home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 29 de zile
FAPTUL DIVERS

Trump se ascunde după sticlă, dar nu de alcool!

Donald Trump, fostul președinte al SUA, și-a găsit în sfârșit o modalitate de a se proteja de fani prea entuziaști: un panou de sticlă antiglonț! La primul său miting în aer liber după ce cineva a încercat să-l „pensioneze” prematur, Trump va vorbi de după un scut de sticlă. Aparent, nici măcar el nu mai are încredere în zidul său faimos!

Capra săritoare ajunge la fundul fântânii, pompierii o salvează de la o baie prelungită

O capră din Babadag a decis să-și testeze abilitățile de scufundare într-o fântână adâncă de 20 de metri. Din fericire, pompierii au venit în ajutor, transformând misiunea de salvare într-un spectacol demn de Cirque du Soleil. După ce a fost salvată, capra a demonstrat că experiența nu i-a afectat apetitul, mergând direct la masă. Se pare că nici măcar o baie rece nu poate sta între o capră și mâncarea ei!

Moscova experimentează cu drone-țânțari, locuitorii nu sunt impresionați

Moscova a fost vizată de un atac masiv cu drone ucrainene, pe care primarul orașului l-a descris ca fiind „una din cele mai mari tentative de atac cu drone efectuate vreodată”. Se pare că rușii au descoperit în sfârșit ceva mai enervant decât țânțarii în mijlocul nopții!

Mierlele germane și estone devin DJ urbani, Bolt se simte flatat

Mierlele din Germania și Estonia au descoperit o nouă pasiune: imitatul sunetelor trotinetelor Bolt. Aparent, aceste păsări au decis că sunetele naturii sunt prea demodate și vor să fie la modă cu ultimele tendințe urbane. Bolt ar trebui să se simtă flatat – în curând, s-ar putea să aibă propria lor orchestră aviară!

SUA își actualizează strategia nucleară: China, te ținem sub lupă!

Președintele Biden a aprobat în secret un nou plan de strategie nucleară care se concentrează pe China. Documentul este atât de secret încât nici măcar nu există în format electronic – probabil de teamă că hackerii chinezi l-ar putea transforma într-un joc de Pac-Man nuclear.

Armata germană face curățenie în rândul anti-vaxxerilor

Armata germană a concediat 72 de membri de personal pentru refuzul de a se vaccina. Se pare că unii soldați au considerat că vaccinul este un inamic mai periculos decât orice adversar pe câmpul de luptă. Cine știe, poate că următoarea armă secretă va fi un tun cu seringi!

Dan Diaconescu acuză tehnologia de complot împotriva sa

Dan Diaconescu susține că este victima unui „deep fake” în cazul acuzațiilor de sex cu minore. Aparent, fostul realizator TV crede că trăim într-un episod din „Black Mirror” și că tehnologia i-a pus gând rău. Următorul pas: va acuza și hologramele că îi fac concurență neloială?

Rusia experimentează o oră fără bârfe online, supraviețuitorii sunt șocați

O pană masivă a afectat timp de o oră mesageriile Telegram și WhatsApp în Rusia. Pentru o oră întreagă, rușii au fost nevoiți să comunice față în față sau, Doamne ferește, să-și sune prietenii. Trauma psihologică cauzată de acest incident va fi studiată ani de zile de acum încolo.

Loubo, câinele lui Alain Delon, refuză să joace în ultima scenă dramatică a stăpânului său

Dorința lui Alain Delon de a-și lua câinele cu el în mormânt a fost respinsă. Se pare că Loubo a decis că nu e pregătit pentru ultimul său rol dramatic și preferă să rămână în lumea celor vii. Probabil că s-a gândit că viața de star e mai frumoasă decât cea de mumie canină!

Escroci online vând bilete de tramvai la super-ofertă: ‘Călătoriți gratis* către golirea contului bancar!’

O nouă escrocherie online promite bilete de transport public la prețuri de nimic. Aparent, escrocii au decis că e mai profitabil să vândă bilete virtuale decât să ceară bani pentru prințul nigerian. Următorul pas: abonamente la metrou în orașe fără metrou!

ACELEASI STIRI, PENTRU CEI CARE AU DESCHIS MAI TARZIU ZIARUL!

