home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei

Caricaturi din luna august 2024

acum 18 zile
FAPTUL DIVERS

Polonezii descoperă că viața e prea scurtă pentru a o irosi muncind.

Guvernul polonez, într-un moment de iluminare divină, a realizat că cetățenii săi petrec prea mult timp la serviciu și prea puțin timp făcând lucruri cu adevărat importante, precum să se plângă de guvern. Așadar, au decis să reducă programul de lucru, fie la patru zile pe săptămână, fie la șapte ore pe zi. Aparent, ideea de a sta acasă și a privi cum crește iarba este mult mai atractivă decât ideea de a contribui la economia țării.

Rușii în panică: Cum să coordonezi un război fără Telegram?

Autoritățile franceze, în încercarea lor eroică de a combate crima organizată, pornografia infantilă și traficul de droguri, au arestat pe Pavel Durov, creatorul Telegram. Surpriză, surpriză! Se pare că rușii sunt cei mai afectați. Cine ar fi crezut că o aplicație de mesagerie ar fi atât de vitală pentru eforturile de război? Acum, bieții soldați ruși vor trebui să se întoarcă la metodele tradiționale de comunicare, precum porumbeii călători sau strigătele de luptă.

Breaking News: Rusia nu e pregătită pentru pace. Apa e udă.

Ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, ne-a uimit pe toți cu o revelație șocantă: Rusia nu e pregătită pentru discuții de pace cu Ucraina. Cine ar fi ghicit? Aparent, ideea de a ceda teritorii nu e pe placul Kievului. Între timp, după ce trupele ucrainene au făcut o vizită surpriză în regiunea Kursk, oficialii ruși au declarat că negocierile de pace sunt „complet imposibile”. Probabil pentru că e greu să negociezi când ești ocupat să-ți aperi propriul teritoriu.

Babușka rebelă: Cum să obții cazier la 70 de ani fără să ieși din casă.

Anastasia Gordienko, o pensionară de 70 de ani din Siberia, a demonstrat că niciodată nu ești prea bătrân pentru a deveni un infractor. Crima ei? A avut tupeul să-și exprime opinia pe internet. Aparent, în Rusia, a numi armata „sub-oameni” și pe Putin un „pârț” e suficient pentru a primi o condamnare. Felicitări, Anastasia! Ai reușit să obții un cazier fără să te ridici din fotoliul tău confortabil.

Mongolia, noul Las Vegas pentru Putin.

Vladimir Putin, omul cu cele mai multe ștampile în pașaport (și mandate de arestare), și-a programat o excursie în Mongolia. Aparent, ideea de a vizita o țară care ar trebui să-l aresteze i se pare extrem de captivantă. Cine știe, poate caută puțină adrenalină în viața sa monotonă de președinte autoritar. Sau poate doar vrea să vadă dacă poate scăpa și de această dată.

ABBA către Trump: Mamma Mia, Here We Go Again!

Legendara trupă ABBA a decis că nu vrea să fie asociată cu circul electoral al lui Donald Trump. Aparent, ideea ca „Dancing Queen” să devină imnul neoficial al campaniei lui Trump nu i-a încântat pe membrii trupei. Cine ar fi crezut că suedeziI au standarde atât de înalte?

Jurnalist ucis de politician: Dovada că pixul e mai puternic decât sabia.

Un fost politician din Nevada a demonstrat că nu poți scăpa de criticile presei nici măcar omorând jurnalistul. Robert Telles, supărat că cineva a îndrăznit să scrie adevărul despre el, a decis că cea mai bună soluție e să elimine sursa problemei. Acum are tot timpul din lume să se gândească la greșeala sa, în spatele gratiilor.

Urs intră în curte pentru micul dejun, găsește proprietarul mai gustos decât porcul

Un urs din Bistrița-Năsăud a decis să facă o vizită neanunțată într-o gospodărie locală, probabil în căutarea unui mic dejun consistent. Deși porcul era pe meniu inițial, ursul a decis că proprietarul arată mai apetisant. O lecție importantă pentru toți: dacă un urs vine la tine în curte, nu-i sta în cale. S-ar putea să confunde ospitalitatea ta cu meniul.

Ryanair descoperă că turiștii sunt mai creativi decât credeau

Ryanair, compania aeriană cunoscută pentru serviciile sale de lux și prețurile exorbitante, a făcut o descoperire șocantă: turiștii sunt capabili să gândească. Aparent, ideea de a umple sticlele de apă cu vodcă a fost prea mult pentru mintea strălucită a lui Michael O’Leary. Soluția? Să interzică apa, bineînțeles! Pentru că ce e mai logic decât să deshidratezi pasagerii pentru a preveni beția?

Elena Lasconi demonstrează că istoria nu e punctul forte al USR

Elena Lasconi, candidată la președinția României, a reușit să uimească publicul cu cunoștințele sale istorice impresionante. În încercarea de a-și ataca adversarii, a sugerat că ar putea verifica la CNSAS dacă aceștia au avut legături cu Securitatea. Aparent, faptul că adversarii săi erau copii în perioada comunistă nu a fost un impediment în logica sa. Cine știe, poate Securitatea recruta și din grădinițe!

acum 19 zile
FAPTUL DIVERS

Trump lansează colecția ‘Criptoprezidențială’ – Cumpără 15 carduri și primești o bucată din costumul său (posibil cu pete de spray bronzant incluse!)

Donald Trump, fostul președinte și actual maestru al auto-promovării, a decis să-și monetizeze imaginea într-un mod cu adevărat… trumpian. Într-o mișcare care face ca vânzarea de pungi cu aer de la concertele lui Kanye West să pară rezonabilă, Trump oferă acum fanilor săi șansa de a cumpăra bucăți din costumul său purtat la dezbaterea cu Biden. Aparent, e mai prețios decât aurul de la Fort Knox!

Colecția „America First” include imagini ale lui Trump în diverse ipostaze eroice, de la boxer patriotic la supererou cu bitcoin. Ne întrebăm dacă există și o variantă cu Trump încercând să deschidă un borcan de murături – asta ar fi cu adevărat de colecție!

Doctori și asistente prinși cu mâța-n sac… sau mai degrabă cu mierea-n borcan!

Se pare că unii medici din Timișoara au luat prea în serios zicala „O lingură de miere pe zi ține doctorul departe”. Cinci medici și o asistentă au fost prinși cu mâinile în… borcanul cu miere, acceptând mită sub formă de delicatese apicole și conserve de casă.

Aparent, infractorii au crezut că dacă iau mită în borcane, vor scăpa neprinși. Din păcate pentru ei, procurorii nu s-au lăsat păcăliți de această strategie „dulce”. Rămâne de văzut dacă acuzații vor reuși să iasă din această încurcătură lipicioasă!

Reghin: Femeie amendată cu 12.000 de lei pentru că a încercat să deschidă o sucursală ilegală de „Pisici la Cutie”

O femeie din Reghin a primit o amendă usturătoare după ce a încercat să lanseze un nou concept de „pisici la pachet”. Din păcate pentru ea, autoritățile nu au apreciat această inițiativă antreprenorială neautorizată.

Poliția locală a declarat: „Deși apreciem spiritul inovator, trebuie să subliniem că pisicile nu sunt produse de unică folosință care pot fi lăsate pe stradă. Recomandăm în schimb deschiderea unei cafenele cu pisici – legal, bineînțeles!”

Școală nouă, reguli noi: Elevii în pijamale, trimiși acasă să se schimbe… în uniformele de acasă!

Din această toamnă, elevii care vin la școală îmbrăcați ca pentru o petrecere în pijamale s-ar putea trezi trimiși înapoi în dormitor. Aparent, profesorii nu mai sunt obligați să permită accesul elevilor cu fuste mai scurte decât temele lor și pantaloni mai rupți decât bugetul educației.

În schimb, elevii primesc dreptul să ceară explicații pentru note. Ne așteptăm la conversații interesante: „Domnule profesor, de ce am luat 4?” „Pentru că ai scris mai puțin decât ai pe tine, dragă elev în micro-shorts!”

Micul arheolog: Băiețel de 4 ani face o descoperire… zdrobitoare într-un muzeu din Israel

Un băiețel curios a decis să facă propria sa săpătură arheologică într-un muzeu din Israel, rezultând în distrugerea unui vas vechi de 3.500 de ani. Aparent, micuțul a crezut că vasul conținea comoara lui Ali Baba și a vrut să verifice personal.

Specialiștii în conservare au declarat că vasul va fi restaurat, dar au refuzat să comenteze dacă vor adăuga și o etichetă care să spună „Distrus de un arheolog în devenire, 2024”.

Marseille: Muzeu propune o nouă modă în artă – Adam și Eva Look

Un muzeu din Marseille a decis să ofere o experiență cu adevărat autentică a artei, invitând vizitatorii să se dezbrace complet. Aparent, hainele sunt considerate acum o barieră în calea aprecierii complete a operelor de artă.

Julie Guegnolle, care și-a sărbătorit ziua de naștere în acest mod inedit, a declarat: „A fost o experiență unică… deși m-am simțit puțin dezorientată când am realizat că nu aveam unde să-mi țin biletul de intrare!”

Kim Jong-un testează noul său lansator de rachete de buzunar – perfect pentru dictatori ocupați!

Liderul suprem al Coreei de Nord, Kim Jong-un, a supravegheat personal testarea unui nou lansator de rachete îmbunătățit. Aparent, noua versiune vine cu o aplicație pentru smartphone și un buton de „Distrugere în masă” integrat în ceasul său de mână.

Purtătorul de cuvânt al lui Kim a declarat: „Liderul nostru suprem poate acum să lanseze rachete în timp ce își bea cafeaua de dimineață. Eficiență la maxim!”

