home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
28.07.2024
FAPTUL DIVERS

Un satâr pentru trei pachete de țigări

Un adolescent de 15 ani din București a descoperit că evadarea după furtul de țigări nu este la fel de ușoară ca în filme. După ce a smuls trei pachete de țigări dintr-un magazin, băiatul a scos un satâr din pantaloni și a început să lovească un bărbat care a încercat să-l prindă. Poate că ar fi trebuit să încerce o carieră în gătit, nu în crimă. Victima a scăpat cu răni la cap și brațe, iar băiatul va trebui să explice de unde și-a procurat satârul.

Ceasuri dispărute și meciuri interminabile: telenovela Argentinei

Echipa Argentinei a fost jefuită chiar înainte de meciul controversat cu Maroc. Selecționerul Mascherano a raportat pierderea unui ceas și a unui inel, dar a declarat că nu au vrut să facă mare tam-tam. În schimb, a denunțat meciul ca fiind „cel mai mare circ” pe care l-a văzut. Cu o întârziere de aproape două ore și amintiri neplăcute din suburbia unde s-au antrenat, argentinienii ar putea considera să se antreneze în altă parte data viitoare.

Șofer de camionetă și cocaină la pachet

Un român a fost arestat în Italia după ce a forțat un baraj de carabinieri și a fugit ca în filme. După ce camioneta sa a lovit un parapet, a continuat fuga pe jos, dar a fost prins rapid. În rucsacul său s-au găsit două kilograme de cocaină și o sumă frumușică de bani. Probabil că nu era doar un turist entuziast, ci și un antreprenor… în domeniul greșit.

Dronă de la Rusia? România protestează cu stil

România și-a exprimat protestul ferm către Ambasada Rusiei după ce fragmente de dronă rusească au fost găsite în județul Tulcea. În timp ce atacurile rusești asupra Ucrainei continuă, românii își păstrează calmul diplomatic, cerând încetarea imediată a loviturilor. Poate că următorul pas ar fi să trimitem o dronă de protest… sau doar un mesaj foarte hotărât.

Klaus Iohannis, fan în tribună la Olimpiadă

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au fost spectatori entuziaști la meciurile sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Paris. Deși nu au putut influența scorurile, prezența lor a fost remarcată alături de oficiali români de seamă. Cine știe, poate că președintele se gândește la o carieră de antrenor după ce își termină mandatul.

AUR și fantoma taxelor: o poveste de groază

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) continuă să critice vehement politica fiscală a Guvernului. Marcel Ciolacu este acuzat că a devenit brusc etic și corect înainte de alegeri, dar AUR nu este impresionat. Ei propun reducerea taxelor la maximum 25% și avetizează că o „apocalipsă fiscală” se apropie dacă actualul guvern rămâne la putere. Să sperăm că nu va fi nevoie să ne ascundem economiile sub saltea.

Urecheala cu amenda mare

Un bărbat a primit o amendă de 20.000 de lei pentru că a urecheat un băiat în spatele blocului. Deși fapta sa nu va duce la o condamnare penală, suma despăgubirilor îi pare exagerată. Judecătorii au subliniat că făptașul nu a realizat gravitatea acțiunilor sale. Poate că data viitoare ar trebui să-și păstreze mâinile în buzunar și să-și păstreze calmul.

Florăreasa terorizată de propriul fiu

În Vaslui, o florăreasă a cerut protecția legii împotriva propriului fiu, care a transformat toneta sa de flori într-o scenă de telenovelă. Tânărul de 27 de ani vine frecvent la tonetă, amenințând-o cu moartea și incendierea afacerii. Într-un caz de sevraj cu aromă de crizanteme, femeia speră că instanța va aduce liniște și ordine în viața sa.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!