home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
25.06.2024
FAPTUL DIVERS

RUSII AGITA SECUREA RAZBOIULUI NUCLEAR

Serghei Riabkov, adjunct la ministerul de externe al lui Putin, a susţinut, marţi, că dacă Occidentul subestimează determinarea Rusiei, acest lucru ar putea conduce la consecinţe „tragice şi fatale”, pentru că Statele Unite şi aliaţii lor se confruntă cu o putere nucleară, relatează Reuters. Potrivit oficialului rus, Occidentul deja a subestimat „pregătirea Rusiei de a se apăra şi de a-şi urmări interesele în orice situaţie”. „Nici nu vreau să mă gândesc că această subestimare ar putea deveni tragică şi fatală”, a spus el în timpul unei conferinţe la Moscova, adăugând că Occidentul „a ales confruntarea cu o putere nucleară majoră”. „Există diferite modalităţi de a răspunde acestei situaţii, retorice şi practice. Noi avem resursele de a transmite Occidentului semnale la capitolul descurajării nucleare, chiar şi în lipsa dorinţei adversarilor noştri de a purta un dialog calm.Cum ziceau si bunicii nostri, nu e bine sa te joci cu pantalonii in vine pe langa un taur in calduri!

UCRAINA ADERA LA UE, SAU UE LA UCRAINA?

Uniunea Europeană (UE) a lansat în mod oficial marţi, la Luxemburg, negocieri de aderare cu Ucraina, o etapă catalogată drept ”istorică”, atât la Bruxelles, cât şi la Kiev, relatează AFP. ”O Ucraină puternică nu este posibilă fără UE, iar o UE puternică nu mai este posibilă fără Ucraina”, a declarat premierul ucrainean Denîs Şmîhal în deschiderea negocierilor. Rusia a încercat prin toate mijloacele să oprească procesul aderării, care se anunţă lung şi dificil şi care urmează să conducă la ancorarea acestei foste republici sovietice în Europa. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu s-a zgârcit în superlative pentru a saluta deschiderea acestor negocieri aşteptate cu nerăbdare de către Kiev, la peste doi ani de la începutul invaziei ruse.Se duce UE de rapa, fratilor!

DONALD TRUMP ARE IDEI DE PACE

Planul lui Donald Trump de a opri ajutorul ucrainean, pentru a începe negocierile de pace cu Rusia. Doi consilieri-cheie ai lui Donald Trump au prezentat un plan, pentru a pune capăt războiului Rusiei în Ucraina, dacă acesta va câștiga alegerile prezidențiale.Planul presupune să-i spună Ucrainei că va primi mai multe arme americane doar dacă va intra în discuții de pace cu Rusia.În același timp, SUA ar avertiza Moscova că refuzul de a negocia ar avea ca rezultat un sprijin sporit al SUA, pentru Ucraina, a declarat generalul în retragere Keith Kellogg, unul dintre consilierii pentru securitate națională ai lui Trump, într-un interviu.Planul propune o încetare a focului, de-a lungul liniilor de luptă actuale, în timpul discuțiilor de pace.Planul, elaborat de Kellogg și Fred Fleitz, foşti șefi de personal în Consiliul Național de Securitate al lui Trump, în timpul președinției sale anterioare, solicită o încetare a focului, bazată pe liniile de luptă actuale, ca un preludiu al discuțiilor de pace.Pe hartie pare ok, dar in practica, e mai greu!


VOM MANCA VIERMI LA GRATAR?