Trump se întoarce în acțiune: „Glonțul n-a fost îndeajuns, mai încercăm cu panouri de sticlă!”

Fostul președinte Donald Trump revine pe scenă, înconjurat de un panou de sticlă antiglonț, la un miting din Carolina de Nord. După o tentativă de asasinat în iulie, Trump decide că nu-i de ajuns să fie doar „Teflon Don”, ci și „Sticlă Don”. Oricum, nimic nu-i stă în cale când e vorba de campanie, nici măcar un atac ratat!

Capra alpinistă din Babadag: „Nu sunt eu la fântână, fântâna a căzut pe mine!”

La Tulcea, pompierii au avut o zi plină de adrenalină: au salvat o capră care a decis să-și încerce talentul la alpinism într-o fântână de 20 de metri. După o intervenție spectaculoasă, capra a ieșit ca nouă și s-a dus direct la masă, că doar aventurile de genul ăsta fac foame!

„Dronele ucrainene au dat „buzna” în Moscova: „E ora de curățenie, băieți!”

Moscova s-a trezit peste noapte cu un atac-surpriză de la dronele ucrainene, într-o tentativă de „maturat” capitala. Primarul Sobianin, regele Telegramului, a confirmat că a fost una dintre cele mai mari tentative de „curățenie” aeriană din istoria orașului. Un fel de „bucurie de miercuri”, dacă vreți.

Mierlele din Germania s-au reprofilat: de la cântec la claxon!

Mierlele din Germania și Estonia și-au lăsat deoparte repertoriul clasic și au început să imite… trotinetele Bolt! Dacă până acum imită sirenele și camioanele, acum au inclus și sunetul de eroare al trotinetelor. Cine știe, poate într-o zi vom avea mierle DJ!

Biden intră în era „Top Secret”: Pregătiri pentru o competiție nucleară de zile mari!

Joe Biden a aprobat un plan super secret de strategie nucleară, pe care nici măcar el nu-l poate consulta prea des, că nu există copie electronică. În schimb, câțiva oficiali norocoși au primit câteva exemplare fizice, ca să fie pregătiți de un „triunghi amoros” nuclear cu Rusia și China.

Armata germană spune „Tschüss” celor care nu se vaccinează: 72 de soldați în stand-by!

De la începutul pandemiei, armata germană a decis că cei care nu vor să se vaccineze n-au ce căuta în rândurile ei. În 2022, 69 de soldați au fost trimiși acasă, că doar e mai bine să fii „civil și sănătos” decât soldat recalcitrant.

Dan Diaconescu: „Deep Fake-ul mă acuză, eu nici n-am fost acolo!

Dan Diaconescu se apără cu un „plot twist” demn de Hollywood: susține că toate acuzațiile din dosarul lui sunt bazate pe un „deep fake”. Imaginile care-l incriminează? „Total neoriginale”, zice el. Așteptăm continuarea, poate apare și un sequel!

Telegram și WhatsApp au luat pauză în Rusia: „Ne-a sabotat cineva WiFi-ul?

În Rusia, Telegram și WhatsApp au făcut o pauză bruscă din cauza unui atac informatic, zice Roskomnadzor. Cică cineva s-a gândit să testeze sistemul cu un atac DDoS, dar nu vă faceți griji, Rusia n-are nevoie de mesagerii când poate vorbi la… pahar.

Loubo, câinele lui Alain Delon, scapă de somnul veșnic: „Copiii și activiștii au ultimul cuvânt!”

După ce Alain Delon și-a dorit ca Loubo, câinele lui, să fie eutanasiat și înmormântat cu el, copiii și activiștii au spus un mare „NU”. Loubo rămâne în viață și pare că va mai avea multe zile de joacă, chiar dacă Delon nu mai e să-l vadă.

Super-ofertele care te lasă falit: Tramvaie și autobuze la preț de chilipir… dar și contul gol!

O escrocherie online ingenioasă a lovit Iașiul: pagina de internet a Companiei de Transport Public a fost clonată, iar biletele de tramvai și autobuz s-au vândut la prețuri „de nerefuzat”. Cine a picat în capcană, acum își numără banii… și realizează că îi lipsesc toți!  

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!