Studiu șocant: Tinerii români preferă să joace ‘Leapșa’ cu BTS-urile decât să se informeze despre ele

Un nou studiu arată că tinerii români sunt mai familiarizați cu trupa K-pop BTS decât cu bolile cu transmitere sexuală cu același acronim. Aparent, 9 din 10 tineri cred că „protecție” se referă la husa telefonului, nu la prezervative.

MedLife a lansat o campanie de educație sexuală, incluzând pachete de analize pentru BTS. Sloganul campaniei: „Fă-ți testul, nu fa un test de sarcină!”

Bătrână din Buzău descoperă că ‘piatra’ ei de la ușă valorează mai mult decât toată comuna

O bătrână din Buzău a folosit timp de ani de zile cel mai scump opritor de ușă din lume – o bucată uriașă de chihlimbar negru, veche de milioane de ani. Aparent, bătrâna credea că e doar o piatră foarte încăpățânată care refuză să se miște.

Muzeul Județean Buzău, care acum găzduiește comoara, a declarat: „Suntem încântați de această achiziție, deși trebuie să recunoaștem că ne e puțin teamă să deschidem ușile acum!”

Vaslui: Bărbat interzis acasă după ce a vrut să transforme locuința în discotecă

Un bărbat de 39 de ani din Vaslui a primit ordin de restricție după ce a încercat să transforme casa părintească într-un club de noapte improvizat. Aparent, familia sa nu a apreciat ideea de a avea un DJ rezident necalificat.

Vecinii au declarat: „Ne bucurăm că s-a rezolvat situația. Eram sătui să auzim manele la 3 dimineața și să vedem un tip de 39 de ani încercând să facă breakdance pe aleea din fața casei!”

PENTRU CEI CARE AU DESCHIS MAI TARZIU ZIARUL, RELUAM STIRILE

Criptopreședintele și mănușile magice: cum să cheltuiești 99 de dolari pe o bucată de erou digital

Donald Trump a găsit o nouă metodă de a-și finanța retragerile de la golf: vinde carduri digitale cu el însuși în rol de supererou. Cumperi 15? Felicitări, ai câștigat o bucată din costumul lui, de parcă ai vrea să-l porți la următoarea ta dezbatere cu prietenii. Se pare că „America First” este noua modă în cripto, unde Trump stă în fața unui leu, bizon sau cu un bitcoin în mână, la doar 99 de dolari bucata. Ce mai urmează? Trump NFT-uri cu el făcând sarmale?

Miere, bulion și mita: bucătarii improvizați de la Spitalul din Timișoara

La Spitalul Municipal Timișoara, mita nu mai vine doar în plicuri. Cinci medici și o asistentă au fost ridicați după ce au fost prinși acceptând „șpaga gastronomică”: borcane cu miere și bulion. Dacă mai continuă în ritmul ăsta, curând vor primi și rețete de zacuscă în schimbul consultațiilor. Cine știe, poate încep un mic business cu produse tradiționale direct din spital!

Pisicile la pachet: cum să plătești 12.000 lei pentru abandon cu stil

O tânără din Reghin a decis că cel mai bun mod de a scăpa de o pisică și patru pui este să le lase într-o cutie de carton pe stradă. Poliția a avut alte idei și i-a oferit o „recompensă” de 12.000 de lei. Se pare că legile nu tolerează „cadourile la pachet” pe stradă, așa că poate data viitoare va încerca o metodă mai puțin costisitoare de a face fapte bune.

Noua modă la școală : gata cu decolteurile, bine ați venit, uniforme stresante!

De acum înainte, dacă nu vii la școală îmbrăcat corespunzător, s-ar putea să-ți iei adio de la oră. Fustele scurte și pantalonii rupți sunt noul inamic al educației, iar profesorii au undă verde să te dea afară. În schimb, părinții au câștigat dreptul de a pune la zid notele profesorilor. Să fie oare începutul unei revoluții vestimentare?

Micul Indiana Jones: cum să distrugi Istoria la doar 4 ani

Un băiețel curios a decis că vizitarea unui muzeu în Israel nu este completă fără a trânti un vas antic de 3.500 de ani. După ce a făcut praf artefactul, specialiștii au decis că totul se poate repara și că familia micuțului este binevenită pentru un tur organizat. Poate data viitoare, vor lega tot ce e prețios de mâinile lui!

Vizitați muzeul fără haine: o nouă experiență „descoperită” în Marseille**

Dacă te-ai întrebat vreodată cum ar fi să vizitezi un muzeu fără haine, acum ai ocazia! În Marseille, poți explora arta complet dezbrăcat, doar cu pantofii în picioare. Se pare că istoria naturismului e cel mai bine apreciată la pielea goală. Și ce poate fi mai inedit decât să sărbătorești o zi de naștere în cel mai nud mod posibil?

Kim Jong-un și jucăria nouă: supervizorul suprem al lansatoarelor de jucării

Liderul suprem al Coreei de Nord, Kim Jong-un, și-a făcut o nouă jucărie preferată: un lansator de rachete „îmbunătățit”. Cu manevrabilitate sporită și capacitate de foc îmbunătățită, noua lui distracție a fost testată sub supravegherea atentă a liderului. Se pare că nu doar copiii se bucură de jucării noi, ci și dictatori în miniatură!

Educația sexuală pe pauză: cum să nu știi nimic despre BTS și să faci totuși totul

Nouă din zece tineri români sunt în continuare în ceață când vine vorba de bolile cu transmitere sexuală, iar jumătate dintre adolescenți nu se obosesc să folosească protecție. Așa că nu e de mirare că România încă conduce în topul mamelor minore din UE. MedLife încearcă să repare situația cu niște analize de testare. Dar poate ar fi mai simplu cu puțină educație în plus, nu?

Opritorul de ușă milionar: cum să folosești o comoară pe post de mobilier

O bătrână din Buzău și-a trăit viața liniștită fără să știe că opritorul ei de ușă era de fapt cea mai mare bucată de chihlimbar din lume. Acum, piatra de 3,5 kilograme stă la Muzeul Județean, și nu mai protejează nicio ușă. Dacă și-ar fi dat seama mai devreme, poate ar fi mutat „opritorul” într-un seif.

Răzbunarea muzicală: bătăușul de la bâlci și boxa de aur

Un individ din Vaslui s-a supărat că nu a fost lăsat să asculte muzică după o beție zdravănă la bâlci. Drept urmare, a decis să facă „muzică” cu o lopată, lovind în stânga și în dreapta. Acum, omul are interdicție să se apropie de familie, dar măcar va avea liniștea de care avea nevoie… în afara casei.

acum 20 de zile
FAPTUL DIVERS

Circul vieții: De la elefanți sacrificați la pensionari îmbogățiți și hoți cu talent de TikToker

Namibia lansează noul program ‘Mănâncă un elefant, salvează o viață!’

În fața secetei severe, Namibia a găsit soluția perfectă: transformă 723 de animale sălbatice în meniu la restaurantul „La Savana”. Specialitatea casei? Fileu de elefant la grătar! Aparent, guvernul a decis că e mai ușor să hrănești oamenii cu animale pe cale de dispariție decât să găsească soluții sustenabile. Cine știe, poate următorul pas va fi „Adoptă un rinocer ca animal de companie”!

Sibiu, noul El Dorado al pensionarilor: Ploaie de bani peste bunicuții norocoși

Breaking News: S-a descoperit fântâna tinereții în Sibiu! Nu, stați liniștiți, e doar recalcularea pensiilor. Un pensionar norocos va primi aproape 6.000 de lei în plus, probabil pentru că a inventat mașina timpului și s-a întors să muncească încă 100 de ani. Restul pensionarilor se pregătesc să-și cumpere iahturi și să se mute în Monaco.

Românca seducătoare și spaniolul naiv: O poveste de dragoste cu final de telenovelă

O româncă a demonstrat că dragostea chiar nu are preț – aproximativ un milion de euro, ca să fim exacți. După opt ani de relație cu un pensionar spaniol, femeia a decis că e timpul să se pensioneze și ea… din relație. Spaniolul, simțindu-se înșelat (doar financiar, desigur), a dat-o în judecată. Morala poveștii? Dragostea trece prin stomac, dar și prin contul bancar!

Hoțul influencer: Cum să devii viral în 5 minute… în duba poliției

Un infractor spaniol a decis să-și lanseze cariera de influencer pe TikTok, râzând de polițiștii care nu reușeau să-l prindă. Aparent, hashtag-ul #CatchMeIfYouCan nu a fost cea mai inspirată alegere. Polițiștii, în spiritul competiției, au răspuns cu propriul challenge: „Te arestăm în 5 minute”. Spoiler alert: Au câștigat!

PSD și PNL: O poveste de dragoste politică mai complicată decât un sezon din ‘Casa Iubirii’

Mihai Tudose ne asigură că PSD și PNL sunt încă într-o relație, deși nimeni nu e sigur de ce. Rareș Bogdan compară coaliția cu „înghițirea unei meduze”, iar Tudose îi reamintește că meduzele se descurcă fără creier de miliarde de ani. Aparent, acesta e secretul longevității în politica românească!

Chirurgie de familie: Când ‘Adu-ți copilul la serviciu’ merge prea departe

O mamă chirurg din Austria a decis să redefinească conceptul de „practică medicală în familie”, lăsându-și fiica de 13 ani să găurească craniul unui pacient. Aparent, „Operațiunea Lego” nu a fost apreciată de pacient, care acum cere despăgubiri. Următorul pas? Probabil cursuri de origami pentru sutură!

Cumpărături extreme: Când mașina ta decide să facă shopping fără tine

O femeie din București a descoperit un nou sport extrem: încărcarea cumpărăturilor în portbagaj. Mașina ei, probabil geloasă că nu a fost invitată la shopping, a decis să se răzbune. Morala? Data viitoare, ia-ți mașina cu tine în magazin!

