home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 21 de zile
FAPTUL DIVERS

Polonezii descoperă că viața e prea scurtă pentru a o irosi muncind.

Guvernul polonez, într-un moment de iluminare divină, a realizat că cetățenii săi petrec prea mult timp la serviciu și prea puțin timp făcând lucruri cu adevărat importante, precum să se plângă de guvern. Așadar, au decis să reducă programul de lucru, fie la patru zile pe săptămână, fie la șapte ore pe zi. Aparent, ideea de a sta acasă și a privi cum crește iarba este mult mai atractivă decât ideea de a contribui la economia țării.

Rușii în panică: Cum să coordonezi un război fără Telegram?

Autoritățile franceze, în încercarea lor eroică de a combate crima organizată, pornografia infantilă și traficul de droguri, au arestat pe Pavel Durov, creatorul Telegram. Surpriză, surpriză! Se pare că rușii sunt cei mai afectați. Cine ar fi crezut că o aplicație de mesagerie ar fi atât de vitală pentru eforturile de război? Acum, bieții soldați ruși vor trebui să se întoarcă la metodele tradiționale de comunicare, precum porumbeii călători sau strigătele de luptă.

Breaking News: Rusia nu e pregătită pentru pace. Apa e udă.

Ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, ne-a uimit pe toți cu o revelație șocantă: Rusia nu e pregătită pentru discuții de pace cu Ucraina. Cine ar fi ghicit? Aparent, ideea de a ceda teritorii nu e pe placul Kievului. Între timp, după ce trupele ucrainene au făcut o vizită surpriză în regiunea Kursk, oficialii ruși au declarat că negocierile de pace sunt „complet imposibile”. Probabil pentru că e greu să negociezi când ești ocupat să-ți aperi propriul teritoriu.

Babușka rebelă: Cum să obții cazier la 70 de ani fără să ieși din casă.

Anastasia Gordienko, o pensionară de 70 de ani din Siberia, a demonstrat că niciodată nu ești prea bătrân pentru a deveni un infractor. Crima ei? A avut tupeul să-și exprime opinia pe internet. Aparent, în Rusia, a numi armata „sub-oameni” și pe Putin un „pârț” e suficient pentru a primi o condamnare. Felicitări, Anastasia! Ai reușit să obții un cazier fără să te ridici din fotoliul tău confortabil.

Mongolia, noul Las Vegas pentru Putin.

Vladimir Putin, omul cu cele mai multe ștampile în pașaport (și mandate de arestare), și-a programat o excursie în Mongolia. Aparent, ideea de a vizita o țară care ar trebui să-l aresteze i se pare extrem de captivantă. Cine știe, poate caută puțină adrenalină în viața sa monotonă de președinte autoritar. Sau poate doar vrea să vadă dacă poate scăpa și de această dată.

ABBA către Trump: Mamma Mia, Here We Go Again!

Legendara trupă ABBA a decis că nu vrea să fie asociată cu circul electoral al lui Donald Trump. Aparent, ideea ca „Dancing Queen” să devină imnul neoficial al campaniei lui Trump nu i-a încântat pe membrii trupei. Cine ar fi crezut că suedeziI au standarde atât de înalte?

Jurnalist ucis de politician: Dovada că pixul e mai puternic decât sabia.

Un fost politician din Nevada a demonstrat că nu poți scăpa de criticile presei nici măcar omorând jurnalistul. Robert Telles, supărat că cineva a îndrăznit să scrie adevărul despre el, a decis că cea mai bună soluție e să elimine sursa problemei. Acum are tot timpul din lume să se gândească la greșeala sa, în spatele gratiilor.

Urs intră în curte pentru micul dejun, găsește proprietarul mai gustos decât porcul

Un urs din Bistrița-Năsăud a decis să facă o vizită neanunțată într-o gospodărie locală, probabil în căutarea unui mic dejun consistent. Deși porcul era pe meniu inițial, ursul a decis că proprietarul arată mai apetisant. O lecție importantă pentru toți: dacă un urs vine la tine în curte, nu-i sta în cale. S-ar putea să confunde ospitalitatea ta cu meniul.

Ryanair descoperă că turiștii sunt mai creativi decât credeau

Ryanair, compania aeriană cunoscută pentru serviciile sale de lux și prețurile exorbitante, a făcut o descoperire șocantă: turiștii sunt capabili să gândească. Aparent, ideea de a umple sticlele de apă cu vodcă a fost prea mult pentru mintea strălucită a lui Michael O’Leary. Soluția? Să interzică apa, bineînțeles! Pentru că ce e mai logic decât să deshidratezi pasagerii pentru a preveni beția?

Elena Lasconi demonstrează că istoria nu e punctul forte al USR

Elena Lasconi, candidată la președinția României, a reușit să uimească publicul cu cunoștințele sale istorice impresionante. În încercarea de a-și ataca adversarii, a sugerat că ar putea verifica la CNSAS dacă aceștia au avut legături cu Securitatea. Aparent, faptul că adversarii săi erau copii în perioada comunistă nu a fost un impediment în logica sa. Cine știe, poate Securitatea recruta și din grădinițe!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!