home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
19.08.2024
FAPTUL DIVERS

Robin Hood-ul pensionarilor: George Simion promite să fure de la bogați și să dea la săraci… voturi

Atenție, pensionari nemulțumiți! George Simion, salvatorul vostru auriu, vine în ajutor cu o ofertă de nerefuzat: asistență juridică gratuită! Da, ați auzit bine, e GRATIS! Tot ce trebuie să faceți e să-i scrieți pe Facebook sau să bateți drumul până la sediile AUR. Oare câți pensionari știu să folosească Facebook-ul? Ei bine, George e optimist! Între 17:00 și 19:00, birourile AUR vor fi deschise larg pentru a primi avalanșa de plângeri. Aduceți-vă propriile scaune pliante, că s-ar putea să fie coadă!

Ciolacu lansează ‘Operațiunea Fața Tristă’: Cum să câștigi Cotroceniul cu ajutorul sugestiilor de pe Facebook

Marcel Ciolacu, marele vizionar al PSD, a avut o revelație: ce-ar fi să ceară idei de la „oamenii obișnuiți” pentru a conduce țara? Genial, nu? Acum, românii pot să-și trimită dorințele pe o platformă specială. Vreți autostrăzi suspendate? Notați acolo! Pensii cât PIB-ul? Nicio problemă! Ciolacu promite să citească TOATE ideile. Probabil în timpul liber, între două ședințe de partid și trei cafele.

Șeful Casei de Pensii descoperă apa caldă: ‘Nu toate pensiile vor crește, dar hei, măcar unele da!

Daniel Baciu, marele maestru al pensiilor, e supărat foc! Cum îndrăznesc jurnaliștii să vadă paharul pe jumătate gol, când el îl vede pe trei sferturi plin? Doar 700.000 de pensionari nu vor primi nimic în plus, în timp ce 3,8 milioane vor primi ceva. Poate 50 de lei, poate mai puțin, dar hei, tot e ceva! Baciu ne roagă să fim optimiști. La urma urmei, cine are nevoie de bani când ai atâta „încurajare a contributivității”?

50 Cent provoacă inflație la pumni: Concertul se transformă în ring de box improvizat

Se pare că fanii lui 50 Cent au luat prea în serios versurile rapperului. După concert, cinci bărbați au decis să recreeze scenele din videoclipurile artistului, oferind un spectacol gratuit de arte marțiale mixte pe bulevardul Aerogării. Jandarmii, probabil plictisiți după un concert pașnic, au intervenit prompt pentru a opri distracția. Se pare că biletele la box sunt mai ieftine dacă mergi la un concert de hip-hop!

Prințul fugar descoperă că închisorile malteze nu au room service: ‘E foarte deranjant!’

Paul de România, expert în vacanțe all-inclusive la închisoare, se plânge că Malta nu oferă servicii la standardele sale regale. Aparent, prințul nostru nu e „obișnuit să fie arestat”, deși practica asta devine din ce în ce mai frecventă în CV-ul său. Bonus: se pare că nici Ordinul Cavalerilor Maltezi nu-l recunoaște ca membru. Ghinion, Alteță!

Romeo modern ignoră ordinul de protecție: ‘Distanța face inima să crească… mai furioasă’

Un bărbat din Vâlcea a decis că 150 de metri sunt prea mulți între el și fosta concubină. Așa că a hotărât să scurteze distanța… răpind-o! Aparent, ordinul de protecție era doar o sugestie pentru el. Acum, în loc să stea la 150 de metri distanță, va sta la câțiva metri de gratii. Romantic, nu-i așa?

Milionar în vârstă se transformă în Smurf: ‘Albastrul e noul gri!’

Nicolae Cristescu, la 65 de ani, a decis că viața e prea scurtă pentru păr natural. Inspirat de jucătorul Adrian Rațiu, și-a vopsit podoaba capilară în albastru, probabil pentru a se camufla mai bine pe cerul senin deasupra stadionului Rapid. Fanii se întreabă dacă la următorul meci va apărea și cu piele verde, pentru a se potrivi perfect cu gazonul.

Telenovela Năstase continuă: ‘Cine-i ăla la telefon? Amantul sau room service-ul?’

Ilie și Ioana Năstase oferă din nou un spectacol gratuit pe litoralul românesc. Gelozia lui Ilie a atins cote alarmante când a auzit-o pe Ioana vorbind la telefon. Probabil credea că doar el are dreptul să sune. Replica Ioanei, „Ești drogat!”, ne face să ne întrebăm dacă nu cumva confundă pastilele pentru tensiune.

X se retrage din Brazilia: ‘Ne-am săturat să dansăm samba cu justiția’

Platforma X (fosta Twitter) a decis că e mai ușor să părăsească o țară întreagă decât să se conformeze legilor locale. Aparent, judecătorul Alexandre de Moraes nu apreciază libertatea de exprimare atât de mult pe cât o face Elon Musk. X a decis să-și ia jucăriile și să plece, lăsând milioane de brazilieni să se întrebe cum vor mai posta acum despre fotbal și carnaval.

Luna se îmbracă la superlativ: ‘Sunt cea mai mare și strălucitoare, dar nu mă vedeți în albastru’

Pregătiți-vă aparatele foto și ochelarii de soare! Luna a decis să ne ofere un spectacol demn de Hollywood. Se va apropia atât de mult de Pământ încât s-ar putea să auzim cheese-ul lunar. Deși e numită „superluna albastră”, nu vă așteptați să o vedeți colorată. E doar un truc de marketing cosmic. Următoarea superlună albastră va fi în 2037, așa că nu ratați ocazia să vă plângeți că e prea luminoasă pentru a dormi!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!