BMW-ul beat: Când mașina ta are mai mult alcool în sânge decât tine

Un șofer din București a demonstrat că BMW-urile chiar au personalitate proprie, mai ales când sunt „hrănite” cu 1.34 mg/l de alcool. Mașina, probabil dorind să evadeze de la un proprietar iresponsabil, a decis să ia tramvaiul 41. STB, în spiritul ospitalității românești, acum vrea să-i trimită factura pentru călătorie.

Mark Zuckerberg descoperă libertatea de exprimare… cu doar câțiva ani întârziere

Fondatorul Facebook a avut o revelație: cenzura nu e cool! Aparent, a fost nevoie de o pandemie globală și presiuni guvernamentale pentru ca Zuckerberg să redescopere primul amendament. Următoarea sa descoperire? Probabil că apa e udă.

Escrocherie pentru o cauză nobilă: Când hoții decid să devină filantropi

Noi escrocii din Iași au găsit o metodă ingenioasă de a-și spăla conștiința: se prefac că strâng bani pentru surdo-muți. Ironía? Sunt prinși pentru că vorbesc prea mult. Poate data viitoare ar trebui să încerce să strângă bani pentru un centru de actorie!

Regele înșelăciunilor: Când 225 de ani de închisoare nu sunt suficienți

Ovidiu Rusu, cunoscut drept „Magistratul” (deși a absolvit doar patru clase), demonstrează că educația e supraevaluată când vine vorba de a face o carieră în înșelăciuni. Cu 225 de ani de închisoare la activ, Rusu ar putea concura pentru titlul de cel mai ocupat deținut din istorie. Poate ar trebui să-și deschidă o firmă de consultanță juridică în penitenciar!

RELUAM ACELEASI STIRI PENTRU CITITORII CARE AU DESCHIS MAI TARZIU ZIARUL NOSTRU

Safari cu gust amar: Namibia transformă seceta în sărbătoare culinară

Într-o mișcare de-a dreptul… inovatoare, Namibia a decis să îmbine utilul cu deliciosul și să sacrifice 723 de animale sălbatice, inclusiv 83 de elefanți, pentru a rezolva penuria de hrană. E clar, dacă nu plouă, măcar să ne umplem burțile cu un grătar mai „exotic”!

Miracolul din Sibiu: cum să devii miliardar din pensie, recalculare după recalculare

Într-o poveste demnă de rubrica „Așa, da!”, 83% dintre pensionarii din Sibiu au descoperit brusc cum să-și rotunjească veniturile. Un pensionar norocos primește 6.000 de lei în plus, iar noi restul visăm la o recalculare care să ne transforme și pe noi în miliardari… de pensie!

Dragostea durează opt ani… sau până la ultimul milion

O româncă cu „inima de aur” a reușit performanța să păcălească un pensionar spaniol de aproape un milion de euro. Când banii s-au terminat, și iubirea a făcut același lucru. Finalul? Femeia a primit șase ani de gânduri dulci-amarui la răcoare.

Ironia la puterea 5: cum să te lauzi pe TikTok și să ajungi direct după gratii

Un hoț spaniol a decis că e timpul să devină influencer și a început să râdă de polițiști pe TikTok. Nu i-a durat mult succesul online, căci a fost arestat în doar cinci minute. Când vorbim despre cariere de succes, acesta e exemplul suprem de „cum să NU…”

Coaliția meduzelor: cum funcționează guvernul fără creier

Mihai Tudose ne asigură că guvernul PSD-PNL funcționează… cumva. Într-un comentariu savuros, Tudose ne explică faptul că meduzele, deși fără creier, se descurcă de miliarde de ani. Așadar, guvernul are toate șansele să supraviețuiască, chiar și fără prea multă… materie cenușie.

Ucenicul vrăjitor: cum să-ți lași copilul de 13 ani să dea găuri în craniu

În Austria, un caz medical fără precedent: o chirurgă și-a lăsat fiica de 13 ani să „exerseze” găurirea unui craniu în timpul unei operații. Pacientul a aflat abia din presă despre acest experiment educativ și acum cere despăgubiri. Cine ar fi crezut că „luatul copilului la serviciu” poate deveni atât de… creativ?

Cum să te accidentezi cu propria mașină și să te lase copiii cu gura căscată

O femeie din București a reușit performanța să fie lovită de propria mașină, chiar în timp ce își punea cumpărăturile în portbagaj. În timp ce copiii din mașină urmăreau show-ul live, ea a fost transportată la spital. Poliția investighează „misterul mașinii autonome de atac”.

Tramvaiul 41: BMW-ul care a visat să devină vagon

Un șofer bine „marinat” în alcool a decis să facă o oprire nesimțită pe linia de tramvai 41 din București. După ce a rămas blocat, tramvaiele au avut parte de o pauză forțată de aproape o oră. STB-ul promite să-l facă vedetă în instanță pe acest nou „maestru” al condusului.

Zuckerberg regretă: cenzura e și ea o greșeală… uneori

Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a avut o revelație: cenzura cerută de guvernul SUA pe teme COVID-19 a fost o greșeală. Într-o scrisoare plină de regrete, Zuck mărturisește că ar fi trebuit să fie mai sincer. Mai bine mai târziu decât niciodată, nu?

Farsele urbane: surdo-muți care vorbesc… la Revolut!

În Iași, niște „binevoitori” strâng bani pentru un centru destinat surdo-muților. Într-un final surprinzător, unul dintre „surdo-muți” începe să vorbească… tocmai când vine vorba de Revolut. O nouă metodă de înșelătorie demnă de un Oscar pentru originalitate!

Regele înșelăciunilor, fără tron, dar cu închisoare pe viață

Ovidiu Rusu, „magistratul” cu doar patru clase, a strâns condamnări însumând 225 de ani de închisoare, dar primește doar 30. Încă din penitenciar, regele înșelăciunilor continuă să păcălească oameni. Cine zicea că educația e cheia succesului?

acum 21 de zile
FAPTUL DIVERS
  1. „Uber primește o amendă cât toate cursele tale de sâmbătă seara la un loc”

Uber, compania care te-a salvat de atâtea ori când ai băut prea mult, a primit o amendă de 290 de milioane de euro în Olanda. Motivul? Au trimis datele șoferilor europeni în SUA, probabil crezând că americanii nu au destui taximetriști care să se plângă de trafic. Uber susține că amenda e nejustificată, probabil pentru că n-au folosit tariful de noapte când au trimis datele peste ocean.

  1. „Polițist fără școală păcălește colegii educați: Cine păzește paznicii?”

Un tânăr cu doar opt clase a reușit să se dea drept polițist timp de doi ani în Prahova. Cu o uniformă cumpărată online și o insignă contrafăcută, el a participat la razii și interogatorii, demonstrând că pentru a fi polițist în România nu ai nevoie de școală, ci doar de tupeu. Totul a ieșit la iveală când a început să ceară favoruri, probabil crezând că asta e partea cea mai autentică a meseriei.

  1. „Șeful Autorității Electorale își votează singur mărirea de salariu”

Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente, a decis să-și mărească singur salariul și diurnele cu mii de euro lunar. Aparent, el a crezut că „permanent” în titlul său se referă la creșterea continuă a veniturilor. Curtea de Conturi i-a cerut să returneze 24.000 de euro, probabil pentru a-i redistribui altor politicieni care nu s-au prins încă cum funcționează sistemul.

  1. „OZN deasupra României se dovedește a fi doar un satelit Starlink plictisit”

Localnicii din mai multe orașe românești au observat o „minge de foc” pe cer, crezând că în sfârșit extratereștrii au decis să ne viziteze. Dezamăgire totală când s-a aflat că era doar un satelit Starlink care a decis să se sinucidă intrând în atmosferă. Aparent, nici măcar sateliții nu mai vor să rămână pe orbită deasupra României.

  1. „Operatorul de telefonie EE declară război copiilor sub 11 ani”

EE, un important operator de telefonie din Marea Britanie, a declarat că copiii sub 11 ani nu ar trebui să aibă smartphones. În loc de asta, ei sugerează „dispozitive cu capacitate limitată” pentru copii, probabil niște pietre și bețe cu care să deseneze pe pământ.

  1. „Australia interzice boss-ului să te enerveze după program”

Australienii au acum dreptul legal de a ignora mesajele șefului după orele de program. Criticii spun că această lege avantajează pe cei care deja lucrează cel mai puțin, adică politicienii.

  1. „Bunicuța-Bob constructorul pune primăria la colț”

O pensionară de 75 de ani din Scoția, sătulă să aștepte după primărie, și-a reparat singură strada din fața casei. Primăria a declarat că nu e „adecvat” ca persoanele fizice să repare drumurile publice, probabil pentru că ar face o treabă prea bună și ar lăsa funcționarii fără ocupație.

  1. „Inteligența Artificială intră în școli, profesorii ies pe ușa din spate”

Școlile încep să introducă sisteme de IA în clase, spre disperarea profesorilor care se tem că vor fi înlocuiți. Cercetătorii susțin că cea mai bună învățare implică interacțiunea umană, dar nimeni nu a întrebat elevii ce părere au despre asta.

  1. „Delfin frustrat sexual terorizează înotătorii japonezi”

Un delfin singuratic din Japonia a decis să-și verse frustrările pe înotători, atacând 18 persoane anul acesta. Aparent, Tinder pentru delfini nu e încă o aplicație populară. Oficialii avertizează că delfinii pot ataca și provoca răni, dar uită să menționeze că același lucru e valabil și pentru unii oameni la plajă.

  1. „Miliardar rus se laudă că e tată a 100 de copii, dar nu știe numele niciunuia”

Pavel Durov, fondatorul Telegram, s-a lăudat că e tatăl biologic a peste 100 de copii. Probabil că a confundat crearea de conturi de utilizator cu procrearea. Acum e arestat în Franța, poate pentru că autoritățile vor să verifice dacă are toate certificatele de naștere la el.