Viermii devin o sursă importantă de hrană în Africa tot mai săracă. Un orfelinat din Congo le pune copiilor pe masă un preparat cu totul neobişnuit în lumea modernă, larve de palmier, bogate în proteine, cu garnitură de orez. Autorităţile încearcă astfel să combată malnutriţia în rândul celor defavorizaţi.Scenele sunt greu de imaginat pentru cei mai mulţi dintre noi. Viermii se mişcă în oala aflată pe foc, în timp ce copiii abia aşteaptă să mănânce. Viermii groşi sunt aşezaţi pe farfurii, cu garnitură de orez şi sos de roşii.Jumătate din copiii aflaţi în orfelinatele din Congo nu numai suferă de malnutriţie şi foamete.Un ONG le vine în ajutor şi îi aprovizionează cu larve de palmier de la fermele înfiinţate cu acest scop. Mai mult, voluntarii speră să crească producția de viermi la 300 de kg pe lună, pentru a satisface cererea în continuă creștere.Francoise Lukadi, inginer agricol: După cum știți, nu toată lumea are acces la produsele din carne. Așa că a trebuit să apelăm la proteine ​​ durabile, în special insecte, deoarece acest lucru a fost dovedit științific. Carnea nu are o concentrație mai mare de proteine ​​decât insectele.Houenou Ronelle, cercetător: Este o activitate ușor de desfășurat, pentru care nu este nevoie de mari investiții. Se poate face aproape oriunde, cu excepția cazului în care clima nu este potrivită.Pe măsură ce schimbările climatice și creșterea populației au dus la foamete extremă în Africa Subsahariană, tot mai mulți apelează la insecte ca sursă alternativă de hrană.În unele restaurante, viermii de palmier sunt prezentaţi ca o delicatesă.Susținătorii laudă insectele, despre care spun că sunt bogate în nutrienți şi au o amprentă de mediu mult mai mică decât animalele pe care le creştem pentru hrana tradițională.Nu radeti, ca asta ne asteapta si pe noi!

ROMANIA EDUCATA CU SUBIECTELE PE TIK TOK

Este anchetă în Maramureș după ce dintr-un centru de examen din Baia Mare subiectele la Limba și Literatura Română de la Evaluarea Națională s-au scurs în presă la nici jumătate de oră de la startul probei.Este vorba despre centrul examen de la Școala Gimnazială Dimitrie Cantemir din Baia Mare, unde erau 106 elevi cuprinși în examenu de Evaluare Națională la Limba și Literatura Română. Potrivit Inspectoratului Școlar General Maramureș, nu este cazul ca elevii să reia această probă pentru că subiectele au plecat din centrul de examen, dar sub nicio formă nu s-au întors rezolvate în centrul de examen. Practic, unul dintre membrii Comisiei a trimis unei alte colege subiectele, iar aceasta le-a trimis mai departe altor colegi. În mai puțin de 30 de minute, subiectele au apărut atât în presa locală, cât și în prea națională. Sunt în desfășurare mai multe anchete. Una a Poliției, alta a Inspectoratului Școlar. Profesorii care vor fi găsiți vinovați riscă până la desfacerea contractelor de muncă, dar riscă și sancțiuni din Codul Penal. Nu-i nimic! Romania Educata merge inainte!

PRINTUL PUSCARIAS

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat marţi că instanţa de fond din Malta a hotărât predarea lui Paul-Philippe al României. Autorităţile din Malta au decis extrădarea lui, după ce au redeschis procedura întrucât luna trecută respinseseră definitiv solicitarea autorităţilor române. Între timp, la cererea magistraţilor români, procedura a fost reluată, iar Paul al României poate fi extrădat.Paul al României avea la dispoziție cinci zile pentru a contesta decizia, însă, conform avocatului său, deja aceasta a fost contestată.Apărătorii maltezi ai lui Paul al României consideră că vor câștiga 500% acest proces, conform declarațiilor oferite Știrilor TVR.Autoritățile din Malta au respins definitiv luna trecută cererea de extrădare făcută de autoritățile române, însă între timp, întrucât a început la Curtea Europeană de Justiție un proces care vizează acest caz, autoritățile din Malta au redeschis procedura.El a fost condamnat la pedeapsa de trei ani şi patru luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu şi pentru un prejudiciu de 9,5 milioane de euro.„Este o decizie aşteptată de Ministerul Justiţiei şi de statul român, care face constant eforturi pentru aducerea fugarilor în ţară”, a scris Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.Ea a menţionat că hotărârea nu este definitivă, poate fi atacată.„Mulţumesc colegilor de la Ministerul Justiţiei, ANP, instanţei de executare şi tuturor autorităţilor care şi-au adus aportul pentru ca aceasta să fie soluţia. Până la jumătatea lunii iunie au fost aduşi în ţară 383 de fugari. Clasamentul ţărilor din care au fost aduşi cei mai mulţi este condus de Marea Britanie, urmată de Germania şi Italia. Reamintesc că Legea „fugarul plăteşte” este în vigoare din 7 iunie. Începând cu această dată, toţi fugarii vor fi obligaţi să suporte costurile aducerii lor în ţară. Între timp, este aşteptată decizia Curţii Constituţionale privind legea prin care sustragerea de la executarea pedepsei este asimilată infracţiunii de evadare”, a mai scris ministrul Justiţiei.Urat! Un print avem si noi si-l bagam la bulau!

