșii”. Pare că, între Moscova și Washington, descurajarea a devenit un joc de șotron, iar cineva riscă să calce pe o linie greșită.

Putin caută fântâna tinereții… la propriu! Ordin pentru medicamentul miraculos

Vladimir Putin le-a ordonat oamenilor de știință din Rusia să dezvolte tratamente anti-îmbătrânire, în speranța că va putea îmbunătăți speranța de viață a rușilor. După ce a promis că va salva 175.000 de vieți până în 2030, Putin s-a gândit că ar fi mai ușor să-l găsească pe Benjamin Button decât să rezolve problema demografică. Dacă e să ne luăm după entuziasmul lui, Rusia va deveni în curând un fel de Disneyland al eternității!

Hackeri la shopping: Reduceri la site-uri românești, direct de pe dark web!

Instituțiile din România sunt din nou în vizorul hackerilor, cu site-uri scoase la vânzare ca la reducerile de Black Friday. Poliția Locală Suceava și Spitalul Mureș s-au trezit că paginile lor de internet sunt compromise și puse la vânzare. Dacă v-ați dorit vreodată să deveniți proprietarul unui site oficial, acum e momentul! Tot ce vă trebuie e un card și ceva curaj… și, poate, o schimbare de identitate!

Recrutarea nostalgiei: Armata reînvie amintiri cu arome de Ceaușescu

Mii de rezerviști din Prahova și Dâmbovița au fost chemați la arme, mulți dintre ei năpădiți de amintiri din vremea când uniformele militare erau la modă. După 30 de ani, unii s-au trezit că viața de militar nu s-a schimbat prea mult… sau poate că s-a schimbat totul, mai puțin praful din poligon. E frustrant, dar măcar vor avea ce povesti nepoților, în timp ce aceștia își joacă noile jocuri pe PlayStation.

Detenție la școală: Noua metodă de a motiva elevii… sau de a-i înspăimânta

Ministrul Educației, Ligia Deca, a explicat că sălile de detenție din școli nu sunt obligatorii, ci doar o opțiune. Cine ar fi crezut că mersul la școală poate deveni o aventură în stilul „Escape Room”? Elevii care deranjează orele ar putea ajunge în „sala de detenție”, dar nu vă speriați, e doar o opțiune… ca și cum ne-am alege opționalul între literatură și supraviețuire.

Crăciun în octombrie: Maduro aduce Moșul mai devreme, ca să ne ia prin surprindere!

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a decis că anul acesta Crăciunul va începe în octombrie. Decretul său surpriză vine ca o încercare de a aduce „pace, fericire și securitate”. Probabil că Maduro crede că dacă mută Crăciunul mai aproape, va putea face pe toată lumea să uite de criza politică. Oare Moș Crăciun va reuși să livreze darurile la timp sau va întârzia din cauza traficului politic?

PNL și dilema prezidențială: Cine-l scoate pe Ciucă din încurcătură?

Liderii liberali i-au făcut oferte lui Ilie Bolojan pentru a candida la prezidențiale, dar acesta a refuzat politicos. Cu doar o săptămână înainte ca „ostașul Ciucă” să intre în cursă, tensiunea în partid e palpabilă. Ciucă se întreabă: „Dacă eu nu sunt ce trebuie, cine altcineva vrea?” E clar, PNL se află într-un moment decisiv, iar strategia pare a fi „cine are curaj să salveze ziua?”

Fost profesor la SNSPA, prins în flagrant delict… de bun simț

Fostul profesor Alfred Bulai a fost reținut pentru 24 de ore, acuzat de abuz de funcție și agresiune sexuală. Când jurnaliștii l-au întrebat despre acuzații, el a răspuns cu un clasic „Hai, mă, lăsați-mă în pace”. Dacă sarcasmul ar fi o apărare legală, poate ar fi avut o șansă mai bună. Până atunci, se pare că va avea destul timp să reflecteze la alegerile sale discutabile.

Gigantul umilit: Cel mai înalt volei pe podeaua Jocurilor Paralimpice

Morteza Mehrzadselakjani, al doilea cel mai înalt om din lume și vedeta voleiului iranian, a fost nevoit să doarmă pe podea la Jocurile Paralimpice de la Paris, deoarece organizatorii au uitat că are nevoie de un pat special. Când ai înălțimea lui, așteptările sunt mari… la propriu. Din păcate, pare că organizatorii au fost luați pe nepregătite și au uitat că sportivii nu sunt toți „croiți” la fel.

