home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei

Caricaturi din luna iulie 2024

31.07.2024
FAPTUL DIVERS
  1. „Trump, de la ‘You’re fired!’ la ‘I’m fired at!’: FBI-ul îl intervievează pe fostul președinte ca victimă a unui atac”

FBI-ul va sta de vorbă cu Donald Trump, dar nu ca suspect, ci ca victimă! Fostul președinte a avut parte de o experiență „hair-raising” la un miting din Pennsylvania, unde un glonț i-a făcut o nouă „coafură” la ureche. FBI-ul promite un interviu standard, ca pentru orice victimă obișnuită a unei infracțiuni grave. Se pare că Trump are acum o nouă definiție pentru „a fi în vizorul presei”.

  1. „Claxon cu ghinion: Șofer amendat pentru că a deranjat siesta polițiștilor în trafic”

Un șofer din Iași a învățat pe propria piele că nu e bine să trezești ursul din somn… sau polițistul din mașină! Pentru un simplu claxon civic, omul s-a ales cu o amendă cât o vacanță în Maldive și cu un „concediu” forțat de la volan. Din fericire, judecătorii au fost mai treji și i-au dat dreptate șoferului. Se pare că în Iași, claxonul e mai periculos decât viteza!

  1. „Breaking Bad la Bucureşti: Traficanţii de droguri lucrează în ture ca la corporaţie”

DIICOT a dat lovitura în lumea underground a Bucureştiului şi Clujului! Se pare că dealerii din Centrul Vechi au program ca la multinațională, cu ture și pauze de masă. Procurorii au făcut razii și au găsit „comori” ilegale. Se pare că în România, până și traficul de droguri e tratat ca o afacere serioasă!

  1. „Educația în România: Când elevii și profesorii se întrec în note mici”

„România Educată” pare să fi produs rezultate neașteptate: atât elevii, cât și profesorii se întrec în note sub 5! În timp ce 18.000 de elevi nu au trecut pragul notei 5 la Evaluarea Națională, nici 58% dintre profesori nu au reușit să ia peste 7 la titularizare. Se pare că în România, mediocritatea e la ea acasă atât în bănci, cât și la catedră!

  1. „Universitatea scandal-ului: Profesori acuzați că transformă orele în ‘Tinder educațional'”

La SNSPA, unii profesori par să confunde cursurile cu speed dating-ul! Studenții se plâng de „jocuri” dubioase și avansuri nepotrivite. Se pare că pentru unii, „analiza electorală” înseamnă de fapt analiza… anatomică. Autoritățile încurajează victimele să vorbească, chiar și sub anonimat. La SNSPA, se pare că nu doar politica e murdară!

  1. „Rusia amenință cu ‘foc și pară’ dacă Japonia trimite rachete Patriot în Ucraina”

Rusia e supărată foc că Japonia vrea să vândă rachete Patriot Americii, care le-ar putea trimite în Ucraina. Diplomații ruși au tras un semnal de alarmă, spunând că vor lua „cele mai puternice contramăsuri”. Se pare că în loc de sushi, rușii preferă să servească amenințări la adresa japonezilor!

  1. „Arhitectul dezbrăcat: Când proiectele devin prea personale”

Un profesor de la Universitatea de Arhitectură din București a dus conceptul de „planuri detaliate” la un alt nivel, trimițând studenților poze cu el în costume Adam. Universitatea l-a suspendat rapid, probabil pentru a-i da timp să-și proiecteze o nouă carieră… și un nou garderob!

  1. „Kremlinul respinge acuzațiile de influențare a alegerilor din SUA: ‘Noi? Niciodată!'”

Rusia neagă vehement că ar încerca să influențeze alegerile americane, declarând acuzațiile „absurde”. Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, pare șocat că cineva ar putea crede așa ceva. Următoarea declarație va fi probabil că ursul rus e de fapt vegetarian și iubește democrația!

  1. „Pisicile fără stăpân din Sectorul 6 primesc apartamente de lux”

Primăria Sectorului 6 a inaugurat prima căsuță pentru pisici fără stăpân, transformând aleea într-un adevărat „cartier de lux” pentru feline. Locatarii sunt încântați că pisicile se mută din subsoluri în „penthouse-uri”. Se pare că în București, până și mâțele au acum locuințe mai bune decât unii oameni!

 

30.07.2024
FAPTUL DIVERS

Sărutul care doare: Erdogan și palmele neobișnuite

Președintele Erdogan a oferit un spectacol surprinzător la ceremonia de inaugurare a unor locuințe din nordul Turciei. Când un copil n-a sărutat mâna prezidențială, Erdogan i-a aplicat o „corecție”. După sărut, copilul a fost recompensat cu bani. O lecție valoroasă despre cum să transformi o palmă într-o bancnotă!

Alarma micuței glumețe: Poliția la ușă pentru o farsă de 3 ani

O fetiță din Olt a făcut o glumă la 112, spunând că tatăl ei a ucis-o pe mama sa. Poliția a sosit rapid, doar pentru a descoperi că micuța de 3 ani era autoarea farsei. Părinții au primit o amendă de 500 de lei, iar fetița a învățat probabil că nu toate glumele sunt amuzante pentru toată lumea.

Trump promite sfârșitul votării: ‘Doar alegeți-mă și relaxați-vă!’

Donald Trump a declarat susținătorilor că, dacă îl aleg din nou președinte, nu vor mai trebui să voteze vreodată. La summit-ul Turning Point din Florida, el a promis că „va fi bine” și că „nu va mai trebui să votați, creștinii mei frumoși!” O viziune revoluționară pentru democrația americană.

Bonul fiscal, noul supererou al părinților

Părinții care își duc copiii la meditații vor beneficia de reduceri de impozit, dar doar cu bon fiscal sau chitanță. Criticii spun că mai bine s-ar îmbunătăți sistemul educațional decât să fie nevoie de meditații. Deductibilitatea de 200 de lei pe an e cam mică, dar hei, măcar bonul fiscal devine noul erou al economiilor familiei!

