home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
22.07.2024
FAPTUL DIVERS

Apa din fântâna cu Secțiuni temporale

Maratonul fântânilor secate: băuturi programate pentru 15% din România

V-ați săturat de robinete care curg non-stop? Ei bine, avem soluția perfectă pentru voi! În 449 de localități, apa vine doar cu program, ca un reality show acvatic. Locuitorii din orașele Dorohoi, Târgu Neamț, și altele, se bucură acum de emoția de a prinde apa exact când trebuie. Cum ar fi să trăiești fiecare zi cu adrenalina de a nimeri intervalul corect? Județele Botoșani, Iași și Alba sunt vedetele acestui nou sezon de „Survivor: Ediția Deșertului”.

Kamala Harris preia stafeta prezidențială

Cine-i Procurorul?

După ce Joe Biden a decis că vrea să-și ia pensia liniștit, Kamala Harris se avântă în cursa pentru Casa Albă. Cunoscută pentru anchetele sale spectaculoase și scandalurile la fel de interesante, Harris vrea să arate lumii că are mai multe trucuri în joben decât doar gânduri despre cum să-l combată pe Trump. Pe când în 2019 nu a reușit să treacă de Biden, acum este pregătită să își ia revanșa. Hollywood, pregătiți-vă pentru blockbuster-ul politic al anului!

Olaf Scholz: De la cancelar la pirat

Olaf, căpitanul pirat din Berlin!

Weekendul trecut, cancelarul german Olaf Scholz a avut o întâlnire neașteptată cu asfaltul, transformându-se într-un veritabil Căpitan al Piraților. Cu un plasture pe ochi și un zâmbet plin de spirit, Scholz a postat o poză care a devenit virală. Nu-i lipsesc doar papagalul și piciorul de lemn, dar meme-urile cu Căpitanul Scholtz au apărut rapid, făcând deliciul internetului. Cursa pentru cel mai bun cosplay de pirat politic este acum deschisă!

Olimpiada fără reporterii ruși

Olimpiada de spionaj: reporterii ruși rămân acasă!

 Într-o mișcare demnă de un film de spionaj, Franța a decis să nu permită jurnaliștilor ruși accesul la Jocurile Olimpice din 2024, temându-se că aceștia ar putea veni cu microfoane ascunse și camere în pixuri. Moscova a sărit ca arsă, acuzând Franța de încălcarea drepturilor jurnaliștilor, dar și de lipsă de fair play. Cât despre cei 15 sportivi ruși care vor participa, aceștia probabil se vor simți ca James Bond în misiune sub acoperire.

Taxa pe lux: bugetul de aur al României

Formularul de aur: taxa pe lux pentru românii cu Bling-Bling

Dacă aveți o casă mai scumpă decât castelul de la Disneyland sau o mașină care strălucește mai tare decât un diamant, pregătiți-vă să plătiți noua taxă pe lux. Formularul 216, cel mai recent best-seller al ANAF, trebuie completat până la sfârșitul anului. Românii cu averi fabuloase sunt acum în căutarea unui loc ferit de ochii ANAF-ului, în timp ce restul populației râde cu gura până la urechi de noii „contribuabili de lux”.

 Băsescu, eroul multilateral al televizoarelor

Băsescu: cel mai bun și cel mai rău președinte

Invitat la Digi 24, Traian Băsescu a oferit un moment de stand-up comedy politic, declarând că a fost și cel mai bun, și cel mai rău președinte, depinzând de ce canal TV urmărești. A recunoscut că a greșit față de mulți, dar a ținut să menționeze că greșeala sa față de Petre Roman încă îi dă bătăi de cap. Cine știe, poate la următoarea emisiune îl vom vedea pe Băsescu cerându-și scuze tuturor celor care au avut vreodată de suferit din cauza lui.

Huiduieli și premii la Festivalul Călușăresc

Festivalul Huiduielilor!

La Festivalul Călușăresc „Ilie Martin”, publicul a fost mai activ ca niciodată, huiduind cu spor discursul secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Momentul culminant a fost când primarul localității a luat microfonul pentru a-i certa pe huiduitori, prezentându-l pe Geoană ca viitorul președinte al României. Poate că publicul a confundat festivalul cu o adunare politică, dar sigur a fost un spectacol pe cinste.

Reforma pensiilor în China: munca până la stele

Chinezii muncesc Până la 100 de ani: reforma pensiilor de poveste

În China, pensia devine un vis tot mai îndepărtat, pe măsură ce vârsta de pensionare va crește treptat. Cu o speranță de viață care crește vertiginos, chinezii vor trebui să lucreze până la aproape 100 de ani pentru a ușura povara asupra sistemului de pensii. Așa că pregătiți-vă, dragii mei, pentru a vă vedea bunicii muncind cot la cot cu nepoții, pentru că în China munca nu se termină niciodată!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!