Văcuța-minune de la Cugir: Cum să fete patru viței și să devii vedetă la fermă

La o fermă din Cugir, o văcuță din rasa Holstein a făcut senzație după ce a adus pe lume nu unul, nu doi, ci patru viței! Acest eveniment rar a surprins fermierii, care probabil se întreabă acum dacă văcuța lor are super-puteri sau doar o poftă neobișnuită de maternitate. De acum încolo, ferma din Cugir va fi cunoscută nu doar pentru lapte, ci și pentru miracole!

Trump și planul misterios: Cum să oprești un război… dacă vrei!

Donald Trump a declarat că are un „plan precis” pentru a pune capăt războiului din Ucraina, dar că va rămâne „o surpriză” până la alegerile prezidențiale din SUA. Se pare că Trump a găsit rețeta perfectă pentru suspans politic: promite să salveze lumea, dar numai dacă îl alegi. Până atunci, planul va rămâne un mister… la fel ca și cum își propune să-l aplice dacă pierde alegerile!

acum 13 zile
FAPTUL DIVERS

Mai bine să mă trezească poliția decât soția!

Un bărbat din Drobeta-Turnu Severin a devenit erou local după ce a adormit de două ori la volan, fiind trezit de partenera sa înainte de a mulțumi polițiștilor că l-au oprit. Șoferul a fost surprins cu 0,42 mg/l alcool în aerul expirat, dar nu și-a pierdut simțul umorului, declarând că preferă să fie trezit de polițiști decât să audă reproșuri acasă!

Ciolacu: Bac-ul, 7.03! Stiloul? Întrebați-l pe Nostradamus!

Premierul Marcel Ciolacu a decis să închidă subiectul fierbinte al notelor sale de la Bacalaureat, dezvăluind cu mândrie media de 7,03 obținută acum 38 de ani. Într-un moment de autoironie, a spus că speră ca nimeni să nu-l întrebe cu ce tip de stilou a scris la licență. Următoarea întrebare: „Cu ce culoare de cerneală?”.

Expresul lui Moș Crăciun: De la Oradea la București în doar 20 de ore!

Călătorii unui tren din Oradea au avut parte de o experiență „de poveste”, petrecând aproape 24 de ore pe drum până la București. Cu 510 minute întârziere, trenul a fost supranumit „Expresul lui Moș Crăciun”, deși pasagerii au ajuns cu mult înainte de sezonul cadourilor.

Praf și pulbere… din Karakum!

Meteorologii ne-au dat de veste că România va fi acoperită de un strat de praf din deșertul Karakum. Dacă până acum se vorbea de „mizeria de pe străzi”, acum avem „mizeria din cer” până vineri noaptea. Cel puțin, e un praf exotic!

Fizicianul supersonic trimis la ‘vacanță’ forțată!

Aleksandr Șipliuk, un respectat fizician rus care a lucrat la rachete hipersonice, a fost condamnat la 15 ani de „vacanță” în celula lui pentru trădare. Se pare că și știința poate avea consecințe „de înaltă viteză” în Rusia.

Papa Francisc: ‘Păcat mortal să dai cu piciorul la migranți!’

Papa Francisc a declarat că respingerea migranților este un „păcat grav”, adăugând că ar trebui să ne concentrăm pe solidaritate. Așadar, dacă vrei să-ți mântuiești sufletul, nu închide ușa în fața migranților!

Avocații lui Vlad Pascu: Victimele n-au știut să danseze printre mașini!

Într-un spectacol juridic demn de Hollywood, avocații lui Vlad Pascu susțin că victimele sale ar fi consumat prea mult alcool înainte de a fi lovite de mașină. Între timp, Pascu își face drum spre spital, dar nu pentru reabilitare… poate doar pentru un control de rutină!

Geoană, la revedere NATO! Pe unde ieșim?

Mircea Geoană a anunțat că pleacă din funcția de secretar general adjunct al NATO pe 10 septembrie, descriind-o drept „onoarea vieții sale”. Rămâne de văzut dacă viitoarea lui carieră va avea la fel de multă acțiune ca la NATO!

AUR vrea la guvernare: Planul secret? Mâncare românească și educație… ca-n filme!

Partidul AUR anunță cu optimism că se pregătește să preia guvernarea și să dea președintele țării. Prioritățile lor? Agricultură, educație și sănătate, adică fix ce-i lipsea României… ca-n filmele SF!

OMS: Telefoanele mobile nu te fac super-erou, dar nici nu te omoară!

O analiză OMS confirmă că telefoanele mobile nu cauzează cancer cerebral sau de cap, deci le putem folosi liniștiți pentru a ne posta pisicile pe Instagram. Apropo, Louis, motanul cățărător, se simte foarte bine după ce a escaladat cele mai înalte vârfuri montane din Marea Britanie!