  1. „Bacalaureatul de toamnă demonstrează că vacanța de vară chiar relaxează creierul”

Mai puțin de o treime dintre absolvenții de liceu au promovat bacalaureatul în sesiunea de toamnă. Aparent, cei trei ani de liceu și vacanța de vară nu sunt suficienți pentru a se pregăti corespunzător. Ministerul Educației se gândește să introducă un nou examen: „Supraviețuirea în societate fără diplomă de Bac”.

ACELEASI STIRI PENTRU CEI CARE AU DESCHIS MAI TARZIU ZIARUL!

1„Uber și Taxa de Poștă – sancțiune de 290 de milioane pentru trimisul datelor în plicuri digitale”

Într-o încercare de a-și îmbunătăți „relațiile internaționale”, Uber a decis că datele șoferilor europeni merită o excursie la plajă în Statele Unite. Drept mulțumire, autoritățile olandeze le-au făcut cadou o amendă de 290 de milioane de euro. Uber, vizibil emoționat, susține că acest „souvenir” e prea scump și poate chiar să dea statul olandez în judecată. Doar că pentru asta ar trebui să trimită alți bani în America…

2: „Polițistul fals care n-a mers la școală, dar a predat lecții Poliției”

Un tânăr din Prahova a arătat că, dacă ai destulă imaginație și un pic de tupeu, poți ajunge polițist fără să termini liceul. Costin Oprea, eroul nostru fără diplomă, s-a strecurat în rândurile polițiștilor reali, participând la razii, interogatorii și chiar la cafelele de dimineață. A fost descoperit abia când a început să ceară favoruri pentru „dosare speciale”. Poliția adevărată a rămas cu gura căscată și a promis să-și cumpere uniformele online, că poate așa le prind mai ieftin.

3: „Șeful cu bonus la sine – Toni Greblă și-a crescut salariul pe tăcute”

Toni Greblă, șeful Autorității Electorale, a descoperit secretul fericirii financiare: îți mărești singur salariul! Evident, Curtea de Conturi nu a fost prea impresionată de ingeniozitatea lui și i-a cerut să returneze 24.000 de euro. Toni Greblă, cunoscut acum ca „cel care și-a votat singur salariul”, a reușit să demonstreze că dacă vrei cu adevărat, nimic nu te poate opri… nici măcar legea.

4: „Cine a aprins lumânarea pe cer? Starlink a pierdut un satelit!”

O „minge de foc” a pus pe jar mai multe orașe din România. Deși localnicii credeau că asistă la un spectacol de artificii gratis, s-a dovedit că era doar un satelit Starlink nefuncțional care a decis să facă o plimbare necontrolată prin atmosferă. Până la urmă, tot ce-i strălucitor nu-i aur… sau OZN.

5: „EE dă cu flit smartphone-urilor pentru copii: mai bine vorbiți la ciorap”

Compania britanică EE a decis că micuții nu au nevoie de smartphone-uri înainte să învețe să lege șireturile. În loc de telefoane inteligente, copiii ar trebui să folosească „dispozitive cu capacitate limitată”. Practic, vor avea parte de telefoane așa de deștepte, încât vor ști doar să sune și să trimită mesaje. Pentru rețele sociale, există oricând ciorapii de lână ai bunicii.

6: „Australia: locul unde e-mailurile post-muncă sunt vise interzise”

Australia a decis că angajații au dreptul să spună „la revedere” muncii când ceasul arată ora 5. De acum, șefii care trimit e-mailuri după program se vor trezi cu tăcerea ca răspuns și nici măcar nu pot pedepsi pe nimeni pentru asta. Angajații își pot ignora liniștiți șefii, iar dacă aceștia insistă, pot să le răspundă cu un „Ha-ha! Glumeam, nu?”

7: „Super-Bunica Scoțiană repară drumul cu lopata, Primăria se crizează”

O bunicuță scoțiană de 75 de ani s-a săturat să aștepte ajutorul primăriei și a decis să își astupe singură craterele din fața casei. Înarmat cu o lopată, o găleată și o doză sănătoasă de determinare, Jenny Paterson a petrecut trei ore și jumătate nivelând drumul. Primăria, evident, nu a fost prea încântată de „reparația neautorizată”, dar bunicuța a arătat că, în Scoția, asfaltul e în mâinile oamenilor… la propriu.

8: „Profesorii fără chip – Cum IA își Ia la revedere de la umanitate în școli”

Într-o școală privată din Londra, profesorii au fost înlocuiți cu inteligența artificială. Elevii vor învăța în săli de clasă „fără profesori”, sub supravegherea unor „antrenori de învățare”. Părinții din Coreea de Sud, însă, nu sunt prea încântați de ideea ca AI să predea copiilor. Poate pentru că roboții nu știu cum să te „prindă” când ai copiat tema…

9: „Delfinul cu suflet rănit face victime – un flirt eșuat se transformă în horror”

În Japonia, un delfin singuratic și probabil frustrat amoros a decis că oamenii sunt de vină pentru lipsa lui de parteneră și a început să-i atace. Cu 18 atacuri la activ și un bilanț de victime demn de un film horror, delfinul pare să fie mai degrabă „singuraticul răzbunător”. Oficialii avertizează că, pe lângă faptul că sunt prietenoși, delfinii pot fi și periculoși… mai ales când dragostea le lipsește din viață.

10: „Pavel Durov, părintele Telegramului și tatăl a 100 de copii… sau așa zice el”

Pavel Durov, fondatorul misterios al Telegram, a ajuns în lumina reflectoarelor, dar nu în cel mai plăcut mod. După ce s-a lăudat că ar fi tatăl biologic a peste 100 de copii, Durov s-a trezit în arest în Franța, acuzat de infracțiuni legate de activitatea pe Telegram. Cu o poveste de viață demnă de un film, Durov rămâne o figură enigmatică, dar un lucru e sigur: are mai multe necazuri decât copii… și asta spune ceva.

11: „Bac-ul de toamnă, încă un fiasco – doar 30% au văzut luminița de la capătul tunelului”

Mai puțin de o treime dintre absolvenții de liceu au reușit să treacă de sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Dacă în 2004 procentul era de peste 70%, acum s-a prăbușit la sub 30%. Se pare că, pentru mulți, toamna asta bac-ul a fost mai degrabă o ploaie de note mici. De ce? Poate pentru că, între noi fie vorba, nici vara nu a fost prea prietenoasă.

acum 22 de zile
FAPTUL DIVERS

Kamala Harris, mașina de bani care merge mai bine ca Wall Street-ul!

Kamala Harris, vicepreședinta SUA și campioana Partidului Democrat la cursele de strâns bani, a adunat fabuloasa sumă de 540 milioane de dolari în mai puțin de o lună de când s-a decis să încerce să devină șefa Americii. Ca să fie clar, doar în săptămâna Convenției Democrate, ea a primit 82 de milioane – probabil că unii au confundat-o cu o campanie de Black Friday. Echipa sa spune că este cea mai mare sumă donată vreodată într-un timp atât de scurt, semn că democrații sunt entuziasmați… sau poate doar foarte generoși.

Peștele apocalipsei: când cutremurul vine la pachet cu sushi!

Un pește-vâslă de 3,7 metri, cunoscut și ca „peștele apocalipsei”, a apărut pe o plajă din California și a cam dat fiori reci localnicilor. La doar două zile după ce monstrul a fost găsit, pământul s-a gândit că ar fi momentul pentru un mic dans de 4,4 grade pe scara Richter. Cu 20 de apariții de acest fel din 1901, se pare că acest pește nu se pricepe doar la a speria lumea, ci și la a provoca un pic de haos tectonic.

Băcăuanii, mari iubitori de mobilier urban… la domiciliu!

Imagini de cascadorii râsului din Bacău: patru tineri au fost surprinși furând o bancă dintr-un cartier, cu o dexteritate demnă de o echipă de Formula 1. În mai puțin de un minut, băieții au reușit să desprindă banca fixată în asfalt și au plecat cu ea. Poliția îi caută acum, probabil ca să le ceară rețeta pentru așa rapiditate.

Simion în Mexic, Ciolacu la tribunal: cine își aduce mai repede românii acasă?

Liderul AUR, George Simion, a ținut să-l „salute” pe Marcel Ciolacu pentru candidatura sa la prezidențiale, direct din Mexic, unde, printre burritos și sombreros, a acuzat PSD-ul că alungă românii din țară. Simion e convins că-l va învinge pe Ciolacu în turul doi, cu toate că încă nu s-a hotărât dacă se întoarce în țară pentru asta.

Hoțul intelectual: când spargerea casei devine o lecție de mitologie!

Un hoț din Roma a reușit să transforme o spargere într-un seminar de literatură greacă. Intrat într-un apartament, omul s-a oprit din treabă când a dat peste o carte despre Iliada lui Homer. Atât de absorbit a fost de lectură, încât proprietarul de 71 de ani l-a găsit contemplând epopeea și a chemat poliția. Cine știe, poate data viitoare fură și o enciclopedie.

Ursule, ursule, ce cauți tu la marginea drumului cu 7 amenzi pe coadă?

În Vrancea, șapte turiști s-au gândit că e o idee bună să hrănească cinci urși pe marginea drumului, fără să realizeze că ospitalitatea lor le va aduce câteva amenzi. După ce jandarmii montani au alungat urșii de pe DN2D, au trecut la aplicarea de sancțiuni. Cine știe, poate că urșii vor primi și ei un avertisment pentru cerșetorie.

Orban pune piciorul în prag: cum să nu lași francezul să devină maghiar!

Viktor Orbán, premierul Ungariei, a profitat de ocazia oferită de Jocurile Olimpice de la Paris pentru a lansa un nou discurs în care a explicat cum identitatea națională e atacată din toate părțile. Orban a subliniat că dacă nu punem piciorul în prag, s-ar putea să ajungem într-o lume unde francezul nu mai e francez, maghiarul nu mai e maghiar și americanul… ei bine, americanul ar putea ajunge orice altceva.