Copilul rachetă: Genialitatea lui Yan Hong Sen

Un băiat de 11 ani din China a construit o rachetă pe cont propriu. Yan Hongsen a învățat programare, fizică și chimie de la o vârstă fragedă, inspirat de lansarea unei rachete Long March-2. Se pare că pentru Yan, limita nu este cerul, ci doar începutul.

Erdogan amenință cu excursii militare: ‘Karabah, Libia și poate Israel?

Recep Tayyip Erdogan a amenințat Israelul cu intervenția militară, evocând acțiunile anterioare din Nagorno-Karabah și Libia. El a promis că Turcia poate face orice dacă este puternică, comparând premierul israelian Netanyahu cu Adolf Hitler. O diplomatică… deosebită, am putea spune.

Microsoft în pană: ‘Scuze, jucători de Minecraft și utilizatori de Outlook!

Microsoft și-a cerut scuze după ce mii de oameni au raportat probleme cu produsele sale, de la Outlook la Minecraft. Downdetector a confirmat avalanșa de probleme. Incidentul vine la două săptămâni după o pană IT majoră. Aparent, chiar și giganții tehnologici au zile proaste.

Trump și Olimpiada Kitsch: ‘Ceremonia a fost o rușine!’

Donald Trump a criticat ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, considerând secvența cu drag queens drept o „rușine”. Fostul președinte a promis că la Jocurile Olimpice din Los Angeles 2028 nu va fi nimic de genul „Cina cea de Taină”. Organizatorii Paris 2024 și-au cerut scuze, dar Trump rămâne neimpresionat.

29.07.2024
FAPTUL DIVERS

Kamala Harris își umple pușculița cu 200 milioane și 170.000 de voluntari noi!

Biden: „Mi-aș dori să mă pot întoarce în pat până în 2025!”

După ce președintele Joe Biden a decis că vârsta e doar un număr, dar prea mare pentru o altă campanie, Kamala Harris a strâns în doar o săptămână 200 de milioane de dolari și 170.000 de voluntari noi. Săptămâna trecută, Harris a devenit candidatul oficial al democraților, iar Biden a promis că va rămâne la cârma țării până la 20 ianuarie 2025, cu excepția cazului în care uită unde și-a pus ochelarii.

Jocurile Olimpice 2024: Cina cea de taină versiunea travesti!

Organizatorii: „Dacă v-am jignit, o să ne rugăm pentru voi!”

Organizatorii Jocurilor Olimpice Paris 2024 și-au cerut scuze după ce au parodiat celebra „Cina cea de Taină” a lui Da Vinci în ceremonia de deschidere. Segmentul a inclus travestiți, un model transsexual și un cântăreț dezbrăcat costumat în Dionysos, zeul vinului. Comunitatea creștină s-a supărat, iar organizatorii au declarat că intenția lor a fost doar să se distreze, nu să provoace o răstignire modernă.

Furt de lux pe TGV: Hermes-ul dispărut al cumnatei emirului!

Gara Toulon: căutare inutilă și bagaje prețioase!

Cumnata emirului Qatarului a descoperit că 11 genți Hermès i-au dispărut în timpul călătoriei cu TGV-ul. Femeia și angajata sa casnică au observat lipsa genților în gara Toulon, declanșând o căutare frenezică și blocând trenul timp de 20 de minute. În ciuda eforturilor, bagajele pline cu „efecte personale foarte valoroase” au rămas dispărute, probabil teleportate într-un univers paralel al modei.

George Simion, vizită cu scântei pe strada privată a primarului Iașiului!

„Ieși mă de-aici!”: aventura nefericită a politicianului!

Președintele AUR, George Simion, a decis să investigheze personal strada privată unde locuiește primarul Iașului, Mihai Chirică. Însă, localnicii nu au fost tocmai ospitalieri și l-au poftit afară de pe domeniul lor. „Luați mâna de pe mine, deveniți violenți”, a exclamat Simion, în timp ce unul dintre localnici l-a escortat ferm în afara cartierului, demonstrând că uneori curiozitatea chiar strică treaba.

Tânăr de 24 de Ani își Cumpără o Insulă mai Ieftină decât o Garsonieră!

Oliver Russell: regele insulei cu 28.000 euro!

În timp ce alți tineri se luptă să plătească chiria, Oliver Russell și-a îndeplinit visul de a deține o insulă. Achiziționată cu doar 28.000 de euro, insula din Finlanda nu a mai fost locuită sau vizitată de decenii. Planul lui Oliver? Să construiască o casă de vis pentru el și iubita sa. Primul pas: să-și dea seama cum să facă să fie accesibilă, poate cu un pic de magie și câteva tone de dezinfectant.

 Bikini-ul aurit al prințesei Leia vândut pe sume astronomice!

Star Wars: Costumul de 175.000 de dolari și povestea lui

Un bikini aurit purtat de regretata Carrie Fisher în „Return of the Jedi” a fost vândut la licitație pentru 175.000 de dolari. Într-un interviu înainte de moartea sa, Fisher a mărturisit că s-a simțit „aproape goală” în costum și că George Lucas i-a arătat bikini-ul, iar ea a crezut că glumește. Acum, cineva a plătit o mică avere pentru a deține o bucată de istorie galactică și, posibil, un episod de disconfort.

Sociologul care a dat feedback…în piele!

Profesorul Bulai: Teoria și practica dezbrăcării

Sociologul Alfred Bulai a ajuns în centrul atenției după ce studentele au dezvăluit că le-a cerut să se dezbrace în camera sa de hotel pentru „feedback academic”. SNSPA a anunțat măsuri urgente și o investigație completă. Între timp, Bulai își rafinează teoria, demonstrând cum se poate transforma un feedback academic într-un episod de reality show.

