home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
18.07.2024
FAPTUL DIVERS

Hotel-fantomă în Mamaia: Turiștii plătesc pentru un vis de vară!

Vara asta, turiștii din Mamaia au descoperit o nouă atracție: hotelul invizibil! Cu prețuri între 1.000 și 1.300 de lei pe noapte, acest stabiliment oferă o experiență unică de cazare în… aer liber. Cinci clienți norocoși au făcut deja plângeri penale, impresionați de serviciile inexistente și de priveliștea spectaculoasă a unor ziduri care nu există. Poliția din Năvodari investighează acum acest fenomen paranormal hotelier, încercând să descopere dacă nu cumva e vorba de o nouă tendință în turismul românesc: vacanțe virtuale la Marea Neagră!

Miau-ncărimi de laborator: Marea Britanie livrează primul Big Mac pentru pisici

Marea Britanie face un salt uriaș pentru omenire (și pentru animalele de companie) devenind prima țară europeană care va comercializa carne de pui crescută în eprubetă. Start-up-ul Meatly se pregătește să revoluționeze piața hranei pentru animale cu delicioasele lor „miau-ncărimi” de laborator. În curând, Rex și Mitzi vor putea savura un „Big Mac” științific, în timp ce stăpânii lor vor încerca să-și dea seama dacă nu cumva au nimerit într-un episod din „Black Mirror”. Să sperăm doar că aceste gustări high-tech nu vor transforma hamsterii în Godzilla!

Șoșoacă debutează la Bruxelles: ‘Europa ne-a distrus paradisul dacic!

Proaspăt aterizată în Parlamentul European, Diana Șoșoacă a oferit colegilor săi o mostră autentică de circ româno-dacic. În stilul său inconfundabil, ea a acuzat Europa că a „distrus România” ajutând Ucraina, probabil uitând că țara noastră e în UE de aproape două decenii. Punctul culminant al discursului a fost dezvăluirea că singura ambasadă care a răspuns memoriului său de pace a fost cea a Rusiei. Ne întrebăm dacă nu cumva următoarea sa propunere va fi mutarea capitalei UE la Moscova, pentru „eficientizarea comunicării”.

Rusia amenință cu arme nucleare: ‘Dacă voi aveți rachete, noi avem ciuperci atomice!

Într-un nou episod al serialului „Amenințări Nucleare și unde le găsim”, Rusia a anunțat că ar putea amplasa arme nucleare la granițele vestice. Motivul? SUA au îndrăznit să desfășoare arme cu rază lungă de acțiune în Germania. Se pare că în dicționarul diplomatic al Moscovei, cuvântul „de-escaladare” a fost înlocuit cu „mai multe rachete pentru toată lumea!”. Serghei Riabkov, purtătorul de cuvânt al acestei amenințări, a declarat că nu exclude „nicio variantă”, lăsând să se înțeleagă că și trimiterea unor ursuleți de pluș radioactivi rămâne o opțiune viabilă.

Subprefectul petrecăreț: Cum să transformi Călărașiul în Las Vegas într-o singură noapte

Ionuț Petruș Stan, subprefectul de Călărași, a decis să redefinească noțiunea de „funcționar public model” printr-o serie de apariții memorabile. De la dans cu pistolul în mână până la sieste improvizate în lifturi, Stan a demonstrat că știe să combine cu măiestrie îndatoririle oficiale cu distracția. Punctul culminant al carierei sale de entertainer a fost apariția în chiloți într-o parcare, probabil încercând să promoveze turismul local. Cu fața mâzgâlită și un repertoriu impresionant de înjurături, subprefectul a reușit să transforme Călărașiul într-un mic Las Vegas românesc. Cine știe, poate la următoarea ședință de consiliu va apărea costumat în Elvis!

Obama către Biden: ‘Poate e timpul să te retragi… în Florida!

Se pare că prietenia dintre Barack Obama și Joe Biden a intrat într-o nouă fază: cea a sfaturilor neplăcute, dar sincere. Obama, probabil sătul să vadă cum fostul său vicepreședinte se împiedică de propriile cuvinte în dezbateri, i-a sugerat subtil lui Biden să-și „reconsidere candidatura”. Traducere: „Joe, poate e timpul să te retragi… în Florida!”. Cu Donald Trump dat câștigător în sondaje după ce a supraviețuit unei tentative de asasinat (probabil organizată de el însuși), democrații par să fie în căutarea disperată a unui candidat care să poată pronunța „Statele Unite ale Americii” fără să se încurce. Poate e timpul să-l dezghețe pe Kennedy?

Polițist inventiv transformă accidentul imaginar în bani reali: Asiguratorii cer cursuri de creativitate

Un polițist din Sibiu a demonstrat că imaginația poate fi la fel de valoroasă ca o diplomă în drept. Acum cinci ani, agentul a inventat un accident rutier complet fictiv pentru a-și ajuta un prieten să-și repare mașina pe banii asiguratorului. Cu un proces verbal mai creativ decât un roman de Márquez și o autorizație de reparație demnă de un scenariu de Hollywood, polițistul a reușit să transforme aerul în 8.000 de lei cash. Asiguratorii, impresionați de ingeniozitatea schemei, cer acum cursuri de creativitate pentru proprii angajați. În timp ce polițistul se pregătește pentru un posibil debut în literatura SF, justiția română se întreabă dacă nu cumva întregul caz e, de fapt, o farsă elaborată.

DESPRE COPII

. Cine nu e supus părinților săi, nu e sincer și credincios nici cu prietenii.

  1. Vai de copilul acela ce n-ascultă de părinți.
  2. Orezul pentru peşte este ca un copil pentru mama lui!
  3. A ajuns să ne ia copiii în picioare.
  4. Copil cuminte și baba frumoasă nu există.
  5. Copiii sunt ca ciupercile: nu sunt toți la fel de buni.
  6. Copilul rămâne copil, chiar dacă ajunge conducătorul unei țări.
  7. Copilul trebuie să fie copil.
  8. Posteritatea nu-ți aparține decât dacă fiul tău se joacă înaintea porții tale.
  9. Copilul cu leagănul se adoarme.
  10. Mama iubește duios, iar tatăl cu înțelepciune.
  11. Copiii pot înnebuni părinţii.
  12. Mulțimea copiilor, averea omului.
  13. Copii mici, griji mici; copii mari griji mari.
  14. Copiii sunt bogățiile săracilor.
  15. Copii răi întâlnești, dar niciodată mame rele.
  16. Copilul alintat, e om stricat.
  17. Cine vrea să știe cum sunt tatăl și mama să privească fiul și fiica.
  18. Cea mai oribilă lipsă de recunoștință, dar și cea mai veche este aceea a copiilor față de părinții lor.
  19. Cei mai severi judecători sunt copiii noștri.
  20. Un copil este că viță-de-vie: dacă nu e dirijat, îți crește pe cap.
  21. Cine nu e supus părinţilor săi, nu e sincer sau credincios nici cu prietenii.
  22. Copilul unic e fericit ca mănâncă bine, dar necazul lui este că n-are pe nimeni să-l apere, când alții vin să-l bată.
  23. Fiica este imaginea mamei.
  24. Copiii sunt cea mai scumpă chezășie.
  25. La părinţii netoţi, copiii sunt hoţi.
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!