home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
08.07.2024
FAPTUL DIVERS

Zelenski caută mediator: Orban nu e destul de mare și tare

Președintele ucrainean Zelenski a declarat că Viktor Orban nu e potrivit să medieze pacea cu Rusia, fiind prea mic și neînsemnat. Aparent, Zelenski caută un mediator de talia lui Godzilla sau a Omului Verde Hulk. SUA, China și UE sunt pe lista scurtă, dar se zvonește că și Chuck Norris ar putea fi luat în considerare.

Fetiță de 11 ani joacă ‘Răpirea’ cu poliția din Arad

O fetiță de 11 ani din Germania, plictisită în vacanța la rude în România, a decis să joace „de-a răpirea” cu poliția din Arad. După ce a sunat la 112 pretinzând că e o femeie de 23 de ani răpită de fostul soț, fetița a aruncat cartela SIM și s-a ascuns, probabil chicotind. Poliția încă se întreabă cum a reușit o „femeie de 23 de ani” să sune dintr-un beci închis.

Hackerii lansează ‘RockYou2024’: Cel mai mare concert de parole furate din istorie

Hackerii au organizat cel mai mare „concert” de parole furate din istorie, numit ironic „RockYou2024”. Cu 10 miliarde de parole unice, acest „festival” promite să fie mai mare decât Woodstock-ul. Utilizatorii de internet sunt sfătuiți să-și schimbe parolele în „Nu_ma_hackui_te_rog123!”.

Oana Roman descoperă noul trend în tuning auto: zgârieturile artistice

Oana Roman a fost „binecuvântată” cu un tuning auto surpriză. Un „artist” anonim i-a zgâriat mașina proaspăt vopsită, probabil în încercarea de a crea o operă de artă modernă. Oana nu apreciază noua tendință în design auto și caută acum un expert în „deztuning”.

Român romantic eșuează lamentabil în tentativa de curtare a unei polițiste germane

Un român de 40 de ani și-a demonstrat „abilitățile de seducție” în gara din München, încercând să impresioneze o polițistă în civil cu complimente și o atingere „discretă”. Rezultatul? O arestare fulger și o lecție de neuitat despre cum să NU abordezi femeile în Germania.

Pamplona: Unde bărbații aleargă mai repede decât Usain Bolt

În Pamplona, bărbații descoperă super-puteri atletice necunoscute atunci când sunt urmăriți de tauri de 600 kg. Unii participanți au declarat că nu știau că pot alerga atât de repede până când nu au văzut un taur în spatele lor.

Barcelona declară război turiștilor cu… pistoale cu apă

Locuitorii din Barcelona au găsit soluția perfectă pentru a scăpa de turiști: îi stropesc cu apă! Turiștii sunt confuzi, neștiind dacă localnicii încearcă să-i răcorească sau să-i alunge. Între timp, vânzările de pistoale cu apă au explodat în Barcelona.

România stabilește un record mondial: Bunică la 23 de ani!

România se laudă cu cea mai tânără bunică din lume, la doar 23 de ani. Experții în demografie sunt uimiți, în timp ce producătorii de creme anti-rid se gândesc serios să-și extindă piața țintă la adolescente.

TAROM inventează noul joc de noroc: ‘Ghicește dacă zbori azi’!

TAROM a lansat un nou joc captivant pentru pasagerii săi: „Ghicește dacă zbori azi”. Cu 10 curse anulate din cauza piloților „inapți de zbor”, pasagerii sunt invitați să parieze dacă vor ajunge la destinație sau vor petrece o noapte romantică în aeroport.

DESPRE BATRANETE

„Unii oameni, indiferent cat de mult imbatranesc, nu-si pierd niciodata frumusetea, ci doar si-o muta de pe fete in inimile lor.”

Martin Buxbaum

„Varsta nu inseamna cat de batran esti, ci cat de batran te simti.”

Gabriel Garcí­a Márquez

„Nimeni nu imbatraneste prin simpla acumulare a unui numar de ani. Devenim batrani prin parasirea idealurilor noastre. Anii pot rida pielea, dar renuntarea la entuziasm ne rideaza sufletul.”

Samuel Ullman

„A sti cum sa imbatranesti este o capodopera a intelepciunii, si unul din cele mai dificile capitole din marea arta de a trai.”

Henri Amiel

„In tinerete, zilele sunt scurte si anii lungi; la batranete, anii sunt scurti si zilele lungi.”

Nikita Ivanovici Panin

„Orice om isi doreste sa traiasca mult, dar nici unul nu vrea sa imbatraneasca.”

Jonathan Swift

„Un om nu este batran pana cand regretele nu iau locul viselor sale.”

John Barrymore

„Mai curand batranetea decat moartea este in contrast cu viata. Batranetea este parodia vietii, in vreme ce moartea transforma viata intr-un destin, o mentine intr-un fel, dandu-i o dimensiune absoluta. Moartea indeparteaza timpul.”

Simone de Beauvoir

„Cei care iubesc profund nu imbatranesc niciodata; ei pot muri de batranete, dar mor tineri.”

Dorothy Canfield Fisher

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!