home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
20.08.2024
FAPTUL DIVERS

New York-ul din Donețk: O cucerire de poveste

Armata rusă a anunțat cu mândrie că a cucerit satul New York din regiunea Donețk. Da, ați citit bine, New York! Nu, nu e vorba de cel cu Statuia Libertății, ci de un sat micuț care a fost redenumit în 1951 în Novgorodskoie. După presiuni intense din partea activiștilor ucraineni, satul și-a recăpătat numele original în 2021. Acum, rușii pot spune că au cucerit New York-ul… doar că nu cel pe care îl știm cu toții.

Iranul și minerii de bitcoin: O poveste de dragoste electrică

Iranul se topește la peste 37 de grade și, ca să fie și mai distractiv, au decis să reducă consumul de electricitate. Industria se chinuie să obțină energie, iar oamenii se luptă cu penele de curent. Autoritățile dau vina pe minerii de bitcoin, deși minarea criptomonedelor e interzisă. Ca să rezolve problema, oferă recompense pentru cei care raportează mineri clandestini. Cu 21,50 euro, poți deveni erou național! Cine ar fi crezut că mineritul de bitcoin poate fi atât de profitabil?

Ciolacu la Președinție: O decizie surprinzătoare

Marcel Ciolacu a anunțat că va candida la președinția României. Într-un mesaj intern, el a spus că a luat această decizie după ce s-a consultat cu mulți colegi. Ciolacu promite că va prezenta un plan pentru România la Congresul PSD și speră să recâștige președinția după 20 de ani. Cu o echipă „de vis” și un plan „miraculos”, Ciolacu e gata să aducă stabilitate și echilibru. Să vedem dacă românii sunt pregătiți pentru această surpriză!

Noua lege a pensiilor: Șoc și groază printre seniori

Noua lege a pensiilor a lovit dur seniorii care au muncit o viață în condiții grele. Fostul mecanic de tren, domnul Vasile, a leșinat când a văzut decizia de recalculare a pensiei. După o viață de muncă grea, pensia lui a scăzut cu peste 2.500 de lei. Poștașul a devenit acum mesagerul veștilor proaste, iar seniorii se întreabă dacă mai merită să deschidă ușa.

Pilotul rus și selfie-ul de milioane

Un pilot rus s-a ejectat din avionul său și, în loc să se panicheze, și-a scos telefonul pentru un selfie și un videoclip. În timp ce mormăia ceva despre un atac, pilotul părea mai preocupat de „angajamentul social față de adepți” decât de pierderea avionului de milioane de dolari. Analiștii speculează că incidentul a avut loc pe teritoriul Rusiei, dar dovezile lipsesc. Oricum, pilotul a demonstrat că, în era social media, nici măcar un accident aviatic nu poate opri un selfie bun.

Fuga cu brățara: Aventurile unui vasluian

Un bărbat din Vaslui, acuzat de violență domestică și purtând o brățară electronică de supraveghere, a decis să părăsească România. Poliția spune că nu e infracțiune, doar o mică escapadă. La întoarcere, va primi o amendă și, probabil, o poveste bună de spus la prieteni.

Urșii polari, noii turiști ai orașelor

Urșii polari din Svalbard au decis să imite urșii bruni din România și să se plimbe prin localități în căutarea hranei. Încălzirea globală le-a topit banchizele, așa că acum explorează zonele locuite. Cu 3.000 de oameni și tot atâția urși polari, insula devine un loc interesant pentru întâlniri neașteptate.

Super-mama din Moscova: 69 de copii și un loc în Cartea Recordurilor

Valentina Vassilyeva, o femeie din Moscova, a intrat în Cartea Recordurilor cu 27 de nașteri și 69 de copii. Cu 16 perechi de gemeni, 7 perechi de tripleți și 4 perechi de cvadrupleți, Valentina a devenit o adevărată eroină. Tatăl copiilor, Feodor Vassilyev, a continuat tradiția și în al doilea mariaj, adăugând alți 18 copii la numărătoare.

Coafura interzisă: Moda în stil nord-coreean

Coreea de Nord a interzis fetelor să adopte coafura fiicei lui Kim Jong Un, cunoscută drept „coafura cocoșului”. Fetele care încalcă regula riscă șase luni de muncă silnică sau chiar închisoare. În plus, hainele care arată pielea sunt considerate „fenomene antisocialiste”. Așadar, moda în Coreea de Nord vine cu reguli stricte și consecințe serioase.

Ucrainenii cuceresc Rusia: 92 de localități în două săptămâni

Soldații ucraineni controlează acum 92 de localități în Rusia, la doar două săptămâni după ce au intrat pe teritoriul vecin. În timp ce negocierile de pace sunt departe, autoritățile ucrainene au ordonat evacuarea unui oraș-cheie din Donbas. Între timp, forțele ucrainene continuă să facă progrese în regiunea Kursk.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!