Generația Z renunță la companioni blănoși: inflația a scumpit și iubirea!

În America, inflația lovește puternic, iar un sfert dintre tinerii din Generația Z au renunțat la animalele de companie din cauza costurilor ridicate. Un sondaj recent arată că 41% dintre proprietarii de animale se luptă să își permită să le mai hrănească. Pare că până și iubirea față de un patruped a devenit un lux… și câinii au început să învețe cuvântul „criză”.

Divorțuri la minut: în România, infidelitatea și gelozia dau ora exactă

Datele INS arată că în România, în prima jumătate a acestui an, o căsnicie s-a destrămat la fiecare șapte minute. Principalele cauze? Infidelitatea, gelozia și comportamentul violent, cu un strop de alcool pe deasupra. Dacă ar fi o competiție, infidelitatea ar lua aurul, urmată îndeaproape de gelozie. E clar, iubirea în România nu mai are răbdare să treacă nici măcar de pauza de cafea.

Cazane de țuică și un TIR: cum să transformi o urmărire ca-n filme într-o tragedie!

În Mehedinți, un trio de infractori a crezut că poate scăpa de poliție cu câteva cazane de țuică furate, dar planul lor s-a sfârșit tragic când au intrat într-un TIR. Autoturismul, deja urmărit de autorități, a fost implicat într-un accident grav pe DN56 A. Se pare că băieții au confundat scena din „Fast & Furious” cu realitatea românească.

acum 25 de zile
FAPTUL DIVERS

Colibița, oază de liniște și… sete!

Stațiunea turistică Colibița a reușit performanța rară de a deveni o destinație unde turiștii vin să admire lacul și… să viseze la un pahar cu apă. În plin sezon, operatorul de apă a decis să închidă robinetul, demonstrând că seceta și logica nu fac casă bună la poalele Munților Călimani. Vizitatorii sunt sfătuiți să vină pregătiți cu un bidon de apă… sau cu multe, dacă vor să supraviețuiască șederii!

 Studenți africani în Italia: O rețetă pentru o salată multiculturală?

Ministrul italian de externe, Antonio Tajani, a aruncat o bombă în coaliția sa când a declarat că vrea mai mulți studenți africani în Italia. De parcă imigranții și tensiunile politice nu erau suficiente, acum avem și un apel pentru cetățenie în masă. Dacă italienii credeau că școala e grea, stai să vezi ce va fi când vor trebui să împartă băncile cu studenți veniți de pe alte continente!

Danezul care a plecat după valori și a ajuns pe front… pentru o luptă pe bune

Niklas Hoffgaard a decis să părăsească Europa din cauza „valorilor europene”. A ajuns în Rusia, a simpatizat cu Putin, și, surpriză, a fost trimis direct pe frontul din Ucraina. După ce a realizat că războiul nu e chiar vacanța la care visa, a luptat într-un război juridic ca să scape de contract. Se pare că valorile europene nu sunt chiar atât de rele când te compari cu o zi pe front!

Comandanții ucraineni: „Nu trageți în ruși… poate sunt și ei oameni!”

Frontul de est al Ucrainei a devenit scena unui nou spectacol tragicomic, unde recruții ucraineni par mai interesați de pacifism decât de război. În loc să tragă în inamici, unii preferă să lase armele jos și să facă un pas înapoi. Poate că războiul nu este pentru toată lumea, dar atunci cine va opri avansul rușilor? În ritmul acesta, poate vor primi și ei invitații la un ceai de reconciliere.

Ciolacu cere bani și fapte, nu povești de adormit electoratul

Premierul Marcel Ciolacu a descoperit o revelație la Bruxelles: banii nu cresc în copaci, dar se evaporă repede dacă nu-i strângi. Așa că a dat ordin ministrului de Finanțe să adune arieratele și să rezolve evaziunea fiscală de parcă ar fi o treabă simplă. Pentru restul, vestea bună e că nu vor fi noi taxe. Vestea proastă? Bugetul național e în picaj liber și nimeni nu pare să găsească parașuta!

 Donald Trump, campionul criptomonedelor… sau doar al propriei imagini?

Donald Trump, omul care considera criptomonedele o mare înșelătorie, a decis să-și lanseze propria platformă de cripto. Se pare că timpul petrecut în afara Biroului Oval i-a schimbat viziunea asupra banilor, iar acum se poziționează ca un erou care luptă împotriva „elitelor financiare”. Un singur lucru e sigur: cu Trump la cârmă, criptomonedele nu vor fi niciodată plictisitoare!

Trump, blindat și plin de înțelepciune, lovește din nou!

La primul miting de campanie de după tentativa de asasinat, Donald Trump nu a pierdut ocazia să o atace pe Kamala Harris, comparând-o cu o apocalipsă în toată regula. Protejat de sticlă antiglonț, a prezis sfârșitul economiei americane și al lumii așa cum o știm, dacă ea ajunge la Casa Albă. E clar, dacă cineva știe să dramatizeze, acela e Trump. Și dacă nu-l crezi, probabil ești parte din complot!

Pisicile din Shanghai au case smart, oamenii încă așteaptă

Pisicile din Shanghai trăiesc viața de lux la care mulți oameni doar visează: adăposturi inteligente, monitorizate prin camere și mângâiate virtual printr-o aplicație. Când vine vorba de confort, pisicile sunt reginele, iar oamenii… doar cei care plătesc facturile. Poate într-o zi și oamenii vor avea astfel de locuințe, dar până atunci, să ne bucurăm că măcar pisicile o duc bine!

Hackerii pun România la licitație: Cine oferă mai mult?

Cinci milioane de români au avut onoarea de a fi puși pe lista de cumpărături a hackerilor, care vând datele personale la licitație. Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică e în alertă și încearcă să-și dea seama dacă este pe bune. În timp ce românii își fac griji că vor fi „cumpărați” de cine știe cine, licitația începe de la 25.000 de euro. Să sperăm că nu există reduceri de Black Friday!

SMS-urile de la Poșta Română: Cadouri-surpriză sau capcane de phishing?

Românii au început să primească SMS-uri misterioase de la Poșta Română, cerându-le să completeze date personale pentru a primi un colet. Sună prea frumos ca să fie adevărat? Exact! În realitate, hackerii sunt în spatele acestor mesaje, pregătiți să fure datele celor mai naivi. Poșta Română avertizează să nu cădem în capcană. Dar cine știe, poate coletul era chiar real… sau nu!

ACELEASI STIRI PENTRU CEI CARE AU DESCHIS MAI TARZIU ZIARUL!

Colibiţa, staţiunea unde poţi să bei doar bere!

În timp ce turiștii se pregăteau să se răcorească la Colibiţa, operatorul de apă a decis să le ofere o experiență autentică de camping. Acum, vizitatorii pot să se spele cu bere și să gătească cu suc, în timp ce admiră peisajul uscat al Munților Călimani. Cine are nevoie de apă când ai un lac întreg lângă tine, nu-i așa?

Italia vrea să importe studenți africani: Pizza cu mango, următorul hit culinar?

Ministrul de externe italian, Antonio Tajani, visează la o Italie multiculturală unde pasta se servește cu sos de arahide. În curând, vom vedea cursuri de „Cum să conduci o Vespa prin safari” și „Arta de a gestiona o criză politică cu un espresso în mână”.

Danezul care a fugit de ‘valorile europene’ descoperă că vodka și tancuri nu sunt chiar ce căuta

Niklas Hoffgaard, în căutarea „adevăratelor valori”, a descoperit că viața în Rusia nu e chiar ca în broșurile turistice. După ce a gustat din „libertatea” rusească, danezul nostru și-a dat seama că poate Copenhaga nu era chiar așa de rea. Acum caută cu disperare un bilet de întoarcere spre „teribilul” Occident.

Ucrainenii descoperă că războiul nu e ca în Call of Duty

Comandanții ucraineni sunt șocați să afle că recruții lor nu au skill-uri de nivel 100 și nu se pot respawna după ce mor. Se pare că butonul de „pauză” nu funcționează în război real, iar soldații preferă să dea rage quit în loc să facă headshot-uri.

Ciolacu descoperă că banii nu cresc în copaci, spre surprinderea tuturor

Premierul român a avut o revelație la Bruxelles: aparent, trebuie să colectezi taxe pentru a avea bani la buget. Cine ar fi crezut? Următoarea sa misiune: să explice românilor că nici Moș Crăciun nu există.

Trump lansează TrumpCoin: Make America Rich Again!

Fostul președinte, expert în falimente, a decis să salveze economia americană cu propria criptomonedă. Valoarea ei fluctuează în funcție de lungimea tweet-urilor sale și e garantată cu peruci blonde.

Trump se ascunde după sticlă antiglonț, dar gura tot nu și-o poate ține

Protejat ca o lebădă într-o cutie de sticlă, Trump continuă să împrăștie „adevăruri alternative” ca un aspersor stricat. Aparent, sticla antiglonț nu protejează și împotriva propriilor gafe.

Shanghai-ul construiește case inteligente pentru pisici: Urmează apartamente de lux pentru șobolani?

În timp ce oamenii se luptă cu chiriile, pisicile din Shanghai primesc locuințe smart. Urmează cursuri de coding pentru motani și seminare de mindfulness pentru feline stresate.

Hackerii fură datele românilor: Aparent, colecția de mici și țuică e prea tentantă

Cinci milioane de români descoperă că sunt mai interesanți decât credeau. Hackerii speră să găsească secretul sarmalelor perfecte în baza de date furată.

Poșta Română intră în era digitală: Acum poți pierde coletele și online!

Celebra eficiență a Poștei Române se extinde și în lumea virtuală. Acum poți sta la coadă digital și primi notificări instantanee despre întârzierile coletelor tale!

acum 26 de zile
FAPTUL DIVERS

Trump se ascunde după sticlă, dar nu de alcool!