PENTRU CEI CARE AU DESCHIS MAI TARZIU ZIARUL, RELUAM STIRILE

Șoferul beat care a adormit de fericire că l-au prins polițiștii

Un bărbat din Drobeta-Turnu Severin a decis să-și petreacă vacanța la mare dormind la volan. Polițiștii, îngrijorați că omul nu se odihnește suficient, l-au oprit să-i ofere un pat mai confortabil la secție. Recunoscător, șoferul le-a mulțumit cu un suc de prune abia fermentat.

Breaking News: Premierul dezvăluie culoarea pixului folosit la BAC acum 38 de ani!

Marcel Ciolacu, sătul de întrebările presei despre diploma sa, a organizat o conferință de presă pe TikTok pentru a clarifica misterul notelor sale. Surse apropiate spun că următorul clip va dezvălui ce a mâncat premierul în ziua examenului.

Tren românesc bate recordul mondial la întârziere: pasagerii îmbătrânesc în timpul călătoriei

Un tren CFR a demonstrat că timpul chiar e relativ, transformând o călătorie de o zi într-o aventură epică de 20 de ore. Pasagerii au ajuns la destinație cu câteva riduri în plus și amintiri de neuitat despre peisajul static românesc.

Breaking: România importă nisip din deșertul Karakum pentru plajele de la Marea Neagră

Meteorologii anunță că un val de praf va acoperi România, oferind tuturor șansa de a experimenta atmosfera deșertului fără să părăsească țara. Agenții imobiliari deja vând „proprietăți cu vedere la dune”.

Fizician rus condamnat pentru că a încercat să facă rachete mai rapide decât birocrația

Aleksandr Șipliuk, un fizician rus, a fost găsit vinovat de „trădare de stat” pentru că a încercat să facă ceva eficient în Rusia. Surse spun că adevărata lui crimă a fost că a sugerat că rachetele ar putea merge mai repede decât hârtiile prin ministere.

Papa declară război gravitației: ‘Respingerea’ migranților, un păcat mai greu decât plumbul

Papa Francisc a decretat că încercările de a „respinge” migranții sunt nu doar un păcat grav, ci și o încălcare a legilor fizicii. Vatican-ul lucrează acum la o nouă formulă pentru calcularea masei morale a păcatelor.

Avocații lui Vlad Pascu acuză victimele de consum excesiv de… ghinion

În cea mai recentă strategie de apărare, avocații lui Vlad Pascu susțin că victimele accidentului au consumat cantități mari de „ghinion” înainte de tragedie. În același timp, Pascu a cerut să fie dus la spital pentru a-și trata o alergie severă la consecințe.

NATO anunță: Mircea Geoană pleacă să-și caute steaua pe Walk of Fame-ul din București

Mircea Geoană părăsește NATO pentru a se pregăti de o carieră în stand-up comedy. „A fost onoarea vieții mele să fiu la NATO, dar acum e timpul să-mi urmez adevărata pasiune: să fac glume despre politica internațională”, a declarat Geoană.

AUR promite să transforme România într-o țară de aur… literalmente

Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a anunțat planuri ambițioase de a schimba toate monumentele din țară în statui de aur. „Vom începe cu Palatul Parlamentului. E timpul să strălucim!”, a declarat entuziasmat Lulea.

OMS declară telefoanele mobile inofensive; utilizatorii încă riscă entorse la deget din cauza scroll-ului excesiv

Studiul OMS confirmă că telefoanele nu cauzează cancer, dar avertizează asupra riscului de „amnezie selectivă” când vine vorba de răspuns la mesajele soacrei. Louis, motanul alpinist, anunță că următoarea sa provocare este să cucerească vârful frigiderului de acasă.

acum 14 zile
FAPTUL DIVERS

1: O întâlnire fatală la mall: Cum să dai cu capul în norocul altcuiva

O tânără de 17 ani din Yokohama, Japonia, a decis să își încheie socotelile cu viața într-un mod extrem de neașteptat, aruncându-se de pe acoperișul unui mall aglomerat. Ce nu a anticipat a fost că va face o dublă tragedie, aterizând exact pe o femeie de 32 de ani care ieșise să se relaxeze cu prietenii. Ambele au fost transportate la spital, unde, din păcate, și-au găsit sfârșitul. Poliția încă se întreabă ce a împins-o pe adolescentă la acest gest, dar cert este că în Japonia, perioada de început a școlii nu este doar stresantă, ci și mortală.