Repetent cu flăcări: elevul de 14 ani dă foc școlii!

Devesel: cum să îți exprimii frustrările cu stil

Un adolescent de 14 ani din Mehedinți a găsit o metodă incendiară de a-și exprima nemulțumirea pentru că a fost lăsat repetent: a dat foc școlii! Flăcările au pornit din toaleta instituției și s-au extins rapid. Pompierii au intervenit prompt, salvând clădirea principală, dar adolescentul a demonstrat că un pic de foc poate face mai mult decât un protest scris.

28.07.2024
FAPTUL DIVERS

Un satâr pentru trei pachete de țigări

Un adolescent de 15 ani din București a descoperit că evadarea după furtul de țigări nu este la fel de ușoară ca în filme. După ce a smuls trei pachete de țigări dintr-un magazin, băiatul a scos un satâr din pantaloni și a început să lovească un bărbat care a încercat să-l prindă. Poate că ar fi trebuit să încerce o carieră în gătit, nu în crimă. Victima a scăpat cu răni la cap și brațe, iar băiatul va trebui să explice de unde și-a procurat satârul.

Ceasuri dispărute și meciuri interminabile: telenovela Argentinei

Echipa Argentinei a fost jefuită chiar înainte de meciul controversat cu Maroc. Selecționerul Mascherano a raportat pierderea unui ceas și a unui inel, dar a declarat că nu au vrut să facă mare tam-tam. În schimb, a denunțat meciul ca fiind „cel mai mare circ” pe care l-a văzut. Cu o întârziere de aproape două ore și amintiri neplăcute din suburbia unde s-au antrenat, argentinienii ar putea considera să se antreneze în altă parte data viitoare.

Șofer de camionetă și cocaină la pachet

Un român a fost arestat în Italia după ce a forțat un baraj de carabinieri și a fugit ca în filme. După ce camioneta sa a lovit un parapet, a continuat fuga pe jos, dar a fost prins rapid. În rucsacul său s-au găsit două kilograme de cocaină și o sumă frumușică de bani. Probabil că nu era doar un turist entuziast, ci și un antreprenor… în domeniul greșit.

Dronă de la Rusia? România protestează cu stil

România și-a exprimat protestul ferm către Ambasada Rusiei după ce fragmente de dronă rusească au fost găsite în județul Tulcea. În timp ce atacurile rusești asupra Ucrainei continuă, românii își păstrează calmul diplomatic, cerând încetarea imediată a loviturilor. Poate că următorul pas ar fi să trimitem o dronă de protest… sau doar un mesaj foarte hotărât.

Klaus Iohannis, fan în tribună la Olimpiadă

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au fost spectatori entuziaști la meciurile sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Paris. Deși nu au putut influența scorurile, prezența lor a fost remarcată alături de oficiali români de seamă. Cine știe, poate că președintele se gândește la o carieră de antrenor după ce își termină mandatul.

AUR și fantoma taxelor: o poveste de groază

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) continuă să critice vehement politica fiscală a Guvernului. Marcel Ciolacu este acuzat că a devenit brusc etic și corect înainte de alegeri, dar AUR nu este impresionat. Ei propun reducerea taxelor la maximum 25% și avetizează că o „apocalipsă fiscală” se apropie dacă actualul guvern rămâne la putere. Să sperăm că nu va fi nevoie să ne ascundem economiile sub saltea.

Urecheala cu amenda mare

Un bărbat a primit o amendă de 20.000 de lei pentru că a urecheat un băiat în spatele blocului. Deși fapta sa nu va duce la o condamnare penală, suma despăgubirilor îi pare exagerată. Judecătorii au subliniat că făptașul nu a realizat gravitatea acțiunilor sale. Poate că data viitoare ar trebui să-și păstreze mâinile în buzunar și să-și păstreze calmul.

Florăreasa terorizată de propriul fiu

În Vaslui, o florăreasă a cerut protecția legii împotriva propriului fiu, care a transformat toneta sa de flori într-o scenă de telenovelă. Tânărul de 27 de ani vine frecvent la tonetă, amenințând-o cu moartea și incendierea afacerii. Într-un caz de sevraj cu aromă de crizanteme, femeia speră că instanța va aduce liniște și ordine în viața sa.

25.07.2024
FAPTUL DIVERS

Regele Eco-solar își tunează mașinile pentru viitor

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, supranumit acum și „Regele Eco-solar”, a decis să își transforme Castelul Windsor într-un far de sustenabilitate prin instalarea panourilor solare. Dar asta nu e tot! În curând, limuzinele Bentley regale vor funcționa cu biocombustibil. Da, ai auzit bine! Mașinile regale vor fi alimentate cu „eco-suc” până la trecerea la electricitate. Cu atâta energie verde, cine știe, poate regele va începe să planteze copaci în fiecare grădină regală!

Profesorul în fustă dă lecții de modă și minte deschisă

Internetul s-a încins recent datorită profesorului Andrei Nae, care a apărut îmbrăcat în fustă, poșetă și pălărie de damă în fața studenților săi. Reacțiile au fost diverse, dar studenții îl apără cu înverșunare, afirmând că predă mai bine decât oricine. Cine ar fi crezut că un profesor poate face o revoluție în educație și în modă în același timp? Până la urmă, cunoașterea nu ține cont de garderobă!

Ciucă și Lasconi – întâlnirea care nu se mai întâmplă

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a avut o săptămână atât de aglomerată încât nu a reușit să-și găsească timp pentru o întâlnire cu Elena Lasconi. De parcă ar fi fost la o competiție de evitat întâlniri, Ciucă i-a transmis Elenei să se ocupe de propriul partid. Poate că cei doi ar trebui să-și coordoneze agendele folosind un Doodle. Până atunci, scandalul politic rămâne în stand-by.