Donald Trump, fostul președinte al SUA, și-a găsit în sfârșit o modalitate de a se proteja de fani prea entuziaști: un panou de sticlă antiglonț! La primul său miting în aer liber după ce cineva a încercat să-l „pensioneze” prematur, Trump va vorbi de după un scut de sticlă. Aparent, nici măcar el nu mai are încredere în zidul său faimos!

Capra săritoare ajunge la fundul fântânii, pompierii o salvează de la o baie prelungită

O capră din Babadag a decis să-și testeze abilitățile de scufundare într-o fântână adâncă de 20 de metri. Din fericire, pompierii au venit în ajutor, transformând misiunea de salvare într-un spectacol demn de Cirque du Soleil. După ce a fost salvată, capra a demonstrat că experiența nu i-a afectat apetitul, mergând direct la masă. Se pare că nici măcar o baie rece nu poate sta între o capră și mâncarea ei!

Moscova experimentează cu drone-țânțari, locuitorii nu sunt impresionați

Moscova a fost vizată de un atac masiv cu drone ucrainene, pe care primarul orașului l-a descris ca fiind „una din cele mai mari tentative de atac cu drone efectuate vreodată”. Se pare că rușii au descoperit în sfârșit ceva mai enervant decât țânțarii în mijlocul nopții!

Mierlele germane și estone devin DJ urbani, Bolt se simte flatat

Mierlele din Germania și Estonia au descoperit o nouă pasiune: imitatul sunetelor trotinetelor Bolt. Aparent, aceste păsări au decis că sunetele naturii sunt prea demodate și vor să fie la modă cu ultimele tendințe urbane. Bolt ar trebui să se simtă flatat – în curând, s-ar putea să aibă propria lor orchestră aviară!

SUA își actualizează strategia nucleară: China, te ținem sub lupă!

Președintele Biden a aprobat în secret un nou plan de strategie nucleară care se concentrează pe China. Documentul este atât de secret încât nici măcar nu există în format electronic – probabil de teamă că hackerii chinezi l-ar putea transforma într-un joc de Pac-Man nuclear.

Armata germană face curățenie în rândul anti-vaxxerilor

Armata germană a concediat 72 de membri de personal pentru refuzul de a se vaccina. Se pare că unii soldați au considerat că vaccinul este un inamic mai periculos decât orice adversar pe câmpul de luptă. Cine știe, poate că următoarea armă secretă va fi un tun cu seringi!

Dan Diaconescu acuză tehnologia de complot împotriva sa

Dan Diaconescu susține că este victima unui „deep fake” în cazul acuzațiilor de sex cu minore. Aparent, fostul realizator TV crede că trăim într-un episod din „Black Mirror” și că tehnologia i-a pus gând rău. Următorul pas: va acuza și hologramele că îi fac concurență neloială?

Rusia experimentează o oră fără bârfe online, supraviețuitorii sunt șocați

O pană masivă a afectat timp de o oră mesageriile Telegram și WhatsApp în Rusia. Pentru o oră întreagă, rușii au fost nevoiți să comunice față în față sau, Doamne ferește, să-și sune prietenii. Trauma psihologică cauzată de acest incident va fi studiată ani de zile de acum încolo.

Loubo, câinele lui Alain Delon, refuză să joace în ultima scenă dramatică a stăpânului său

Dorința lui Alain Delon de a-și lua câinele cu el în mormânt a fost respinsă. Se pare că Loubo a decis că nu e pregătit pentru ultimul său rol dramatic și preferă să rămână în lumea celor vii. Probabil că s-a gândit că viața de star e mai frumoasă decât cea de mumie canină!

Escroci online vând bilete de tramvai la super-ofertă: ‘Călătoriți gratis* către golirea contului bancar!’

O nouă escrocherie online promite bilete de transport public la prețuri de nimic. Aparent, escrocii au decis că e mai profitabil să vândă bilete virtuale decât să ceară bani pentru prințul nigerian. Următorul pas: abonamente la metrou în orașe fără metrou!

ACELEASI STIRI, PENTRU CEI CARE AU DESCHIS MAI TARZIU ZIARUL!

Trump se întoarce în acțiune: „Glonțul n-a fost îndeajuns, mai încercăm cu panouri de sticlă!”

Fostul președinte Donald Trump revine pe scenă, înconjurat de un panou de sticlă antiglonț, la un miting din Carolina de Nord. După o tentativă de asasinat în iulie, Trump decide că nu-i de ajuns să fie doar „Teflon Don”, ci și „Sticlă Don”. Oricum, nimic nu-i stă în cale când e vorba de campanie, nici măcar un atac ratat!

Capra alpinistă din Babadag: „Nu sunt eu la fântână, fântâna a căzut pe mine!”

La Tulcea, pompierii au avut o zi plină de adrenalină: au salvat o capră care a decis să-și încerce talentul la alpinism într-o fântână de 20 de metri. După o intervenție spectaculoasă, capra a ieșit ca nouă și s-a dus direct la masă, că doar aventurile de genul ăsta fac foame!

„Dronele ucrainene au dat „buzna” în Moscova: „E ora de curățenie, băieți!”

Moscova s-a trezit peste noapte cu un atac-surpriză de la dronele ucrainene, într-o tentativă de „maturat” capitala. Primarul Sobianin, regele Telegramului, a confirmat că a fost una dintre cele mai mari tentative de „curățenie” aeriană din istoria orașului. Un fel de „bucurie de miercuri”, dacă vreți.

Mierlele din Germania s-au reprofilat: de la cântec la claxon!

Mierlele din Germania și Estonia și-au lăsat deoparte repertoriul clasic și au început să imite… trotinetele Bolt! Dacă până acum imită sirenele și camioanele, acum au inclus și sunetul de eroare al trotinetelor. Cine știe, poate într-o zi vom avea mierle DJ!

Biden intră în era „Top Secret”: Pregătiri pentru o competiție nucleară de zile mari!

Joe Biden a aprobat un plan super secret de strategie nucleară, pe care nici măcar el nu-l poate consulta prea des, că nu există copie electronică. În schimb, câțiva oficiali norocoși au primit câteva exemplare fizice, ca să fie pregătiți de un „triunghi amoros” nuclear cu Rusia și China.

Armata germană spune „Tschüss” celor care nu se vaccinează: 72 de soldați în stand-by!

De la începutul pandemiei, armata germană a decis că cei care nu vor să se vaccineze n-au ce căuta în rândurile ei. În 2022, 69 de soldați au fost trimiși acasă, că doar e mai bine să fii „civil și sănătos” decât soldat recalcitrant.

Dan Diaconescu: „Deep Fake-ul mă acuză, eu nici n-am fost acolo!

Dan Diaconescu se apără cu un „plot twist” demn de Hollywood: susține că toate acuzațiile din dosarul lui sunt bazate pe un „deep fake”. Imaginile care-l incriminează? „Total neoriginale”, zice el. Așteptăm continuarea, poate apare și un sequel!

Telegram și WhatsApp au luat pauză în Rusia: „Ne-a sabotat cineva WiFi-ul?

În Rusia, Telegram și WhatsApp au făcut o pauză bruscă din cauza unui atac informatic, zice Roskomnadzor. Cică cineva s-a gândit să testeze sistemul cu un atac DDoS, dar nu vă faceți griji, Rusia n-are nevoie de mesagerii când poate vorbi la… pahar.

Loubo, câinele lui Alain Delon, scapă de somnul veșnic: „Copiii și activiștii au ultimul cuvânt!”

După ce Alain Delon și-a dorit ca Loubo, câinele lui, să fie eutanasiat și înmormântat cu el, copiii și activiștii au spus un mare „NU”. Loubo rămâne în viață și pare că va mai avea multe zile de joacă, chiar dacă Delon nu mai e să-l vadă.

Super-ofertele care te lasă falit: Tramvaie și autobuze la preț de chilipir… dar și contul gol!

O escrocherie online ingenioasă a lovit Iașiul: pagina de internet a Companiei de Transport Public a fost clonată, iar biletele de tramvai și autobuz s-au vândut la prețuri „de nerefuzat”. Cine a picat în capcană, acum își numără banii… și realizează că îi lipsesc toți!  

acum 27 de zile
FAPTUL DIVERS

New York-ul din Donețk: O cucerire de poveste

Armata rusă a anunțat cu mândrie că a cucerit satul New York din regiunea Donețk. Da, ați citit bine, New York! Nu, nu e vorba de cel cu Statuia Libertății, ci de un sat micuț care a fost redenumit în 1951 în Novgorodskoie. După presiuni intense din partea activiștilor ucraineni, satul și-a recăpătat numele original în 2021. Acum, rușii pot spune că au cucerit New York-ul… doar că nu cel pe care îl știm cu toții.

Iranul și minerii de bitcoin: O poveste de dragoste electrică

Iranul se topește la peste 37 de grade și, ca să fie și mai distractiv, au decis să reducă consumul de electricitate. Industria se chinuie să obțină energie, iar oamenii se luptă cu penele de curent. Autoritățile dau vina pe minerii de bitcoin, deși minarea criptomonedelor e interzisă. Ca să rezolve problema, oferă recompense pentru cei care raportează mineri clandestini. Cu 21,50 euro, poți deveni erou național! Cine ar fi crezut că mineritul de bitcoin poate fi atât de profitabil?

Ciolacu la Președinție: O decizie surprinzătoare

Marcel Ciolacu a anunțat că va candida la președinția României. Într-un mesaj intern, el a spus că a luat această decizie după ce s-a consultat cu mulți colegi. Ciolacu promite că va prezenta un plan pentru România la Congresul PSD și speră să recâștige președinția după 20 de ani. Cu o echipă „de vis” și un plan „miraculos”, Ciolacu e gata să aducă stabilitate și echilibru. Să vedem dacă românii sunt pregătiți pentru această surpriză!