2: Putin, o vacanță mongoleză fără griji… și fără arest

Vladimir Putin, președintele Rusiei și vedeta unui mandat de arestare internațional, a poposit liniștit în Mongolia pentru o vizită de stat, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Deși Mongolia ar trebui să aplice mandatele CPI, rușii au declarat cu încredere că nu au nicio grijă. Uniunea Europeană și Ucraina au încercat să le reamintească mongolilor de niște reguli internaționale, dar se pare că liderul rus și-a făcut bagajul fără stres. Putin, 1 – CPI, 0.

3: Oierii protestează, jandarmerița resimte: Talanga – noua armă secretă?

În timpul unui protest al ciobanilor din Piața Victoriei, o jandarmeriță a învățat pe propria piele ce înseamnă să te afli în calea unei talangi. În timp ce protestatarii își exprimau nemulțumirile, unul dintre ei a decis să ia lucrurile la propriu în propriile mâini, lovind-o în cap cu clopotul de oi. Jandarmerița a fost dusă la un echipaj medical, iar talanga a fost reținută pentru interogatoriu.

4: Suedezii spun ‘Nu’ la Netflix pentru bebeluși: ‘Să-nceapă joaca!

Autoritățile suedeze au venit cu o veste șocantă pentru părinții din toată lumea: copiii sub 2 ani ar trebui să fie ținuți departe de ecrane. Așa că, dacă plănuiai să-ți calmezi bebelușul cu desene animate, mai bine investești într-un set de jucării clasice. Pentru cei mai măricei, timpul în fața ecranului este limitat la 1-2 ore, iar adolescenții trebuie să se mulțumească cu doar 3 ore de TikTok pe zi. Rămâne de văzut cum vor face față părinții acestei „crize” de timp liber.

5: Balena-spion, ultima misiune: Autopsie pe mare

Hvaldimir, balena-spion care a făcut furori în Norvegia, și-a încheiat cariera plutind în derivă, moartă. Această belugă, suspectată că lucra pentru Rusia, a fost găsită fără suflare în apele norvegiene și, evident, autoritățile au decis să-i facă o autopsie. Pentru cei curioși, numele ei era o combinație între cuvântul „balenă” și numele lui Putin – un fel de „Hvala, Putin”. Cum a murit? Asta rămâne de văzut, dar spionii din lumea animalelor sigur o vor duce dorul.

6: Căutare pe Google Earth: Unde și-a parcat Putin rachetele nucleare?

Doi cercetători americani s-au jucat de-a detectivii și cred că au găsit locul secret unde Rusia își ține rachetele nucleare Burevestnik. Putin zice că aceste rachete sunt invincibile și pot ajunge oriunde, dar experții occidentali râd și zic că sunt doar niște artificii mai periculoase. Cu sau fără rachete, rușii au grijă să își păstreze secretele bine ascunse, dar cine știe, poate că au uitat locația pe hartă.

7: Polonia se pregătește să joace țurca cu rachetele rusești

Ministrul polonez de Externe a declarat că Varșovia ar trebui să aibă dreptul să doboare rachetele rusești în timp ce acestea sunt încă în Ucraina, ca un fel de antrenament pentru apărarea teritoriului. După ce o dronă rusească a zburat nepoftită pe teritoriul Poloniei, NATO și-a ridicat avioanele, dar drona s-a evaporat. Acum, polonezii se gândesc să transforme spațiul aerian ucrainean într-un loc de joacă pentru rachete.

8: Lasconi la Cotroceni: Fără dreapta, vine criza, cu stânga vine tristețea

Elena Lasconi, președinta USR, avertizează că România ar putea reveni la criza din 2007-2008 dacă nu va avea o guvernare de dreapta. Ea visează la un scenariu în care USR și PNL se împacă, iar România alege prima femeie președinte din primul tur. Până atunci, însă, rămânem cu orgoliile și cu teama că vom retrăi criza economică – un fel de „Deja vu” politic.

9: Pensionarii vasluieni, victimele unor ‘inspectori’ la salubritate: 50 de lei amenda, 8.000 de lei paguba!

Doi tineri din Vaslui au reușit să fure 8.000 de lei de la niște pensionari după ce s-au dat drept angajați la salubritate. După o scurtă inspecție a gunoiului menajer, au cerut o amendă de 50 de lei. Pensionarii s-au dus în casă să aducă banii, dar în loc să scape de amendă, au rămas fără toate economiile. Hoții au fost prinși rapid, iar bătrânii au învățat o lecție importantă: gunoiul nu este singurul lucru care trebuie păzit.