Planul Simion – promisiunea imobiliară de 35.000 EUR și licitația la cer

Tănase Stamule, decanul Facultății de Administrarea Afacerilor și expert în demascarea promisiunilor politice, a criticat planul AUR de a oferi apartamente ieftine. Stamule a comparat promisiunea cu cele ale faimosului șarlatan Dan Diaconescu. Oare când vom vedea apartamente de 35.000 EUR? Poate când Diaconescu va livra cei 25.000 EUR promiși acum 12 ani. În concluzie, electoratul e rugat să-și păstreze scepticismul la purtător.

Ciolacu și bilanțul fantomatic al lui Geoană

Marcel Ciolacu, liderul PSD, și-a exprimat dorința ca Mircea Geoană să facă un bilanț al activității sale la NATO. Cu un ton de detectiv, Ciolacu a întrebat: „De ce te-ai dus acolo, ce-ai făcut pentru România?” Poate că ar trebui să-i dăm lui Geoană un pix și un caiet să ne povestească aventurile sale internaționale. Până atunci, rămânem curioși și ne întrebăm: Oare ce face un român la NATO?

Biden predă ștafeta – Generația Z se pregătește de conducere

Președintele Joe Biden a surprins America anunțându-și retragerea din cursa prezidențială pentru 2024. Vorbind din Biroul Oval, Biden a subliniat importanța unității naționale și a tranziției către tinerii lideri. „Nimic nu poate împiedica salvarea democrației noastre, nici măcar ambiția mea,” a spus Biden. Se pare că președintele a decis să predea ștafeta, lăsând scena deschisă pentru noua generație. Oare urmează un reality show politic?

Toyota și Rakuten – interzise în Rusia pentru că… Ucraina

Guvernul Japoniei a protestat vehement împotriva sancțiunilor impuse de Moscova unor oameni de afaceri japonezi. „Rusia susține că e o contramăsură, dar noi spunem că e doar o frână la activitățile noastre corecte,” a declarat purtătorul de cuvânt. Cu alte cuvinte, sancțiunile sunt ca o invitație nedorită la un bal mascat politic. Japonia continuă să-și apere companiile și să trimită mesaje ferme Rusiei. Așteptăm următorul episod!

Supă de roșii la galeria de artă – activistele Just Stop Oil își fac de cap

Două activiste pentru climă de la Just Stop Oil au transformat tabloul „Sunflowers” de Van Gogh într-o victimă nefericită a unei conserve de supă de roșii. Tabloul a scăpat nevătămat, dar rama a suferit consecințele. Anna și Phoebe au fost găsite vinovate de vandalism. Poate că data viitoare vor încerca o abordare mai puțin… condimentată. Până atunci, Van Gogh poate răsufla ușurat în galeria sa.

24.07.2024
FAPTUL DIVERS

Kamala Harris și ferma tâlharilor: aventurile unei candidate

Kamala Harris a discutat despre campania sa electorală, comparând-o cu o zi la grădina zoologică: „prădători, escroci și tâlhari” – toți unși cu alifii politice. După ce a fost anunțată ca noul candidat pentru alegerile prezidențiale, Harris a declarat că simpatizează cu Joe Biden, chiar dacă acesta s-a retras din cursă, probabil pentru a evita să se împrietenească cu infractorii. „Am fost procuror general al Californiei, unde m-am ocupat de toți răufăcătorii. Așa că ascultați-mă când spun că știu genul lui Donald Trump”, a spus ea, probabil gândindu-se la o confruntare cu un rechin cu cravată.

Bătaie în ritm de horă : Laura Lavric lovituri pe ringul nunții

Interpreta de muzică populară Laura Lavric a fost acuzată că a lovit un alt solist la o nuntă în județul Iași. Artista susține că adversarul ei minte, dar nuntașii au rămas cu amintirea unei bătăi pe ritmuri tradiționale. Se pare că neînțelegerile au pornit de la programul muzical, dar cine știe, poate Lavric doar încerca să dea tonul.

Poștașul vine cu pachetul și cu pușca: lecții de tir pentru polonezi

Într-o decizie fără precedent, companii publice poloneze, precum Oficiul Poștal și compania de gaze, plătesc mii de angajați să se antreneze pentru a trage cu armele. Și nu doar angajații sunt vizați – din toamna viitoare, toți elevii de clasa a VIII-a vor învăța să tragă cu arma. Pare că livrarea corespondenței va include în curând și lecții de autoapărare.

Rechinii pe cocaină: vacanță drogată în Brazilia

Biologii marini au descoperit că rechinii din largul coastelor Braziliei sunt mai high decât surferii din Rio. După ce au testat 13 rechini, au constatat că aceștia aveau niveluri ridicate de cocaină în mușchi și ficat. Concentrațiile erau de până la 100 de ori mai mari decât cele raportate anterior. Se pare că rechinii au devenit victimele colaterale ale laboratoarelor ilegale și ale excrețiilor consumatorilor de droguri. Rechinii: 1, Sănătatea publică: 0.

Vucic și scenariul Apocalipsei: Europa și SUA pregătite pentru showdown cu Rusia

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, avertizează că Europa și SUA se pregătesc de război direct cu Rusia. „Occidentul vrea război de la distanță, dar acum se pregătesc serios pentru un conflict cu Rusia,” a spus el, probabil cu un popcorn în mână, așteptând să vadă cine va face prima mișcare. Rusia, la rândul său, a comentat decizia lui Joe Biden de a se retrage din cursa pentru prezidențiale, poate doar pentru a adăuga sare pe rană.