Noua lege a pensiilor: Șoc și groază printre seniori

Noua lege a pensiilor a lovit dur seniorii care au muncit o viață în condiții grele. Fostul mecanic de tren, domnul Vasile, a leșinat când a văzut decizia de recalculare a pensiei. După o viață de muncă grea, pensia lui a scăzut cu peste 2.500 de lei. Poștașul a devenit acum mesagerul veștilor proaste, iar seniorii se întreabă dacă mai merită să deschidă ușa.

Pilotul rus și selfie-ul de milioane

Un pilot rus s-a ejectat din avionul său și, în loc să se panicheze, și-a scos telefonul pentru un selfie și un videoclip. În timp ce mormăia ceva despre un atac, pilotul părea mai preocupat de „angajamentul social față de adepți” decât de pierderea avionului de milioane de dolari. Analiștii speculează că incidentul a avut loc pe teritoriul Rusiei, dar dovezile lipsesc. Oricum, pilotul a demonstrat că, în era social media, nici măcar un accident aviatic nu poate opri un selfie bun.

Fuga cu brățara: Aventurile unui vasluian

Un bărbat din Vaslui, acuzat de violență domestică și purtând o brățară electronică de supraveghere, a decis să părăsească România. Poliția spune că nu e infracțiune, doar o mică escapadă. La întoarcere, va primi o amendă și, probabil, o poveste bună de spus la prieteni.

Urșii polari, noii turiști ai orașelor

Urșii polari din Svalbard au decis să imite urșii bruni din România și să se plimbe prin localități în căutarea hranei. Încălzirea globală le-a topit banchizele, așa că acum explorează zonele locuite. Cu 3.000 de oameni și tot atâția urși polari, insula devine un loc interesant pentru întâlniri neașteptate.

Super-mama din Moscova: 69 de copii și un loc în Cartea Recordurilor

Valentina Vassilyeva, o femeie din Moscova, a intrat în Cartea Recordurilor cu 27 de nașteri și 69 de copii. Cu 16 perechi de gemeni, 7 perechi de tripleți și 4 perechi de cvadrupleți, Valentina a devenit o adevărată eroină. Tatăl copiilor, Feodor Vassilyev, a continuat tradiția și în al doilea mariaj, adăugând alți 18 copii la numărătoare.

Coafura interzisă: Moda în stil nord-coreean

Coreea de Nord a interzis fetelor să adopte coafura fiicei lui Kim Jong Un, cunoscută drept „coafura cocoșului”. Fetele care încalcă regula riscă șase luni de muncă silnică sau chiar închisoare. În plus, hainele care arată pielea sunt considerate „fenomene antisocialiste”. Așadar, moda în Coreea de Nord vine cu reguli stricte și consecințe serioase.

Ucrainenii cuceresc Rusia: 92 de localități în două săptămâni

Soldații ucraineni controlează acum 92 de localități în Rusia, la doar două săptămâni după ce au intrat pe teritoriul vecin. În timp ce negocierile de pace sunt departe, autoritățile ucrainene au ordonat evacuarea unui oraș-cheie din Donbas. Între timp, forțele ucrainene continuă să facă progrese în regiunea Kursk.

acum 28 de zile
FAPTUL DIVERS

Robin Hood-ul pensionarilor: George Simion promite să fure de la bogați și să dea la săraci… voturi

Atenție, pensionari nemulțumiți! George Simion, salvatorul vostru auriu, vine în ajutor cu o ofertă de nerefuzat: asistență juridică gratuită! Da, ați auzit bine, e GRATIS! Tot ce trebuie să faceți e să-i scrieți pe Facebook sau să bateți drumul până la sediile AUR. Oare câți pensionari știu să folosească Facebook-ul? Ei bine, George e optimist! Între 17:00 și 19:00, birourile AUR vor fi deschise larg pentru a primi avalanșa de plângeri. Aduceți-vă propriile scaune pliante, că s-ar putea să fie coadă!

Ciolacu lansează ‘Operațiunea Fața Tristă’: Cum să câștigi Cotroceniul cu ajutorul sugestiilor de pe Facebook

Marcel Ciolacu, marele vizionar al PSD, a avut o revelație: ce-ar fi să ceară idei de la „oamenii obișnuiți” pentru a conduce țara? Genial, nu? Acum, românii pot să-și trimită dorințele pe o platformă specială. Vreți autostrăzi suspendate? Notați acolo! Pensii cât PIB-ul? Nicio problemă! Ciolacu promite să citească TOATE ideile. Probabil în timpul liber, între două ședințe de partid și trei cafele.

Șeful Casei de Pensii descoperă apa caldă: ‘Nu toate pensiile vor crește, dar hei, măcar unele da!

Daniel Baciu, marele maestru al pensiilor, e supărat foc! Cum îndrăznesc jurnaliștii să vadă paharul pe jumătate gol, când el îl vede pe trei sferturi plin? Doar 700.000 de pensionari nu vor primi nimic în plus, în timp ce 3,8 milioane vor primi ceva. Poate 50 de lei, poate mai puțin, dar hei, tot e ceva! Baciu ne roagă să fim optimiști. La urma urmei, cine are nevoie de bani când ai atâta „încurajare a contributivității”?

50 Cent provoacă inflație la pumni: Concertul se transformă în ring de box improvizat

Se pare că fanii lui 50 Cent au luat prea în serios versurile rapperului. După concert, cinci bărbați au decis să recreeze scenele din videoclipurile artistului, oferind un spectacol gratuit de arte marțiale mixte pe bulevardul Aerogării. Jandarmii, probabil plictisiți după un concert pașnic, au intervenit prompt pentru a opri distracția. Se pare că biletele la box sunt mai ieftine dacă mergi la un concert de hip-hop!

Prințul fugar descoperă că închisorile malteze nu au room service: ‘E foarte deranjant!’

Paul de România, expert în vacanțe all-inclusive la închisoare, se plânge că Malta nu oferă servicii la standardele sale regale. Aparent, prințul nostru nu e „obișnuit să fie arestat”, deși practica asta devine din ce în ce mai frecventă în CV-ul său. Bonus: se pare că nici Ordinul Cavalerilor Maltezi nu-l recunoaște ca membru. Ghinion, Alteță!

Romeo modern ignoră ordinul de protecție: ‘Distanța face inima să crească… mai furioasă’

Un bărbat din Vâlcea a decis că 150 de metri sunt prea mulți între el și fosta concubină. Așa că a hotărât să scurteze distanța… răpind-o! Aparent, ordinul de protecție era doar o sugestie pentru el. Acum, în loc să stea la 150 de metri distanță, va sta la câțiva metri de gratii. Romantic, nu-i așa?

Milionar în vârstă se transformă în Smurf: ‘Albastrul e noul gri!’

Nicolae Cristescu, la 65 de ani, a decis că viața e prea scurtă pentru păr natural. Inspirat de jucătorul Adrian Rațiu, și-a vopsit podoaba capilară în albastru, probabil pentru a se camufla mai bine pe cerul senin deasupra stadionului Rapid. Fanii se întreabă dacă la următorul meci va apărea și cu piele verde, pentru a se potrivi perfect cu gazonul.

Telenovela Năstase continuă: ‘Cine-i ăla la telefon? Amantul sau room service-ul?’

Ilie și Ioana Năstase oferă din nou un spectacol gratuit pe litoralul românesc. Gelozia lui Ilie a atins cote alarmante când a auzit-o pe Ioana vorbind la telefon. Probabil credea că doar el are dreptul să sune. Replica Ioanei, „Ești drogat!”, ne face să ne întrebăm dacă nu cumva confundă pastilele pentru tensiune.

X se retrage din Brazilia: ‘Ne-am săturat să dansăm samba cu justiția’

Platforma X (fosta Twitter) a decis că e mai ușor să părăsească o țară întreagă decât să se conformeze legilor locale. Aparent, judecătorul Alexandre de Moraes nu apreciază libertatea de exprimare atât de mult pe cât o face Elon Musk. X a decis să-și ia jucăriile și să plece, lăsând milioane de brazilieni să se întrebe cum vor mai posta acum despre fotbal și carnaval.

Luna se îmbracă la superlativ: ‘Sunt cea mai mare și strălucitoare, dar nu mă vedeți în albastru’

Pregătiți-vă aparatele foto și ochelarii de soare! Luna a decis să ne ofere un spectacol demn de Hollywood. Se va apropia atât de mult de Pământ încât s-ar putea să auzim cheese-ul lunar. Deși e numită „superluna albastră”, nu vă așteptați să o vedeți colorată. E doar un truc de marketing cosmic. Următoarea superlună albastră va fi în 2037, așa că nu ratați ocazia să vă plângeți că e prea luminoasă pentru a dormi!

acum 29 de zile
FAPTUL DIVERS

Bulgaria interzice ‘propaganda LGBT’: Profesorii gay, rugați să predea doar matematica heterosexuală

Ivan, un profesor gay din Bulgaria, a urmărit cu sufletul la gură cum parlamentul țării a decis că orientarea sexuală e mai periculoasă decât tabla înmulțirii. Acum, bietul om se întreabă dacă va mai putea preda geometria fără să fie acuzat că promovează triunghiuri suspecte. Următorul pas? Probabil interzicerea curcubeului în manualele de fizică!

Ecologiștii descoperă noi sporturi extreme: Surfing pe nave de croazieră

Activiștii Extinction Rebellion au decis că protestele pașnice sunt prea mainstream și au trecut la sporturi extreme. Ultima lor realizare? Blocarea unei nave de croazieră în portul Amsterdam. Aparent, nimeni nu le-a spus că „Titanic” a fost doar un film, nu un manual de instrucțiuni pentru activism.

