home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
18.08.2024
FAPTUL DIVERS

Bulgaria interzice ‘propaganda LGBT’: Profesorii gay, rugați să predea doar matematica heterosexuală

Ivan, un profesor gay din Bulgaria, a urmărit cu sufletul la gură cum parlamentul țării a decis că orientarea sexuală e mai periculoasă decât tabla înmulțirii. Acum, bietul om se întreabă dacă va mai putea preda geometria fără să fie acuzat că promovează triunghiuri suspecte. Următorul pas? Probabil interzicerea curcubeului în manualele de fizică!

Ecologiștii descoperă noi sporturi extreme: Surfing pe nave de croazieră

Activiștii Extinction Rebellion au decis că protestele pașnice sunt prea mainstream și au trecut la sporturi extreme. Ultima lor realizare? Blocarea unei nave de croazieră în portul Amsterdam. Aparent, nimeni nu le-a spus că „Titanic” a fost doar un film, nu un manual de instrucțiuni pentru activism.

Suceveanul generos: Cum să-ți donezi economiile unor străini pe internet în doar câțiva pași simpli

Un bărbat din Suceava a demonstrat că spiritul dăruirii nu cunoaște granițe – sau măsuri de securitate bancară. Dorind să investească într-o companie de gaze, a ajuns să finanțeze vacanțele unor necunoscuți. Morala? Uneori, e mai ieftin să dai foc banilor direct.

Kadîrov primește un Cybertruck: Elon Musk confundă ‘livrare’ cu ‘donație’

Ramzan Kadîrov, liderul cecen cunoscut pentru umorul său subtil, susține că a primit un Cybertruck de la Elon Musk. Aparent, Musk a uitat să menționeze că e vorba de livrare, nu de cadou. Kadîrov, entuziasmat, a transformat imediat vehiculul electric într-un tanc de jucărie, adăugând o mitralieră pe acoperiș. Pentru că nimic nu spune „eco-friendly” mai bine decât o armă automată!

Urșii devin ghizi turistici pe Transfăgărășan: ‘Vă rugăm, nu hrăniți turiștii!’

O ursoaică cu trei pui a decis să ofere turiștilor o experiență autentică de wildlife, alergându-i spre mașini. Agențiile de turism, oportuniste, au lansat imediat pachete de „safari urban” pe Transfăgărășan. Următorul pas? Probabil instalarea unor automate cu miere și somon la fiecare curbă.

Cehia încearcă să exporte gunoiul în România: ‘Aveți deja atât, ce mai contează puțin în plus?’

Un tren ceh încărcat cu 1.500 de tone de deșeuri a încercat să intre în România, aparent confundând țara cu o groapă de gunoi gigantică. Garda de Mediu Arad, într-un moment rar de luciditate, a decis că România are deja destul gunoi autohton și nu mai are nevoie de import.

Arhiepiscopul Tomisului descoperă cauza bolilor psihice: păcatele părinților și lipsa abonamentului la Netflix

IPS Teodosie, într-un moment de iluminare divină, a decretat că bolile psihice ale copiilor sunt cauzate de păcatele părinților. Aparent, stresul, traumele și dezechilibrele chimice sunt doar niște mituri inventate de Big Pharma. Soluția? Mai multă rugăciune și mai puține consultații la psihiatru!

Elveția oferă recompensă pentru pescuitul de muniție: ‘Cine prinde cel mai mare obuz câștigă o ciocolată!’

Armata elvețiană, după ce ani de zile a folosit lacurile țării ca coșuri de gunoi pentru muniție, acum caută idei creative pentru a recupera „comoara” subacvatică. Poate ar trebui să încerce cu niște magneti uriași? Sau poate să invite scafandrii ruși – ei par să aibă experiență în sabotaje subacvatice.

Pălăria lui Indiana Jones, vândută la licitație: Arheologii amatori visează la aventuri în salopetă

Pălăria purtată de Harrison Ford în „Indiana Jones and the Temple of Doom” a fost vândută pentru 630.000 de dolari. Cumpărătorul, probabil, speră că odată cu pălăria va primi și abilitățile de a scăpa din temple antice pline de capcane. Următorul obiect la licitație? Probabil biciul lui Indiana – perfect pentru îmblânzirea studenților obraznici la cursurile de arheologie.

Milionarii din Hong Kong, noul grup vulnerabil: ‘Vă rugăm, donați o vilă pentru o cauză nobilă!’

Criza imobiliară din Hong Kong a lovit și în cei mai puțin așteptați: milionarii. Acum, săracii de ei sunt nevoiți să-și vândă casele de lux pentru a-și plăti datoriile. Următorul pas? Probabil o campanie de crowdfunding pentru a salva iahturile miliardarilor.

ACELEASI STIRI PENTRU CEI CARE AU DESCHIS MAI TARZIU REVISTA NOASTRA!

Cine are curaj să fie Ivan în Bulgaria?