Ucrainenii sătui de război: sondaje în care pace sună ca un deal bun

Numărul ucrainenilor care se opun cedării de teritoriu în schimbul păcii continuă să scadă. În mai, doar 55% se opuneau, comparativ cu 32% în aprilie, semn că oboseala de război își spune cuvântul. Pare că, pentru unii ucraineni, pacea începe să sune mai bine decât orice steag plantat pe un teritoriu disputat.

Asasinat Google: tânărul care a încercat să-l împuște pe Trump a căutat pe net informații despre JFK”

Thomas Crooks, tânărul de 20 de ani care a încercat să-l ucidă pe Donald Trump, a căutat pe Google informații despre asasinarea lui John F. Kennedy. FBI a descoperit că Crooks a vrut să știe cât de departe era Oswald de Kennedy, în speranța că va face o treabă mai bună la mitingul electoral din Butler, Pennsylvania. Evident, planurile sale nu au mers prea departe.

Festivalul Halucinant: „Timbrul Buddha” găsit la dealerul de droguri

Polițiștii au descoperit asupra unui bărbat din județul Hunedoara un tip de drog periculos numit „Timbrul Buddha”, destinat vânzării la Festivalul Electric Castle. În mașina sa, oprită în Cluj-Napoca, au găsit și alte trei substanțe interzise: ecstasy, amfetamină și crystal. Percheziția de la domiciliul său a dezvăluit un adevărat mini-laborator de droguri. Dealerul a fost arestat, dar nu înainte de a fi adăugat la lista de artiști „invitați” la festival.

23.07.2024
FAPTUL DIVERS

Serviciul secret al eșecului securizat

Kimberly Cheatle, șefa Serviciului de protecție a demnitarilor (Secret Service), a admis că tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump a fost cel mai mare fiasco din ultimele decenii. „Pe 13 iulie, am dat-o în bară monumental. Este epic fail-ul nostru din ultimii 30 de ani,” a mărturisit Cheatle cu fața roșie, în fața unui Congres plin de priviri mustrătoare. Alejandro Mayorkas, șeful pentru Securitatea Internă, a anunțat formarea unei comisii independente, că doar așa se investighează corect un circ de proporții care ar face să râdă și clovnii.

Ursul brun vs. Klaus: ediția mortală

Președintele Klaus Iohannis a dat verde vânătorii legale de urși bruni, semnând o lege care permite ca 426 de exemplare să fie eliminate în 2024 și 2025. „E vorba de prevenție și intervenție, nu de un reality show sălbatic,” a explicat Iohannis. În timp ce urșii bruni din România își fac bagajele și se uită la bilete de avion spre Siberia, oamenii se întreabă cine va avea curajul să îi anunțe pe Winnie și Baloo despre noile reguli.

Casa lui George: din nisip, speranțe și 35.000 de Euro

George Simion, candidatul AUR, și-a prezentat ambițiosul Plan Simion care include construcția unui milion de locuințe pentru români. Cu macheta în mână, Simion a declarat: „Apartamentele noastre sunt mici, dar măcar au pereți.” Prețurile pornesc de la 35.000 euro pentru un apartament de două camere, ceea ce înseamnă că în sfârșit vor fi mai accesibile decât ultimul iPhone. Într-o încercare de PR, Simion promite că în 10 ani, toți românii vor avea o casă mică, dar confortabilă, doar că nu garantează că va fi și cu acoperiș.

Carmen Dan: de la minister la mișcare și înapoi

Carmen Dan și-a dat demisia din funcția de președinte al Mișcării România Suverană, partidul înființat de Liviu Dragnea. Pe Facebook, fostul ministru de Interne a declarat că nu mai vrea să fie „asociată sub nicio formă” cu Dragnea. Probabil că acum își va ocupa timpul cu activități mai relaxante, precum gătitul sau grădinăritul, departe de politicile suverane și alte complicații.

Kremlinul și Kamala: bătălia retoricii fără impact

Kremlinul a răspuns cu un zâmbet ironic la candidatura potențială a Kamalei Harris pentru Casa Albă. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, a spus: „Contribuția ei la relațiile noastre e cam zero. Așa că nu ne-am surprins că Biden s-a retras.” Cât despre relațiile internaționale, Peskov a adăugat: „Prioritatea noastră rămâne să câștigăm războiul contra Ucrainei. De restul vedem noi.”

România, tărâmul fără copii: paradisul pensionarilor

În câteva localități din România, natalitatea este zero absolut. În satele Ocoliș, Râmet, Brebu Nou și Bătrâna, nu s-a născut niciun copil în ultimii trei ani. Sătenii au adoptat o viață liniștită, fără zgomot de copii sau griji legate de grădinițe. În schimb, știrile despre numărul de decese sunt la ordinea zilei, confirmând că în România, viața se trăiește în tihnă până la capăt.

Arsenalu’ ascuns al Americii: surpriza din subsol

Administrația Națională de Securitate Nucleară a SUA a dezvăluit că în septembrie 2023 deținea 3.748 de focoase nucleare. Informația a fost ținută la secret timp de ani de zile, probabil pentru a nu strica surpriza la petrecerile de Crăciun. Federația Oamenilor de Știință Americani a cerut insistent aceste date, de parcă ar fi fost o listă de cumpărături pierdută. Acum că adevărul a ieșit la iveală, toți se întreabă ce mai au ascuns prin beciurile Pentagonului.