PUTIN UMOR

Despre saracie

Sa nu invidiezi niciodata un om bogat! Un om bogat nu este altceva decat un sarac care are bani!

Viata este un vis pentru un înţelept, un joc pentru un prost, o comedie pentru un bogat, o tragedie pentru cei săraci (Sholom Aleichem)

Mandria in cazul unui om bogat este rea dar in cazul unui sarac si mai rea (Abu Bakr)

Saracii nu pot da vina pe guvern ca sunt saraci, trebuie doar sa inveti, sa te educi iar apoi totul tine de destin (Charles Barkley)

Nici un om nu poate spune dacă el este bogată sau săracă, transformându-a lui carte mare. Este inima, care face un om bogat. El este bogat sau sărac în funcţie de ceea ce el este, nu în funcţie de ceea ce are. (Henry Ward Beecher)

Singura solutie de a imbunatatii modul de trai al saracilor este educatia (Carol Bellamy)

Saracul este mana in mana cu geniul (Josh Billings)

Sărăcia este pentru toti problemă. O problema indiferent de vârstă, rasă, clase sociale, localizari geografice sau religioase. Fie ca esti negru sau alb; bogat, de clasa de mijloc sau sarac, toţi suntem atins de sărăcie. (Kathleen Blanco)

Singurul mod de a ramane sarac este sa fi cinstit (Napoleon Bonaparte)

Sărăcia te face trist, precum şi înţelept. (Bertolt Brecht)

Cei care au unele mijloace cred că cel mai important lucru din lume este dragostea. Cei saraci stiu ca este banul (Gerald Brenan)

Sunt speriata de moarte de a fi săraca. E ca si o fata ce slabeste 500 Kg dar inauntrul ei ea tot grasa se simte. Am crescut săraca şi întotdeauna voi simti in interiorul meu ca sunt saraac. Paranoia este animalul meu de casa (Cher)

Sa fi sarac si independent este imposibil (William Cobbett)

“Sarac si fericit” nu este o vorba creata de un sarac (Mason Cooley)

Când esti foarte sărac, tot ceea ce vezi este ceva ce nu poti avea. (Patrick Duncan)

Am fost un alb sarac, fara nici o sclipire, fara nici o vraja dar niciodata nu mi-a fost rusine de nimic (Eminem)

Daca traiesti in functie de natura nu vei fi sarac, daca traiesti in functie de pareri vei fi intotdeauna sarac (Epicurus)

Un om bogat nu este decat un sarac cu bani (W. C. Fields)

O afacere ce nu face decat bani este o afacere saraca (Henry Ford)

Un om sarac nu este un om fara bani. Un om sarac este acela ce nu are nici un vis (Henry Ford)

O persoana saraca este aceea ce intradevar nu poate promite nimic (Thomas Fuller)

Daca esti sarac si faci o prostie esti catalogat nebun. Daca esti bogat si faci o prostie esti catalogat excentric. (Bobby Heenan)

Iti pierzi manierele cand esti sarac (Lillian Hellman)

Saracia trebuie sa aiba unele satisfactii altfel nu vad cum de sunt atatea persoane sarace (Don Herold)

Banul este cea mai mare inventie a omenirii. Banul nu face distinctie de rasa sau culoare. Oricine poate face bani (Takafumi Horie)

Fiecare om este bogat sau sărac în funcţie de proporţia dintre dorinţele si bucuriile lui (Samuel Johnson)

Intr-o zi in Africa am stat in jurul oamenilor saraci iar la sfarsitul zilei am tras concluzia ca a fost distractiv si m-am simtit bine (Angelina Jolie)

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!