Un profesor bulgar, pe nume Ivan, a avut o zi de vacanță mai tensionată decât o zi de școală. De ce? Pentru că parlamentul Bulgariei a decis că „propaganda LGBT” e periculoasă pentru tineret, și Ivan s-a trezit cu două motive de îngrijorare: e profesor și, colac peste pupăză, e și gay. Acum Ivan nu doar că trebuie să predea matematica, dar și să jongleze cu noile reguli, sperând că orele lui nu vor deveni o nouă ediție de „Survivor: Catedra”. Parlamentul a trecut amendamentele, iar Ivan a rămas lipit de telefon ca să vadă cum va trebui să joace șah cu legile noi. Finalul? Mai degrabă nefericit decât fericit…

Ecluze și eco-lanțuri: croaziere în stil protestatar

Când te gândești la Amsterdam, probabil îți vin în minte canale, biciclete și lalele. Dar ce zici de activiști legați de ecluze? Cei de la Extinction Rebellion s-au plictisit de protestele obișnuite și au decis să ia la țintă… croazierele! Da, ai auzit bine. Aceștia s-au legat de o ecluză din portul Amsterdam și au blocat o navă de croazieră, demonstrând că nu doar oceanele, ci și ecluzele pot fi câmpuri de bătălie ecologică. Așadar, dacă ai rezervat o croazieră, poate vrei să verifici înainte și starea ecluzelor!

Aplicația ‘Cumpără o țeapă’: cum să pierzi 215.000 de lei rapid și eficient

Un domn din Suceava a vrut să facă o afacere bombă, dar s-a ales cu un adevărat dezastru financiar. Tot ce-a trebuit a fost un link magic și o aplicație misterioasă, iar banii au zburat din contul lui mai repede decât poți spune „investiție eșuată”. Ce a aflat bărbatul? Că nu e o idee bună să-ți dai datele bancare unor necunoscuți. În schimb, a câștigat o lecție prețioasă și niște nopți albe în plus. Nu-i așa că tehnologia modernă e grozavă?

Cybertruck-ul de luptă: Elon și mitraliera lui Kadîrov

Cine ar fi crezut că Elon Musk și Ramzan Kadîrov ar face o echipă? Liderul cecen a primit un Cybertruck și a decis că cel mai bun upgrade pentru această mașină de viitor este… o mitralieră pe acoperiș! Așa, ca să fie pregătit pentru orice. Kadîrov susține că această „bestie” va fi trimisă în prima linie, unde cu siguranță va face furori. Elon, dacă ăsta era planul tău secret pentru revoluția mașinilor electrice, te-ai depășit pe tine însuți!

Safari pe Transfăgărășan: Urșii s-au săturat de selfie-uri!

Ursuleții din România au devenit vedete peste noapte, dar se pare că faima vine cu un preț. O ursoaică, enervată de un grup de turiști care au confundat-o cu un fotomodel, a decis să le arate că urșii nu sunt chiar așa prietenoși. După o sesiune foto neautorizată, ursoaica și-a chemat cei trei pui și a dat o fugă spre turiști, obligându-i să-și retragă rapid invitația la cină. Concluzia? Urșii nu sunt accesorii pentru vacanță și, cel mai bine, să-i admiri de la distanță… mare distanță!

Trenul fantomă: România spune ‘Nu’ deșeurilor pe șine

Un tren plin ochi cu „cadouri” din Cehia a încercat să intre în România, dar Garda de Mediu Arad a zis „Stop!”. Și ce era în vagoane? Nimic altceva decât tone de deșeuri de fier și oțel, destinate unei firme din Galați. Dar cum actele nu erau în regulă, trenul a fost întors din drum. Se pare că România nu e chiar așa dornică să devină groapa de gunoi a Europei. Cehia, îți poți lua „cadourile” înapoi!

Sfaturi divine: Rugăciunea vs. medicamentele, în viziunea IPS Teodosie

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a găsit soluția la toate problemele psihice ale copiilor: rugăciunea! Se pare că suferințele lor sunt doar o consecință a păcatelor părinților. În loc să dai fuga la doctor, mai bine te rogi puțin și, cine știe, poate chiar și afecțiunile psihice vor dispărea ca prin minune. Teodosie crede cu tărie că rugăciunile sunt mai eficiente decât pastilele, așa că… cine mai are nevoie de psihologi?

Cine scoate muniția, ia banul: Elveția caută idei, nu scafandri

Elveția a ascuns atât de bine tonele de muniție în lacuri, încât acum plătește să le scoată de acolo. Dacă ai o idee strălucită despre cum să recuperezi mii de tone de explozibil din adâncuri, ai șansa să câștigi 50.000 de franci elvețieni! Armata credea că lacurile montane sunt locuri sigure pentru depozitarea muniției vechi, dar acum se gândește mai bine și își dă seama că poate nu a fost cea mai grozavă idee. Așa că, pune-ți gândirea la lucru și poți deveni un erou ecologic!

Cine a zis că pălăria nu face pe om? Indiana Jones, 630.000 de dolari mai târziu

Ai 630.000 de dolari și nu știi ce să faci cu ei? Cum ar fi să cumperi o pălărie! Nu orice pălărie, ci una purtată de Harrison Ford în „Indiana Jones”. Se pare că fanii francizei nu se uită la bani când vine vorba de suveniruri de film. Licitația a inclus și alte obiecte din filme celebre, dar nimic nu a întrecut pălăria. La urma urmei, dacă vrei să arăți ca un aventurier, de ce să nu începi cu cel mai important accesoriu?

Când milionarii strâng cureaua: criza imobiliară lovește Peak-ul Hong Kongului

Nici măcar milionarii nu mai au viață ușoară în Hong Kong! Criza imobiliară a ajuns atât de gravă încât chiar și cei mai bogați oameni sunt nevoiți să-și vândă vilele de lux. Unele familii au ajuns să vândă proprietăți de 250 de milioane de dolari, și asta cu discount! Așa că, dacă ai visat vreodată să trăiești într-o vilă de lux în cartierul Peak, acum ar putea fi momentul tău. Nu te lăsa păcălit de prețurile scăzute, s-ar putea să fie doar o criză temporară… sau nu!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!