MIRACOLUL IUBIRII

„Te iubesc nu doar pentru ceea ce esti, ci si pentru ceea ce sunt eu cand sunt in preajma ta.” (Roy Croft)

„Cand iubim, intotdeauna ne straduim sa devenim mai buni. Cand ne straduim sa devenim mai buni decat suntem, totul in jurul nostru devine mai bun.” (Paulo Coelho)

„Nu iubesti pe cineva pentru ca este perfect, il iubesti in ciuda faptului ca nu este.” (Jodi Picoult)

„Indiferent din ce sunt facute sufletele noastre, al meu si al lui sunt la fel.” (Emily Bronte)

„Daca as fi avut o floare pentru fiecare moment in care m-am gandit la tine, as putea sa ma plimb prin propria mea gradina pentru totdeauna.” (Alfred Tennyson)

”Caut persoanele care sa ma iubeasca nu in ciuda defectelor si vulnerabilitatii mele, ci datorita lor. Caut prietenii care imi sunt alaturi si inoata impreuna cu mine spre adancimi.” (Brene Brown)

”Iubeste-ma cand o merit cel mai putin, caci atunci am cea mai mare nevoie.” (proverb chinezesc)

„Suntem cu totii putin ciudati. Si viata este putin ciudata. Iar cand intalnim pe cineva a carui ciudatenie este compatibila cu a noastra, creem cu el o conexiune si o ciudatenie mutual satisfacatoare pe care o numim dragoste. Dragoste adevarata.” (Robert Fulghum)

„Pentru noi doi, acasa nu este un loc. Este o persoana. Si suntem in sfarsit acasa.” (Stephanie Perkins)

„Nu mi-a ridicat nimeni un monument, iar numele meu va fi in curand uitat. Dar am iubit din tot sufletul si din toata inima, iar pentru mine asta a fost intotdeauna de ajuns.” (Nicholas Sparks)

„Daca tu esti o pasare, sunt si eu o pasare.” (If you’re a bird, I’m a bird) (The Notebook)

„Nu e nevoie de motiv pentru a iubi.” (Paulo Coelho)

„Te iubesc fără să știu cum sau când sau de unde. Te iubesc pur și simplu, fără complexități sau mândrie; te iubesc pentru că nu știu altă cale…” (Pablo Neruda)

„Acolo unde este dragoste, este viata.” (Mahatma Gandhi)

„Pentru a intelege iubirea, trebuie in primul rind sa fiti plini de iubire.” (Osho)

„În iubire, totul se schimbă, toate devin însemnate: dintr-un nimic se naște un colos.” (Tudor Arghezi)

22.07.2024
FAPTUL DIVERS

Apa din fântâna cu Secțiuni temporale

Maratonul fântânilor secate: băuturi programate pentru 15% din România

V-ați săturat de robinete care curg non-stop? Ei bine, avem soluția perfectă pentru voi! În 449 de localități, apa vine doar cu program, ca un reality show acvatic. Locuitorii din orașele Dorohoi, Târgu Neamț, și altele, se bucură acum de emoția de a prinde apa exact când trebuie. Cum ar fi să trăiești fiecare zi cu adrenalina de a nimeri intervalul corect? Județele Botoșani, Iași și Alba sunt vedetele acestui nou sezon de „Survivor: Ediția Deșertului”.

Kamala Harris preia stafeta prezidențială

Cine-i Procurorul?

După ce Joe Biden a decis că vrea să-și ia pensia liniștit, Kamala Harris se avântă în cursa pentru Casa Albă. Cunoscută pentru anchetele sale spectaculoase și scandalurile la fel de interesante, Harris vrea să arate lumii că are mai multe trucuri în joben decât doar gânduri despre cum să-l combată pe Trump. Pe când în 2019 nu a reușit să treacă de Biden, acum este pregătită să își ia revanșa. Hollywood, pregătiți-vă pentru blockbuster-ul politic al anului!

Olaf Scholz: De la cancelar la pirat

Olaf, căpitanul pirat din Berlin!

Weekendul trecut, cancelarul german Olaf Scholz a avut o întâlnire neașteptată cu asfaltul, transformându-se într-un veritabil Căpitan al Piraților. Cu un plasture pe ochi și un zâmbet plin de spirit, Scholz a postat o poză care a devenit virală. Nu-i lipsesc doar papagalul și piciorul de lemn, dar meme-urile cu Căpitanul Scholtz au apărut rapid, făcând deliciul internetului. Cursa pentru cel mai bun cosplay de pirat politic este acum deschisă!

Olimpiada fără reporterii ruși

Olimpiada de spionaj: reporterii ruși rămân acasă!

 Într-o mișcare demnă de un film de spionaj, Franța a decis să nu permită jurnaliștilor ruși accesul la Jocurile Olimpice din 2024, temându-se că aceștia ar putea veni cu microfoane ascunse și camere în pixuri. Moscova a sărit ca arsă, acuzând Franța de încălcarea drepturilor jurnaliștilor, dar și de lipsă de fair play. Cât despre cei 15 sportivi ruși care vor participa, aceștia probabil se vor simți ca James Bond în misiune sub acoperire.

Taxa pe lux: bugetul de aur al României

Formularul de aur: taxa pe lux pentru românii cu Bling-Bling

Dacă aveți o casă mai scumpă decât castelul de la Disneyland sau o mașină care strălucește mai tare decât un diamant, pregătiți-vă să plătiți noua taxă pe lux. Formularul 216, cel mai recent best-seller al ANAF, trebuie completat până la sfârșitul anului. Românii cu averi fabuloase sunt acum în căutarea unui loc ferit de ochii ANAF-ului, în timp ce restul populației râde cu gura până la urechi de noii „contribuabili de lux”.

 Băsescu, eroul multilateral al televizoarelor

Băsescu: cel mai bun și cel mai rău președinte

Invitat la Digi 24, Traian Băsescu a oferit un moment de stand-up comedy politic, declarând că a fost și cel mai bun, și cel mai rău președinte, depinzând de ce canal TV urmărești. A recunoscut că a greșit față de mulți, dar a ținut să menționeze că greșeala sa față de Petre Roman încă îi dă bătăi de cap. Cine știe, poate la următoarea emisiune îl vom vedea pe Băsescu cerându-și scuze tuturor celor care au avut vreodată de suferit din cauza lui.

Huiduieli și premii la Festivalul Călușăresc

Festivalul Huiduielilor!