PENTRU CEI CARE AU DESCHIS MAI TARZIU ZIARUL, RELUAM STIRILE

1. Sinuciderea în tandem: Când gravitația face mai multe victime decât intenționat

În Yokohama, o adolescentă de 17 ani și-a luat rolul de „înger căzător” prea în serios. Într-o încercare neinspirată de a-și pune capăt zilelor, ea a decis să facă un salt mortal de pe un mall. Din păcate, aterizarea ei a fost amortizată de o femeie de 32 de ani care probabil își dorea o seară liniștită în oraș. Rezultatul? Un accident bizar care demonstrează că uneori, când viața îți dă lămâi, face limonadă cu tine.

2. Putin în Mongolia: Când mandatul de arestare devine bilet de călătorie

Vladimir Putin, cel mai căutat turist al Rusiei, și-a făcut apariția în Mongolia ca și cum ar fi fost invitat la o petrecere surpriză. În timp ce Uniunea Europeană și Ucraina au încercat să strice distracția, Mongolia a decis să joace rolul gazdei perfecte, ignorând complet elefantul din cameră (sau ursul, în acest caz). Se pare că în Mongolia, „arestați-l” se traduce prin „serviți-vă cu ceai”.

3. Oierii protestează cu instrumente muzicale: Jandarmeriță primește concert solo neintenționat

În timpul unui protest al oierilor, o jandarmeriță a primit un „capăt” de spectacol când a fost lovită în cap cu o talangă. Se pare că protestul s-a transformat într-un concert improvizat, iar jandamerița a fost aleasă ca primul membru al publicului care să testeze acustica. Protestatarii au demonstrat că în România, muzica chiar lovește.

4. Suedia declară război ecranelor: Copiii sub 2 ani, salvați de TikTok

Suedia a decis să salveze generația viitoare de dependența de ecrane, declarând că bebelușii sub 2 ani ar trebui să fie ținuți departe de orice fel de ecran. Aparent, gânguritul și bălăcitul în propriul scuipat sunt activități mult mai educative decât vizionarea desenelor animate. Pentru adolescenți, limitarea la 2-3 ore pe zi în fața ecranelor înseamnă că vor trebui să-și petreacă restul timpului făcând lucruri ciudate, cum ar fi să vorbească față în față cu alți oameni.

5. Hvaldimir, balena-spion rusă, își încheie cariera de 007 subacvatic

Hvaldimir, balena-spion care și-a dat demisia din KGB-ul acvatic, a fost găsită moartă în apele norvegiene. Autoritățile locale au decis să-i facă autopsie, probabil pentru a se asigura că nu a înghițit vreun microfon sau cameră secretă. Se pare că viața de spion subacvatic nu e chiar așa de palpitantă precum o prezintă filmele.

6. Rusia își arată mușchii nucleari: Cercetătorii americani joacă ‘Unde-i Waldo?’ cu rachetele Burevestnik

Doi cercetători americani au reușit să găsească acul în carul cu fân, identificând locația probabilă a rachetelor Burevestnik din Rusia. În timp ce Putin laudă capacitățile nelimitate ale acestor rachete, experții occidentali le consideră mai degrabă un fel de petardă nucleară supradimensionată. Se pare că în cursa înarmării, Rusia a ales să participe cu o rachetă care ar putea să se autodistrugă înainte să ajungă la țintă.

7. Polonia vrea să joace Angry Birds cu rachetele rusești

Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a declarat că țara sa ar trebui să aibă dreptul de a doborî rachetele rusești în spațiul aerian ucrainean. Aparent, Polonia vrea să transforme conflictul într-un joc video live, unde rachetele rusești sunt păsările furioase, iar sistemele de apărare poloneze sunt praștiile gigantice.

8.Elena Lasconi prezice apocalipsa economică: Singura salvare e să votați USR

Elena Lasconi, noua prezicătoare a economiei românești, ne avertizează că fără o guvernare de dreapta, vom ajunge iar în 2008. Aparent, singurul mod de a evita criza e să votăm USR. Cine știa că salvarea economiei stă într-un singur partid? Păcat că n-au menționat asta în manualele de economie.

9. Hoții de Vaslui confundă gunoiul cu comoara: Bătrânii cad în capcana ‘controlorilor de deșeuri’

Doi tineri ingenioși din Vaslui au inventat o nouă meserie: controlori de gunoi. Cu această scuză creativă, au reușit să fure 8.000 de lei de la niște bătrâni creduli. Se pare că în Vaslui, gunoiul chiar e de aur. Din fericire, poliția a dovedit că are un nas bun pentru astfel de „deșeuri” și i-a prins rapid pe hoți.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!