Suceveanul generos: Cum să-ți donezi economiile unor străini pe internet în doar câțiva pași simpli

Un bărbat din Suceava a demonstrat că spiritul dăruirii nu cunoaște granițe – sau măsuri de securitate bancară. Dorind să investească într-o companie de gaze, a ajuns să finanțeze vacanțele unor necunoscuți. Morala? Uneori, e mai ieftin să dai foc banilor direct.

Kadîrov primește un Cybertruck: Elon Musk confundă ‘livrare’ cu ‘donație’

Ramzan Kadîrov, liderul cecen cunoscut pentru umorul său subtil, susține că a primit un Cybertruck de la Elon Musk. Aparent, Musk a uitat să menționeze că e vorba de livrare, nu de cadou. Kadîrov, entuziasmat, a transformat imediat vehiculul electric într-un tanc de jucărie, adăugând o mitralieră pe acoperiș. Pentru că nimic nu spune „eco-friendly” mai bine decât o armă automată!

Urșii devin ghizi turistici pe Transfăgărășan: ‘Vă rugăm, nu hrăniți turiștii!’

O ursoaică cu trei pui a decis să ofere turiștilor o experiență autentică de wildlife, alergându-i spre mașini. Agențiile de turism, oportuniste, au lansat imediat pachete de „safari urban” pe Transfăgărășan. Următorul pas? Probabil instalarea unor automate cu miere și somon la fiecare curbă.

Cehia încearcă să exporte gunoiul în România: ‘Aveți deja atât, ce mai contează puțin în plus?’

Un tren ceh încărcat cu 1.500 de tone de deșeuri a încercat să intre în România, aparent confundând țara cu o groapă de gunoi gigantică. Garda de Mediu Arad, într-un moment rar de luciditate, a decis că România are deja destul gunoi autohton și nu mai are nevoie de import.

Arhiepiscopul Tomisului descoperă cauza bolilor psihice: păcatele părinților și lipsa abonamentului la Netflix

IPS Teodosie, într-un moment de iluminare divină, a decretat că bolile psihice ale copiilor sunt cauzate de păcatele părinților. Aparent, stresul, traumele și dezechilibrele chimice sunt doar niște mituri inventate de Big Pharma. Soluția? Mai multă rugăciune și mai puține consultații la psihiatru!

Elveția oferă recompensă pentru pescuitul de muniție: ‘Cine prinde cel mai mare obuz câștigă o ciocolată!’

Armata elvețiană, după ce ani de zile a folosit lacurile țării ca coșuri de gunoi pentru muniție, acum caută idei creative pentru a recupera „comoara” subacvatică. Poate ar trebui să încerce cu niște magneti uriași? Sau poate să invite scafandrii ruși – ei par să aibă experiență în sabotaje subacvatice.

Pălăria lui Indiana Jones, vândută la licitație: Arheologii amatori visează la aventuri în salopetă

Pălăria purtată de Harrison Ford în „Indiana Jones and the Temple of Doom” a fost vândută pentru 630.000 de dolari. Cumpărătorul, probabil, speră că odată cu pălăria va primi și abilitățile de a scăpa din temple antice pline de capcane. Următorul obiect la licitație? Probabil biciul lui Indiana – perfect pentru îmblânzirea studenților obraznici la cursurile de arheologie.

Milionarii din Hong Kong, noul grup vulnerabil: ‘Vă rugăm, donați o vilă pentru o cauză nobilă!’

Criza imobiliară din Hong Kong a lovit și în cei mai puțin așteptați: milionarii. Acum, săracii de ei sunt nevoiți să-și vândă casele de lux pentru a-și plăti datoriile. Următorul pas? Probabil o campanie de crowdfunding pentru a salva iahturile miliardarilor.

ACELEASI STIRI PENTRU CEI CARE AU DESCHIS MAI TARZIU REVISTA NOASTRA!

Cine are curaj să fie Ivan în Bulgaria?

Un profesor bulgar, pe nume Ivan, a avut o zi de vacanță mai tensionată decât o zi de școală. De ce? Pentru că parlamentul Bulgariei a decis că „propaganda LGBT” e periculoasă pentru tineret, și Ivan s-a trezit cu două motive de îngrijorare: e profesor și, colac peste pupăză, e și gay. Acum Ivan nu doar că trebuie să predea matematica, dar și să jongleze cu noile reguli, sperând că orele lui nu vor deveni o nouă ediție de „Survivor: Catedra”. Parlamentul a trecut amendamentele, iar Ivan a rămas lipit de telefon ca să vadă cum va trebui să joace șah cu legile noi. Finalul? Mai degrabă nefericit decât fericit…

Ecluze și eco-lanțuri: croaziere în stil protestatar

Când te gândești la Amsterdam, probabil îți vin în minte canale, biciclete și lalele. Dar ce zici de activiști legați de ecluze? Cei de la Extinction Rebellion s-au plictisit de protestele obișnuite și au decis să ia la țintă… croazierele! Da, ai auzit bine. Aceștia s-au legat de o ecluză din portul Amsterdam și au blocat o navă de croazieră, demonstrând că nu doar oceanele, ci și ecluzele pot fi câmpuri de bătălie ecologică. Așadar, dacă ai rezervat o croazieră, poate vrei să verifici înainte și starea ecluzelor!

Aplicația ‘Cumpără o țeapă’: cum să pierzi 215.000 de lei rapid și eficient

Un domn din Suceava a vrut să facă o afacere bombă, dar s-a ales cu un adevărat dezastru financiar. Tot ce-a trebuit a fost un link magic și o aplicație misterioasă, iar banii au zburat din contul lui mai repede decât poți spune „investiție eșuată”. Ce a aflat bărbatul? Că nu e o idee bună să-ți dai datele bancare unor necunoscuți. În schimb, a câștigat o lecție prețioasă și niște nopți albe în plus. Nu-i așa că tehnologia modernă e grozavă?

Cybertruck-ul de luptă: Elon și mitraliera lui Kadîrov

Cine ar fi crezut că Elon Musk și Ramzan Kadîrov ar face o echipă? Liderul cecen a primit un Cybertruck și a decis că cel mai bun upgrade pentru această mașină de viitor este… o mitralieră pe acoperiș! Așa, ca să fie pregătit pentru orice. Kadîrov susține că această „bestie” va fi trimisă în prima linie, unde cu siguranță va face furori. Elon, dacă ăsta era planul tău secret pentru revoluția mașinilor electrice, te-ai depășit pe tine însuți!

Safari pe Transfăgărășan: Urșii s-au săturat de selfie-uri!

Ursuleții din România au devenit vedete peste noapte, dar se pare că faima vine cu un preț. O ursoaică, enervată de un grup de turiști care au confundat-o cu un fotomodel, a decis să le arate că urșii nu sunt chiar așa prietenoși. După o sesiune foto neautorizată, ursoaica și-a chemat cei trei pui și a dat o fugă spre turiști, obligându-i să-și retragă rapid invitația la cină. Concluzia? Urșii nu sunt accesorii pentru vacanță și, cel mai bine, să-i admiri de la distanță… mare distanță!

Trenul fantomă: România spune ‘Nu’ deșeurilor pe șine

Un tren plin ochi cu „cadouri” din Cehia a încercat să intre în România, dar Garda de Mediu Arad a zis „Stop!”. Și ce era în vagoane? Nimic altceva decât tone de deșeuri de fier și oțel, destinate unei firme din Galați. Dar cum actele nu erau în regulă, trenul a fost întors din drum. Se pare că România nu e chiar așa dornică să devină groapa de gunoi a Europei. Cehia, îți poți lua „cadourile” înapoi!

Sfaturi divine: Rugăciunea vs. medicamentele, în viziunea IPS Teodosie

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a găsit soluția la toate problemele psihice ale copiilor: rugăciunea! Se pare că suferințele lor sunt doar o consecință a păcatelor părinților. În loc să dai fuga la doctor, mai bine te rogi puțin și, cine știe, poate chiar și afecțiunile psihice vor dispărea ca prin minune. Teodosie crede cu tărie că rugăciunile sunt mai eficiente decât pastilele, așa că… cine mai are nevoie de psihologi?

Cine scoate muniția, ia banul: Elveția caută idei, nu scafandri

Elveția a ascuns atât de bine tonele de muniție în lacuri, încât acum plătește să le scoată de acolo. Dacă ai o idee strălucită despre cum să recuperezi mii de tone de explozibil din adâncuri, ai șansa să câștigi 50.000 de franci elvețieni! Armata credea că lacurile montane sunt locuri sigure pentru depozitarea muniției vechi, dar acum se gândește mai bine și își dă seama că poate nu a fost cea mai grozavă idee. Așa că, pune-ți gândirea la lucru și poți deveni un erou ecologic!

Cine a zis că pălăria nu face pe om? Indiana Jones, 630.000 de dolari mai târziu

Ai 630.000 de dolari și nu știi ce să faci cu ei? Cum ar fi să cumperi o pălărie! Nu orice pălărie, ci una purtată de Harrison Ford în „Indiana Jones”. Se pare că fanii francizei nu se uită la bani când vine vorba de suveniruri de film. Licitația a inclus și alte obiecte din filme celebre, dar nimic nu a întrecut pălăria. La urma urmei, dacă vrei să arăți ca un aventurier, de ce să nu începi cu cel mai important accesoriu?

Când milionarii strâng cureaua: criza imobiliară lovește Peak-ul Hong Kongului

Nici măcar milionarii nu mai au viață ușoară în Hong Kong! Criza imobiliară a ajuns atât de gravă încât chiar și cei mai bogați oameni sunt nevoiți să-și vândă vilele de lux. Unele familii au ajuns să vândă proprietăți de 250 de milioane de dolari, și asta cu discount! Așa că, dacă ai visat vreodată să trăiești într-o vilă de lux în cartierul Peak, acum ar putea fi momentul tău. Nu te lăsa păcălit de prețurile scăzute, s-ar putea să fie doar o criză temporară… sau nu!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!