La Festivalul Călușăresc „Ilie Martin”, publicul a fost mai activ ca niciodată, huiduind cu spor discursul secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Momentul culminant a fost când primarul localității a luat microfonul pentru a-i certa pe huiduitori, prezentându-l pe Geoană ca viitorul președinte al României. Poate că publicul a confundat festivalul cu o adunare politică, dar sigur a fost un spectacol pe cinste.

Reforma pensiilor în China: munca până la stele

Chinezii muncesc Până la 100 de ani: reforma pensiilor de poveste

În China, pensia devine un vis tot mai îndepărtat, pe măsură ce vârsta de pensionare va crește treptat. Cu o speranță de viață care crește vertiginos, chinezii vor trebui să lucreze până la aproape 100 de ani pentru a ușura povara asupra sistemului de pensii. Așa că pregătiți-vă, dragii mei, pentru a vă vedea bunicii muncind cot la cot cu nepoții, pentru că în China munca nu se termină niciodată!

21.07.2024
FAPTUL DIVERS

Biden își ia jucăriile și pleacă acasă

Joe Biden, supranumit „Bunicuțul Americii”, a decis că e timpul să-și ia pensia și să lase locul altor tineri de 70 de ani să conducă țara. Într-un moment de luciditate, el a postat pe X (fostul Twitter pentru cei care încă nu s-au obișnuit) că se retrage din cursa prezidențială. Aparent, a realizat că e mai distractiv să mănânci înghețată și să te plimbi cu bicicleta decât să conduci cea mai puternică națiune din lume. Biden a promis că va ține un discurs săptămâna viitoare, dacă își va aminti.

NATO caută voluntari pentru tabăra de vară ‘Supraviețuire în Siberia’

Se pare că NATO s-a săturat de vacanțele all-inclusive și se gândește la o experiență mai aventuroasă. Pe fondul amenințării unui război cu Rusia, Europa ia în considerare reintroducerea serviciului militar obligatoriu. Următorul pas? Probabil cursuri de supraviețuire în Siberia și degustări de vodka pentru a înțelege mai bine „inamicul”.

Un rus beat confundă statuile cu dovlecii de Halloween

Într-un parc din Zvenigorod, un bărbat și-a luat rolul de decorator de Halloween prea în serios. Echipat cu un baros, el a decis să transforme busturile lui Stalin și Lenin în dovleci de Halloween avant la lettre. Sursele spun că bărbatul a fost dezamăgit când a realizat că statuile nu se pot transforma în trăsuri la miezul nopții.

Femeia care a dormit 43 de ani în pușcărie se trezește și află că a ratat toate sezoanele din Friends

Sandra Hemme, condamnată pe nedrept la 20 de ani, a fost eliberată după 43 de ani de închisoare. Primul ei șoc a fost să afle că a ratat toate sezoanele din „Friends” și că acum trebuie să se aboneze la Netflix pentru a le vedea. Reprezentanții ei susțin că este cea mai lungă perioadă în care cineva a reușit să evite spoilerele pentru finalul serialului.

Ministrul Mediului propune o loterie națională pentru împușcarea urșilor

Mircea Fechet, ministrul Mediului, a venit cu o soluție inovatoare pentru problema urșilor: o loterie națională în care câștigătorii vor avea dreptul să împuște preventiv urși. „Nu putem garanta că nu vă veți întâlni cu un urs în pădure, dar vă putem oferi șansa de a fi voi cei care împușcă primii!”, a declarat ministrul entuziasmat.

Trump promite că va face America la fel de grozavă ca a fost înainte să o facă grozavă prima dată

Donald Trump, campionul subtilității, l-a numit pe Joe Biden „cel mai prost președinte din istoria țării”. Aparent, Trump a uitat că el însuși a fost președinte. El a adăugat că Kamala Harris va fi mai ușor de învins, probabil pentru că nu are experiența lui în a pierde alegerile.

Polițiștii rutieri din Sibiu confundă un urs cu un șofer beat

Agenții Serviciului Rutier Sibiu au avut parte de o surpriză când au încercat să oprească ce credeau că e un șofer beat pe Transfăgărășan. S-a dovedit a fi un urs care încerca să traverseze strada. Polițiștii au folosit sirena pentru a-l determina pe urs să se retragă, probabil strigând „Actele și permisul la control, vă rog!”

18.07.2024
FAPTUL DIVERS

Hotel-fantomă în Mamaia: Turiștii plătesc pentru un vis de vară!

Vara asta, turiștii din Mamaia au descoperit o nouă atracție: hotelul invizibil! Cu prețuri între 1.000 și 1.300 de lei pe noapte, acest stabiliment oferă o experiență unică de cazare în… aer liber. Cinci clienți norocoși au făcut deja plângeri penale, impresionați de serviciile inexistente și de priveliștea spectaculoasă a unor ziduri care nu există. Poliția din Năvodari investighează acum acest fenomen paranormal hotelier, încercând să descopere dacă nu cumva e vorba de o nouă tendință în turismul românesc: vacanțe virtuale la Marea Neagră!

Miau-ncărimi de laborator: Marea Britanie livrează primul Big Mac pentru pisici

Marea Britanie face un salt uriaș pentru omenire (și pentru animalele de companie) devenind prima țară europeană care va comercializa carne de pui crescută în eprubetă. Start-up-ul Meatly se pregătește să revoluționeze piața hranei pentru animale cu delicioasele lor „miau-ncărimi” de laborator. În curând, Rex și Mitzi vor putea savura un „Big Mac” științific, în timp ce stăpânii lor vor încerca să-și dea seama dacă nu cumva au nimerit într-un episod din „Black Mirror”. Să sperăm doar că aceste gustări high-tech nu vor transforma hamsterii în Godzilla!

