home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 28 de zile
FAPTUL DIVERS

Colibița, oază de liniște și… sete!

Stațiunea turistică Colibița a reușit performanța rară de a deveni o destinație unde turiștii vin să admire lacul și… să viseze la un pahar cu apă. În plin sezon, operatorul de apă a decis să închidă robinetul, demonstrând că seceta și logica nu fac casă bună la poalele Munților Călimani. Vizitatorii sunt sfătuiți să vină pregătiți cu un bidon de apă… sau cu multe, dacă vor să supraviețuiască șederii!

 Studenți africani în Italia: O rețetă pentru o salată multiculturală?

Ministrul italian de externe, Antonio Tajani, a aruncat o bombă în coaliția sa când a declarat că vrea mai mulți studenți africani în Italia. De parcă imigranții și tensiunile politice nu erau suficiente, acum avem și un apel pentru cetățenie în masă. Dacă italienii credeau că școala e grea, stai să vezi ce va fi când vor trebui să împartă băncile cu studenți veniți de pe alte continente!

Danezul care a plecat după valori și a ajuns pe front… pentru o luptă pe bune

Niklas Hoffgaard a decis să părăsească Europa din cauza „valorilor europene”. A ajuns în Rusia, a simpatizat cu Putin, și, surpriză, a fost trimis direct pe frontul din Ucraina. După ce a realizat că războiul nu e chiar vacanța la care visa, a luptat într-un război juridic ca să scape de contract. Se pare că valorile europene nu sunt chiar atât de rele când te compari cu o zi pe front!

Comandanții ucraineni: „Nu trageți în ruși… poate sunt și ei oameni!”

Frontul de est al Ucrainei a devenit scena unui nou spectacol tragicomic, unde recruții ucraineni par mai interesați de pacifism decât de război. În loc să tragă în inamici, unii preferă să lase armele jos și să facă un pas înapoi. Poate că războiul nu este pentru toată lumea, dar atunci cine va opri avansul rușilor? În ritmul acesta, poate vor primi și ei invitații la un ceai de reconciliere.

Ciolacu cere bani și fapte, nu povești de adormit electoratul

Premierul Marcel Ciolacu a descoperit o revelație la Bruxelles: banii nu cresc în copaci, dar se evaporă repede dacă nu-i strângi. Așa că a dat ordin ministrului de Finanțe să adune arieratele și să rezolve evaziunea fiscală de parcă ar fi o treabă simplă. Pentru restul, vestea bună e că nu vor fi noi taxe. Vestea proastă? Bugetul național e în picaj liber și nimeni nu pare să găsească parașuta!

 Donald Trump, campionul criptomonedelor… sau doar al propriei imagini?

Donald Trump, omul care considera criptomonedele o mare înșelătorie, a decis să-și lanseze propria platformă de cripto. Se pare că timpul petrecut în afara Biroului Oval i-a schimbat viziunea asupra banilor, iar acum se poziționează ca un erou care luptă împotriva „elitelor financiare”. Un singur lucru e sigur: cu Trump la cârmă, criptomonedele nu vor fi niciodată plictisitoare!

Trump, blindat și plin de înțelepciune, lovește din nou!

La primul miting de campanie de după tentativa de asasinat, Donald Trump nu a pierdut ocazia să o atace pe Kamala Harris, comparând-o cu o apocalipsă în toată regula. Protejat de sticlă antiglonț, a prezis sfârșitul economiei americane și al lumii așa cum o știm, dacă ea ajunge la Casa Albă. E clar, dacă cineva știe să dramatizeze, acela e Trump. Și dacă nu-l crezi, probabil ești parte din complot!

Pisicile din Shanghai au case smart, oamenii încă așteaptă

Pisicile din Shanghai trăiesc viața de lux la care mulți oameni doar visează: adăposturi inteligente, monitorizate prin camere și mângâiate virtual printr-o aplicație. Când vine vorba de confort, pisicile sunt reginele, iar oamenii… doar cei care plătesc facturile. Poate într-o zi și oamenii vor avea astfel de locuințe, dar până atunci, să ne bucurăm că măcar pisicile o duc bine!

Hackerii pun România la licitație: Cine oferă mai mult?