Șoșoacă debutează la Bruxelles: ‘Europa ne-a distrus paradisul dacic!

Proaspăt aterizată în Parlamentul European, Diana Șoșoacă a oferit colegilor săi o mostră autentică de circ româno-dacic. În stilul său inconfundabil, ea a acuzat Europa că a „distrus România” ajutând Ucraina, probabil uitând că țara noastră e în UE de aproape două decenii. Punctul culminant al discursului a fost dezvăluirea că singura ambasadă care a răspuns memoriului său de pace a fost cea a Rusiei. Ne întrebăm dacă nu cumva următoarea sa propunere va fi mutarea capitalei UE la Moscova, pentru „eficientizarea comunicării”.

Rusia amenință cu arme nucleare: ‘Dacă voi aveți rachete, noi avem ciuperci atomice!

Într-un nou episod al serialului „Amenințări Nucleare și unde le găsim”, Rusia a anunțat că ar putea amplasa arme nucleare la granițele vestice. Motivul? SUA au îndrăznit să desfășoare arme cu rază lungă de acțiune în Germania. Se pare că în dicționarul diplomatic al Moscovei, cuvântul „de-escaladare” a fost înlocuit cu „mai multe rachete pentru toată lumea!”. Serghei Riabkov, purtătorul de cuvânt al acestei amenințări, a declarat că nu exclude „nicio variantă”, lăsând să se înțeleagă că și trimiterea unor ursuleți de pluș radioactivi rămâne o opțiune viabilă.

Subprefectul petrecăreț: Cum să transformi Călărașiul în Las Vegas într-o singură noapte

Ionuț Petruș Stan, subprefectul de Călărași, a decis să redefinească noțiunea de „funcționar public model” printr-o serie de apariții memorabile. De la dans cu pistolul în mână până la sieste improvizate în lifturi, Stan a demonstrat că știe să combine cu măiestrie îndatoririle oficiale cu distracția. Punctul culminant al carierei sale de entertainer a fost apariția în chiloți într-o parcare, probabil încercând să promoveze turismul local. Cu fața mâzgâlită și un repertoriu impresionant de înjurături, subprefectul a reușit să transforme Călărașiul într-un mic Las Vegas românesc. Cine știe, poate la următoarea ședință de consiliu va apărea costumat în Elvis!

Obama către Biden: ‘Poate e timpul să te retragi… în Florida!

Se pare că prietenia dintre Barack Obama și Joe Biden a intrat într-o nouă fază: cea a sfaturilor neplăcute, dar sincere. Obama, probabil sătul să vadă cum fostul său vicepreședinte se împiedică de propriile cuvinte în dezbateri, i-a sugerat subtil lui Biden să-și „reconsidere candidatura”. Traducere: „Joe, poate e timpul să te retragi… în Florida!”. Cu Donald Trump dat câștigător în sondaje după ce a supraviețuit unei tentative de asasinat (probabil organizată de el însuși), democrații par să fie în căutarea disperată a unui candidat care să poată pronunța „Statele Unite ale Americii” fără să se încurce. Poate e timpul să-l dezghețe pe Kennedy?

Polițist inventiv transformă accidentul imaginar în bani reali: Asiguratorii cer cursuri de creativitate

Un polițist din Sibiu a demonstrat că imaginația poate fi la fel de valoroasă ca o diplomă în drept. Acum cinci ani, agentul a inventat un accident rutier complet fictiv pentru a-și ajuta un prieten să-și repare mașina pe banii asiguratorului. Cu un proces verbal mai creativ decât un roman de Márquez și o autorizație de reparație demnă de un scenariu de Hollywood, polițistul a reușit să transforme aerul în 8.000 de lei cash. Asiguratorii, impresionați de ingeniozitatea schemei, cer acum cursuri de creativitate pentru proprii angajați. În timp ce polițistul se pregătește pentru un posibil debut în literatura SF, justiția română se întreabă dacă nu cumva întregul caz e, de fapt, o farsă elaborată.

DESPRE COPII

. Cine nu e supus părinților săi, nu e sincer și credincios nici cu prietenii.

  1. Vai de copilul acela ce n-ascultă de părinți.
  2. Orezul pentru peşte este ca un copil pentru mama lui!
  3. A ajuns să ne ia copiii în picioare.
  4. Copil cuminte și baba frumoasă nu există.
  5. Copiii sunt ca ciupercile: nu sunt toți la fel de buni.
  6. Copilul rămâne copil, chiar dacă ajunge conducătorul unei țări.
  7. Copilul trebuie să fie copil.
  8. Posteritatea nu-ți aparține decât dacă fiul tău se joacă înaintea porții tale.
  9. Copilul cu leagănul se adoarme.
  10. Mama iubește duios, iar tatăl cu înțelepciune.
  11. Copiii pot înnebuni părinţii.
  12. Mulțimea copiilor, averea omului.
  13. Copii mici, griji mici; copii mari griji mari.
  14. Copiii sunt bogățiile săracilor.
  15. Copii răi întâlnești, dar niciodată mame rele.
  16. Copilul alintat, e om stricat.
  17. Cine vrea să știe cum sunt tatăl și mama să privească fiul și fiica.
  18. Cea mai oribilă lipsă de recunoștință, dar și cea mai veche este aceea a copiilor față de părinții lor.
  19. Cei mai severi judecători sunt copiii noștri.
  20. Un copil este că viță-de-vie: dacă nu e dirijat, îți crește pe cap.
  21. Cine nu e supus părinţilor săi, nu e sincer sau credincios nici cu prietenii.
  22. Copilul unic e fericit ca mănâncă bine, dar necazul lui este că n-are pe nimeni să-l apere, când alții vin să-l bată.
  23. Fiica este imaginea mamei.
  24. Copiii sunt cea mai scumpă chezășie.
  25. La părinţii netoţi, copiii sunt hoţi.
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!