Cinci milioane de români au avut onoarea de a fi puși pe lista de cumpărături a hackerilor, care vând datele personale la licitație. Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică e în alertă și încearcă să-și dea seama dacă este pe bune. În timp ce românii își fac griji că vor fi „cumpărați” de cine știe cine, licitația începe de la 25.000 de euro. Să sperăm că nu există reduceri de Black Friday!

SMS-urile de la Poșta Română: Cadouri-surpriză sau capcane de phishing?

Românii au început să primească SMS-uri misterioase de la Poșta Română, cerându-le să completeze date personale pentru a primi un colet. Sună prea frumos ca să fie adevărat? Exact! În realitate, hackerii sunt în spatele acestor mesaje, pregătiți să fure datele celor mai naivi. Poșta Română avertizează să nu cădem în capcană. Dar cine știe, poate coletul era chiar real… sau nu!

ACELEASI STIRI PENTRU CEI CARE AU DESCHIS MAI TARZIU ZIARUL!

Colibiţa, staţiunea unde poţi să bei doar bere!

În timp ce turiștii se pregăteau să se răcorească la Colibiţa, operatorul de apă a decis să le ofere o experiență autentică de camping. Acum, vizitatorii pot să se spele cu bere și să gătească cu suc, în timp ce admiră peisajul uscat al Munților Călimani. Cine are nevoie de apă când ai un lac întreg lângă tine, nu-i așa?

Italia vrea să importe studenți africani: Pizza cu mango, următorul hit culinar?

Ministrul de externe italian, Antonio Tajani, visează la o Italie multiculturală unde pasta se servește cu sos de arahide. În curând, vom vedea cursuri de „Cum să conduci o Vespa prin safari” și „Arta de a gestiona o criză politică cu un espresso în mână”.

Danezul care a fugit de ‘valorile europene’ descoperă că vodka și tancuri nu sunt chiar ce căuta

Niklas Hoffgaard, în căutarea „adevăratelor valori”, a descoperit că viața în Rusia nu e chiar ca în broșurile turistice. După ce a gustat din „libertatea” rusească, danezul nostru și-a dat seama că poate Copenhaga nu era chiar așa de rea. Acum caută cu disperare un bilet de întoarcere spre „teribilul” Occident.

Ucrainenii descoperă că războiul nu e ca în Call of Duty

Comandanții ucraineni sunt șocați să afle că recruții lor nu au skill-uri de nivel 100 și nu se pot respawna după ce mor. Se pare că butonul de „pauză” nu funcționează în război real, iar soldații preferă să dea rage quit în loc să facă headshot-uri.

Ciolacu descoperă că banii nu cresc în copaci, spre surprinderea tuturor

Premierul român a avut o revelație la Bruxelles: aparent, trebuie să colectezi taxe pentru a avea bani la buget. Cine ar fi crezut? Următoarea sa misiune: să explice românilor că nici Moș Crăciun nu există.

Trump lansează TrumpCoin: Make America Rich Again!

Fostul președinte, expert în falimente, a decis să salveze economia americană cu propria criptomonedă. Valoarea ei fluctuează în funcție de lungimea tweet-urilor sale și e garantată cu peruci blonde.

Trump se ascunde după sticlă antiglonț, dar gura tot nu și-o poate ține

Protejat ca o lebădă într-o cutie de sticlă, Trump continuă să împrăștie „adevăruri alternative” ca un aspersor stricat. Aparent, sticla antiglonț nu protejează și împotriva propriilor gafe.

Shanghai-ul construiește case inteligente pentru pisici: Urmează apartamente de lux pentru șobolani?

În timp ce oamenii se luptă cu chiriile, pisicile din Shanghai primesc locuințe smart. Urmează cursuri de coding pentru motani și seminare de mindfulness pentru feline stresate.

Hackerii fură datele românilor: Aparent, colecția de mici și țuică e prea tentantă

Cinci milioane de români descoperă că sunt mai interesanți decât credeau. Hackerii speră să găsească secretul sarmalelor perfecte în baza de date furată.

Poșta Română intră în era digitală: Acum poți pierde coletele și online!

Celebra eficiență a Poștei Române se extinde și în lumea virtuală. Acum poți sta la coadă digital și primi notificări instantanee despre întârzierile coletelor tale!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!